1 Naposledy upravil: Kubš (12. 11. 2012 16.23:01)

Téma: 0

0

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: 0

tak co na to řikáte? ja osobne sem mozna cekal vic, ale zas no..ta nahr..asi nebude extra kvalitni....

Mé kapely: EXIL 51-alternativní pop-rock, FULLCONTACT-live hip-hop

vzory: Tim BOB, Stefan Ude, FLEA, Colin Edwin atd.

vybavčo:  Tobias Growler 5 (oldschool řada), Ampeg BA 115, EBS valvedrive, Morley volume pedal, Korg Pitchblack, sluchátka Audio-Technica ATH-A 700.
0 xLajků:

3

Kubši, ty jsi vtipálek... parádní kompozice smile smile smile

Možná to bude novějšíma strunama (?), ale přijde mi to hrozně plechový...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Nook (24. 04. 2007 10.05:28)

to je hrozně hrozně ošidný...hlavně jestli to bral zpěvovej mikrofon přes kombo Laney, tak nevím, kolik zbylo z původního charakteru zvuku basy. Možná jen ten charakter smile
Kdyžtak aspoň linkou přímo do PC....

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

5

přesně..taky bych to nahrál přímo do pc...pže jednou sem to zkoušel a ten zvuk byl, možná až moc dobrej:-)

vybavčo:  Tobias Growler 5 (oldschool řada), Ampeg BA 115, EBS valvedrive, Morley volume pedal, Korg Pitchblack, sluchátka Audio-Technica ATH-A 700.
0 xLajků:

6

da basscoreman napsal:

a ten zvuk byl, možná až moc dobrej:-)

...nezmršenej aparátem tongue

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

7

mikulik napsal:

Kubši, ty jsi vtipálek... parádní kompozice smile smile smile

Možná to bude novějšíma strunama (?), ale přijde mi to hrozně plechový...

nevím co si tím myslel ale já to rozhodně nenahrával ani nevím co tam je nahraný takže tvojí připomínku nestíhám smile

jen sem slíbile to umístím na net

0 xLajků:

8

Kubš napsal:

nevím co si tím myslel ale já to rozhodně nenahrával ani nevím co tam je nahraný takže tvojí připomínku nestíhám

Počkej, tos nehrál ty? Dyť jsi na začátku psal, že jo...?

0 xLajků:

9

mikulík: ...zatím čau, Adam... wink

Jinak ta nahrávka nic moc neříká, jednak to kombo dokáže zvuk dobře oddělat, nějak moc si hraje s efektama, což teda neuznávám...:) a málo ukazuje basu ve spodcích... Zvuk se mi moc nelíbil, ale z téhleté nahrávky bych to fakt neposuzoval...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

10

on to je asi přepis toho, co mu psal ten kámoš.. smile

0 xLajků:

11

Jo to asi nahrával Fuit... tak to jo, sorry, Kubši... v tom případě upravuju svůj příspěvek:

"Fuite, ty jsi vtipálek... parádní kompozice smile smile smile

Možná to bude novějšíma strunama (?), ale přijde mi to hrozně plechový..."

0 xLajků:

12

mikulik napsal:

Jo to asi nahrával Fuit... tak to jo, sorry, Kubši... v tom případě upravuju svůj příspěvek:

"Fuite, ty jsi vtipálek... parádní kompozice smile smile smile

Možná to bude novějšíma strunama (?), ale přijde mi to hrozně plechový..."

beru na vědomí smile

0 xLajků:

13

Jo tak je to tady:-) Ty struny sou docela starý,kombo uznávám taky nic moc ale hlavně ten mikrofon ten zvuk zazdil

Mimochodem tu kompozici sem nedělal já!!!!!

Kubši nechceš to sem hodit normální:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

14

hej jak normální něco sem zkazil???

0 xLajků:

15

Klid, dyť je to docela dobrý smile

0 xLajků:

16

Fuit napsal:

Jo tak je to tady:-) Ty struny sou docela starý,kombo uznávám taky nic moc ale hlavně ten mikrofon ten zvuk zazdil

Mimochodem tu kompozici sem nedělal já!!!!!

Kubši nechceš to sem hodit normální:-)

a nechces to nahrat pres linku rovnou do pc??by to bylo asi nejlepci..;-)

0 xLajků:

17

da basscoreman napsal:

a nechces to nahrat pres linku rovnou do pc??by to bylo asi nejlepci..;-)

No to by bylo dobrý ale mě to dělá v compu hroznej šum (jestli poradíte co s tim tak budu vděčnej)

0 xLajků:

18

hmm taky asi nic pro mne idyz zvukove to neni uplne spatny kdyby se to nejak zkultivovalo..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19 Naposledy upravil: Nook (24. 04. 2007 19.54:13)

Fuit napsal:

No to by bylo dobrý ale mě to dělá v compu hroznej šum (jestli poradíte co s tim tak budu vděčnej)

zkus laborovat s hlasitostí vstupu/výstupu, dej všechno tak na 50% a pak to zkus. pokud to nepůjde, tak nevím. mě se podařilo nahrát celkem čistě i Jolanu. Sice trochu potichu, ale zato schopně tongue A že ty moje snímače na Studiobasce šuměj jako sviňa big_smile jinak musíš nahrávat do Line In smile do Mic to šumí, to jo...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

20

Jo tak ono se to nějak dementně odeslalo tak je to takhle koktající, sorry, nikdo za to nemůže... Asi vám to moc nepomohlo o tom udělat si obrázek co?:-)

Co se týče toho šumu, mrknu se na to, ale už když zapnu Magix 7, tak to ukazuje nějakej signál (zaplní to asi z půlky ten bar ttoho signálu co tam leze), možná zvukovka nebo špatná elektronika v compu, ta basa jinak moc nešumí

0 xLajků:

21

Fuit napsal:

jestli poradíte co s tim tak budu vděčnej

Ja by som to videl na novu zvukovku. Nemozes to nahravat cez SoundBlastra...Kup si nejake externe M-Audio, napr. Fast track Pro a ten sum ti zmizne,latencia bude v podstate nulova.

Glockenklang Soul Head | Glockenklang Double 2x12" | Glockenklang Passenger | Sadowsky NYC 4 Vintage | Nash JB-63 | Fender Precision 73
0 xLajků:

22

tak co uzs prisel jak to nahrat bez sumu nebo to nende?

0 xLajků:

23

marocho napsal:
Fuit napsal:

jestli poradíte co s tim tak budu vděčnej

Ja by som to videl na novu zvukovku. Nemozes to nahravat cez SoundBlastra...Kup si nejake externe M-Audio, napr. Fast track Pro a ten sum ti zmizne,latencia bude v podstate nulova.

ale prd...mam audigi zwei und schum ist im eine minimale level...neříkám, že je to studiová nahrávka, ale celkem to jde.  zkusim to sem hoditi....

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

24

Nook napsal:

ale prd

to co tu pises?....ja tu rozpravam o tom,co je dobre riesenie...pokial chces nahravat aspon trosicku profi....resp. na dobrej amaterskej urovni,tak nemozes mat kartu na hry....budte trochu profici!

Glockenklang Soul Head | Glockenklang Double 2x12" | Glockenklang Passenger | Sadowsky NYC 4 Vintage | Nash JB-63 | Fender Precision 73
0 xLajků:

25

marocho napsal:

na dobrej amaterskej urovni,tak nemozes mat kartu na hry....budte trochu profici!

tak jasně...taky neříkám, že to bude stopro nebo dokonce profi.
ale - mě šlo o to, že i přes tu audiginu i přes integrovanou zvukovku jde nahrát NĚCO, co šumí na přijatelný úrovni. Pro účely nahrání půlminutový ukázky basy, nebo nahrání songu ve zkušebně atd. Já osobně na tohle profi zvukovku nepotřebuju...stejně to pak pouštím na reprácích, který to dále spolehlivě pokurvěj (ne, opravdu nemám u PC studiový monitory big_smile )
nic víc jsem od toho nechtěl. Až budu chtít nahrávat CD s kapelou, tak si zaplatíme studio, že...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

26

ta karta stoji 6490...nie je to az tak draha investicia...mimo to, chcel odstranit sum...tak s internou lacnou zvukovkou sa toho nezbavi...to ze tebe to vyhovuje teraz nehra rolu....on chcel radu. A rada znie,nova zvukovka, ktora je spravena na muziku a nie multimedia.

0 xLajků:

27

ale jo..on chtel radu jak udeat zvuk, z kteryho by se dalo poznat jakej ma basa zvuk atd(pze z ty nahravky co je pres ten mikrak to moc nende)...coz  trea na ty int.zvukovce de..a muj komp je mi svedkem..to ze tam bude nakej sum uz neni podle me zas tak hrozny...pokud to nebude chtit poslat nekam do hitparady :-)

0 xLajků:

28

odstranme ho softwarove, kdyz uz nahravame do tech pocitacu smile

0 xLajků:

29

jj...to se mi fakt líbí, jak se dá v protoolsech "naučit" šum a pak se vykousne smile Když se ale šum odstraní úplně, tak nahrávka umře...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

30

já teda šumák odstraňuju (pokud se mi chce) multiband compressorem a jeho param EQ. Chytnu si tu nejnepříjemnější frekvenci šumu a stáhnu jí.

0 xLajků:

31

Nook napsal:
marocho napsal:

na dobrej amaterskej urovni,tak nemozes mat kartu na hry....budte trochu profici!

ale - mě šlo o to, že i přes tu audiginu i přes integrovanou zvukovku jde nahrát NĚCO, co šumí na přijatelný úrovni. Pro účely nahrání půlminutový ukázky basy, nebo nahrání songu ve zkušebně atd. Já osobně na tohle profi zvukovku nepotřebuju...stejně to pak pouštím na reprácích, který to dále spolehlivě pokurvěj (ne, opravdu nemám u PC studiový monitory big_smile )
nic víc jsem od toho nechtěl. Až budu chtít nahrávat CD s kapelou, tak si zaplatíme studio, že...

Nooku musím tě podpořit, můj kamarád dělá hudbu na počítači, akorát si tam nahrává kytaru a zpěv občas basu, zvuková nahrávka je na, podle mě, vysoký úrovni (jestli si vzpomenu hodím vám sem ukázku) a nahrává to přes Soundblaster live. Jinak jsi to napsal podle mýho gusta smile:)

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

32

Gin napsal:
Nook napsal:
marocho napsal:

Nooku musím tě podpořit, můj kamarád dělá hudbu na počítači, akorát si tam nahrává kytaru a zpěv občas basu, zvuková nahrávka je na, podle mě, vysoký úrovni (jestli si vzpomenu hodím vám sem ukázku) a nahrává to přes Soundblaster live. Jinak jsi to napsal podle mýho gusta smile:)

ja nemam slov hmm

0 xLajků:

33

Proč?

0 xLajků:

34

bola to rada na urovni.....a pritom tu stale pisete ake su tie multimedialne zvukovky v pohode....ale oni nie su v pohode. Latencia v sekundach, sum, vstupy na male 3,5 jacky...to je tak na skype....nie na muziku. Tou muzikou nemyslim nahranu jednu pol minutovu stopu s basou, ale celu kapelu. Asi som sa dostal do ineho sveta,nedokazem sa nato divat z inej strany....

0 xLajků:

35

Fajn Marocho uznávám že o tom něco víš, já ale vycházím ze svých zkušeností. Pokusím se sehnat tu nahrávku ikdyž to bude složitý a hodit ji sem k posouzení a myslím, že budete všichni překvapeni.

0 xLajků:

36

ok....potom uznam ze sa da robit muzika aj na Soundblastroch big_smile

0 xLajků:

37

no, ale hlavne sme se tu nebavili o tom estli se da delat hudba na urovni na multim. zvukovce ale fuit se ptal jak to udelat aby odstranil ten sum..takze se rec zavedla jinam...takze jako ja chapu vo co ti de ale zaroven ne...jasny ze profik nebude delat nahravku na spatny zvukovce ale kdyz chci nekomu poslat nahravku aby vedel jakej ma zvuk moje basa tak mi prijde ze to takle trea na noutasovi staci..ale nerikam ze to tak je

0 xLajků:

38

Marocho koukam pichnul do vosiho hnizda.

Ale souhlasim s nim, ze nahravat vice stop pres SB, apod., je tak trochu silenstvi - nejvetsi problem je latence (zpozdeni). Zkuste si nahrat do jedne stopy klik a pote pustit klik a do druhe stopy neco nahrat. Budete se divit, jak je mozne, ze jste permanentne mimo klik (tzn. pro vicestopou nahravku budete muset neustale stopu posunovat o par desitek az stovek milisekund).

Samozrejme pro nahrani ukazky zvuku basy je dostacujici.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

39

ja som povedal jednoducho svoj nazor na odstranenie sumu...a to je ako jedna z viacerych variant aj kvalitna zvukova karta....resp. zvukova karta urcena na hudbu a nie na multimedia....uz sa tu opakujem jak pako:)

0 xLajků:

40

sb má neskutečnou latenci, pravda, ale doma nikdy nedosáhneš zvuku profesionálního studia (leda že bys prakticky bydlel ve studiu) co se týče nahrávání...to snad uzná každý, ne? Tak jaký pak copak...

Morocho, nezdá se mi, že by ty ti hudebniny tak vynášely, ale třeba pro tebe 6000 je pakatel...myslim, že pro člověka kterej chce nahrát občas basovou linku pro neveřejné účely je SB naprosto v pohodě.

0 xLajků:

41

da basscoreman napsal:

...jasny ze profik nebude delat nahravku na spatny zvukovce

profík hlavně nebude nahrávat u sebe v obýváku big_smile

0 xLajků:

42

jasny no..ja myslel trea nakou skladbu v nakejch hustejch programech jako steinberg...na to je taky asi potrea lepsi zvukovka..

0 xLajků:

43

já nahrávám v Cubasu...když nahráváš jednu lajnu, tak je to v pohodě..to tě ta latence nepálí...ALe dá se třeba doma dělat profi věci v Reasonu atd. čili bez nahrávání z nástroje....na to ti taky SB stačí...v pohodě.

0 xLajků:

44

ze som ja vobec nieco pisal:) ... kazdy si tu piseme svoje pravdy,v pohode....uplne svami vsetkymi suhlasim,ze na nahravanie par basovych liniek na ukazku, ti to SB staci....no naco sa potom vyrabaju tie karty pre domace pouzitie?...

Jenich: mas pravdu, hudebniny su tazky vopruz....keby clovek nema aktivity pomimo,tak sa asi obesi....pretoze kazdy den sa snazi poradit, pochopit cloveka, ktory ma niekdy az extremne debilny problem s tym, ze mu nehraju struny, ze to svetlo, co si kupil minule svietilo inak ako obvykle, ze potrebuje mat zvuk ako SRV, ze potrebuje PA, ktore bude lahke, kvalitne a za 5korun...a kopec inych veci... a aj tak ti potom niekto povie, ze si len predavac a jedine co ta zaujima je, ze si vecer spocitas kasu...ale to je v kazdej obchodnej cinnosti v podstate rovnake... Este ze ta muzika je taka povznasajuca a ukludnujuca smile...

0 xLajků:

45

hehe...ne já jsem to s těma hudebninama nemyslel špatně, rozumíme si...já jen rád takhle děsim lidi na netu, že je znám smile)) taková moje úchylka smile Ale koukám, že jsi se nedal zaskočit...

já ti samozřejmě rozumim, že pokud chceš kvalitně nahrávat do kompu, tak potřebuješ nejlíp externí zvukárnu, 0 latenci, 4 vstupy na velký jacky...Já jen, že je to pro Fuita (?) rada k ničemu...aspoň myslim.

0 xLajků:

46

no ja viem...ved som pisal,ze sa na veci uz pozeram inak....nedokazem sa na to pozret z tej....akoby som to povedal, nechcem nikoho urazit...z tej amaterskej stranky...ludia v undergrounde...tym ze som pri zdroji mam nadhlad....takze mna treba brat tak nejak tiez z ineho uhlu....
Jenich, dufam,ze sa uvidime na setkani basslidicek 2007....budem tam onanovat na aparatoch H&K big_smile

0 xLajků:

47

smile asi se tam uvidíme...teda určitě smile A ty taky hraješ? big_smile

0 xLajků:

48

uz to tak na mna tento krat padlo.....hlava nodomnou zahlasila a ja musim:)

0 xLajků:

49

smile) kůl...máš někde nějáký ukázky? rád bych poslechl jazz bassistu...

0 xLajků:

50

mas nieco rychlejsie na pokec ako toto?

0 xLajků:

51

Icq..mám ho na stránkách

0 xLajků:

52

Mě zaujal ten slap. Takže Adame co je to prosímtě za tóny ? Kdybych neviděl ty struny, tak ani neuvěřím, že jsou starý :-)

Fade (Fokus) -kopie MM, 4ka
EDWARD -lampové 60W, 15"
0 xLajků:

53

Ekonom napsal:

Mě zaujal ten slap. Takže Adame co je to prosímtě za tóny ? Kdybych neviděl ty struny, tak ani neuvěřím, že jsou starý :-)

Tyjo podle poslechu tušim že sem tam hrál E G A...

0 xLajků:

54

Jinak děkuju za rady o nahrávání ale fakt mam na tohle asi debilní zvukovku tak v dohledný době s ničim lepším nepřídu... V únoru sem byl ve studiu ale to sem hrál eště na Fade, škoda...

0 xLajků: