1

Téma: Zkušenosti s CARVINem?

Ahoj. Máte někdo zkušenosti s aparátama Carvin? Už dlouho vybírám novej zesík a zúžil jsem to na SWR WP 400 a Carvin BX600 (mělo by to být kolem 500W a zhruba 15 000,-). Problém je, že ty Carviny nikde v obchodech nejsou a uživatelský recenze taky žádný... Slyšel jsem starší model R600 a ten se mi nezdál špatnej. Bedna k tomu by měla být Hartke 2200 (pro serie) - to jen tak pro info.

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

2

Re: Zkušenosti s CARVINem?

Na Carvin aparát jsem párkrát hrál na společné akci s jinou kapelou, určitě nějaký starší typ, i když opravdu netuším jaký (už je to pár let dozadu). Hrálo to fantasticky, hrál jsem na to radši než na svůj Trace Elliot. Ale jak je to dneska, kdy každý vyrábí kde se jen dá a na kvalitě nikomu moc nezáleží, to netuším.
..takže jsem ti vlastně nijak neporadil smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

3

Taky vybiram zesilovac, na oba dva sem koukal.
Procetl jsem harmonycentral a talkbass-swr nehodnoti nic moc
http://www.talkbass.com/forum/showthrea … ght=peavey
v tyhle cene bych zvolil markbass little mark2, o tom pisou jen samou chvalu, jedina nevyhoda, ze nema mute vypinac

0 xLajků:

4

noooo pozor u WPčka je problém že hraje jen co mu dáte tkaže někteří hráči můžou jeho konkrétnost nenávidět...protože občas sou to fakt looseři ... a apec hraje ty prasarny co oni vytvořej rukama smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

No podle jednoho starýho BassPlayeru se Carviny dělaj ve státech pod jednou střechou...ale psali to v asi tři nebo čtyři roky starým čísle - jak je to teď nevim. No a s tím Markbassem je to stejný jako s Carvinem - vyzkoušet se to nikde nedá:o( A navíc to sem skoro nikdo nevozí...

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

6

ale dá zajed do pardubek a tam to vzykoušej....tam je oficial dovozce a má celej kšeft udajně zaplněnej carvinama....tak mi to popisoval brácha

0 xLajků:

7

carviny maj tady:
http://muzikant.cz/baskytary-7/aparatur … mp;banner=
markbassy tu:
http://www.musikzone.cz/index.php?sekce … ARK%20BASS

0 xLajků:

8

Jj:) Díky - o tom obchodu v Pardubicích jsem vůbec nevěděl - zkusím tam zajet a hyň sa hukáže:-)

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

9

myslím že to je oficial distributor tedy oficial stránky Carvin tvrdí toto
Dealer:        Harmony Music s.r.o.
Contact Name:    
Address:     Sladkovskeho 422 530-02 Pardubice Czech Republic
phone:     420.46.661.2194
fax:     420.46.661.2381
email:     info@harmonymusic.cz

0 xLajků:

10

Sladkovského už ne. Petráň má prodejnu na Palackého (vedle domu služeb), proti TESCOu na terase.

0 xLajků:

11

oj tak to sorry ještě že se tu pohybují "znalcí místních poměrů" a rychle navádějí bloudící basáky do správného místa jejich určení....

0 xLajků:

12

Carvina můžu jen doporučit - náš basák má R600 a leze z toho plnej, sytej tón - korekce zabírají dobře a compresor se dá citlivě nastavit (není moc aparátů , kde se dá nastavit trashold i ratio ) , noise gate zavírá pomalu , takže se nestane , že by uřízl ještě znějící basu , ale zase je díky tomu slyšet chvilku ( asi 1s ) šum , než gate zavře. Simulace lampy v ní funguje na jedničku - mnohem líp , než skutečná lampa v Hartke (která zvuk spíš rozmaže). Výborná vychytávka je biamping s vestavěným crossoverem - pro majitele beden 1x15 a 4x10 , nebo 2x10 je to funkce , která posouvá zvuk zase o něco dál. Jako zvukař na ní hodně oceňuji poťák na linkovým výstupu.  Hlavu BX 1200 si teď koupil kamoš - ještě jsem ji neslyšel , ale věřím že bude zvukově podobně kvalitní a se třemi parametrickými středy se budou dát dělat kouzla.

0 xLajků:

13

666 napsal:

Carvina můžu jen doporučit - náš basák má R600 a leze z toho plnej, sytej tón - korekce zabírají dobře a compresor se dá citlivě nastavit (není moc aparátů , kde se dá nastavit trashold i ratio ) , noise gate zavírá pomalu , takže se nestane , že by uřízl ještě znějící basu , ale zase je díky tomu slyšet chvilku ( asi 1s ) šum , než gate zavře. Simulace lampy v ní funguje na jedničku - mnohem líp , než skutečná lampa v Hartke (která zvuk spíš rozmaže). Výborná vychytávka je biamping s vestavěným crossoverem - pro majitele beden 1x15 a 4x10 , nebo 2x10 je to funkce , která posouvá zvuk zase o něco dál. Jako zvukař na ní hodně oceňuji poťák na linkovým výstupu.  Hlavu BX 1200 si teď koupil kamoš - ještě jsem ji neslyšel , ale věřím že bude zvukově podobně kvalitní a se třemi parametrickými středy se budou dát dělat kouzla.

no jenom dotaz ná 4nebo 5strun a jaký má ladění zajímá mě jak to bere podladěnou basu

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

14

má 4 normálně lazenou , ale hrál jsem na to i s 5 a nebyl nejmenší problém na bedně 4x10 ESH , ani na bedně 4x10 Carvin

0 xLajků:

15

Ja Ti k tomu mymu nic moc rict nemuzu, ale mam jeho ceskej popis, tak dybys mel zajem, tak muzu zaslat...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

16

Slysel jsem jen bedny - dvoudesitku a patnactku, nevim cim byly krmeny. Hralo to moc krasne. Zesik snad nebude spatnej, kdyztak pro srovnani mrkni na  http://www.station-music.de/  v basovych aparatech tam maji i nejake akce. Je tam i brutalni 1000w combo za 1000 Ojro, ale to je asi na tebe zbytecne moc.

Bands: Two Basses .... a jinak archiv na http://bandzone.cz/zdenekruzicka
0 xLajků: