1

Téma: vykuchaná basa

Tak jsem dneska vyměnil elektroniku ve Fokusovi za Ibanězáckou a zjistil jsem, že na těch soundgearech jsou špatný hlavně ty aktivky...Resp vše co mi na tom ibaněz soundu vadilo s elektronikou přelezlo do fokusu...Tak jsem to zase vrátil všechno zpátky a něják jsem asi přehodil zapojení snímačů, ale ten fokus teď hraje mnohem líp. Mám ale problém: když vytavim hlasitost a ztlumim jeden ze snímačů, tak to začne pěkně hnusně brumit...dělalo to ještě před těma machinacema - popravdě jsem s tim začal laborovat kvůli tomu. Zkoušel jsem to, co považuju za zemění, přikládat ke všemu možnýmu, ale nic to nezměnilo. máte nějákou radu?

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

2

Re: vykuchaná basa

Možná stínění snímačů, to je jiný vývod než jeden konec cívky.
Nebo jestli ti nevisí někde zem od plošáku aktivky.
Nebo správné zapojení pinů na potenciometrech, jestli je to nějak naruby může tam vznikat úbytek zemnícího potenciálu, který způsobuje brum.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

3

aha...tohle je pasivka...asi bych to měl hodit ke kytaráři, co?

0 xLajků:

4

A není to spíš jako normální, že jeden samotný jednocívkový snímač brumí? Pokud jsou totiž zapojené oba snímače, fungují právě jako humbucker a do značné míry eliminují vznik brumů? Aspoň teda u mého rozpojitelného humbuckeru to tak funguje - pokud jsou zapojené obě cívky (ať už do serie nebo paralelně) tak je brum pryč, ale jakmile zapojím pouze jednu cívku, brum je na světě. Pak to taky ještě závisí na místě - zažil jsem kluby, kde se jednocívkáč prakticky nedal použít, protože díky elektromagnetickému smogu v místě se ten brum tak zvýšil, že to bylo hodně nepříjemné.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

5

Jenich napsal:

Mám ale problém: když vytavim hlasitost a ztlumim jeden ze snímačů, tak to začne pěkně hnusně brumit...dělalo to ještě před těma machinacema - popravdě jsem s tim začal laborovat kvůli tomu. Zkoušel jsem to, co považuju za zemění, přikládat ke všemu možnýmu, ale nic to nezměnilo. máte nějákou radu?

dunbas napsal:

A není to spíš jako normální, že jeden samotný jednocívkový snímač brumí? Pokud jsou totiž zapojené oba snímače, fungují právě jako humbucker a do značné míry eliminují vznik brumů?

... tohle mi presne delala moje byvala .... ibanez gsr205, jeden singl jsem ztlumil a zacalo to brumet, taky jsem laboroval se zemenim, lepeni alobalu na kryt atd. ale nic nepomohlo sad

Cort C5Z, hledám na júesíbaji slušnou hlavu, dopravu mám
0 xLajků:

6

aha...díky za rady.

0 xLajků: