1 Naposledy upravil: spider (21. 06. 2007 10.23:18)

Téma: VOX Snake Charmer

Mate nekdo zkusenost s timhle kompresorem ? Vybiram momentalne nejake kompresovadlo, bohuzel se stavem veci v nasich obchodech si toho moc nejde ozkouset. Tenhle konkretni kus maji v muzikant.cz v kamennem obchode takze asi sahnu po moznosti ozkouseni. Z dalsich moznosti pripada v uvahu EBS multicomp, EHX blackfinger, staricky ale udajne vyborny Trace Elliot SMX dual (v sobotu ozkousim) a nebo varianta rackoveho kompresoru. Uprimne receno docela me laka lampicka, ale nechci platit za neco co je vlastne jen jakymsi puncem kvality. Pokud by bylo lampu opravdu poznat tak rad priplatim. Poradte. Cenove vychazi nejlip Trace z druhe ruky, pak pokracujem v poradi EHX, EBS,VOX, rack. Nekdo nejake zkusenosti s kompresi ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: srs (21. 06. 2007 15.25:56)

Re: VOX Snake Charmer

www.hudebnibazar.cz :
EBS Multicomp
EBS Multicomp ,starý model.3,5tis

Tel.: 777117238

Tohle je na bazaru, dobrá cena ne? smile

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

3

to jo, ale ja bych to radsi nejdriv vyzkousel

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

Pockej Spidere, tys mi rikal, ze limiter prodavas protoze ho mas zabudovanej a ted des po kompresoru? To mi nak hlava nebere.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

5

Figi napsal:

Pockej Spidere, tys mi rikal, ze limiter prodavas protoze ho mas zabudovanej a ted des po kompresoru? To mi nak hlava nebere.

hehe tak si ty dvěkrabky posad vedle sebe a uvidíš jakej to je rozdíl....myslím že mě tu spoustu lidí zprcá jako už to v jednom threadu udělalo ale pro mě ty dvě krabky sou uplně jiný - NA POSLECH

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Musim se teda priznat, ze sem este s ani jednou zkusenosti nemel. Ale po precteni x clanku sem se rozhodl, ze pudu do toho limiteru. Prave od Spidera sem ho chtel koupit, dyz uz ho nabizel takhle levne. Sice sem se k tomu nedostal, ale to je jina historka.
A na pocatcich tohodle fora prave Spider s Juhuuuem diskutovali jakej je v tom rozdil - po teoreticky strance jenom to nekonecno, kery jaxem nekde cetl, neni zas tak jasny a zretelny, ale asi to bude jinak podle toho co tady Kubs pise.
"myslím že mě tu spoustu lidí zprcá jako už to v jednom threadu udělalo" - nevim, proc by to meli delat.
Pokud je to, jaxi ja myslim, tak to bude podobny, jako se 4 a 5 strunama nebo s trsatkem a prstama. Proste kazdej si stoji za tim svym.

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: spider (21. 06. 2007 18.19:07)

mno, je to asi tak podobny jako dvoutaktni a ctyrtaktni motor. Oboji ma stejny princip, ale pouziva se na neco jineho....a netusim proc bych ti mel vysvetlovat pohnutky koupe ci prodeje toho ci onoho....ze mam limiter na kombu a nepotrebuju tu yamahu je pravda. BTW pokud si to jeste neposlal zpatky klidne si to jeste nech, ten clovek to odrekl...pokud uz je to poslany tak se neda svitit.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8

spider napsal:

mno, je to asi tak podobny jako dvoutaktni a ctyrtaktni motor. Oboji ma stejny princip, ale pouziva se na neco jineho....a netusim proc bych ti mel vysvetlovat pohnutky koupe ci prodeje toho ci onoho....ze mam limiter na kombu a nepotrebuju tu yamahu je pravda.

Ja taky nerikam, zes mi kecal. Tos me spatne pochopil. Nechtel sem se te nejak dotknout, ale prave proto, zes to byl, kdo napsal, ze limiter je v podstate skoro to samy jako kompresor, taxem si rikal, esi v tom prece jen teda nebude vetsi rozdil. Nic vic. Esi to vyznelo naky nepratelsky, taxe omlouvam.

0 xLajků:

9

Ono to v PODSTATE  to samy je..... viz vyse.  Jo trosku nepratelsky to vyznelo, takze sem tak taky reagoval, dneska mam vubec vysiraci den, tak tak se taky omlouvam.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

Fpoho. I ja mel dneska den blbec - proto sem to asi napsal tak, ze to blbe vyznelo. Safrys. Dej vedet, az ti ten limiter pride z5. Aby se mi lip spalo.

0 xLajků:

11

sure thing....hele ono je to jako s zenskyma.....proste blondynka i bruneta sou funkcne stejny, ale nekdo ma to jinej ono...ne kazda ti sedne k tvemu naradi smile proste ta yamaha mi s aparatem a basou dohromady nesedi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: spider (22. 06. 2007 08.20:12)

Kdyby nekdo resil podobne dilema: Vyborna stranka se spoustou recenzi na kompresory

http://www.ev-b.com/compressors.html

a jeste pojednani na tema compressor/limiter:

Basically, the way a compressor works is that there is a threshold control that determines at what signal level the compressor starts working it's magic. Any signal that exceeds this threshold level is attenuated (reduced in volume) in proportion to whatever the compression ratio is set at. For example, if the ratio is set at 2:1, that means that for every 2db change of signal level above the threshold from the source input, the compressor will only output a 1db change. If you set the compressor at very high ratios or 20:1 or more, then you are getting into what is more commonly termed limiting, because basically at that point the compressor/limiter is not allowing the signal to rise at all above the threshold level, thus "limiting" the output to a certain level.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

spider napsal:

Kdyby nekdo resil podobne dilema: Vyborna stranka se spoustou recenzi na kompresory

http://www.ev-b.com/compressors.html

a jeste pojednani na tema compressor/limiter:

Basically, the way a compressor works is that there is a threshold control that determines at what signal level the compressor starts working it's magic. Any signal that exceeds this threshold level is attenuated (reduced in volume) in proportion to whatever the compression ratio is set at. For example, if the ratio is set at 2:1, that means that for every 2db change of signal level above the threshold from the source input, the compressor will only output a 1db change. If you set the compressor at very high ratios or 20:1 or more, then you are getting into what is more commonly termed limiting, because basically at that point the compressor/limiter is not allowing the signal to rise at all above the threshold level, thus "limiting" the output to a certain level.

Ta stranka i ten popis sou dobry. V podstate sem to sice vedel, ale jak psal Kubs - neslysel.

0 xLajků:

14

Figi napsal:

ale jak psal Kubs - neslysel.

Tak on kazdy kompresor je trochu jiny, proto bych nerad kupoval podle recenzi....ale slysel na vlastni ousko

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

To je asi taky vono, proc nekery rikaj, ze tam zadnej rozdil nejni.
Ale to uz ten limiter musi bejt peknej smejd, kdyz je k nerozeznani od kompresoru.
Nebo vobracene: kdyz je k nerozeznani od kompresoru, tak to musi bejt ten limiter peknej smejd big_smile big_smile

0 xLajků:

16

Figi napsal:

Ale to uz ten limiter musi bejt peknej smejd, kdyz je k nerozeznani od kompresoru.

Kdyz bys je porovnal bezprostredne vedle sebe rozdil bys asi slysel....jde o to ze dobry kompresor by nemel byt slyset smile to je ale kulisarna, co ? .....slysis to az ve chvili kdy hrajes s kapelou a vypnes kompresor.....pak se ta basa jakoby vytrati...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17

Tak ted uz mi to hlava fakt nebere. Holt az budu doma, tak zajdu do hudebnin to vozkouset. Popripade bych si to pucil na vejkend od nakyho Pardubaka.

0 xLajků:

18

spider napsal:

jde o to ze dobry kompresor by nemel byt slyset

s tím bych si dovolil nesouhlasit - kompresor ti jistým způsobem nakopne zvuk takže rozdíl slyšet bude i bez kapely

0 xLajků:

19

Kubš napsal:

s tím bych si dovolil nesouhlasit - kompresor ti jistým způsobem nakopne zvuk takže rozdíl slyšet bude i bez kapely

Zalezi samosebou na nastaveni kompiku, kazdopadne by nemel "dychat" ani sumet....tak jako tak rozdil s kapelou je podle me markantnejsi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

20

tak to sem na mysli neměl jakejsi šum nebo tak...spíš že to prostě ten zvuk obohatí nakopne

0 xLajků:

21

Kubš napsal:

tak to sem na mysli neměl jakejsi šum nebo tak...spíš že to prostě ten zvuk obohatí nakopne

Jasny, tak v prvni rade zvysi gain, coz je mozna ono a ve spojeni s jemnou zmenou charakteru zvuku udela to cemu rikas nakopnuti....jinak asi se shodnem ze to je "efekt" s nejmene znatelnym efektem (?)

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

mno možná s nejméně  znatelným kurvením a kroucením zvuku, ale jinak je to zatraceně dobrej efekt, myslím že pro basáka skoro nepostradatelnej

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: spider (22. 06. 2007 16.34:16)

srs napsal:

www.hudebnibazar.cz :
EBS Multicomp
EBS Multicomp ,starý model.3,5tis

Tel.: 777117238

Tohle je na bazaru, dobrá cena ne? smile

Inzerent odmita slevit, sice to EBS je mi velice sympaticky, ale za tu cenu poridim Elliotta a jeste zbyde na struny....zitra Trace ozkousim, pokud to nebude zly asi vyhral

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: