1

Téma: zesilovač

čau, kupuju nový aparát,
nemám skušenost s lampovými zesáky, nevědel by mi někdo vysvětlit v čem se zvukově liší od tranzistorů?
hraju docela funky basu, co tedy lampový zesák na vytrhávanou slap techniku atd.
a co hybridní zesák s lampou v předzesilovači?

a posledni vec smile , nemá někdo odzkoušeno box Warwick WCA611-4 PRO, silně zvažuju jeho koupi, diky za odpověd. čest

0 xLajků:

2

Re: zesilovač

hopsa hejsa koukni se tady po foru nedavno se tady pomerne obsahly tema na toto tema vyskytlo.. a pred delsim casem tu byla i anketa na podobny tema kde taky hlasujici podporili svoje hlasovani subjektivnimmi argumenty.. :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

zkusim se podivat po foru teda, dik
odkaz bys mi prosimtě neposlal jestli viš kde to je? zatim se tu neorientuju, dik

0 xLajků:

4

nahoře je link "hledat"

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

jo už to mam

0 xLajků:

6

btw je dobry kdyz uz zakladas tema se drzet s nazvem co nejkonkretnejci jako lampa tranzistor a vetsinou ti vyskoci v okynku podobna temata naky kery se toho problemu tyka precijenom se to tu mele dost vsechno dokola smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

hele na slap udajně lampa ne uplně dobrý, ale co se říká že není dobrý  může bejt třeba právě pro tebe ideální

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

8

Kámoš hraje hodně slapem a má Hartke 5500-což je hybrid (i když jak někdo říkal, jedna lampa hybrid nedělá-to teď není podstatný) a nemůže si ho vynachválit..

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: doktor (24. 06. 2007 20.45:17)

diky za reakce

jestě jeden dotaz, u zesáků se uvádí Watt výkon pro 4 Ohmy a taky pro 8 Ohmů. to neznám, to se lze přepnout na zesáku v závislosti na ohmech vůči boxu?

je v poho 4 ohmy zes. vůči 4 ohm boxu? nebudou repráky přemáhané nebo to je spoko?

0 xLajků:

10

to taky najdes :-D .. zes ma vetsinou udanou min. impedanci.. vetsinou 4ohm nekdy 2Ohm(peavey)..
a mel bys mit bednu kera ma impedanci shodnou s deklarovanou hodnotou nebo vyssi...
uvadej se vetsinou do 4 a 8 ohm pac to sou nejbeznejsi bedny.. a klasika je je bud jedna 4 nebo 2 8mi zapojeny do 4 :-)...
kdyz pripojis treba 16ti ohm bednu tak tim zesaku neublizis ale budes mit mensi vykon,,,
to jenom takovej zaklad... mozna si procti korenovu prirucku jeli to tam... snad jo smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: doktor (25. 06. 2007 16.50:09)

..no jde mi o to, že chci koupit Galliena 700RB a zapojit ho se 4 ohm boxem. akorát mě mate že tam ke 4 Ohm/450Watt uvádějí i tu 8 ohm impedanci , tak at si neodpalim repraky. jak poznam při zapojení že jsem na impedanci 4 Ohmy na zesáku a ne na těch 8-mi ktere taky uvádějí. bo to by byl průser.

0 xLajků:

12

...no ten zesilovač to "pozná" tak, že pokud k němu připojíš vyšší zátěž (tedy např. 8 Ohmový box), je schopný z něj dostat ven nižší výkon než při zapojení 4 Ohm bedny. Takže ty si s tím nemusíš dělat starosti. Musíš jen vědět, že k němu nesmíš připojit box s nižší impedancí než 4 Ohm. Vyšší (třeba 16) klidně můžeš, ale výsledný výkon se opět sníží.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

13

jo takhle, to sem chtěl vedet, diky všem za odpovědi, čao

0 xLajků: