1 Naposledy upravil: Honziq (23. 05. 2007 22.24:10)

Téma: Godin Freeway 5 - dárek k narozeninám?

Milí páni basáci, docela bych se rád poradil...loni na huvelu jsem si naprosto skvěle zahrál právě na Freeway od Godina, jenom mě trošku zarazila cenovka. 20k i s veletržní slevou není málo... ale za mořem stojí asi něco přes polovičku (+-55O$). Tak jsem si řekl, že by to možná stálo za úvahu...ale než do toho půjdu, rád se poptám kolegů, že. :-P
Nemáte někdo s touhle basou nějaký zkušenosti? A s posíláním z Ameriky? A popř.nevíte, jestli náhodou neexistuje její bezpražcová verze? Anžto doteď jsem hrál vždycky na fretless a nerad bych kvůli riziku totálního zamilování se do Godinky podstupoval riziko, že se odnaučím ladit:.) Pardón že takhle chrlím, ale snad mi poradíte :-)

0 xLajků:

2

Re: Godin Freeway 5 - dárek k narozeninám?

Honziq napsal:

že se odnaučím ladit

je to návykový smile

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

3

vítek napsal:

je to návykový

tím spíš...neexistuje teda fretless verze? smile

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: mikulik (24. 05. 2007 09.08:33)

Ňákýho Godéna měl Kubš, ale ten někam zmizel... Kubši! Kubši! KUUUUUB-ŠIIIIII!!!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

dočasné upozornění: omlouváme se, ale fórum je zvukově izolované...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

6

Fórum hlavně dneska furt padá... "Aplikácia prekročila povolený limit..." sad

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

7

Honziq napsal:

A s posíláním z Ameriky?

no hele, já teda nevim, ale určitě budeš potřebovat mezinárodní účet, nákou tu Visu, nebo něco naten způsob, nejlepší se bude zeptat v tý firmě u který to budeš objednávat co mají za podmínky, pro prodej do zámoří... každopádně si myslím, že pokud to bude solidní firma tak ti nástroj pošlou, nejspíš nákou leteckou poštou a cenu přepravy ti započítají do celkový sumy...
ale to budeš fakt asi muset prověřit s prodejcem... kámoš takhel kupoval foták, a trvalo to nákej čas než s všechno vyřídilo, ale vyšlo ho to o 1/3 levnějš než tady... smile ale foták je přeci jen o něco menší než basa, takže ty náklady na dopravu ti můžu cenu přiblížit k tý za kterou to pořídíš u nás, nebo třeba v Německu...

pravá ruka levější levé a naopak, prostě obě levý. Navíc hluch a aby toho nebylo málo, tak řiťmika.
0 xLajků:

8

Řešil to tady myslím Lubošek, je to v nějakým threadu, tak si to přečti. Jsou tam uvedený tipy, na co si dát pozor a co dělat při nákupu přes ebay a posílání ze zahraničí...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Dante (24. 05. 2007 14.15:11)

Hehe...Godin, no jo, jsem snad jedinej v republice kdo na to hraje? big_smile Tak mi ten unikat nechte smile Je to vyborna basa, ja si ji za tu cenu koupil. Radsi si to vyzkouset a priplatit nez koupit nejakyho muziker s nefunkcni elektronikou, ze? big_smile

Jinak, Godin Freeway v bezprazci neexistuje, ale nic ti nebrani si to z nej nechat udelat, podle me je ta basa-jeji pasivni verze, na to uplne stavena.
Kazdopadne, pokud touzis po bezprazci s eben hamtnikem, tak za tricet se da sehnat tenhle luxus co Godin taky dela, semiakustika, hral jsem na to a muzu jen doporucit, pro me mezi bezprazci jista kralovna a navic vedle jacku ma ten sestnacti ci kolika kolikovej vystup pro syntaky s delenym snimanim jednotlivych strun. Pokud chces bezprazec, tak ....tady: http://godinguitars.com/godina4sap.htm

http://godinguitars.com/gtrsa4a5sa.jpg

V PMC u Kotvy v Praze se to vsechno da ozkouset, maj tam i tyhle poloakustiky, specializujou se na Godiny a je tam fajn obsluha, ja tam tenkrat stravil cele dopoledne. Akorat aparaty tam nemaj nic moc, takze takovej marshall ti dojem muze obcas lehce zkazit.

Jinak, jeste jestli ses z Prahe, tak se nekdy stav a muzes si to u me zkouset, pokud mi ji nezneuctis, trebas celej den. ICQ> 114010854 nebo tel 775679580, ale mam momentalne bloklej tel. kvuli neplaceni uctu.

A jeste dodam, ze ve Francii i Nemecku se tahle basa da sehnat za podobnou cenu jak u nas...nejakejch 18tis a vic, to je holt to more...

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

10

mikulik napsal:

Fórum hlavně dneska furt padá... "Aplikácia prekročila povolený limit..." sad

To se mi stává imr vére

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

11

Dante napsal:

V PMC u Kotvy v Praze se to vsechno da ozkouset, maj tam i tyhle poloakustiky, specializujou se na Godiny a je tam fajn obsluha, ja tam tenkrat stravil cele dopoledne. Akorat aparaty tam nemaj nic moc, takze takovej marshall ti dojem muze obcas lehce zkazit.

Jinak, jeste jestli ses z Prahe, tak se nekdy stav a muzes si to u me zkouset, pokud mi ji nezneuctis, trebas celej den.

Dík za tip i za nabídku, z Prahy jsem, za chvíli máš ode mě na icq autorizační žádost smile
To odpražcování by byla taky zajímavá možnost, přeci jen freeway 5ka bez pražců je velice pěkná představa smile

Dante napsal:

Kazdopadne, pokud touzis po bezprazci s eben hamtnikem, tak za tricet se da sehnat tenhle luxus co Godin taky dela, semiakustika, hral jsem na to a muzu jen doporucit, pro me mezi bezprazci jista kralovna

to už je pro mě asi malinko "nad poměry", ale zaslintat si do toho PMC klidně přijít můžu big_smile

0 xLajků:

12

hral som na nejakej podobnej semiakustike od godinu, na pohlad parada, no kobylka ma nenastavovatelnu vysku strun a niekto sa v tovarni asi moc nudil, alebo si vzal priklad od jolany, ale ten dohmat bol tak neprijemne vysoky, ze som na tom nedokazal hrat. krk sa zdal byt v poriadku, ale nemal som cas to blizsie omrknut.

sekam dobrotu
0 xLajků:

13

Tak vec, za kterou me mnozi budou proklinat je zapocata. Honziq jeste spatril meho Godina v puvodnim, jen lehce serizovaneho. Nicmene...od techto dnu bude vse jinak.

Sveril jsem svuj nastroj do rukou mistra Jirky Mazla a do konce tydne z pasivniho, klidneho a hodneho nastroje bude aktivni dravec. Z decentniho singlu vyroste rozepinatelnej humbucker (kterej se tam designove moc nebude hodit,  pac bohuzel nebude mit vyvedeny mag. a tim padem nevim jak opticky sedne k tomu krkovymu delenymu, ale vem to cert ;]) od SBS a pod nej se schova trojpasmovka od MECu, Godin dostane par novejch knobu, komplet v cernym.
Az bude dilo hotovo a ja budu mit fotak, pridam sem nejaky obrazky. Docela se bojim toho vzhledu...hlavne tech snimacu, ale stale...zvuk je to prednejsi a nechapave fuj zdejsi komunity bude lehce prehluseno poradnym navalem noveho zabijackeho zvuku. Kdo si kdy myslel, ze Godin je fajn basa na jazz (jako ja kdyz jsem ho kupoval a mel jeste stale zamery se venovat poklidne hudbe), bude vyveden z omylu. Dobrou noc ;] big_smile

0 xLajků:

14

Mno, budu na tu tvojí úpravu dost zvědavej big_smile Btw zkoušel jsem jim (Godinovi) napsat na zákaznickou linku, jestli a za jakejch podmínek by mi ji udělali "custom made" bezpražcovou, ale nějak ten mail zatím odmítal prolízt, tak uvidíme, jestli nakonec dojde a jaká bude kdyžtak odpověď smile

0 xLajků:

15

btw kolik ti to bude ze dostanes basu??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

18, proč? Má to nějakej zásadní tento, význam? smile

0 xLajků:

17

ne :-D jen tak mne napadlo ze to bude nake vyznacnejsi jubileum ... ja sem taky k 15tinam dostal elektriku :-) resp litr a koupil si svou prvni jolanu :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

18

tak tos byl velkej kluk..s občankou a s jolanou.. big_smile

0 xLajků:

19

ja jsem svyho cortika taky vlastne dostal...k maturite...hehe. Tu upravu uz tu dokonce jeden clovek videl...Pavlik, potkali jsme se u Mazla. Panove...hraje to jak das...konecne zivotni krok, kteryho nelituju. (oukej bylo jich vic...:)
Mam tam ted SBSko hamburger a mozna to jeste vyzkousime co by udelala vymena za Kent Armstronga. Co vy si myslite, jsou ty kenti nejako dobri? Me to nijak extra nepripada.

0 xLajků:

20

Dante: pokud srovnam snimace na svem byvalem MTD - K.A. a Sadowsky, je to obrovsky rozdil. Myslim, ze oproti SBS se vys moc nedostanes.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: