1

Téma: zesik kolem 15000

Potrebuju basovej amp. Nejlepe do racku, zhruba kolem 15000,- Kc, (nejen)na tvrdsi muziku(ala Helmet, Deftones,...), 400W+ Nechci zvuk Ampega, ale neco cistejsiho, vrcivejsiho. Hodne se mi libi live zvuk R. Balzara, tan ma tusim SWR, ale videl jsem ho i s TE.

Napada me:
1. SWR WP400(nebo jety SWR350)
2. jetej preamp SWR GP+PA konec ...ten je v inzeratech takovahle sestava za 13k
3. TE GP7SM 2*200W za 11k
4. MARKBASS LITTLE MARK II ....kde jde v CR koupit? cetl jsem tu neco o Brnu. Zvladne i tvrdsi muziku? Vypada cool:))
5. prisetrit na jetej ASHDOWN http://www.ashdownmusic.com/press/press … RCHead.jpg
6. ??? smile

Basa bude nejspis Stingray4 podladena do dropC, bedna 410 od Kustom Groove Bass

0 xLajků:

2

Re: zesik kolem 15000

Myslim ze ani nepotrebujes radu mas v tem celkem prehlad a jasno jak sviin.

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

3

Chces-li cistoskvoucí zvuk chtěj SWR smile ergo ad 1.

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

4

Myslite, ze bude hrat lip WP400 nebo ten komisni GrandPrix+ konec American Audio V-1001 ? Jak hraje ten Markbass a co stoji?

0 xLajků:

5

batty napsal:

Myslite, ze bude hrat lip WP400 nebo ten komisni GrandPrix+ konec American Audio V-1001 ? Jak hraje ten Markbass a co stoji?

smile To ti nikdo nepoví, musíš to zkusit

0 xLajků:

6

A jak hraje ten Little Mark 2?

0 xLajků:

7

batty napsal:

A jak hraje ten Little Mark 2?

krááásně big_smile Čistě a konkrétně. Rozhodně čistějš, než já... Těžko ale popisovat zvuk hmm
bohužel, na SWR jsem nehrál, takže se srovnáním nepomůžu.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

Nemuzes neco nahrat? Kde jsi ho koupil? A jaky je rozdil mezi LM2 a SA450(krome velikosti)

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Nook (16. 04. 2007 15.12:56)

batty napsal:

Nemuzes neco nahrat? Kde jsi ho koupil? A jaky je rozdil mezi LM2 a SA450(krome velikosti)

rozdíl se řešil tady...http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=2045
a mě přijde, že je rozdíl jen v tom, že SA450 má jinačí korekce a parametrický ekvalizér. Co je vevnitř nevím, stejně se v tom nevyznám hmm
koupil jsem ho naslepo(teda spíš nahlucho), jen na základě dobrejch recenzí z německýho e-shopu. Kdyby ho tenkrát měli na www.musikzone.cz , tak jsem ho koupil u nich.Bohužel měli jen SA450 (tu má, myslím teď Dan). Cenově to vyšlo nastejno. S tou nahrávkou nevím. Můžu to zkusit, ale asi z toho stejně prd poznáš. Stejně hodně záleží na bedně....

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

10

...a na base smile

0 xLajků:

11

Gin napsal:

...a na base smile

ou, sori, jes,bejz, tů....

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

12

Nook napsal:
Gin napsal:

...a na base smile

v poho smile

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Nook (16. 04. 2007 15.21:17)

Gin napsal:
Nook napsal:
Gin napsal:

...a na base smile

v poho smile

taky se dneska v práci nudíš? big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

14

Já sem doma, do práce jdu za hoďku sad

0 xLajků:

15

batty napsal:

tak to si šéfiku piš že rozdhoně WP hrát líp nebude wink upgradoval sem z Wmans(předchůdce Wpro) právě na GP a teda jinej (asi lepší koncák než AMerican audio) a teda je to nebe a dudy, nenech se zmást cenou to že Grand prix stojí 7 neznamená že je to shit ba přímo naopak projed fora kdekoliv mimo republiku kde maj přehled a zjistíš že cokoliv po vstupu fendera do SWR stojí oproti starý produkci skoro za hovno - krom toho Grand Prix byl ve svý době hi--end preamp a Wmans(pro) sou pořád takový spíš startery do profi výbavy....takže něřeknu ti nic o koncáku ale preamp je špica-za tyhle prachy neseženeš  nic podobně dobrýho.....krom toho ta lampa je tam cejtit až nepříjemně moc pro majitele WMans a Wpro big_smile (vlastní zkušenost)

nebo ještě jinak - pučoval sem kamarádovi co má SM - 500 od SWR svůj rack a říkal že je to podobný ale ne tak tvrdý  a průrazný jako jeho SMko že hrát něco měkčího než momentálně kde potřebuje agresivní basu tak mi to už nevrátí big_smile

asi tak no....ale radím vyzkoušej pro mě je Grand Prix takovej přijemnej kompromis mezi SWR a AMpegem
není tak agresivní jako některý SWR věci ale zároven je daleko čistší a konkrétěnjší než AMpeg....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

16

Gin napsal:
batty napsal:

ale poví ale poví sou takový lidi big_smile

0 xLajků:

17

Kubš napsal:
Gin napsal:
batty napsal:

Tak poví no smile ale jestli má pravdu si určíš ty sám smile neni daný že jedna věc vždycky bude hrát líp než druhá...

0 xLajků:

18

Gin napsal:
Kubš napsal:
Gin napsal:

Tak poví no smile ale jestli má pravdu si určíš ty sám smile neni daný že jedna věc vždycky bude hrát líp než druhá...

jj jak říkám at vyzkouší ale moje zkušenost je taková jakou sem popsal a vychází i z čisté logiky věci postavení v kvalitativí řadě SWR produktů wink

0 xLajků:

19

No, vypada to na toho marka. Je za dobrej peniz. Opravdu to hraje stejne dobre jako velkej a tezkej aparat? smile) A proc nema mute?

0 xLajků:

20

Presneji, je reseni koncoveho zesilovace u marku kvalitativne srovnatelne s mosfetem?

0 xLajků:

21

batty napsal:

Presneji, je reseni koncoveho zesilovace u marku kvalitativne srovnatelne s mosfetem?

tongue big_smile muehehehe, to je úlet...mno, myslím, že to bude vpoho.ty se bojíš toho, jak je to malý, co? smile
mail jsem četl, ve středu máme zkoušku, tak bych do konce týdne něco stvořil. wink
BTW.: To SWR GP zní fakt pěkně, hlavně s tím Sadowskim...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

22

Mám SA 450, pže jsem chtěl parametrický středy, variovatelnou úroveň výstupu do D.I., přepínač pre/post EQ a hlavně analog konec a žádnej digitální. Připlatíš si přes čtyři kapry a jde jen o to, zda-li to tobě stojí za to (to je věta, což ?)... Pakliže jsi z Phy, není problém se kdekoli sejít a Marka přes tvou výbavu vyzkoušet ! (popř. porovnat s Nookovým LMII).

0 xLajků:

23

hele a ten mark je teda krutá hifi věc?? tkaže nekompromisní konkrétní zabiják??

0 xLajků:

24

kdyztak hvizdnete at semuzu skocit kouknout poslechnout :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

25 Naposledy upravil: batty (17. 04. 2007 17.42:04)

Dane, podle popisu ma SA450 uplne stejnej konec jako LM2. Ostatne vahovej rozdil je 0,5kg, coz odpovida par potakum a vetsi bedne:)) Pre/post ma LM2 taky, ale hure pristupne. Pouzivas ty parametricky stredy? Zatim jsem cetl, ze ma kazdej eq rovne. Az budu mit novou basu, tak bych se stavil. Co pouzivas za box?

0 xLajků:

26

Nook: Me se hoodle libi tohle http://www.basstasters.com/preamps/Thun … FB550.html

0 xLajků:

27 Naposledy upravil: m3 (17. 04. 2007 22.11:01)

batty napsal:

Nook: Me se hoodle libi tohle http://www.basstasters.com/preamps/Thun … FB550.html

jj ten se mi taky libi
a pak este dost tendle
http://www.basstasters.com/preamps/Read_Purity.html
ale treba ten kubsuv grand prix se mi nelibi.. pa to takovej ten swr zvuk co mi pripomina skrabani nechtu po koberci...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

Bednu mám malou dělanou 1x12, proto říkám, ať to vyzkoušíme na tvym equipmentu... Jináč si nemyslim, že by tam byl stejnej konec, páč proč by to vážilo o půl kila víc,bylo ve větší bedně a především mělo větrák na úplně jiný straně ? ... O pre/postu u LMII jsem nevěděl, za tuhle mystifikaci omluva. BTW parametr je super, ale většinou skutečně hraju narovno, pač..no hádejte proč smile

0 xLajků:

29

no já vím proč prootže ten zvuk je super smile a máš super basu smile a vůbec komu to nehraje narovno at radši nehraje wink(poslední věta nebrat vážně je to sranda)

jinak sem docela zaujatej tou Markománií smile sem zvědavej jeslti se rozšíří ve velkým smile ne že bych měl zájem ale je to zajímá značka smile

0 xLajků:

30

No o pul kila vic to vazi prave kvuli ty vetsi bedne:)) Na strankach markbass.it pisou pod SA450 "All models are equipped with Markbass-designed digital power supply circuitry." a v manualech je u SA450 i LM2 napsano, ze maj solid-state preamp and analog poweramp(az SD800 ma jinej konec). Ty stredy jsou ale vyhoda. Nechapu proc nejsou i na LM2, misto tam na ne je.

0 xLajků:

31

nomyslím že digitální konce sme tu řešili a dan ho snad opravdu nemá...ale třeba se něco změnilo big_smile

0 xLajků:

32

Kubš napsal:

jinak sem docela zaujatej tou Markománií smile

no kdyby nemly ty jejich bedny  zlutooranzovi repra tak sem si jich asi nevsim ale timdle mne dostaly a v tom budou mit dycky naskosk ... :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

33

Dan napsal:

O pre/postu u LMII jsem nevěděl, za tuhle mystifikaci omluva.

no, pre/post to nemá (jako myslím nějaký čudl), výstup je "pre",  ale prej to jde "jednoduchým zásahem udělat. Obraťte se na technika." Něco takovýho píšou v manuálu... Možná to tam je jako u SA450, jen není namontovanej ten switch smile

Italové jsou blázni...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

34

Ve starsim LM jsou jumpery na nastaveni DI pre/post eq. a na seriove/paralelni zapojeni efektovy smycky + jsou tam i popsany pozice jumperu na tistaku... v LM2 to bude asi podobny.

0 xLajků:

35

S těma jumperama zajímavý ! smile Jináč za digitalitu se omlouvám, a tím spíš mi nejde do hlavy, proč je to tak velký (SA450)... A Kubši, jak víš, jakou mám basu ? Copaks na ni hrál ? big_smile

0 xLajků:

36

Ted je na hudebnibazar.cz aparat HUGHES KETTNER BASSBASE 400 + BOX QS 210, zatim za 36k. Slysel jste nekdo jak to hraje?

0 xLajků:

37

Dan napsal:

)... A Kubši, jak víš, jakou mám basu ? Copaks na ni hrál ?

Kubš ví přece všechno. Jen se podívej na počet jeho příspěvků :-))

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

38

Na musikzone.cz prodavaji novej HK BASSBASE400 za 22890,- a QS210Pro za 18970,- , takze inzerat neni uplne koser, ale to ostatne zadnej, kde uvadi PC a ne soucasnou nebo skutecnou za kolik to koupil:)

0 xLajků:

39

Co rikate na  http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/zes … bs-hd.html  Nemaj tam spatne cenu?

0 xLajků:

40

to se mi zdá že jo.Jako kdyby tam bylo 32,tak to je tak nějak +/-

0 xLajků:

41

No 29, skoda

0 xLajků:

42

batty napsal:

Přijeď si to zkusit, nebo už´s to vyřešil? Nečetl jsem forum do konce. je to volný, aparat jsem už obměnil.. Pic FrankBass

Momentálně, a doufám dlouho, baskytarista a příležitostnej foukačkář...
0 xLajků:

43

S markbassem se porad neozvali, takze porad nevyreseno. Nejradsi bych tohle http://www.thunderfunk.com/TF_Bass.html

0 xLajků:

44

http://www.kustom.com/amps/bass/grooveb … adcase.asp

Avbass -> Ampeg V4 -> Ampeg 8x10 + 2x15
Neuser Courage/Crusade -> GK MB150
0 xLajků:

45

FrankBass napsal:
batty napsal:

Přijeď si to zkusit, nebo už´s to vyřešil? Nečetl jsem forum do konce. je to volný, aparat jsem už obměnil.. Pic FrankBass

určitě GP za to dám ruku třeba i dvě do ohně je to uplně jiná kategorie než WorkingXXX

0 xLajků:

46

vcera dorazil Little Mark 2

0 xLajků:

47

Mark mark markujem markovani milujem big_smile

...nemit hlavu... nevadi