1 Naposledy upravil: S!msonCZ (28. 03. 2007 17.38:03)

Téma: jaké trsátko používáte Vy ?

po delší dobe jsou tu zas s dalsim zbytecnym dotazem, ale chci se zeptat...

ja sem celou dobu, co hraju(chvili, neco pres mesic smile ) hral s trsátkem Fender HEAVY, není na něm udána tloušťka, ale je to fakt kus plastu, tipoval bych to na 1,2 mm ... na kazdym koncerte si beru trsatka od basaku, nekdy i od kytaristu, ale basaka si vyhlidnu vzdy...pozoruju,ze vetsina basaku hraje s 0.88 trsatkem, tak jsem zkusil TORTEX 0.88 (fuj to je ale hnusne zeleny smile ) a docela se mi libi... pak taky vaham nad BRAIN 0.88, popripade se mi zamlouva JD 1.00 smile

shrnu plusy a minusy tehle mejch oblibencu...

FENDER HEAVY
+je velký
+na kazdy strane stejny=muzu ho chytit jakkoli
-klouze z ruky
---strasne rychle se nici, droli se :-(

TORTEX 0.88
+delsi "spicka" - pohodlnejsi hra(pro me)
-trochu klouze

BRAIN se mi zda ohebnejsi pri stejny tloustce... a absolutne neklouze...
A to Fender... ja nevim,co to je za s*ackoplast, ale jak mam bilej pickguard, tak na nem mam nadrolenej "bordel" vinovy barvy, casem mi doslo, ze je to z toho trsatka, pze ten samej "bordel" po kazdym hrani stiram ze strun a je i na trsatku... hruza...

moje trsatka  - zbytek z drivejsich akci  mam uklizenej>>
http://simson.czweb.org/trsatka.jpg

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

2

Re: jaké trsátko používáte Vy ?

po dlouhem hledani idealniho trsatka jsem se usadil na jedinem a to DUNLOP GATOR 2.0, jinak si myslim ze dobre jsou ruzove George Dennis a tmave modre BRAIN

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/catalog/images/Dunlop-Gator-Schwarz.jpg

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

3

Harvey58 napsal:

po dlouhem hledani idealniho trsatka jsem se usadil na jedinem a to DUNLOP GATOR 2.0

ted mi trosku spadla brada, pze o 2 mm trsatku sem nikdy neslysel(ja toho jeste neslysel...), ale hlavne si nedokazu predstavit tim hrat... jde urcite o zvyk, ale podelte se i ostatni o svy nazory, ja jsem zatvrzelej trsatkar(jinak to ani neumim,ale zvuk prstu nemusim...), tak se treba neco dovim...

0 xLajků:

4

prstový

ale trsadla jedině od Jima Tortexy mám jich asi 60 a všechny kromě nejtenčího červenýho....
http://www.8thstreet.com/images/dunlop-tortex.jpg

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

juhuuu napsal:

mám jich asi 60

sběratel?:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

6

Žádný, nikdy sem neodehrál trsátkem ani jednu skladbu(na basu) ani jako lama

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

7

Gin napsal:

cejtim z toho prispevku tu nenavist vuci trsatkum, ale tohle asi nebyl thread pro tebe, tohle sem smeroval spis na trsatkare, aby se podelili o zkusenosti s ruznejma typama smile

0 xLajků:

8

simpsone, v teplicích znám pár slušnejch basáků..možná, že byses jich mohl poptat..chodíš ke krysovi?

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

9

DalajVladan napsal:

sběratel?smile

no, ani ne, ale když jdu pro něco do hudebnin, tak mi dycynky třá 40kč zbyde, tak pokaždý vezmu 4 trsadla a vono se to nějak skládá, naposled jsem si objednal naschvál pro potěšení 10ks gold/black tortexů
http://www.dunlopmusic.com/files/1153434263_TORTEX_BLACK_GOLD_STANDARD_488_GRP_463X342.jpg

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

S!msonCZ napsal:
Gin napsal:

cejtim z toho prispevku tu nenavist vuci trsatkum, ale tohle asi nebyl thread pro tebe, tohle sem smeroval spis na trsatkare, aby se podelili o zkusenosti s ruznejma typama smile

Jasný už padám smile:):) jo a ještě mezi dveřma: trsátko u basáků nevidím rád, ale né že bych ho nenáviděl smile

0 xLajků:

11

chroustjazz napsal:

simpsone, v teplicích znám pár slušnejch basáků..možná, že byses jich mohl poptat..chodíš ke krysovi?

aaaa big_smile Ja nemam se Simpsnovejma nic spolecnyho big_smile Ale slycham to casto, takze uz jsem zvyklej ... ja znam v Teplicich jedinyho basaka - nikdy jsem se o hudbu(resp. TVORBU hudby) moc nezajimal, proto nemam moc kontakty a navic muj kamarada basak hraje...no... ne zas TAK vyrazne lip, nez ja, takze zadny doucovani asi nebude... za jakejkoli konktakt budu rad, popripade kdybys mi rekl, co od nich muzu cekat... DIKY

0 xLajků:

12

och..promiň..simsone 8¨-))
no..poradím ti dva dobré - martin herbst a gery..u krysy jsou často k vidění..určitě by ti něco poradili..já to teď mám trochu z ruky a tak tam zajdu málokdy..poptej se po nich..s oběma jsem hrál a znám je dobře 8¨-)

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

13

Skoro vůbec ho nepoužívám, ale když, tak 0,88 Dunlop nebo radši 0,73 George Dennis... Vyhovujou mi teda spíš měkčí, ale to je možná právě tim že ho moc nepoužívám-> jednodušší na ovládání (?)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

14

chroustjazz napsal:

och..promiň..simsone 8¨-))
no..poradím ti dva dobré - martin herbst a gery..u krysy jsou často k vidění..určitě by ti něco poradili..já to teď mám trochu z ruky a tak tam zajdu málokdy..poptej se po nich..s oběma jsem hrál a znám je dobře 8¨-)

Krysa krysa... co/koho ti  myslis ?

0 xLajků:

15

S!msonCZ napsal:

Krysa krysa... co/koho ti  myslis ?

taková větší myš co běhá v kanálu big_smile:D ...............už padám smile:):)

0 xLajků:

16

to je hospoda v teplicích..vyhlášená..ty nepiješ? 8¨-)

0 xLajků:

17

osobně bych offopic přejmenoval na OFF-TO-GIN

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

18

krom toho já trsadlo nepoužívám a kdž tak kradu ojetý tortexi od bratra 0,73 alw taky sem hrá na toho gatora....dost dlouho jo i takotvejhle kokot sem byl...

0 xLajků:

19

Kubš napsal:

já nic já muzikant

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: S!msonCZ (28. 03. 2007 19.09:46)

to "jo,i takovejhle kokot sem byl" bylo dost priseny - vypadalo to jako primo proti Harveymu smile)

a Krysa ? Ja znam par knajp v mym okoli, pak neco malo u slecny a ve mste mam vyhlidlejch par ... ja kdyz nekam jdu, tak spis Bozak/ RC Panorama ...

mimochodem asi sem se nezminil - me je neco pres 16 smile Takze to s tim chlastem pres tyden nejak nehrotim a o vikendu nemam cas zkoumat vsechny mistni pajzly smile Kdyz mi das na krysu adresu...

0 xLajků:

21

Kubš napsal:

Máš pravdu vono OFf TO KUBŠ by neznělo tak pěkně smile

0 xLajků:

22

dole v božáku v rokáči jsem kdys pingloval..když to otevřeli..ale už tam nechodím..
krysa je v josefské ulici, která se nachází přímo naproti nové fízlárně v trnovanech..je to vyhlášenej pajzl..schází se tam verbež všeho druhu..krom fašounů 8¨-))

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: S!msonCZ (28. 03. 2007 19.21:06)

chroustjazz napsal:

dole v božáku v rokáči jsem kdys pingloval..když to otevřeli..ale už tam nechodím..
krysa je v josefské ulici, která se nachází přímo naproti nové fízlárně v trnovanech..je to vyhlášenej pajzl..schází se tam verbež všeho druhu..krom fašounů 8¨-))

eee, do fasounu nerejpat, malokdo pozna skutecnyho fashos od skinheada smile Ted me strasne pobavila akce Teplicky ANTIFY (NEMAM TU ORGANIZACI RAD...) - bojkot RC Stará Panoráma big_smile jen proto, ze si to tam pronajal mistni Nord Bohemia Gang - mistni skinheads ...

ja sam sem neco mezi punkem a Oi, takze abych nedostal po palici pullitrem, kdyz tam vejdu v mejch nalestenejch Steelech s bilym zebrickem, bomberem a bilejma ksandama.... smile A vlasu teda taky moc nemam, to, co mam v avataru, je tesne pred ostrihanim... smile Ale dost fasounu smile)

Stavim se tam nekdy, optam se... rad bych se s nejakym zkusenym basakem parkrat sesel, aby mi odborne poradil...

0 xLajků:

24

Nee proti harveymu nic....ale já myslel že když na basu tak pořádnou špachtli....a vono to fungovalo na houbles

0 xLajků:

25

používám to, co Harvey, ale trsátkem hraju tak 5% všech skladeb, moc trsátko nemusím, ale když už tak Dunlopa, ale Dennis taky není špatnej

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

26

no a jednoduse ... nemel bys hrat tim se kterym se ti hraje nejlip?:)

jolana proxima l bass
0 xLajků:

27

koukam ze hodne opovrhujete trsatkem, to je jako byste rikali ze onanie je spatna a nici mozek, trsatko je taky technika a neni zas tak jednoducha ze by se ji melo opovrhovat, sam hraju posledni dobou tak 50/50 prsty a trsatko a nestydim se za to, mam to v hlave srovnany, takze me nemuze nikdo rozhodit, rikejte si co chcete az dospejete pochopite (tim nerikam ze musite zacit hrat trsatkem) big_smile

jinak k tomu:

S!msonCZ napsal:

ted mi trosku spadla brada, pze o 2 mm trsatku sem nikdy neslysel(ja toho jeste neslysel...), ale hlavne si nedokazu predstavit tim hrat... jde urcite o zvyk

je to opravdu o zvyku, zkousel jsem kdysi mekky trsa, s tema se da dobre hrat jak se ohejbaj, clovek se nemusi tolik snazit, je to prijemnejsi, jenze to byl pro me prave kamen urazu, protoze tam nebyl zadnej atak, resp. neprijemny zpozdeni, nez trso do struny brnklo, protoze se nejprve ohnulo a pak zahralo. gator se neohyba takze atak je ihned, jen proste clovek nad nim musi mit vetsi kontrolu a musi do toho dat vic energie, ale tenhle Gator ma skvelej povrch, jeste se mi nestalo ze by mi ujizdelo a to se pri hrani potim jako prase big_smile

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

28

Používám už dlouhou dobu Jim Dunlop 0.88 (USA Nylon), do ruky mi připadají nejpříjemnější a hlavně nekloužou. Jejich nevýhodou je, že nejsou moc vidět, takže když si to trso někam položím (protože s ním nehraju pořád, tak třetinu věcí), tak ho dost těžko hledám. Celkem velká spotřeba. Nebo že by mi je bral kytarista? Až ho chytím, ten uvidí smile

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

29

S!msonCZ napsal:
chroustjazz napsal:

eee, do fasounu nerejpat, malokdo pozna skutecnyho fashos od skinheada smile Ted me strasne pobavila akce Teplicky ANTIFY (NEMAM TU ORGANIZACI RAD...) - bojkot RC Stará Panoráma big_smile jen proto, ze si to tam pronajal mistni Nord Bohemia Gang - mistni skinheads ...

ja sam sem neco mezi punkem a Oi, takze abych nedostal po palici pullitrem, kdyz tam vejdu v mejch nalestenejch Steelech s bilym zebrickem, bomberem a bilejma ksandama.... smile A vlasu teda taky moc nemam, to, co mam v avataru, je tesne pred ostrihanim... smile Ale dost fasounu smile)

Stavim se tam nekdy, optam se... rad bych se s nejakym zkusenym basakem parkrat sesel, aby mi odborne poradil...

když se bojíš, tak to nenos

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

30

Jenich : :-)

Zkus DUNLOP Jazz III, na hoblink perfektní...http://eshop.kytary.cz/media/fotov/021378_007e.jpg

R.G.Design Precision Bass, Jolana Rubín bas, Kustom KBA15, BX4500H+4x10" Hocke
0 xLajků:

31

No já teďka používám DUNLOP TORTEX TRIANGLE a chtěl bych u toho určitě zůstat,jsou super.Problém je v tom,že tady v ČR se nikde nedaj sehnat(nebo o tom alespoň nevím smile )
Já sem si je dovezl ze "země vycházejícího slunce" tongue. A to jedno hobluju od tý doby(cca rok) a nedám na něj dopustit.
No ale až mi dojdou,tak co budu dělat??
Asi začnu hrát pstama big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile
Kurwa já je chci!!!! big_smile big_smile

0 xLajků:

32

Harvey58 napsal:

po dlouhem hledani idealniho trsatka jsem se usadil na jedinem a to DUNLOP GATOR 2.0, jinak si myslim ze dobre jsou ruzove George Dennis a tmave modre BRAIN

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt … chwarz.jpg

Fjoha, ty vypadaj, jako by je někdo tesal do žuly. Barvou, texturou i těma škrábancema :-)

Ibanez SR1305PM | Fokus V950 fretless | SWR Studio 220 | Carvin RL210 "Red Eye"

http://imagegen.last.fm/lastfmplain/recenttracks/5/j4ro.gif
0 xLajků:

33

S!msonCZ napsal:

Ja znam par knajp v mym okoli, pak neco malo u slecny a ve mste mam vyhlidlejch par

Ja kdyz se chci slecne mstit tak jdu taky do knajpy smile ...a ukazy se az rano

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

34

S!msonCZ napsal:

Ja znam par knajp v mym okoli, pak neco malo u slecny a ve mste mam vyhlidlejch par

Jenich napsal:

Jenich napsal:

jo presne.....nechapu to vase hrani na particky a kdo koho ma a nema rad, bych se v tom ztratil. Promin ale pro me jste jedna pakaz big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: Budvar (29. 03. 2007 05.20:09)

No já hraju taky na 0.88 - páč rychlý věci jinak neuhraju, ale snažím se cvičit prstama, protože mě tak to hraní přijde hezčí - víc s tou basou splynu smile Ale zase tu basu bez trsátka tak "nerozcinkám"... a značku ani nevím smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

36

ja mam doma z dob kdy sem s nima hraval tyhle:
[img=http://img337.imageshack.us/img337/6599/trsatkagc0.th.jpg]
no a ted se zase s trsatkem szivam, protoze do nekterych pisni se proste hodi vic
zkusim ty dunlopy jak psal harvey

0 xLajků:

37

ja mám Brain  1.00 sem spokojený jinak mám šmejdy Ibanezy ale stěma nehraju pač mi nevyhovuji ;-) čim hrubší tím lepší big_smile

0 xLajků:

38

prsty..na kytaru sem hral brinem .73 pripadne denisem stejny tloustky:)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

39

Já (kromě prstů) používám Dunlop Nylon 1 mm (černé), ale pokukuju po tvrdším, právě kvůli větší přesnosti nástupu tónu.

0 xLajků:

40

Já jsem trsátkem hrával skoro všechno ale přestal jsem, žačal jsem chytat křeče od nějaké šlachy či čeho...podotýkám že po letech hraní, ne po pár týdnech... ani to moc neřeším, hraju prstama, ale osobně si myslím že to byl důsledek nevhodného držení trsadla...držel jsem ho mezi palcem a ukazovákm s prostředníkem, přičemž palec  byl propnutý a právě na to to svádím. Kytaristi drží trsátko jemně mezi špičkou palce a ukazováku, což je asi technicky správně...jaké s tím máte zkušenosti?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

41

no taky se snažím držet trsátko pouze palcem a ukazovákem, ze začátku mně to moc nešlo, ale myslím si, že je to te´d mnohem pohodlnější a asi je to tak správný:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

42

Taky sem úplně v dřevních začátcéch hrával jak popisuješ - držení 3 prsatama, ale šlachy mi zůstaly, i když mě tehdy bolelo snad všechno, ale to asi ze začátku každýho.
Teď držím trs jak píšeš - jen mezi špičkama ukazováku a palce - holt sem technik yikes)))

0 xLajků:

43 Naposledy upravil: mikulik (29. 03. 2007 10.22:11)

Když jsem ještě trsátkoval, po douhým zkoušební a laborování jsem skončil u nějakýho trsátka George Dennis, klasický, tloušťka milimetr - na to se hrálo nejlíp smile

Jinak největší husťárna je tohle - retro jako prase:
http://www.fender.com/products/prod_ima … 300_xl.jpg

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

44

Trsatkem jsem na base hral vloni jednu pisnicku, jinak ho prakticky nepouzivam.

Jinak pouzivam jediny typ pro kytaru (i pro tu basu) - George Dennis 0,90 kulate.

Proti ztratam se branim drzakem na trsatka - mam ho jak na kytare, tak na base (nalepeno zezadu na hlave). Takze jedine ztraty byly ted po vymene basy, nez jsem koupil novy drzak trsatek...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

45

mikulik napsal:

Když jsem ještě trsátkoval, po douhým zkoušební a laborování jsem skončil u nějakýho trsátka George Dennis, klasický, tloušťka milimetr - na to se hrálo nejlíp smile

Jinak největší husťárna je tohle - retro jako prase:
http://www.fender.com/products/prod_ima … 300_xl.jpg

jooo tak to vypadá tvarem podobně jak ty Dunlopy co mám já.To bych si nechal líbit.
To je dělaný s prasklýho pickguardu,né?? big_smile big_smile

0 xLajků:

46 Naposledy upravil: mikulik (29. 03. 2007 11.29:18)

Bingo!

Jojo, to je trsátko z celuloidu - ze stejnýho materiálu, ze kterýho se dřív pickguardy dělaly (než se zjistilo, že je celuloid extrémně hořlavej) big_smile big_smile

0 xLajků:

47

ja teda nevim ale trsatko drzim jak prase kost, moc to neresim, nasel jsem si nejakou polohu ktera vyhovuje, asi existuje navod jak spravne trso drzet, nicmene je to jako s jinou technikou, poucky jsou vseobecny, ale clovek je individualita takze at si to kazdej drzi jak mu to sedi
http://www.guitartutoronline.com/common … d_pick.htm

0 xLajků:

48

hmm, kouknul jsem se na fotky a koukam ze to asi drzim podle toho navodu co jsem posilal, zajimavy big_smile
http://veverky.jethrotull.cz/photo/rock … _4656.html

0 xLajků:

49

Heeeavy! smile

Mimochodem, jestli už to tady někdo nenaťukl - zajímavý držení trsátka měl Krist Novoselic z Nirvany, držel ho mezi palcem a prostředníčkem... hrát se s tím docela dá a navíc to i docela zajímavě vypadá smile

0 xLajků:

50

To Harveyovo 2 mm trsátko jsem měl taky, moc se mi líbil ten jeho až sametový povrch smile

Ale přišlo mi to trochu moc tlustý wink, tak jsem skončil u 1.5 mm fialového trsátka stejné značky.

BTW: nejpřijde vám slovo trsátko úžasný? Mě se to slovo hrozně líbí, ale vůbec nechápu, jak vzniklo wink

A thousand nights, I've spent alone,
Solitaire to the bone,
But I don't mind, I'm my own best friend,
From the beginning to the end,
My life, my heart, black night, dark star, Capricorn
0 xLajků:

51

Zajímavá úvaha, Kozorohu smile není to nějaká staročeština nebo tak něco? Jakože trsat = brnkat, třeba...?

0 xLajků:

52

nebo anglický PLECTRUM

0 xLajků:

53

Gin napsal:

nikdy sem neodehrál trsátkem ani jednu skladbu(na basu) ani jako lama

Pak tě možná překvapí, Gine, kolik basáků přeslo z prstů na trsátko a že to nebyly žádné lamy či vořezávátka, momentálně mě napadá Tom Arraya ze Slayer, Glenn Benton z Deicide, Peter Steele z Type O Negative (ten hraje prstama už asi jen na kontrabas, když ho vzhledem ke své výšce s přehledem na sebe zavěsí jako kytaru smile

---
Harveyi, nepřijde ti, že ta paní s těmi dlouhými nehty, co ukazuje správné držení trsátka v tom návodu, co jsi poslal, má nějaké moc chlupaté ruce? lol

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

54

Kubš napsal:

nebo anglický PLECTRUM

to mi přijde spíš jako z latiny wink

mikulik napsal:

není to nějaká staročeština nebo tak něco? Jakože trsat = brnkat, třeba...?

smile to je možný, ale proč někdo ve 20. století vytáhl staročeštinu, že by první kytaristi byli obrozenci? Ale možná, že si kdysi brnkal Palacký a už to tak zůstalo wink

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

55

Capricorn napsal:

Harveyi, nepřijde ti, že ta paní s těmi dlouhými nehty, co ukazuje správné držení trsátka v tom návodu, co jsi poslal, má nějaké moc chlupaté ruce?

Jojo, taky jsem na to koukal... asi nějakej basák z travesti show big_smile

0 xLajků:

56

0.88 mi přijde dost měkký... používám tak zhruba jedničku, teď mám dunlopa 1.07, to je fajn...
jinak s těma tortexama se mi hraje poněkud hůř, právě asi kvůli tý dlouhý špičce... možná je to ale jen tím, že s oblibou hraju s ošoupanejma trsátkama smile

0 xLajků:

57

big_smile no hlavne ze nemate na mysli ten muj druhej odkaz, to by byla jeste pani vousata
PLECTRUM je podle wiki fakt z latiny, anglicky se spis rika PICK (zvedat struny?) ja rikam proste "prcatko"

capricorn: jj ten porch je perfektni, na fotce to vypada ze je sede, ale to je ten povrch, material je cerny a kdyz se navhlci nebo zpoti tak opravdu zcerna

0 xLajků:

58

Harvey58 napsal:

ten porch je perfektni

akorát nechápu, proč takový příjemný povrch nedělají i na ty tenčí, jinak máš pravdu, taky mi to přišlo, že je to nějaký záhadný "savý" materiál (jako že saje wink )

vpx napsal:

s oblibou hraju s ošoupanejma trsátkama

tak to je věc, kterou nesnáším, jak rád bych vyměňoval trsátka při prvních známkách  opotřebení, ale ono to úplně nejlevnější zase není a to hraju fakt málo a navíc na celkem silný, ty tenčí přeci musí jít do kopru rychlejc, ne?

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

59

Jenich napsal:

nebojim,to nikdo nerikal smile Jen ze znam par podobnejch magoru, co cloveka odsoudi podle jeho obleceni - coz me prijde smesny...

spider napsal:

lol smile) Ale taky reseni... smile

spider napsal:

jo presne.....nechapu to vase hrani na particky a kdo koho ma a nema rad, bych se v tom ztratil. Promin ale pro me jste jedna pakaz big_smile

Me je to jedno, ja nejsem proti nikomu vyhranenej, idiot se najde v kazdy "skupince" smile A jedna pakaz ? Oni ty skupinky od sebe nemaj az tak daleko tongue nechci to tady rozvadet, chapu tvuj nazor, pze v dnesni dobe je spousta lidi, co se potrebujou nutne zaradit a tak objednaj z netu par hadriku a kricej Punk´s not dead ... smile Taky nemam rad tenhle pristup, "ha,ted jsem velkej punkac" smile Tezko se to vysvetluje... proste jsou lidi, pro ktery je to styl a jsou lidi, pro ktery je to poza smile A uznavam, ze se na prvni pohled tezko roreznavaj ...

0 xLajků:

60

Jsem temer vyhradne prstar, ale ucim se i trsatkem, a zatim mi vyhovuji Brain 1.14 (oranzove), pak mam jeste 1.30 (modre) a 1.60 (tyrkysove). Zatim mi to moc nejde, ale snazim se smile nejvic pouzivam to nejtenci.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

61

Gin napsal:

Ja taky ne, ale pred nedavnem jsem si rekl, ze se to trosku naucim. Mame akci, kde budeme hrat i rychle Arakain a podobne, a tak jsem si rekl, zkus to. bude to dalsi mala technika, ktera se neztrati. A tak to pomalicku zkousim, a do tech tvrdych veci je to zajimava rezba smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

62

S!msonCZ napsal:

kricej Punk´s not dead ... smile Taky nemam rad tenhle pristup, "ha,ted jsem velkej punkac" smile

jenže to říká každej big_smile

0 xLajků:

63

Harvey58 napsal:

prcatko

původ tohoto slova již dnešní literatura zná... smile

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

64 Naposledy upravil: Nook (29. 03. 2007 18.15:36)

Kubš napsal:

nebo anglický PLECTRUM

Harvey58 napsal:

big_smile no hlavne ze nemate na mysli ten muj druhej odkaz, to by byla jeste pani vousata
PLECTRUM je podle wiki fakt z latiny, anglicky se spis rika PICK (zvedat struny?) ja rikam proste "prcatko"

www.slovnik.cz [z latiny]:

plectrum - plektron
plectrum - tepátko
plectrum - tlouček
plectrum - básnění

jinak anglicky Pick, což už je celkem logický, český ekvivalent bych tipoval na dloubátko nebo šťourátko. Takže prcátko je vlastně docela fajn big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

65

aha tkaže z PICK vzniklo např rýmou FICK a od toho FIKKEN a od toho Přefiknout.....neboli prcátko  = fikátko

0 xLajků:

66 Naposledy upravil: Harvey58 (29. 03. 2007 19.22:52)

pick>fick>fuck>sukatko

to prece takz neni mimo, prece znate Babicku od Zbozeny ... sukala po svetnici... takzve by to taky mohlo byt smejditko

0 xLajků:

67

Harvey58 napsal:

pick>fick>fuck>sukatko
to prece takz neni mimo, prece znate Babicku od Zbozeny ... sukala po svetnici... takzve by to taky mohlo byt smejditko

babička se šukátkem... big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

68

Nook napsal:

jinak anglicky Pick, což už je celkem logický

si dělejte srandu,ale já jsem právě proto, že vím, že anglicky je to pick, chvíli myslel, že pick-guard je nějaký držáček trsátek, ha ha ha, no... lol

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

69

pipa napsal:

držel jsem ho mezi palcem a ukazovákm s prostředníkem, přičemž palec  byl propnutý a právě na to to svádím. Kytaristi drží trsátko jemně mezi špičkou palce a ukazováku, což je asi technicky správně...jaké s tím máte zkušenosti?

pípo, já jsem si teď vyzkoušel, jak držím trsátko a držím podobně, jak v tom návodu, co sem poslal Harvey (s tou zarostlou paní wink ) , takže asi správně...

Zkoušel jsem i to, co popisuješ a to mi přišlo dost nepřirozený, takže z toho ty problémy být mohly.
Asi největší a nejčastější chybou je držet to křečovitě, myslím, že ze začátku jsem to taky dělal, protože jsem se bál, aby mi to trsátko nevypadlo wink

Ale ono se dá (a má) hrát naprosto uvolněně smile

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

70

mikulik napsal:

trsátko z celuloidu - ze stejnýho materiálu, ze kterýho se dřív pickguardy dělaly

tak teprve teď mi došly všechny souvislosti - mě je jasný, že pick-guard je něco jako chránič snímačů, ale proč se trsátko řekne PICK? No protože se dřív dělaly z PICK-guardů big_smile

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

71

Capricorn napsal:

vpx psal(a):

s oblibou hraju s ošoupanejma trsátkama

tak to je věc, kterou nesnáším, jak rád bych vyměňoval trsátka při prvních známkách  opotřebení, ale ono to úplně nejlevnější zase není a to hraju fakt málo a navíc na celkem silný, ty tenčí přeci musí jít do kopru rychlejc, ne?

nemůžu si pomoct, ale hlavně rychlejší věci se mi líp hrajou něčim tupym

0 xLajků:

72

vpx napsal:

no mě se obrušujou do špičky, takže jsou vlastně ostřejší wink

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

73

kdyz sme u toho tak ja kdyz presel z kytary na basu tak sem samozrejme zkousel trsatko ale zvuk prstoy hry se mi libi vic.. tak sem ho odlozil a ted to co zahraju ciste jenom prstama ukazovak + prostrednik trsatkem zahraju uz s obtizema.. a zdaleka ne tak rychle a presne..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

74

Capricorn napsal:

tak teprve teď mi došly všechny souvislosti - mě je jasný, že pick-guard je něco jako chránič snímačů, ale proč se trsátko řekne PICK? No protože se dřív dělaly z PICK-guardů

no hele logika mi veli ze tvuj prvni zaver o pickguardu byl spravnejsim smerem, ja pickguard chapu jako chranic pred trsatkem (abych nevydrel drevo) ale treba se mejlim

0 xLajků:

75

Capricorn napsal:

no mě se obrušujou do špičky, takže jsou vlastně ostřejší wink

ale!   moje trsátka vypadaj jako pravidelný trojúhelníky... ovšem s hezky kulatejma vrcholama smile  takže nakonec mi je skoro jedno, kterym koncem hraju

0 xLajků:

76

no nevím, možná, ale pick-up je snímač, tak já myslel, že je to tedy od snímače, hm, to je teda záhada wink

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

77

moje prcatko a nedam na nej dopustit tongue

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/catalog/images/dlp001047r3s.jpg

Ibanez SRX 305, G&L SB-2 Tribute, G&L Fallout Tribute, Epiphone EBM-5 Fretless
Hocke MT400, Soundelirium 115, Hocke BASS 300
Boss TU-3, EBS Multicomp
www.studionastrani.cz
0 xLajků:

78

to je vytesaný z kamene? wink

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

79

jasne voe, gator je cernej mramor a tohle je cedic

0 xLajků:

80

Harvey58 napsal:

ja pickguard chapu jako chranic pred trsatkem (abych nevydrel drevo) ale treba se mejlim

Tak jsi dle Wikipeadie měl pravdu! A já myslel, že když je to kolem těch snímačů a je pod tím schovaná elektroinstalace, tak že je to od toho snímače (pick-up). Ale je to celý divný, moje basa žádnej pickguard nemá a to hraju pickem wink A žádný rejhy tam nemám, to bych musel bejt asi hodně levej, ne?

A teď jsem se byl podívat na svojí historickou Jolanu Galaxis, ta pickguard má, ale ani jedna rejha od trsátka na něm není a to je to stoletá věc, kterou přede mnou měl nějakej pankáč a podle toho taky jinak vypadá smile

Jinak z toho "logicky" wink vyplývá, že na všechny ty Fendery apod., co maj pickguard, se má hrát trsátkem a ne prstama big_smile

Solitaire to the bone,
0 xLajků:

81

se vrrr, starej blatnik, tlusty flasky a prcatko rulezzz big_smile

0 xLajků:

82 Naposledy upravil: Nook (29. 03. 2007 22.57:44)

vpx napsal:

mě se hlavou hraje dost blbě...

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

83

ten bzl takovej ze zivota nooku, ale pobavil mne big_smile

0 xLajků:

84 Naposledy upravil: vítek (29. 03. 2007 23.16:50)

mimochodem "pick" je anglicky taky "špetka", a folkáči už vědí odkud vítr fouká... smile (špetka je archaismus pro prcátko. neplést s anarchismem)

vy ste teda vybíravý v trsátkách... když onehdá nebylo, posloužilo rozjebaný víčko vod Ramy. a bylo smile.
a nebo líp - kontrabas smile viď pavlíku ? smile

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

85

Harvey58 napsal:

http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt … chwarz.jpg

Ja teda hraju s BRAINama 1.6 nebo 1.8. Jednou jsem mel ten Dunlop 1.3, s nim se mi hralo tez dobre, ale zbrousil jsem ho asi po dvou tydnech na polovicni velikost sad tak jsem si zas zajel pro BRAINy ;-)

jolana D-BASS
Hartke A70
0 xLajků:

86

S tím pickem a pickguardem se to má takhle: Lak na starejch kytarách Fender nepatřil k nejodolnějším, takže pickguard sloužil opravdu jako ochrana proti podrápání trsátkem. Jeho název pochází od slov pick (trsátko) a guard (ochrana), se snímačema (pick-up) to nemá opravdu nic společnýho smile

Dneska už jsou pickguardy víceméně zbytečný, laky na nástrojích nejsou z drtivý většiny nitro, ale polyurethan, kterej je extrémně odolnej. Ale je to holt tradice, lidi mají vzhled těch bas už zažitej a tak je Fender pořád montuje... smile

0 xLajků:

87

ja pouzivam trimilimetrovyho dunlopa - na mandolinu  - na basu se tim da hrat taky, je to takovej fajn burt

0 xLajků:

88

prsty sou stejně lepší, a to i na jiný věci:)

0 xLajků:

89

Palec napsal:

prsty sou stejně lepší, a to i na jiný věci:)

a jsme zase tam kde jsme byli, totiz v ....

tohle me pripomina politicky debaty mezi ptakama a socanama, vzdy kdyz uz to vypadalo ze se to nekam hne tak jeden nebo druhej prohlasil "... a my mame stejne lepsi program ..."

0 xLajků:

90

no jo, co bys po mně chcel:)

0 xLajků:

91

To je roztomily... jak se v debate o trsatkach nekdo staci pochlubit, ze je sestnactiletej nacik... smile

"ja sam sem neco mezi punkem a Oi, takze abych nedostal po palici pullitrem, kdyz tam vejdu v mejch nalestenejch Steelech s bilym zebrickem, bomberem a bilejma ksandama..."

Proti bomberu nic nemam, chodim v nem vencit psa... ale myslim, ze opravdovej PUNK by Ti ty bily tkanicky svazal dohromady a nakopal Te do mist, kde zada ztraceji sve jmeno... ja bych se do toho osobne nepoustel, svy boty nerad spinim...

Jinak k trsatkum... hraju v naprosty vetsine prsty a palec, ale v punkovkach se to neda (uz jsem mel problemy se slachama...), tak vytahuju Dunlopy okolo milimetru... (posledni dobou mi prijde 1,14 moc tvrdy, pohledam neco peknyho okolo 1mm...

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

92

Hehe ale stejně ty uniformy jsou hrozně matoucí smile Jel jsem jenou v noci tramvají a přišla ke mě jedna Oi!ka, že prej tam vzadu v tramvaji sedí jeden bílej, tak že bychom ho mohli srovnat do latě...mno...trošku jsem popil ale ne moc, tak jsem se šel podívat na pana bílýho blíž...přišel mi na bílýho takovej moc normální....neměl takovej ten grázlovskej ksicht smile No ten oier do něj trochu prudil a pak se zjistilo, že je to vlastně biker a že důvod proč do něj ta oika začla prudit byla placka Final Guild (s tim maltézákem) big_smile Tak jsme si s domnělým bílým podali ruce, omluvili se a nasypali si trochu popelu na palice smile))

0 xLajků:

93

přijde mi fakt hloupý se voblíkat podle muziky ktrou člověk poslouchá. třeba u punkáčů nebo diskantů to chápu (co je lepšího než napíchnout se na vlastní vobojek nebo pocítit na kůži příjemný dotek latexu), ale vostatní ?! no dovolte...

0 xLajků:

94

Jenich napsal:

Hehe ale stejně ty uniformy jsou hrozně matoucí

nejbezpečnější poznání člověka je podle lidovýho kroje smile

0 xLajků:

95

to jo...s tim krojem je to fakt smile

0 xLajků:

96

No, rada lidi ma proste potrebu davat uz svym oblecenim najevo, ze nekam "patri" a co si "mysli"... Ja se naopak specializuju na to, ze se oblikam tak, abych se nemusel stydet ani v nejdrazsim hotelu, a v klubu aby na mne nekoukali jako na blba v kravate s kufrikem...

0 xLajků:

97

David napsal:

To je roztomily... jak se v debate o trsatkach nekdo staci pochlubit, ze je sestnactiletej nacik... smile

"ja sam sem neco mezi punkem a Oi, takze abych nedostal po palici pullitrem, kdyz tam vejdu v mejch nalestenejch Steelech s bilym zebrickem, bomberem a bilejma ksandama..."

TOHLE bylo roztomily smile Co je na tom nacistickyho ? Uznavam, nosej to i nacisti, ale to se tezko vysvetluje... doporuju shlednout film "Skinhead Attitude", nedavno byl na webu Cesky televize volne k prehrani, s titulkama...Mozna bys pochopil, rozdil v naci nazorech a nazorech pravejch skins... wink

tim se nechci radit mezi nejaky pravy skinheady... dost na tohle tema, uz sem nekolikrat psal na forum, ze se nerad extremne vyhranuju, mam blizko k par skupinkam a u tech se drzim... tot vse smile

0 xLajků:

98

Je to fakt offtopic, ale clovek, kterej nosi bily tkanicky do cernejch bot to ma u mne jasny... Bud je to prvoplanovej rasista (a tudiz primitiv), nebo je tak blbej, ze nosi neco, co nosi rasisti (a tudiz primitiv).

Jak by rekl klasik (Jello Biafra): "NACI PUNKS FUCK OFF!"

PS: Dokumenty o zviratkach mam rad a nepotrebuju k tomu ani titulky, urcite se podivam!

0 xLajků:

99 Naposledy upravil: m3 (01. 04. 2007 00.13:26)

hele s tema tkanickama to jeden cas platilo nekdy pocatkem 90. let .. to se podle toho opravdu dost lidi ridilo... ale myslim ze to vsehovsudy vydrzelo nevim jak dlouho ale moc ne.. ja sem sem v ty dobe vymenil bily kanicky kery se mi v tech kolbenech proste libili za cerveny... a pak sme jenou zabavili nakej nazi letak kde se psalo o hyerarchii kanicek u nacku...
Bila-bojiji za bilou rasu, cervena- prolil sem krev za bilou rasu, zluta zabil sem za bilou rasu...
nebo takle nejak ... tak sem se na to zas vysral :-D a sehnal si bilocerne prouzkovany.. :-D

David napsal:

Je to fakt offtopic, ale clovek, kterej nosi bily tkanicky do cernejch bot to ma u mne jasny... Bud je to prvoplanovej rasista (a tudiz primitiv), nebo je tak blbej, ze nosi neco, co nosi rasisti (a tudiz primitiv).

btw nackove ukradli skinheads modu, tak vzdat se ji kvuli tomu je blbost...
idyz priznam ze ciro sem shodil kdyz to zacali nosit novoromantici a oceanofilove vo nynejsi ere bekhemu nemluve.. :-D
jinak ve svejch cernejch oldschool adidaskach mam taky bily tkanicky:-D
a kdyz u to tu pastuju tenma offtematama
tak se pripojim ze taky asi nevipadam na to ze hraju disco ve ska kapele podle designu bych se spis hodil nejspis do nakyho HC :-D
no koneckoncu tydle chlapici taky nevypadaj na to ze hrajou Reggae :-D
http://www.i94bar.com/images/aggrolites.jpg

jo sory za OT ale prece nebudu vyhodnocovat NMR spektra do diplomky kdyz se tu muzu nezavazne vykecavat...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

100 Naposledy upravil: Kubš (01. 04. 2007 00.50:33)

původně sem napsal sáhlodlouhej příspěvek ale je to zbytečný stačí mi to vyjádřit následujícími slovy který třeba pohcopí  UPLNĚ VŠICHNI

extrém doleva doprava NASRAT a bavte se o trsátku ne  o hovadinách na vaše oblíkací manýry si kupte nějakou Top punx nebo Cosmoskin

0 xLajků: