1 Naposledy upravil: Kořen (11. 04. 2012 13.31:11)

Téma: Fender S-1 switching system

x

0 xLajků:

2

Re: Fender S-1 switching system

Nevysvetlim ti to nijak presne, ale faktem zustava, ze po prepnuti se nektere frekvence zdurazni, jine potlaci.

Zkusenost z MTD: puvodni zapojeni - zvuk pouzitelny i na slap, ve vyssich polohach ovsem vyhravky zanikaly. Po prepnuti - zvuk se vice nabasoval, na slap uz to nebylo, ale vyhravky v polohach mely lepsi stavu. Rozhodne jsem byl rad, ze jsem si to udelal.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

3

Kořen napsal:

Já si myslím, že při sériovém zapojení se to chová jako single a při paralelním jako humbucker.

Nejsem expert na drátky, cívky a poťáky, ale řekl bych, žes to docela vystihl...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

ne, nevystihl. jako humbucker se to chová v obojím..

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

stručně:
v serii se jednotlivé ipmedance (indukce) sčítají, takže se snižuje rezonanční kmitočet -> víc se tlumí výšky a je lepší přenos basů

paralelně se dělá průměr z obou indukcí a zvyšuje se rezonanční kmitočet -> víc vejšek, míň basů.

v obou případech (při zachování polarity cívek) dojde k humbuck efektu, kdy se odstraŇuje brum jeho otočením a sečtením inverzních hodnot.

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

6

juhuuu napsal:

stručně:
v serii se jednotlivé ipmedance (indukce) sčítají, takže se snižuje rezonanční kmitočet -> víc se tlumí výšky a je lepší přenos basů

paralelně se dělá průměr z obou indukcí a zvyšuje se rezonanční kmitočet -> víc vejšek, míň basů.

v obou případech (při zachování polarity cívek) dojde k humbuck efektu, kdy se odstraŇuje brum jeho otočením a sečtením inverzních hodnot.

Amen! smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

7

Když už jsme u toho, tak se mi doraz toho poťáku s S1 vždycky lehce posune. Na funkci (zvukovou) to sice nemá vliv, ale nevím, jestli je to problém jen mé basy (možná by pomohlo dotáhnout šroubek), nebo jestli to dělají všechny J-B. S1 jsem jinak zkoušel pouze u Precisiona a tam jsem si totiž ničeho podobnýho nevšiml.

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků: