1

Téma: kontrabasovej snímač

Rozhodl jsem se že si na basu mrsknu snímač na upright...

http://www.shadow-electronics.com/viewp … c89fd928e5

Chci prostě snímat údery do korpusu a zvukově se přiblížit akustickejm nástrojům...

Co vy na to? Konkrétně zatím řeším kam ty placky umístit...jakym způsobem to tam vůbec drží? chtěl jsem je mrsknout zezadu na místo, kde se krk potkává s tělem...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

2

Re: kontrabasovej snímač

a teď zjišťuju, že je to asi blbost, protože by to mělo bejt co nejblíž kobyle, co?

0 xLajků:

3

Ja si myslim, ze ten napad uz urcite nekdo mel, ale zkusit to muzes. Ja osobne bych ten snimac dal mezi spodni okraje efek. A jenom singla. IMHO.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

4

a proč jen jeden?

0 xLajků:

5

Myslim si, ze rezonance celyho tela by tomu taky mohly neco pridat. Ale uvidis sam. Dyz bude jeden malo, tak druhej bych pridal mezi vrsky efek. Cece, nikdy sem nad tim nepremejslel, ale kam chces pridelat zbytek eletroniky?

0 xLajků:

6

To je pravda, ale zkusit by se to melo. A co takhle dat snimac (nejakej na to vhodnej) primo do tela nastorje? Je teda fakt, ze je to asi od zacatku blbost, ale kdo jinej by si s tim mel vyhrat nez Jenda? No ne?

0 xLajků:

7

figi: narvu to normálně k poťákům....no já nevim...já to zkusim risknout smile

0 xLajků:

8

Pavliku, ted nemen tema. Docela me mrzi, ze se zatim k tomuhle tematu nikdo jinej nevyjadril. Bud je Jenich snilek, ja vul a Pavlik ma dobry srdce, nebo na nas vsichni prdej.
Jendo, dal bych tomu este cas. Este tak aspon do konce tejdne. Nic tim nezkazis. Protoze dyz to tam ted das a bude to stat za prd, tak akorat pomrvis kontrase. Na to bacha. At je sen jakejkoliv, zvuku kontrabasu se nic nevyrovna.

0 xLajků:

9

mě se zvuk kontrabasu nelíbí...já ho nechci napodobit..mě jde o to, abych víc snímal resonanci těla...

0 xLajků:

10

Myslim si, ze vim, co myslis. Neexistuje, nakej snimac, kerej by frekvence z dutiny hnany pres drevo na tom dreve zaznamenaval? To by mozna ale byl pak moc citlivej na udery do toho dreva, kerejch chces dosahnout. Vono je to tezky. Protoze kdyz chces snimat i udery vo drevo, tak ten snimac nemuze bejt pripevnenej NA tom dreve rozumej na kntrasi. Cece, fakt nevim. Akorat sem se ti snazil pomoct rozsirit obzory svejma blbejma dotazama, ale ted fakt nevim, jak by to slo udelat. Leda by snimac byl upevnenej nezavysle (snad to je gramaticky spravne) na kontrasi. Ale to je hrozna blbost...

0 xLajků:

11

smile jako já jsem rád za každý dobrý rady , ale teď ti moc nerozumim smile

btw: "nezávisle" smile

Mě prostě přijde, že když se to dává na kobylu u kontrabasu, tak že by to mělo snímat i to dřevo...vždyť to prakticky nezávisí na tý ozvučnici...

0 xLajků:

12

na basu s piezem jsem hrál dostkrát....o tohle mi nejde (ale do svý finální basy ho určitě chci)...mě jde hlavně o to, abych mohl bušit do těla a aby se to dalo něják snímat...když to berou i snímače, tak když dám to piezo zezadu na tělo a budu do dřeva ťukat z druhý strany naproti těm snímačům, tak mi neřikejte, že to nevezmou...

0 xLajků:

13

Hele, dyt to de u akoustickejch... Sice tam je jinej snimac, ale ta technika prece musi bejt pouzitelna i pro kontras ne? Jinak uz fakt nevim a radsi se distancuju, nez abych rek nakou kravinu (jako ze uz jich ode me pro dnesek bylo dost) big_smile

0 xLajků:

14

co ten plackoidní snímač od Cejpka, mám ho na akustický kytaře pod ozvučnou deskou a bere to perkusivní zvuky jak sviňa. Akorát ten signál z něj nějak smíchat se signálem z basy...
já se v tom nevyznám, já se v tom neorientu-u-ju smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

15

no jasně...koukals na ten odkaz, nooku? to je přesně ono ...tohle přesně chci...napojim to přímo na samici a mezi to časem strčim poťák a on/off páčku...

0 xLajků:

16

...a pro lehce dištórted perkusive saund navrhuji Cejpka umístit tak, aby se do něj přímo dalo palcem slapnout smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

17

minimalne budes mit problem s michanim zvuku z klasickych snimacu a pieza. Piezo ma jinou impedanci. Musel bys bud mit 2 nezavisle zesilovaci kanaly nebo nejake udelatko na srovnani impedance

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

spider: aha...a to v řeči bledých tváří znamená: (?)

0 xLajků:

19

jestli ten snímač bere všechen zvuk co z jeho okolí leze, asi fakt líp ho dát spíš ke kobyle, páč si myslim že by třeba při slapu dělal hroznej bordel. bral by i nechtěný štrejchání vo struny a všechno to klepání, který z normálního snímače neni slyšet. ale nevim no, asi na to fakt žádná příručka neexistuje...

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

20

Jenich napsal:

spider: aha...a to v řeči bledých tváří znamená: (?)

presne (spis vubec) nevim jak to funguje to by ti asi vysvetlil juhuu nebo hocke (pokud nemotam uplne hovadiny, to by pak vysvetlili me wink ) , ale prakticky bys musel mit bud dvouvstupove kombo (jeden vstup pro snimace, 2 pro piezo) a nebo nejaky DI box..

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

21

aha...hm...no tak já zkusim potejrat juhuuua smile

0 xLajků:

22

spider napsal:

minimalne budes mit problem s michanim zvuku z klasickych snimacu a pieza. Piezo ma jinou impedanci. Musel bys bud mit 2 nezavisle zesilovaci kanaly nebo nejake udelatko na srovnani impedance

No, v podstatě to znamená, že by každej hrál jinak hlasitě (ty s menší impendancí hlasitěji, ale jistej si nejsém- jsem učeň na tlustoprdu, takže se móžu mýlit)...
Šlo by to vyřešit potákem (radši ten), nebo nějakým rezistorem (se zhoršením parametrů)...
Pochopil jsem dobře, že to chceš na perkusivní vložky (allways tongue )? Jako na mlácení kytárky? Tak bacha abych nezavolal ochránce hudebních nástrojů! lol

4 davidak: Knihovník dělá Ook- ook big_smile (in Czech version wink )...
Kdyby jsi měl zájem, můžu poslat text (taková skoro básnička) na "Muži ve zbrani" - sice není úplně hotová, ale pár lidí už ji hezky protlemilo tongue

0 xLajků:

23

díky smile

0 xLajků:

24

Není zač smile K+4U

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: vítek (23. 05. 2007 23.33:45)

kolegové prosimvás když už sme v tom - kamarádka si koupila piezzo (sic na housle, nicméně počítam že je piezzo jako piezzo) a leze nám z toho hrozně (ale fakt malej) slabej signál. to je normální ? bude stačit jenom silnější kombo ? dík

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

26

vítek napsal:

kolegové prosimvás když už sme v tom - kamarádka si koupila piezzo (sic na housle, nicméně počítam že je piezzo jako piezzo) a leze nám z toho hrozně (ale fakt malej) slabej signál. to je normální ? bude stačit jenom silnější kombo ? dík

E!E- punx is dead cool (doplňte chybějící písmena za domácí úkol- malá nápověda je to 15. v pořadí bez diakritiky tongue ), budeš potřebovat předzesilovač - aby jsi zvednul velikost signálu, když ohulíš kombo (jakože teky řešení) tak to neprospívá apecu (nejsem si jistej, ale myslím [cha, já myslím? lol ] ideální to nebude)... Máte vytočenej gain na max?
Měl by stačit nějaký zpěvový předzesík... Kdo tomu rozumí víc, ať mě opraví (snad za nějaký ten pátek budu moudřejší, ale na hrabání se v knížkách (Need for information- kua to by šlo použít jako název smile ) a tronice není tolik času kolik bych chtěl)...
Kdyžtak hoď pls link na ten typ (i přes co to valíte - stačí popis) a zkusím (nic nezaručuji) se poptat.

0 xLajků:

27 Naposledy upravil: vítek (24. 05. 2007 12.32:15)

to je asi fakt, předzesík to chtít bude. ten snímač nebyl ňák extra drahej, vydyndam z houslistky co to je za kus. jinak kombo ve zkušebně co sme to na něm zkoušeli bylo kytarový, samozřejmě byla vypnuta všechna zkreslení, oproti kytaře (na stejnym kombu) byl dost slabej signál (asi je to tim že kytara má 6x víc strun smile). existuje nějaký spešl kombo na housle ? kolik to tak bude chtít watt ? víc než kytara ? chtěli bysme hrát s bicíma. dík moc !

0 xLajků:

28

No, s tím zkreslením bych to možná vyzkoušel - zvuk ďábelskejch housliček bych si poslech (otázka co zpětná vazba) wink
Výkon, podle mě by mělo stačit 30-80W- záleží na citlivosti, ideál asi 50W (pokud nehrajete punk lol , nebo extrémně nahlas)...
Ten výstupní signál může být slabý z toho důvodu, že struna kmitá nad magnetickým polem a vytváří tak napětí (kytara...), u snínače je použit v podstatě kondenzátor (vlasně mikrofon snímající kmitání nástroje) a nevytvoří dostatečnou velikost sinusovky (proto ten předzesilovač).
Jo a s počtem strun to má společního pramálo (možná tak Page wink )...
Kombo na housle - nevim ale kytarový (pro akustiky, ale asi i elektriky- záleží jestli ti vyhovuje zvuk) by mělo stačit, nejspíš bych přidal hornu, nebo nějaký vejškáč - housle hrají docela vysoko, tak aby to líp znělo...

0 xLajků:

29

HIPI: ty tvoje příspěvky si tipoval, nebo jsi elektrotechnik, spousta věcí se mi na tom totiž nezdá...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

30

Hipi napsal:

Jo a s počtem strun to má společního pramálo (možná tak Page  )...

myšleno jakože kytara hraje s šestkrát silnějšim signálem - 6 strun proti jedný. nicméně díky, pošlu to kámošce. buď zdráv

0 xLajků:

31

yes...snímač rulez...ten zvuk je parádní!!! Jebu se v tom celej den, ale už jsem to zapojil..tak sláva!

0 xLajků: