Téma: ladicka
Ahojte, mam takovy dotaz. Chci si koupit ladicku a chtel bych ji zapojit mezi basu a kombo. Chci se zeptat, muze nejak ovlivnit vysledny ton? Diky za odpovedi.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » ladicka
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahojte, mam takovy dotaz. Chci si koupit ladicku a chtel bych ji zapojit mezi basu a kombo. Chci se zeptat, muze nejak ovlivnit vysledny ton? Diky za odpovedi.
moze. najlepsie bude ak ju zapojis na vystup Tuner out (ak take nieco kombo ma). videl som ludi to zapajat aj do effect send. v kazdom by som ju zapajal medzi kombo a basu jedine ak by mala true bypass.
kytarista Peter Binder chválil pedálovou ladičku Akai, která prý jako jedniná v signálové cestě nemrší signál
ale osobně bych se tomu vyhnul, jednou jsem to vyzkoušel se svojí pedálovou ladičkou Fender a úbytek na kvalitě byl víc než znatelný
kytarista Peter Binder chválil pedálovou ladičku Akai, která prý jako jedniná v signálové cestě nemrší signál
ale osobně bych se tomu vyhnul, jednou jsem to vyzkoušel se svojí pedálovou ladičkou Fender a úbytek na kvalitě byl víc než znatelný
Taky bych tu ladičku do cesty určitě nedával!
ja teda na co si nemužu stěžovat je pedalova ladička od bosse a korgu ty zvuk nemršej. stojej ale kolem 2500,-
ja teda na co si nemužu stěžovat je pedalova ladička od bosse a korgu ty zvuk nemršej. stojej ale kolem 2500,-
Ta má ale bypass-to je o něčem jiném.
dobry sou ladicky i od fendra....nak kolem 2 litru na zem.....bypasova....a za 4 moooc pekna do racku.....pekne v chromu.....celkove designove pekne udelana...
dobry sou ladicky i od fendra....nak kolem 2 litru na zem.....bypasova....a za 4 moooc pekna do racku.....pekne v chromu.....celkove designove pekne udelana...
Že bych začal kňourat, že už jsem si vybral ježíška?
Ta má ale bypass-to je o něčem jiném.
ja vim a s tim máš nákej problém?
Je to fakt tak dobry, nebo se mi to jenom zda? Ja hraju 6 let a ladicku sem nikdy nepotreboval. Naladim jeden ton podle frekvence nakyho tonu z ony skladby, zbytek naladim pres flazolety a jedu. Sice kazdou pisnicku preladuju (quli casto jinejm frekvencim), ale zas tak hluchej (bez urazky) abych potreboval ladicku si nepripadam. Nebo je to fakt tak sqela vec?
no já bych řekl že se minimálně hodí.. u nás v kapale pouřívaj všichni mojí
ale zas tak hluchej (bez urazky) abych potreboval ladicku si nepripadam. Nebo je to fakt tak sqela vec?
Tak jestli naladis podle ucha tak ses teda maser......schvalne bzch ti doporucil prejet to pres ladicku a budes se divit.....ono flazolety fungujou i kdyz ses s prvni strunou od ktere to ladis o pul tonu vedle....to jako pustis nahravku a ladis to podle toho ? Jako ja mam naladeny za 5 sekund....bez ladicky ani ranu
presne tak jak pise spider...me treba nedela vetsi problem naladit se podle kytar...od jedne struny....vzvladnu to celkem i rychle....ale to je dobry tak do zkusebny...pri koncerte kdyz mas
ladicku bud na zemi nebo za sebou v racku.....tak si to zkontrolujes za par vterin....kejvnes a jedes....
ladění před koncertem bez ladičky, to snad ani nejde
Ja si chci taky koupit ladicku. Prave budu mit prvni koncert a ladit na nem pomoci flazoletu mi prijde nevhodny, navic bych je na podiu asi spatne slysel( nejsem si jisty, jak je tam slyset- hold prvni koncik:)) Jak by se tedy ladicka mela zapojit? Do toho efekt send?
pokud má kombo vstup pro ladičku tak do něj, ale pokud ne, tak to ti asi neporadim, ale zkus ten efekt send... ale nevim jak to tady funguje...
já na svym kombu, když mám zapojenou ladičku a zapnu mute automaticky se mi to přehodí na ní... což je pohodka
Terno - v šatně na sucho toho moc nenaladíš a na pódiu, když jsou diváci nadrženi a pískají a řvou asi taky ne
Terno - v šatně na sucho toho moc nenaladíš a na pódiu, když jsou diváci nadrženi a pískají a řvou asi taky ne
Proto prave chci tu ladicku:)
no nevim jestli na prvnim koncerte sou nadrzeny fanynky co si drasaj rodidla....ja to teda aspon nezazil...heh....jinak kvalitni ladicku muzes dat mezi basu a zesik....a pedalem si ji vzdycky zapnout a vypnout.viz ta od fendra za 2litry(treba)...pokud mas nakou ladicku jakoze tu nejobicejnejsi tak se domluv s kapelou kdy si preladite....mi to tak donedavna delali...vytahnes snuru ze zesiku a prdnes na ladicku a nazpet...tech par fanousku si pocka....kdyz uz clovek hraje pred poradnym davem...tak to uz se vyplati mit ladicku do racku a hotovo....jednim cudlem si vypnes zvuk...nebo na footswitchi...doladis....a zabere ti to par vterin....jinak pokud mas na kombu nebo zesiku vystup na ladicku tak do toho....
Figi napsal:ale zas tak hluchej (bez urazky) abych potreboval ladicku si nepripadam. Nebo je to fakt tak sqela vec?
Tak jestli naladis podle ucha tak ses teda maser......schvalne bzch ti doporucil prejet to pres ladicku a budes se divit.....ono flazolety fungujou i kdyz ses s prvni strunou od ktere to ladis o pul tonu vedle....to jako pustis nahravku a ladis to podle toho ? Jako ja mam naladeny za 5 sekund....bez ladicky ani ranu
Absolutni sluch sice nemam, ale dyz si pustim prvnich 20s naky skladby, tak naladim prvni ton a za 5s mam naladenej zbytek strun a muzu jet. Na koncerte se naladi kytarysta podle ladicky a ja podle neho. Vetsinou uz to moc stelovat neni potreba, ale dyz jo, tak poprosim zvukare a ten mi to hodi do monitoru ke kerymu si drepnu. Prece jenom sme vesnicka kapela Jako s ladenim sem fakt v zivote problem nemel. Vlastne asi jenom jednou, kdy mel v naky skladbe basak jinou frekvenci Hcka, nez by mel voproti ostatnim mit, ale to zalezi taky asi na qalite nastroje a strun. Asi nemel na lepsi
Figi:
Tak ted tomu moc nerozumim. Osobne si myslim, ze ladicka je na koncertech nezbytnost, protoze podle sluchu muzu presne naladit jen v klidu, coz na rusnem podiu nastane malokdy, mimoto jak pises "Sice kazdou pisnicku preladuju (quli casto jinejm frekvencim)" tak to by me, jako posluchace produkce asi omrzela. Mimoto jsou mi ty "jine frekvence" trosku zahadou, protoze ton ma frekvenci porad stejnou (pokud neni mimo cela kapela). I po posunu zakladniho tonu naladis basu podle kvart a flazoletu intervalove presne, ale nemusi to sedet do zbytku kapely. Osobne si to o dvou kytarach a base bez ladicky nedokazu predstavit. Hlavne ne nekde, kde kvapi cas a kapela musi hrat, a ne porad ladit nastroje.
Btw: Mam obycejnou ladicku Seiko, ktera ma oproti jinym akorat malou vyhodu, ze ukazuje odchylku v centech, co je dobre pro presne doladeni. Mezi kytaru a aparat ji pouzit nemuzu, je to jedna z levnejsich ladicek a nedela dobrotu, ovsem temer kazdy aparat ma v dnesni dobe uz vystup pro ladicku a nemam s ni za ty prachy nejmensi problemek
jestli pouziva ladicku ten "kytarysta", tak figi vlastne rika, za ladicka na koncerty jo (jen si to nechce priznat:).
Figi:
Tak ted tomu moc nerozumim. Osobne si myslim, ze ladicka je na koncertech nezbytnost, protoze podle sluchu muzu presne naladit jen v klidu, coz na rusnem podiu nastane malokdy, mimoto jak pises "Sice kazdou pisnicku preladuju (quli casto jinejm frekvencim)" tak to by me, jako posluchace produkce asi omrzela. Mimoto jsou mi ty "jine frekvence" trosku zahadou, protoze ton ma frekvenci porad stejnou (pokud neni mimo cela kapela). I po posunu zakladniho tonu naladis basu podle kvart a flazoletu intervalove presne, ale nemusi to sedet do zbytku kapely. Osobne si to o dvou kytarach a base bez ladicky nedokazu predstavit. Hlavne ne nekde, kde kvapi cas a kapela musi hrat, a ne porad ladit nastroje.
Ladicka na koncert jo, ale urcite ne ode me.
Neporozumel si mi protoze za 1) sme kytara basa bici rodina vesnicka kapela, kera na koncerte ve vsi nikam nespecha, pac vsichni muzou bejt radi, ze jim vubec nekdo hraje lol a za 2) mluvil sem o pisnickach jinejch (mp3). Vetsinou je kazdy album od jedny skupiny v jiny frekvenci. Pokud se nepletu (jako ze asi jo) ma Acko 440Hz, tak +/- hercik sem hercik tam jim nedela problem. Dost znatelnej ten problem je treba mezi albama Blood Sugar Sex Magik a Stadium Arcadium od Redhotu. Tam uz se snad jedna o pulton. Takhle sem to myslel.
Aha, tak to je potom jasne. Ja to bral spis z bezne praxe. A pokud album plave o pultom, tak to bude spis tim, ze se kapela o pulton podladila, rozhodne to nebude odchylka v komornim A. Jinak se kompenzace ladeni pouziva treba kvuli dechum, ktere nelze presne naladit, ale to se vas asi netyka. A jeste existuje nekolik zpusobu ladeni, krom naseho temperovaneho
Aha, tak to je potom jasne. Ja to bral spis z bezne praxe. A pokud album plave o pultom, tak to bude spis tim, ze se kapela o pulton podladila, rozhodne to nebude odchylka v komornim A. Jinak se kompenzace ladeni pouziva treba kvuli dechum, ktere nelze presne naladit, ale to se vas asi netyka. A jeste existuje nekolik zpusobu ladeni, krom naseho temperovaneho
Vazeny MK,
s politovanim Vam musim oznamit, ze mam ten pocit, ze se me snazite naslat!
Me je jasny, ze exituje nekolik druhu ladeni. To sem este stihl za sest let svyho hrani pochytit.
Me je jasny, ze odchylka muze byt zpusobena quli dechum. To ale neni uvedenej pripad, pac vim, ze nahravali obe alba se stejnou trubkou (vic dechu tam neni, ver mi).
A ten pulton nesmis brat tak doslova. Fakt si zkus zahrat nakou z jednoho a pak z toho druhyho alba a ja ti garantuju, ze to budou stejny tony s jinejma fregvencema.
Ale to je jen jeden priklad z mnoha. Hraju prevzatejch vic jak 200 skladeb. A nejvic na jedno nalazeni jich dam tak 50. Pricemmz dybych to mel projet vsechno, tak pocitam, ze se dostanu na 6-10 ruznejch frekvenci jednoho a toho samyho tonu, ze uz si fakt u nekerejch extremu rikam, esi by nebylo to lepsi ladit na ten pulton.
teda, nevsim jsem si, ze by treba rhchp na koncerte preladovali, kdyz hrajou "starsi pecky"...
já teda nechápu proč doma ladit na centy přesně, doma je to jedno (a na koncertě taky ). v jazzu na mě bouřlivý davy nečekaj, tak nač ladičku, když se při ladění slyšim i víc, než bych chtěl
Figi, neber si to osobně, ale dle mýho názoru je neustálý přelaďování o 0,000001 Hz (+-) pro 150-200 lidí zlitech postaviček vcelku zbytečná onanie. Ladit to musí, to je bez debaty, ale upřímně....kolik z těch lidí pozná ten centík? Odhadem 107% těch lehce ovíněných není ani schopno říct, co jste vlastně hráli. Pokud z toho máš skvělej pocit a uspokojuje tě to, prosím. Za sebe musím říct, že bez ladičky na akcích, který hrajeme my, si člověk ani nevrzne, protože v případě neustálýho dolaďování (a kapely taky většinou tlačí časový harmonogram) lidi akorát nas... a celkově to ztratí grády, prostě spadne pila a atmosféra celýho vystoupení v háji. Proto je třeba i v tom hluku přeladit přesně a hlavně rychle.
Doma v klidu si můžu ladit jak je mi libo.
Jinak klobouk dolů před tvou pamětí, 200 skladeb bych z hlavy nevyčaroval ani podle názvu, natož je hrát.
Figi:
promiň, ale co je to za nesmysl, aby stejnej tón měl víc různých frekvencí?? Ke každýmu tónu patří jedna frekvence, ne? Pokud vezmu jako příklad to Ačko, tak těch 440Hz nebude nikdy nic jinýho, než A a naopak. Já jsem fakt nepochopil, jak to myslíš...:D
Btw. ladičku mám od Seika za šest kilometrů a většinou ji prdnu do tuner outu (pokud mám zrovna po ruce volnej kábl..)
když ten centík neslyší ani naše vytrénované ucho, jak ho asi maj poznat lidi v sále se zmršenym zvukem vod zvukaře, kterej akorát tak duní a hovno z toho...
to Vitek: hraju to doma a doma mi to jedno neni, pac me to rve za usi a na koncertech to nehraju. Mas pravdu . tim se ridim, dyz si nejsem jistej opisovanou linkou
to Milhaus: fpoho. Osobne si to neberu, ale ten matematickej udaj, cos tu zverejnil se hodne sekl. Dyz se to meni, tak skoro o cely herze. Veci co hrajem na koncerte hrajem skoro vsechny v jedny tonine vetsinou na jedno predkoncertni nalazeni. Z vety pro Vitka asi pochopis o cem sem mluvil uz s MK.
Jinak ja si pamatuju tak 1% z tech 200 veci - neznamena to ale 2 skladby ale asi 5 temat. vsechno si to peclive zapisuju do tabulatur upravenejch specialne pro me (nikdo jinej to beze me nerozlouskne hec!)
to Klusi: Vim, ze ses (relativni) fanousek Flea, taxi zkus zahrat Blood Sugar Sex Magik ze stejnojmenyho alba a treba i Stadium Arcadium ze stejnojmenyho alba (jenom sem placnul dva priklady) a zjistis, ze A na jednom albu neni presne A na druhym (a to ted nemluvim o minimalismu) - dyz to rozeznam i ja, tak uz snad kazdej!
to all: proc mam takovej blbej pocit (uz celej den), ze me zadnej basak nechape? Asi si za to normalne sednu a reknu vam dva konkretni priklady, na kerejch to rve za usi i hluchyho.
Ale jak vas tak znam, tak pride neco jako: "to se neda za hudbu povazovat"
a zjistis, ze A na jednom albu neni presne A na druhym (a to ted nemluvim o minimalismu) - dyz to rozeznam i ja, tak uz snad kazdej!
Ja se z vas poseru velebnosti ....ze ty si to poustis z kazet A jedno mas na emgetonce A druhy na basfce
podle me je taky A jednou A a pokud to A zni jinak A nestejne tak to A nemuze byt A ani neni A, ne ? AAA basy praha, nejvetsi vyber Acek v ceske republice. Kazdy den dovazime kvalitni Acka ze zapadu...
Figi:
Nesnazim ze Te rozhodne naslat, nevim proc bych to delal. Akorat nevim, co jsou to ty ruzne frekvence. Mozna je to barva tonu, pocet harmonickych, ale ton jako takovy by mel mit stejnou frekvenci, jiste, odchylky tam byt muzou, ale pochybuju, ze jsou lidskym uchem rozeznatelne. Anebo to blbe chapu. Hraju a stahuju skladby mnoha ruznych kapel a nemam problem vse zvladnout ve standardnim ladeni, pokud tedy pomineme nejake extra ladici experimenty, jako podladeni petky o dva tony a podobne. Mozna to jen nedokazu pochopit.
třeba má Figi absolutní sluch, myslím , že mu rozumím. Když zahraju A podle ladičky, tak to prostě nesedí a je to o kousíček výš nebo níž než by to mělo být. To ty kapely dělají určitě naschvál
Figi napsal:a zjistis, ze A na jednom albu neni presne A na druhym (a to ted nemluvim o minimalismu) - dyz to rozeznam i ja, tak uz snad kazdej!
Ja se z vas poseru velebnosti
....ze ty si to poustis z kazet A jedno mas na emgetonce A druhy na basfce
podle me je taky A jednou A a pokud to A zni jinak A nestejne tak to A nemuze byt A ani neni A, ne ? AAA basy praha, nejvetsi vyber Acek v ceske republice. Kazdy den dovazime kvalitni Acka ze zapadu...
proste tech blbejch 440 Hz ne, kua komorni A je komorni A, je to jasný jak facka, spider ma recht!
ale proč by to měl mít naleděné přesně?
Blood Sugar Sex Magik ze stejnojmenyho alba a treba i Stadium Arcadium ze stejnojmenyho alba (jenom sem placnul dva priklady) a zjistis, ze A na jednom albu neni presne A na druhym (a to ted nemluvim o minimalismu) - dyz to rozeznam i ja, tak uz snad kazdej!
jen mne napadlo...takova blbost, páč nevím, jak se to ve skutečnosti praktikuje...jestli je to jak Figi říká, tak jestli to není "dotažený" kvůli Kiedisovi, aby se do toho trefil, nebo aby ho do toho trefili, protože podle toho jak zpívá naživo si nemyslím, že by to ve studiu zazpíval takhle suprově (ale jak říkám - nevím.[ne, že to zas NĚKDO wytrhne z kontexta;)] ). A, Figi, maj to jenom redhoti nebo jsi to zjistil i u jinejch kapel, že A v jedný skladbě není A v jiný? Mě je to teda celkem šumák, já nerozeznám A od Z
Salof:
Treba pro lepsi spolupraci s pripadnymi externisty? I kdyz netvrdim, ze je potrebujou. Jinak za starych casu se treba trosku pribrzdil pas bylo hned po ladeni...
Nook:
To je celkem mozne, i kdyz vetsinou se spis dotahuje zpev - pokud ale je mimo hodne, zni dotazeni uz neprirozeni, tak ze by pohli podkladama? Nevim... Jak jsem psal vys, stahuju vetsinu veci usima a nikdy jsem nenarazil na vyraznou odchylku - pokud je to o pulton dolu, pak si treba posunu nahravku tak, abych ji mel v normalnim ladeni. Jinak si pochopitelne muze ladit kazdy jak chce, mozna, ze i RHCP k tomu sahli, kdo vi.
proste tech blbejch 440 Hz
Ty jo, 440 herců, to nemají ani v Národním
To je maso, tahle diskus no ty vole...
Pokud má nějaká struna, v našem případě A, danou nějakou frekvenci, kupříkladu 440 v Národním, není možné souhlasit s tvrzením, že jiná struna A vlastní frekvenci pouze podobnou: vlastní frekvenci tutéž. Ať se nám to líbí či nikoli.
Pokud někdo vlastní absolutní hudební sluch, může z různých frekvencí, např. výše uváděné struny A dostat psotník. Zmíněnou diagnózu může ovšem také dostat pouhý majitel zdravého rozumu, zabývající se tímtéž.
Figi, neber si to osobně, ale dle mýho názoru je neustálý přelaďování o 0,000001 Hz (+-) pro 150-200 lidí zlitech postaviček vcelku zbytečná onanie. Ladit to musí, to je bez debaty, ale upřímně....kolik z těch lidí pozná ten centík? Odhadem 107% těch lehce ovíněných není ani schopno říct, co jste vlastně hráli. Pokud z toho máš skvělej pocit a uspokojuje tě to, prosím. Za sebe musím říct, že bez ladičky na akcích, který hrajeme my, si člověk ani nevrzne, protože v případě neustálýho dolaďování (a kapely taky většinou tlačí časový harmonogram) lidi akorát nas... a celkově to ztratí grády, prostě spadne pila a atmosféra celýho vystoupení v háji. Proto je třeba i v tom hluku přeladit přesně a hlavně rychle.
Doma v klidu si můžu ladit jak je mi libo.Jinak klobouk dolů před tvou pamětí, 200 skladeb bych z hlavy nevyčaroval ani podle názvu, natož je hrát.
nedávno jsme se trumfovali s kolegou, kdo dá víc "z koule", já napočítal baj voko cca 600 věcí, dáte někdo víc? jenom pokus odlehčit debatu, než začnou lítat žiletky
Sestka:
600 veci, to je obdivuhodne. I tech 200 je dost, ono taky zalezi, co se povazuje za vec a jak jsou narocne.
Narozdíl od MK to řeknu lapidárně: 600? No to mě poser!!Já bych to spočítal na prstech jedný ruky. Cizí skladby sem někdy nehrál, no...párkrát sme si s kapelou vypůjčili nějaký šlágry od Hatebreed, Mudvayne, Clawfinger, Cypress Hill a No Innocent Victim.
definici slova věc můžeme v tuto chvíli vtěsnat do slova holič
je fakt, že mám dobrou hudební paměť, ale zase jsem blbej na matiku...
nppočkej jestli si blbej na matiku tak jak ti můžem věřit že 600 je pravda??? to už je docela vysoký číslo....
nppočkej jestli si blbej na matiku tak jak ti můžem věřit že 600 je pravda??? to už je docela vysoký číslo....
![]()
![]()
no je pravda, že po prstech se do těch 600 počítá dost komplikovaně...ale vyštrachal jsem abakus
je to jednoduchý: 2x parta na VIP akce, jeden tanečňák, jedna zábavovka, domovská kapela, nepravidelná spolupráce a dost často záskoky... ono se to načte... a taky to není za rok hraní, jsem starej pes
Sestka:
Tak v tom vyctu to celkem chapu. Ale taky nezavidim, protoze volne vikundy... jsou vubec?
Jste mě docela pobavili, dík! Jinak ladičku do tuneroutu na aparatu a neni co řešit, mezi aparát nemam zkušenost, ale che to ten true bypass, to je jasný, jinak hraješ na zvuk LADIČKA. No a taky jsem slyšel dost kapel, co laděj na podiu podle ucha a pak nadávali na zvukaře, že jim kurvil zvuk:-) Takže pokud hraješ cokoli současnýho hlasitýho a veřejně, tak je ladička nezbytnost ve výbavě. Drumeři maj paličky, basaci zas ladičky (kytaristi taky). Jestli máš kolem těch dvou litrů, tak si sežeň nějakýho Bosse, spolehlivy stroj. Ve studiu jsme dělali s rackovým korgem a stačilo to (nahravka ladi - podle komorního A:-) Pic FrankBass
Jo a ještě - starší mazáci mohou přeskočit - ladit na tóny mačkaný na krku, ne na volný struny a při úhozu, kterým do basy řežeš při hraní. Jedni se pak divěj, že si v klidu naladí, pak jdou "na to", roztočí se vlasatý větrníky, ruce mlátěj do kytar a laděni bylo zbytečné. Proč? Protože čím silněji do struny udeříš, tím výš ti zazní tón, povyleze to o slyšitelné centy. Až budeš mít ladičku tak si to zkus.., ručička (nebo diody) ti zatancují, i když budeš držet jeden tón. No tak asi tak, jdu se kouknot na jinej pokec:-) Pic
to spider: A Jen A si A delej A srandu A !
to MK: Samozrejme, ze tu skladbu zahraju v mym ladeni, ale dyz me to vyslovene rve usi, dyz ten ton nezni jak u nich. Mam s tim velkej problem, pac jak uz sem rek zridkakdy se mi stane, ze ma jednu strunu naladenou jinak nez ostatni. A uz to, ze ty ostatni preladuju me stve. Zkratka: moje praxe vypada tak, ze necham hrat skladbu v mp3, behem niz ladim, necham ji casto dohrat az do konce a pak si ji teprve dam s nima od zacatku. A tak to vetsinou vypada s kazdou skladbou.
Dyz narazim na dobrou linku a preladim na ni, pak s tim samym naladenim nemuzu hrat ostatni. Resp. muzu, ale ty usi to fakt rve, pac TEN ton je UPLNE JINDE. Neni to sice pultoton jinde, ale casto - skoro.
to Salof: Fakt si vobcas rikam, ze to delaj nashval - svinky!
to Nook: Zajimava teorie. Ale jako dalsi priklad by mohla platit od Kissaku Aj vos mejt for lavin ju bejby! To je dle myho nazoru nejextremnejsi!
to Mikulik: Sem vedel, ze se toho nekdo chytne. Sem jen tak placnul.
to FrankBass: Myslim, ze jedna ladicka na podiu staci, dyz se podle ni seridej i ostatni.
Figi: JJ, tak to celkem chapu. Ja jsem bud nahluchly, nebo jsem jeste na neco takoveho nenarazil I kdyz jednou, kdyj jsme predelavali Sound of Silence, tak jsem se s tim nemohl domluvit. Coz mozna bude podobny priklad.
Jo a ještě - starší mazáci mohou přeskočit - ladit na tóny mačkaný na krku, ne na volný struny a při úhozu, kterým do basy řežeš při hraní. Jedni se pak divěj, že si v klidu naladí, pak jdou "na to", roztočí se vlasatý větrníky, ruce mlátěj do kytar a laděni bylo zbytečné. Proč? Protože čím silněji do struny udeříš, tím výš ti zazní tón, povyleze to o slyšitelné centy.
To je velká pravda, přidávám svoje obligátní + 1! Buď ladit přesně s úderem, kterej se používá při hraní anebo drnkat při ladění normálně a o kousíček podlaďovat, ono to pak attackem při hraní na tu správnou hodnotu vyleze samo...
Äno, to je zasada cislo jedna, ladit udery do strun tak, jako pri normalnim hrani
Ještě bych se vrátil k ladičkám: přítelkyně shání pedálovou ladičku, zatím váhá mezi bossem a fenderem, někdo jí doporučil i Korga nebo Akai. Máte někdo přímou zkušenost? Tu Boss ladičku sice používá kytarista z mé druhé kapely a chválí ji hodně, ale mě připadala trošku splašená, u vyšších strun problikávala hned tak hned jinak. basa v pohodě, ale kytara, když jsem zkoušel, stejně chtěla doladit podle ucha. je mi jasný že to je třeba vždycky, ale třeba v softu od line 6 co mám ke zvukárně je ladička, kde ručička u kytary neskáče jak zběsilá (neskáče vlastně vůbec), ladí přesně a jistě a hlavně rychle. a přesně něco takového v pedálu chce přítelkyně.
Jeden náš kytarista má Bosse a spokojenost, druhej Korga a taky spokojenost. Jen myslím, že je na toho diodovýho Bosse na slunci líp vidět...
Ladičku od BOSSe můžu doporučit. Mám jí a pěju pouze chválu:o)).
moja nakonec odepsala na inzerát na nějakou pedálovou ladičku od Sabine. tak jsem zvědavý. Má stát litr+poštovný, novou jsem našel za 3900
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » ladicka