1

Téma: Fender Jazz Bass???

zdarec lidi! potreboval bych poradit. chtel bych si koupit fendera jazz bass okolo 20tis. (serie standart, delux nebo highway 1) ale nemuzu se rozhodnout ktereho... dulezite jsou zjevne snimace, kterymi jsou jednotlive modely osazeny, nicmene pro me jsou to jen nicnerikajici udaje... prosim napiste pokud mate zkusenosti s jakymkoli typem tohoto nastroje a pripadne charakteristiku jednotlivych typu snimacu... diky

0 xLajků:

2

Re: Fender Jazz Bass???

zdar tak to zme dva..ja si chci tez poridit jednoho z techto kousku...jediny co ti muzu rici..je ze deluxe sou aktivky..a do ty bych chtel jit asi nejvic...pze sem na aktiv uz nak zvyklej....

Mé kapely: EXIL 51-alternativní pop-rock, FULLCONTACT-live hip-hop

vzory: Tim BOB, Stefan Ude, FLEA, Colin Edwin atd.

vybavčo:  Tobias Growler 5 (oldschool řada), Ampeg BA 115, EBS valvedrive, Morley volume pedal, Korg Pitchblack, sluchátka Audio-Technica ATH-A 700.
0 xLajků:

3

Já si zkoušel minulej týden standart a byl jsem dost zklamanej. Měl takovej zvláštní plochej zvuk bez spodků, u týhle cenový kategorie bych asi taky doporučil deluxe s baterkou...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

4

nechcem kazit debatu, ale za 20 tisic mate z druhej ruky nadherny japonsky fender jazz bass, kludne aj reissue seriu.

sekam dobrotu
0 xLajků:

5

2pista: něco, jako máš ty? smile

0 xLajků:

6

ano aj:-) moj bol v podobnej sume.
ten standard a deluxe...to je mexico? mam v tom teraz trochu chaos, v tych oznaceniach. a baterka v jazz basse. ak je dobre drevo, tak je to zbytocnost, v tej cenovej hladine to ajtak nebude aktivka a la aguilar ci sadowsky ktora je viac sluha ako pan.

sekam dobrotu
0 xLajků:

7

Standard a Deluxe jsou mexika. Americký nástroje mají označení American Standard a American Deluxe.. Do mexika bych teda nešel, sám o JB delší dobu přemýšlím, zatím to u mě vypadá na nějakého japonce (62nebo 75 RI) , nejlíp neexportní verze, která jde sehnat (ebay) za 700-800 koláčů, anebo američana z roku dejme tomu 83, které zatím kolem 800-900 usd taky jdou... Prostě nový mě nějak nelákají, zatím...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

8

dik, myslel som si ze to je tak nejak, do noveho mexika by som urcite nesiel. bud poriadne zlacnene stare, alebo radsej pouzivany japonec.

sekam dobrotu
0 xLajků:

9

Klusi napsal:

Americký nástroje mají označení American Standard

Ee... tak to bylo dřív, ale už pár let jsou americký nástroje označovaný jako American series, označení Standard se používá jen pro Méchiko smile smile

Já bych za dvacet litráků taky zkusil splašit ojetinu, při troše štěstí se to dá... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

10

...a to ojetina může bejt klidně 3x lepší než ten nejdražší a nejechtovnější Deluxe Special Super !

0 xLajků:

11

Svatá pravda, pane moderátor big_smile big_smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: pekelnik (26. 04. 2007 10.26:21)

no já mám teďka nabídku na mexiko fender preci vyrobený někde kolem roku 95,možná i krapet míň za 9000 kaček.Co si o tom myslíte?Já si říkám,že to bude určitě jiná liga,jak dnešní kousky.Mohlo by to vcelku hrát a ještě to být s rozumnýho dřeva atd. to znamená neojebané??
big_smile:D:D:D:D

0 xLajků:

13

pekelnik napsal:

no já mám teďka nabídku na mexiko fender preci vyrobený někde kolem roku 95,možná i krapet míň za 9000 kaček.Co si o tom myslíte?Já si říkám,že to bude určitě jiná liga,jak dnešní kousky.Mohlo by to vcelku hrát a ještě to být s rozumnýho dřeva atd. to znamená neojebané??
big_smile:D:D:D:D

hej, moze to byt podareny kus. odporucam vyskusat. vtedy boli mexica na slusnejsej urovni ako teraz, sudim dost podla toho co som drzal v rukach.

sekam dobrotu
0 xLajků:

14

To jo, akorát bacha na hardware: nenaladitelná kobylka - rezavý šrouby s ojebanýma hlavama, skoky v ladicích mechanikách a podobně smile

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: pekelnik (26. 04. 2007 11.11:59)

mikulik napsal:

To jo, akorát bacha na hardware: nenaladitelná kobylka - rezavý šrouby s ojebanýma hlavama, skoky v ladicích mechanikách a podobně smile

Právě.Je to ten subuřt fender co je na hudebním bazaru.No nevim za devítku je to lákavý.Já mám ale v pácu si vychytat nějakej japan fender přes evilbay.Tak nevim,ale asi půjdu radši do Japanu tongue,co vy myslet?

0 xLajků:

16

japan bude lepsia volba.otazna je zase cena.

sekam dobrotu
0 xLajků:

17

Jo to je ta z fender.cz, tak to jó... podle fotky vypadá zachovale, žádná zdevastovaná pankáčská chuděra smile Ta by za zkoušku určitě stála, Brněnskej kraj, to je tam někde u tebe, ne?

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: pekelnik (26. 04. 2007 11.30:12)

jo chlapík bydlí kousek od Brna,ale fachčí v Brně,tak no problemo smile

0 xLajků:

19

Dan napsal:

..a to ojetina může bejt klidně 3x lepší než ten nejdražší a nejechtovnější Deluxe Special Super !

No, to bych zase neřekl... tohle už jsou stokrát omílaný kecy, který sice v sobě mají velkej kus pravdy, ale není pravda, že by zase všechny nový nástroje, zvlášť deluxe serie nehrály. Podle mě nákupem staršího nástroje se zvyšuje pravděpodobnost výskytu dobrého dřeva a posraných mechanik i pražců, osobně jsem taky spíš nakloněnej starším nástrojům, ale modlu bych z toho nedělal...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

20

Dan to podle mě nemyslel tak, že všechny starý nástroje hrajou automaticky milionkrát líp než současná produkce... je pravda, že ta jeho ojetá Sigma teda opravdu hraje jako kráva smile

0 xLajků:

21

Pekelníku, jak to dopadlo s tim mexicem? ten člověk de s cenou pořád dolůů a dolůůů.... smile

0 xLajků:

22

Bů !

0 xLajků: