1

Téma: SWR + Ampeg...konečně!

Tak včera jsem se konečně po třech měsících dočkal... Hlava SWR WP 400 a Ampeg SVT-410HLF. Kromě toho že to strašně hezky hraje se hned druhý den objevili nějaký chybičky a já bych vás tímto chtěl poprosit o pomoc.
1. Skoro pokaždý, když připojim basu mně v tom slabě hraje rádio. Kámoš měl podobnej problém s kytarovou ELKOU, ale tohle je snad SWRko. Vím, že to je něco se uzemněním, ale s jiným aparátem se mně to nikdy nestalo, kabel mám Planet Waves.
2. Jednou za čas v aparátu lupne a trošku se probije proud do kytary. Může to mít něco společnýho s tim "rádiem"? Díky moc za rady.

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

2

Re: SWR + Ampeg...konečně!

1. zkusit lepší kabel
2. to samý, zkontrolovat zemnění v bytě - prodlužce, kabelu...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

No je to divne... kopani vetsinou vznika zemni smyckou, kdyz se k necemu prizemnis, co je uzemnene nakam jinam... ale takhle mi to pripada zvlastni.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

4

juhuuu napsal:

1. zkusit lepší kabel

Planet Waves není dobrej kabel? Dobře, zkusim jinej kabel, uvidím, jak to bude hrát v sobotu na koncertě. A jinak asi reklamace nebo ne?

0 xLajků:

5

Egal napsal:

A jinak asi reklamace nebo ne?

Na tohle ti to nikdo nevyreklamuje, chyba je podle me jednoznacne od kabelu dal smerem ke kytare

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: MK (17. 05. 2007 20.19:54)

A co takhle odzkouset jinou basu + kabel pripadne pres to pustit na chvilku kajtru a polechtat to? At vyloucis neco z retezce...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7

kopání jsem zažil jenom na brilantně odzemněném podiu, doma nikdy...takže stejně jako kolegové: prověřit jednotlivé komponenty, pokud neholduješ elektrice, tak třeba třeba za pomoci částí kamarádova aparátu systémem každý s každým, a pak se případně co nejrychleji obrátit na prodejce.

0 xLajků:

8

A dělá Ti to jenom doma nebo vždycky všude?

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

9

Zatím jsem to jinde než doma neměl. Uvidím zejtra.

0 xLajků:

10

ted je otazka co ej horsi vymenit byt nebo aparat :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

Tak na koncertě jsem žádné rádio nezaslechl. Takže asi vyměnit byt.

0 xLajků:

12

Egal napsal:
juhuuu napsal:

1. zkusit lepší kabel

Planet Waves není dobrej kabel? Dobře, zkusim jinej kabel, uvidím, jak to bude hrát v sobotu na koncertě. A jinak asi reklamace nebo ne?

To radio je 100% kabelem. PW je IMHO blbej kabel, za strasny penis/z. Koupil jsem si PW ke kytare a z bedny hrala moskva:)) PW jsou velmi zvlastne konstukcne reseny. Maj dva vodice(zivej+zem), kolem je stineni, ktery je ale prichyceny jen z jedny strany(http://www.instrumento.cz/clanky-clanek-25-21-kabely-vlastni-vyroby-ve-srovnani-s-planet-waves.html). Oproti "normalnimu" kvalitnimu kabelu pridaj hodne vysek a uberou stredy, takze jsou pro me tak jako tak nepouzitelny. Jestli chces opravdu kvalitni kabely co vydrzi, tak si kup neutriky a metraz...

0 xLajků:

13

planetWaves je prd, hrozně odcházej, metráž a nEutriky je supr, ale stejně nejlepčí je BEZDRáT.

a zaručeně tě nic nekopne

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

14

olaf napsal:

planetWaves je prd, hrozně odcházej, metráž a nEutriky je supr, ale stejně nejlepčí je BEZDRáT.

jak pro koho nejlepší big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

15

olaf napsal:

Svina, uz skoro druhej rok a ne a ne odejit.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

olaf napsal:

Ja teda nevim jestli je lepší metraž ale hral jsem jen jednou s lepšíma kabelama než PW a to Monster Cable ale to už je jina třida takže budu stat u svejch vypínacích PW.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

17

monster cable slušný, asi za patnáctset šestimetr, ale prej už to sem nikdo nedováží

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků: