1

Téma: ?Kombo TORQUE?

Ahoj smile ,chci se zeptat jestli nahodou nekdo nemate zkusenosti s touhle znackou, chci si z bazaru koupit Tbg1515(150w,15",piezo,tweeter,EQ,kompresor) . Dik predem za info.

Gitara: BaCH IB2M
Kombo: Gallien-Krueger BackLine 112(uz ne,nekdo mi ho spalil sad )
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Nook (22. 05. 2007 06.48:53)

Re: ?Kombo TORQUE?

Gimmy napsal:

Ahoj smile ,chci se zeptat jestli nahodou nekdo nemate zkusenosti s touhle znackou, chci si z bazaru koupit Tbg1515(150w,15",piezo,tweeter,EQ,kompresor) . Dik predem za info.

já už bych to nechtěl. tohle je sice nějaký novější typ, ale stejně.
zvuk na prd. Zase na druhou stranu...točil jsem to asi rok ve zkušebně skoro naplno a zesík i reprák vydržel, takže to bude celkem spolehlivý.
Nevím, kolik je cena tohohle, ale rozmysli se, jestli by se ti nevyplatilo koupit něco jinýho jetýho třeba jen o málo dražšího(viz. davidakuv Hughes-Kettner313). Pokud to teda bude nějaký ultralevný, a nemáš jinou možnost, tak bych to i vzal, ale žádný zázraky nečekej.
BTW.: dycky jsem si myslel, že Torque je (byla) britská firma (na tom mým křápu je made in england) a teď tohle: http://torque.ru/c_ind.htm
chm-chm-chm....

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

3

to nic neznamená, že maj ruskej web, ne? Maj už i českej http://www.torque-amp.cz/torque/c_ind.htm big_smile

Jinak jak řiká Nook, záleží na ceně. Já osobně bych ještě radši chvilku počkal, soudě podle referencí, který na Torque na tomhle fóru jsou. Hledej.

0 xLajků:

4

davidak napsal:

to nic neznamená, že maj ruskej web, ne? Maj už i českej http://www.torque-amp.cz/torque/c_ind.htm big_smile

nj, já vím, ale je to taková obskurní firma... big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

5

A tk pŘÍPdně co místo toho torque do 9000,- ?

0 xLajků:

6

Tyjo tak to sem čekal, že máš nižší rozpočet.. Za 9k sežedeš užsolidní kombo. Mrkni se třeba na ty peaveye, co prodávaj na hud. bazaru. Např. http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka … amp;ins=10

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Nook (22. 05. 2007 07.59:41)

http://www.hocke.eu/basova-komba/
anebo třeba:
prvni dva inzeraty(?) http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa … amp;ins=10
ehm...nojo...ty...davidaku jeden big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

Torque je trochu mrdka smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

9

mikulik napsal:

a nebo, taky, no. big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

10

Nook napsal:
mikulik napsal:

a nebo, taky, no. big_smile

Mrdka? Překlad= dobre/spatne?? smile

0 xLajků:

11

Kdybys viděl Ivánku, kamaráde..., tak bys věděl smile Mrdka = špatně big_smile

0 xLajků:

12

zvuk na prd. Zase na druhou stranu...točil jsem to asi rok ve zkušebně skoro naplno a zesík i reprák vydržel, takže to bude celkem spolehlivý.
Nevím, kolik je cena tohohle, ale rozmysli se, jestli by se ti nevyplatilo koupit něco jinýho jetýho třeba jen o málo dražšího(viz. davidakuv Hughes-Kettner313). Pokud to teda bude nějaký ultralevný, a nemáš jinou možnost, tak bych to i vzal, ale žádný zázraky nečekej.
BTW.: dycky jsem si myslel, že Torque je (byla) britská firma (na tom mým křápu je made in england) a teď tohle: http://torque.ru/c_ind.htm
chm-chm-chm....

Já sem začátečník a potřebuju akorát něco do zkušebny abych řval nějak stejně s bicíma a případně na pódia. Nepotřebuju nějakou super kvalitu zvuku, de mi spíš o výkon...

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Nook (22. 05. 2007 11.20:25)

Gimmy napsal:

chm-chm-chm....

Já sem začátečník a potřebuju akorát něco do zkušebny abych řval nějak stejně s bicíma a případně na pódia. Nepotřebuju nějakou super kvalitu zvuku, de mi spíš o výkon...

hmmm..no, 150W je k bubenikovi tak tak...a spis malo. Navic to budes kulit tak na pulku, pac jinak to zacne reprak nestihat. A jde o to, co je v tom za s*ackovej reprak.
A jestli to stoji tech devet litru, tak bych se preci jen radsi kouk jinde wink

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

14

Gimmy napsal:

Nepotřebuju nějakou super kvalitu zvuku, de mi spíš o výkon...

Jasně, jenže u těchhle lacinejch mrdek (už chápeš ten význam?) nemáš tak nějak ani jedno, ani druhý. Vím, o čem mluvím, když jsem začínal, měl jsem 165 W s jednou patnáctkou a nestačilo to moc ani do tý zkušebny... při větším zesílení se to kombu už moc nelíbilo a produkovalo lehce zkreslenej, nekonkrétní zvuk. A jestli to Torque má nějakej tvítr, kompresór, ekvalizér a bůhví co ještě, je při týhle wattáži a repráku úplně jedno.  Ať s tím kroutíš jak chceš, změna to žádná není big_smile big_smile

0 xLajků:

15

mikulik napsal:

Jasně, jenže u těchhle lacinejch mrdek (už chápeš ten význam?) nemáš tak nějak ani jedno, ani druhý. Vím, o čem mluvím, když jsem začínal, měl jsem 165 W s jednou patnáctkou a nestačilo to moc ani do tý zkušebny... při větším zesílení se to kombu už moc nelíbilo a produkovalo lehce zkreslenej, nekonkrétní zvuk. A jestli to Torque má nějakej tvítr, kompresór, ekvalizér a bůhví co ještě, je při týhle wattáži a repráku úplně jedno.  Ať s tím kroutíš jak chceš, změna to žádná není big_smile big_smile

Takze na torque mam hodit ... ?

0 xLajků:

16

Nook napsal:

150W je k bubenikovi tak tak

asi jak kterejch watů.. vim, že se to tu propírá pořád, ale pokud bude to kombo mít fajn barvu, prosadí se i nižší watáž. A musíte bejt taky trochu rozumný:) Třeba jen tady v Liberci vim o dvou kapelách, kde maj basáci 100W ampega( btw BA115 už stojí jen 13k, to je síla! ) a bubeníky řezníky..

0 xLajků:

17

Nook napsal:
Gimmy napsal:

chm-chm-chm....

hmmm..no, 150W je k bubenikovi tak tak...a spis malo. Navic to budes kulit tak na pulku, pac jinak to zacne reprak nestihat. A jde o to, co je v tom za s*ackovej reprak.
A jestli to stoji tech devet litru, tak bych se preci jen radsi kouk jinde wink

Nene, chci to brat v bazaru za 7000,-

0 xLajků:

18

Gimmy napsal:

Takze na torque mam hodit ... ?

přikláněl bych se big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

19

Nook napsal:

přikláněl bych se big_smile

Ok, tak ja mrknu po necem jinym, no... i kdyz vypadalo tak nadejne big_smile ale nechtelo se mi s sebou tahat 30kilovou krávu big_smile

0 xLajků:

20

davidak napsal:
Nook napsal:

asi jak kterejch watů.. vim, že se to tu propírá pořád, ale pokud bude to kombo mít fajn barvu, prosadí se i nižší watáž. A musíte bejt taky trochu rozumný:) Třeba jen tady v Liberci vim o dvou kapelách, kde maj basáci 100W ampega( btw BA115 už stojí jen 13k, to je síla! ) a bubeníky řezníky..

a taky co maj kytaristi... ti potvory vám vlezou všude. náš kytarista má lampáčka Fendera Blues Juniora (15W) a celkem obstojně nás ve zkušebně ničí. Pak na pódiu to je jiná, ale jak je to v tý malý místnosti, tak to je celkem psycho. Je to výborný kombo!

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

21

Nook napsal:
davidak napsal:
Nook napsal:

a taky co maj kytaristi... ti potvory vám vlezou všude. náš kytarista má lampáčka Fendera Blues Juniora (15W) a celkem obstojně nás ve zkušebně ničí. Pak na pódiu to je jiná, ale jak je to v tý malý místnosti, tak to je celkem psycho. Je to výborný kombo!

Kámoš si koupil kytarovej set a má tam 15W tranzistorový kombíčko a řve to stejně jak bicí smile ale tady sme na basovým fóru, že? big_smile

0 xLajků:

22

davidak napsal:

Třeba jen tady v Liberci vim o dvou kapelách, kde maj basáci 100W ampega( btw BA115 už stojí jen 13k, to je síla! ) a bubeníky řezníky..

To sice jo, ale taky tomu BA 115 rychle dojde dech a nezvládá to... viz Lukáš z NFS.... to BA 115 je prostě tichý kombo, spíš do nějakýho jazzovýho seskupení než do rockový skupiny...

0 xLajků:

23

Tyjo jednak souhlasim s většinou že Torque fakt ne, ale zas na druhou stranu za 10k se dá sehnat dobrá značka která bude stačit i k bicím- mam 120w Laney a stačí mi to (gain i volume lehce pod 4) tak myslim že Ampeg (trochu dražší) nebo Fender (rumble 100 dokonce za 10tis.) by výkonově stačit mohly...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

24

hlasitej bubenik neni az takovy problem, problem je kytarovy box s hodne repry
bubenik bere jiny zvukovy pasma a prestoze je hlasity tak ton baskytary je "citelny", zato pres kytaristu s napr. 4x12 se basove kombo s jednim reprem tezko prosadi, chybi tam plocha membran a i kdyz je hlasitost dostatecna tak je zvuk necitelny a je z toho jen hukot

0 xLajků:

25

Tojo, zajímalo by mě, jak moc to Lukáš šťaví, nevíš, na kolika byl cca u Beránka? Faktem je, že kdyby hráli třeba hutnější rock, asi už by se ztrácel... Tyhlety jeho slapy to eště pobere smile

Taky myslim, že do 10k se dá sehnat něco solidnějšího. Torque na mě pusobí asi jako Dacie mezi autama.

0 xLajků:

26

Náhodou, taková Dacia Logan MPV... není až tak zlá smile Za málo peněz velký auto, kam se vejde i pořádnej aparát smile

Lukáš z toho komba moc šťastnej není, pokud vím - ono prostě moc nehraje. I když ho dá navíc, pořád to "netlačí". Možná by to šlo trošinku vylepšit, kdyby si trochu pohrál s korekcema, ale myslím, že to kombo je samo o sobě slabý. Hrál jsem na něj taky a pořád jsem se přidával a přidával - stále to nehrálo, akorát to k tomu navíc začalo kreslit big_smile big_smile

0 xLajků:

27

Já mám taky sice slabší a starší verzi T100B a jako dřív mi to stačilo i na koncerty, ale postupem času to přestávalo bejt na pódiu slyšet. Takže teď už jen na domácí hraní nebo do zkušebny. Ale na živý hraní už to hold nestačí

0 xLajků:

28

Moje první sestava byla za necelejch 10, byla to klasická stavěný 100W celolampová čtyřdíra a lá Marshall a k tomu dělaná 2x10. Hrálo to dobře, klidně i nahlas, a prodal jsem to, za kolik jsem to koupil. Aneb Gimmymu doporučuju třeba i nějakou takovouhle alternativu. Značka není ani zdaleko všechno (a co na to Markbass?)... smile

0 xLajků:

29

Dan napsal:

(a co na to Markbass?)... smile

(v Gimmyho požadované cenové relaci by museli výrobu přesunout do krajů, kde je kůže lidí žlutější a jejich oči šikmější... smile doufám, že je to nenapadne. Když teďkonc tak krapet expandujou hmm )

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

30

To bylo myšleno jako opáčení k té původní větě před závorkou, navíc v kontextu s tím, jak mě tu někteří obviňujou, že tu propaguju oranžový anděly...

0 xLajků:

31

Tyjo tak už jen 10k.. http://muzikant.cz/baskytary-7/aparatur … 5-1057.php

0 xLajků:

32 Naposledy upravil: Gimmy (22. 05. 2007 20.11:20)

davidak napsal:

Ovsem to mame +1000,- a sehnat pro me jeden litrik navic, to bude PROBLEMA... sad
Anebo (seno se zahriva big_smile) Laney RB4 - http://eshop.kytary.cz/LANEY-Baskytarov … :Laney:1:0  ??

0 xLajků:

33

tak to teda spis ten ampeg nez lejno :-D 

davidak napsal:

ty ampegy nam nejak lezou proklate dolu ..  ta 100ka byla nedavno kolem 15ti a ty 220w sakumprdum vsechny prez 20... asi toho maj plny sklady a zacinaj se toho zbavovat...
konckoncu takdle rada je ampegovskej low end.. takze se ceny asi zacinaj dostavat do shody s realitou ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

34

Gimmy, nepíšu to abys ho kupoval(toho Ampega), spíš jen informačně, jak moc spadly ceny..
Za tyhle peníze kup spíš něco bazarovýho, jak jsme psali nahoře.

0 xLajků:

35

Gimmy napsal:

Ovsem to mame +1000,- a sehnat pro me jeden litrik navic, to bude PROBLEMA..

A teprv az to budes chtit prodat...to bude problema. To pak dostanes o 3 litriky min nez kdybys ted litrik priplatil....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

36

Jojo, pozdější prodej levnýho aparátu = prodělek jak prase, to už k tomu tak nějak patří smile

0 xLajků:

37

klic ke zlevnovani ampegu je kdesi v jv asii (vietnam?). "klasika" co pajel kovboj ve statech se porad drzi.

0 xLajků:

38

mikulik napsal:

Jojo, pozdější prodej levnýho aparátu = prodělek jak prase, to už k tomu tak nějak patří smile

S tim se pocita big_smile

0 xLajků: