1

Téma: koupě nového nástroje

Chci si koupit novou baskytaru, byl jsem rozhodnutej pro Ibanez SR505 BM, ale jak to tady tak pročítám, Ibanez nebrat. Začínal jsem na Ibanez 205BK - pasiv, je fakt, že ze začátku mi basa vyhovovala, ale postupem času jsem chtěl lepší, jasnější zvuk a ten mi tato basa nenabídla. Hrajem tvrdší muziku ve stylu Kz25A, ale hraju prstama, trsátko mi nic neříká. Začínám používat i palec (slap:). Chvíli jsem přemejšlel i o fokusu MM5S. Hodlám investovat max. 15t. Poraďte mi pls. Jsem teď tak zahlcenej čtením recenzí až se bojím abych nekoupil nějakej šit. Samozřejmě si pujdu basu ošahat, ale potřebuju poradit s typem. Na vzhledu mi už moc nezaláleží, ale Hohnerovo pádlo nechci smile
Předem dík všem co mi poradí

Cort C5Z, hledám na júesíbaji slušnou hlavu, dopravu mám
0 xLajků:

2

Re: koupě nového nástroje

Takze jsi vyradil m3 ze hry. Co nejakej spector, nedal by se za tu cenu sehnat?

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

3

cort b5, telo baheni jasan
http://www.cort.co.kr/english/products/ … duct_id=83
http://www.guitarpark.cz/baskytary_cort.htm

0 xLajků:

4

wow, ta cortka vypada sqele, zkousel jsem tuhle http://img460.imageshack.us/img460/5733/cortrh6.jpg
Nevim co je to za typ, ale bude to neco podobneho, pred 2 roky stala kolem 17t a dotycny si ji nemuze vynachvalit
Dik ta B5 se mi libi

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Nook (23. 03. 2007 01.39:22)

majklovacz napsal:

wow, ta cortka vypada sqele, zkousel jsem tuhle http://img460.imageshack.us/img460/5733/cortrh6.jpg
Nevim co je to za typ, ale bude to neco podobneho, pred 2 roky stala kolem 17t a dotycny si ji nemuze vynachvalit
Dik ta B5 se mi libi

mno..to bude B4 ne? Pěkná!

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

6

Je pravda, ze Corti jsou cenove dost bezkonkurencni. Sice to neni zazrak, ale ja svoji aktivku petku kupoval za 9 tisic a stacila, a jako fretless funguje tez pekne...dokonce bych rek, ze ziskala smile

0 xLajků:

7

BTW
http://img59.imageshack.us/my.php?image … pieij2.jpg
dotyčný si ji taky nemůže vynachválit wink

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

Nook: to je ovšem A4. Průchozí krk, cenově taky někde jinde. Řekl bych, že jako nový nástroj Cort nemusí být prohra, ale ani to nemusí být nějaké velké terno, je opravdu nutné kupovat nový nástroj? wink Pokud jde o moderny, tak proč ne třeba jetý Carvin? Myslím, že do 15t. by se dalo vejít: http://cgi.ebay.com/USA-Carvin-LB-75-5- … dZViewItem

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

9

Za 15tku bych sel do ojete WW Corvetty nebo novýho RockBassu

0 xLajků:

10

... a já do Blatníku z Mechika... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

11

hm... blatníček za 15... to bude i s benzínem na rok zdarma smile

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

12

majklovacz napsal:

ale Hohnerovo pádlo nechci

to je steinbergrovo padlo v hohnerove licenci.... a co k tomu dodat ...  radsi nic ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

to je steinbergrovo padlo v hohnerove licenci.... a co k tomu dodat ...  radsi nic ...

... jestli jsem te nejak urazil svoji neznalosti, tak se omlouvam, nebyl to zamer wink

0 xLajků:

14

Jinak dekuji vsem za navrhy. S WW nemam zadnou zkusenost, Carvin je super nastroj ALE z ebaye bych si ho netroufl koupit. Jo kdyby to nechal nekdo "mistni", .... smile Premyslim ted o te Cortce

0 xLajků:

15

M3....neni to nahodou naopak, Hohnerovo padlo v Steinbergrove licenci? Aneb vyrabi to Hohner, ale dela vlastne kopie Steinbergra. Uaaa...jestli kecam, tak to me na tu lingvistiku asi nikdy nevemou big_smile

0 xLajků:

16

mikulik napsal:

... a já do Blatníku z Mechika... smile

achjo.....čekkal sem od tebe víc smile

Majklovacz:  čekuj hudebníbazar.cz je dost možný že se tam objeví jedna WW Corvette za solidní cenu.....jako v týhle cenovce nemá WW konkurenci...a pokud chceš tvrdší hudbu tak je to jak dělaný....
jinak ibanezy za sebe můžu jen a jen pošlapat smile nebo minimálně prosím nekupuj BTB serii

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

17

Majklovacz:  čekuj hudebníbazar.cz je dost možný že se tam objeví jedna WW Corvette za solidní cenu.....jako v týhle cenovce nemá WW konkurenci...a pokud chceš tvrdší hudbu tak je to jak dělaný....
jinak ibanezy za sebe můžu jen a jen pošlapat smile nebo minimálně prosím nekupuj BTB serii

Vidis, ja si vzdy myslel, ze na tvrdsi muziku jsou ibanezy jak delany, aspon v cenovy relaci >15t (viz K5 - to byl/je muj sen), ale necham si poradit smile

0 xLajků:

18

jako jo jsou ale to nebylo myšlený tak že by se nehodily do tvrdý muziky jen se mi zdaj ostatní nástroje za stejý peníze lepší....ale zas na druhou stranu můj názor není nějaká berná mince prostě sem se zatím s moc dobrejma ibanezama který by byly za dobrý peníze nepotkal :-(

K5 se dá za 15 sehnat z druhý ruky...ale proti K5 tu vystartoval i Jenich a to je páni už něco když on ignorující naše "diskuze o ničem" vstoupí s tím že má informace že maj jakejsi problém...jinak mě se taky hodně líbí ale bohužel sem jí neslyšel v apci jen na sucho ale zpracováním to už je basa jako kvalitně vypadající.
Třeba dobrá ibaneza je ATKčko...ted za to že na ní bude hrát dostal asi velkej balík Paul Gray ze SLipknot a má svůj siganture model....

0 xLajků:

19

A co treba ESP?
ESP LTD D5-NS
Vzhledove se mi libi, ale co zvuk? Ma nekdo zkusenost?

0 xLajků:

20

no tak každopádně to bude tvrdárna ale bohužel jako všechno na muzikeru není dostupná a to ani na slov. skladu..na to pozor milý muziker má milion věci v katalogu ale většina je "upřesnit tel." takže ani tohle tam nevyzkoušíš

0 xLajků:

21

Počkej, tady ty hnoje tam maj...srdečně jsme se jim smáli, kdy jsem tam byl zkoušet aguilara...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

22

fakt tak to maj asi na netu chybu...

0 xLajků:

23

osobne su mi sympatickejsie corty ako lacne ibanezy v pomere cena/vykon.

sekam dobrotu
0 xLajků:

24

pista58 napsal:

osobne su mi sympatickejsie corty ako lacne ibanezy v pomere cena/vykon.

už druhej příspěvek a zase musím 100% souhlasit

0 xLajků:

25

dakujem:-)

sekam dobrotu
0 xLajků:

26

Dante napsal:

M3....neni to nahodou naopak, Hohnerovo padlo v Steinbergrove licenci? Aneb vyrabi to Hohner, ale dela vlastne kopie Steinbergra. Uaaa...jestli kecam, tak to me na tu lingvistiku asi nikdy nevemou big_smile

no to padlo vymyslel steinberger takze je steinbergrovo .. a hohner na to koupil licenci .. takze hohnerova licence steinbergrova patentu :-D
podle mne je v cestine mozne oboji ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

27

Jenich napsal:

Počkej, tady ty hnoje tam maj...srdečně jsme se jim smáli, kdy jsem tam byl zkoušet aguilara...

No fuj!!! smile:) Mě se ESPčka líbí, slyšel sem vipera a hraje krásně

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

28

Corta trápím už pár let. Problém nemám, ale pokukuju po http://www.warwickbass.com/basses/corvette_$$NT.htm a nebo spector

0 xLajků:

29

Pavlík napsal:
Jenich napsal:

A líbil se ti ? Jáho tam čirou náhodou byl ozkoušet taky a když jsem viděl co to stojí, tak jsem se trochu zalekl, ale stejně jsem to zapl prohnal tím nékolik baskytat, ale ten zvuk byl takovej divnej vůbec se mi nelíbil ani neřeknu co mu chybělo, byl to prostě nesympatickej hajzlík - pořád vede SWR LA15 smile

Jinak Aquilara co má Patitucci je výtečnej, ale ten bude stát asi víc, ale taky na to má jinej nástroj a ruce no smile U Patitucciho se mi líbí ten pevnej, konkrétní tón s neuvěritelnou čistotou .V kaźdý nahrávce od něj je basa krásně slyšet.Ale co se týče konkrétnosti tónu, tak Yamaha TRB vede nemyslíte ? škoda že nemaj v krámě i to TRB JP2 smile Já hrál před vouma tejdnama kšeft na Yamahu TRB nevím teď typ, ale borec co mi to půjčil za ní dal 49 tisíc smile

A na jaký jsi ho zkoušel basy? Ono totiž z toho leze přesně to co hraje ta basa a nic víc ani míň. Mě to přijde jako nejlepší aparát, na kterej jsem hrál...mno..ještě EDEN, ale ten byl takovej charakterovej...přidával tomu něco svýho, co tam bylo vždycky i když jsi vyměnil nástroje...

Ten aguilar prostě hází přesně celej ten tón z kytary....Zkoušel jsem na něm 4 basy a vždycky to mělo jinej zvuk - zvuk toho nástroje...(zní to samozřejmě, ale myslím to do důsledku). Mno JB MM byl úplně gumovej, Sandberg takovej moderní bezpohlavsson (Gine smile )...nejlíp z nich hrála Fokuska JB FL s KA snímačema...

0 xLajků:

30

Jenich napsal:

Sandberg takovej moderní bezpohlavsson (Gine  ).

Já nesandberg já ESP smile:)

0 xLajků:

31

chá chá!!! Chvěj se před mou encyklopedickou znalostí Simpsnů - "Styk Pohlavsson, Debil Sam, Homer Sexuál" smile o kytary tu nejde smile

0 xLajků:

32

Jenich napsal:

chá chá!!! Chvěj se před mou encyklopedickou znalostí Simpsnů - "Styk Pohlavsson, Debil Sam, Homer Sexuál" smile o kytary tu nejde smile

No jasně Maxi Obr viď smile:) vůbec mi to nedošlo, dostals mě vedeš jedna nula smile

0 xLajků:

33

ještě bychom málem za zapomněli na mého oblíbence - Al Koholika

0 xLajků:

34

A Vilí Zanej smile

0 xLajků:

35

BTW, agileru box aj hlavu ma basak co hral predemnou v SB, hral na to mazlem a zvuk naprosto ultimatni. Myslel jsem, ze odlitnu. Naprosto konkretni, tlacive, ciste a heh... poruchove. Ale ten zvuk pokud clovek zrovna nema pred sebou epifani je asi to nejlepsi co se tak normalne! da mezi aposema najit.
Nj, a ted jsem v SB ja...jak se rika, od desiti k peti.

0 xLajků:

36

WC Hajzl

0 xLajků:

37

Kubš napsal:

WC Hajzl

ty seš taky všude, co wink smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

38

Herma Frodit

0 xLajků:

39

Jenich napsal:

chá chá!!!

Nelson smile .Himlhergotdonrvetrkruncajselement to je OT big_smile

0 xLajků:

40

Mari Huana

0 xLajků:

41

A otázka na Jendu: Jak zní jméno, který jako jediný klaplo (při telefonování k vočkovi)????

0 xLajků: