1 Naposledy upravil: Jekub (07. 04. 2007 11.24:56)

Téma: Výběr efektu...

Jelikož jsem byl poslední dobou asi hodnej tak mám slíbenou koupi efektu, jenže zatim ještě nemám vybráno...je to k rockový muzice, cena tak kolem 3k,  pedál by mi u něj udělal radost, ale nutnost to není, hlavně aby nepříjemně neovlivňoval zvuk....
Poraďte, zdělte své názory a zkušenosti, třeba na vás dám smile

jinak mě nejvíc zaujal KORG AX5B..

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

2

Re: Výběr efektu...

Jestli chces, aby to "neprijemne neovlivnovalo zvuk" tak bez treba do kompresoru... na prvni poslech se toho moc nezmeni (neni to OD ani WAH), ale doda to zvuku koule... muzes na nem nastavit hroznej bulldozer, nebo ho pouzivat jenom na zesileni volume a podobne... Osobne bych sel nejradsi do EBS, ale 5000 je 5000... koukal jsem taky po BOSSu, ale na nej jsou reakce uz smiseny...

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

3

NO, možná jsem to naspal špatně, "nepříjemný ovlivnění" je myšleno tak že když bude zapojenej aby neosekal třeba vejšky basy  a tak....(zkušenosti z krátkého experimentování s fa Behringer)

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

4

Jekube prosím nech si poradit a nic sinekupuj pokud to vysloveně nemáš předem vymyšlený hele věř tomu uživatel 2 multiefektů ti radí že to je jen rozmar smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

hmhmhm, tak věřim ti...inu ale líbilo by se mi to smile dobrá, tak stejně nějaký zkušenosti? Nápady?Vybírat můžu tak třeba najdu to co se mi líbí a co bych použil...Zajímá mě hodně i možnost modulace různejch aparatur atd....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

6

Nebo ještě  jinak, mám k dispozici cca ty 3000,- s basou jsem velmi spokojenej, na vylepšení aparatury to nestačí, takže nějaká dobrá ladička?Eq?Nebo preamp (třeba s elektronkou by mi udělal radost) nenapadá vás nic?

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

7

a nechceš mulťák BP-80? prodávám ho totiž

http://eshop.kytary.cz/DIGITECH-Baskyta … gitech:1:0

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

8

Mozna bych Ti prodal ten muj BOSS Bass Chorus CEB3, a to by ti jeste zbylo smile Potrebuju  prachy a je pravda, ze jsem ho uz chvili nepouzil

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Nook (07. 04. 2007 15.13:48)

ehm...tak co mě láká k vyzkoušení (jakožto majitele ultračistýho zvuku)....je EBS Valve Drive...ale vzhledem k ceně to hned tak nebude. Jinak dál mě třeba HODNĚ zajímá EHX POG(ale vzhledem k ceně to taky hned tak nebude), Pulsar, možná i Muffa bych ze zvědavosti vykzkoušel...ale pořád si říkám, že je to tak do dvou tří písniček, jina že čistej zvuk basy je prostě čistej zvuk basy. A spíš laborovat s jeho tvořením a kultivací.....nebo tak něco. Pořád má u mně přednost investice do aparátu před efektem a kór třeba multi.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

10

Ono jde o to že ty peníze na to nedám já, takže místo abych je hezky schoval do kasičky tak si něco vymyslim...Chorus ale určitě nechci, není potřeba. No  celkově bazarový věci asi vybírat nemůžu. Dám na Kubše a nechám si zatim na mulťák zajít chuť....ale nějaký nakopávadlo, no to bych asi využil...možná kvalitní ladičku, jen zkrátka zkoušim co vás napadne...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

11

Ale kdybys mel dvanact, tak ten cervenej digi multak od BOSSU ti urcite muzu doporucit. Jinak rackova ladicka se treba hodi smile Nebo si nech koupit nejakyho Dr.Beata nebo proste nejakej levnejsi bici automat. To se hodi vzdy

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Lubosk (10. 04. 2007 02.01:27)

Jekub napsal:

Nebo ještě  jinak, mám k dispozici cca ty 3000,- s basou jsem velmi spokojenej, na vylepšení aparatury to nestačí, takže nějaká dobrá ladička?Eq?Nebo preamp (třeba s elektronkou by mi udělal radost) nenapadá vás nic?

Cau,ja uz asi rok pouzivam Galien-Krueger DieselDawg a maximalni spokojenost.Novej teda stoji pres 5koliku,ale me se podarilo sehnat jetej za trojku.Je to fakt fakt poradna zelezna krabice-takze v podstate neznicitelna.Zvuk si nastavis od jemnyho "prikrmeni" az po motorovou pilu (ale porad bez ztraty basu).Navic je to fakt asi Bypass-dokonce to funguje bez baterie-takze kdyz to vypnes,tak to fakt neovlivnuje signal.Sem s nim fakt dost spokojenej a pouzivam ho uz skoro furt-dokonce sem vazne uvazoval,ze si koupim jeste jeden a budu mit dve ruzny nastaveni-ale prislo mi to moc megalomansky smile.Nekde v Muzikusu je na to test a taky je to tam dost chvaleny.Zalezi co presne si predstavujes za zvuk.Jo a tady je ten test i s obrazkem-pro predstavu smile  http://music-store.cz/testy2.asp?ID=297  a jeste jeden sem nasel smile  http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … enec~2003/

Basa:       Line 6 Variax Bass 700                                                                                             
FX:           Line 6 POD X3 Live (multiFX/PreAmp), G-K Dieseldawg (distortion)
Rack:       G-K 1001 RB II (Amp), DBX 266 XL (kompresor,gate)
Box:         G-K Neo 212, SWR Big Ben (1x18")
0 xLajků:

13

ja bych doporucoval multiefekt s ladickou a metronomem :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

já bych doporučil Compressor včera sem zkusil IBNEZÁCKEJ Z LEGENDÁRNÍ 8STOVKOVÝ řady a basa dostala najednou takový koule že sem málem lehnul pod apec....bohužel bratr za mín jak za 3 kolíky kompresor nepustí big_smile

0 xLajků:

15

Do kompresoru bych šel taky, já sem zkoušel Marshaláckej, ale chtěl bych jinačí

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

16

jako jak říkám bomba takový obohacení zvuku....ale taky záleží na kvalitě compíku, docela sem koukal na tu basu se kompík dělá dost....ale když už mám ten racky jeslti nějakej rackovej...mno uvidíme....

0 xLajků:

17

ja bych si kupil Harmonix bassball alebo tak nejak big_smile je to pjekny funky, aj si ho kupim neskur

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

18

ja bych nejakej levnej multak zkusil, protoze koupis hafo efektu v jednom a i kdyz je kvalita nic moc, tak ti to da obzory co vsehno lze pouzit no a pak si za nejakej cas z toho poridis jeden, dva, tri realny efektiky a budes mit uz jasno co chces, u basy bych preferoval wah, overdrive mozna flanger/faser z tech mrsitek, jinak chorus, octaver na pridani dalsi dimenze zvuku, sem tam se hodi delay/reverb ale s tim se musi pracovat hodne v kontextu skladby, compresor nepovazuju za efekt, to je proste zarizeni na dynamiku ale zvuk samotny by ovlivovat nemel

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

19

basstanda napsal:

ja bych si kupil Harmonix bassball alebo tak nejak  je to pjekny funky, aj si ho kupim neskur

Já už na něj čekám... big_smile big_smile

Harvey58 napsal:

ja bych nejakej levnej multak zkusil, protoze koupis hafo efektu v jednom a i kdyz je kvalita nic moc, tak ti to da obzory co vsehno lze pouzit no a pak si za nejakej cas z toho poridis jeden, dva, tri realny efektiky a budes mit uz jasno co chces, u basy bych preferoval wah, overdrive mozna flanger/faser z tech mrsitek, jinak chorus, octaver na pridani dalsi dimenze zvuku, sem tam se hodi delay/reverb ale s tim se musi pracovat hodne v kontextu skladby, compresor nepovazuju za efekt, to je proste zarizeni na dynamiku ale zvuk samotny by ovlivovat nemel

Harvey uhodil hřebíček na hlavičku... přesně smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

20

Zkus Bassdriver od TECH21. Pokud možno programmable. Měl jsem ho a velká spokojenost. Simulace aparátů tam máš taky.

Lakland Joe Osborn 5
Fender Jazz Bass American Deluxe
EBS TD650
EBS 410 Evolution PRO LINE
EBS 115 Evolution PRO LINE
0 xLajků:

21

jo, hlavně si nekupuj žádné levné digitální multiefekty. To jsou podle mně naprosto vyhozené peníze. Tož tak.

Lakland Joe Osborn 5
Fender Jazz Bass American Deluxe
EBS TD650
EBS 410 Evolution PRO LINE
EBS 115 Evolution PRO LINE
0 xLajků:

22

Co Alesis Midiverb IV ? vim ze je to studiovka, ale hral jste na to nekdo pres basu ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

23

Harvey58 napsal:

po mojí zkušenosti bych compresor přejmenoval na "koulizátor"

0 xLajků:

24

smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

25

pekne kubsi big_smile

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

26

no ty kompresory co sem se s nima setkal byli spis dekoulizatory :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

27

m3 napsal:

ZOOM vyrabi kompresory?

0 xLajků:

28

Dante napsal:
m3 napsal:

ZOOM vyrabi kompresory?

LOL

0 xLajků:

29

dante chtel urcite napsat nejmenovanou firmu zacinajici na B...

0 xLajků:

30

tak panove vcera jsem si do noci hral s virtualnim nastrojem Native instruments - Guitar RIG, coz je samostojny VST na PC, ktery obsahuje tunu virtualnich efektu, zesilovacu, boxu, micu, stompboxu a tak vubec. za prvy se to lehce ovlada a za druhy je to super na badani jakej efekt v realu poridit.

docela jsem se bavil, kombinace SANS AMP distortionu, octaveru a jeste nejakyho kompresoru ... na bednu Orange 4x12 v kombinace s Ampeg SVT15 to byl skvelej hukot smile doporucuju zkusit i kdyz je jasne ze realita bude drobet jina

temer vsechny simulovany zarizeni jsou udelany podle realnych mrsitek a dokonce tak vypadaji, jen maji legracne pozmenena jmena, nicmene vzor se da snadno vystopovat

0 xLajků:

31

Ahoj, zvažuji koupi efektu EBS, bohužel na CZ eshopech jsem nikde nenašel odpovídající adaptér. Poradí někdo?

0 xLajků:

32

používám ax3b..http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp?ID=16040&category=60000..a jsem celke spokojený..ono je to těžké..záleží, co od toho čekáš

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků: