Betaron napsal:Podívejte se, jestli to není krása! Ještě z doby kdy dělal Ibanez opravdu majestátní nástroje.
Z těch Bataronových obrázků na mě dejchnul prach ze starejch katalogů, co jsme si do nich psávali propiskou ceny, na který jsme pak stejně neměli...
Nejsem tu dlouho, ale mám pocit, že na tomhle fóru je Ibanez jedním šmahem šoupnutý někam mezi hluchý a nehrající low-costy. Je fakt, že nevím, co se jako Ibanez prodává dneska, ale před těmi 20 - 30 lety to byl v baskytarách světový výrobce No. 2 (kdo byl první?
). Průchozí krk a aktivku (dokonce s integrovaným obvodem!) tenkrát moc bas nemělo.
Tu svoji MC924DS jsem kupoval v roce 1982 v Německu - úplně novou. Je to provedení H&H - od 12. polohy fretless - ještě se starými singly. Když jsem ji držel poprvé v ruce a brknul jsem jen tak na sucho na prázdný Éčko, tak byla volba jasná - i za ty šílený prachy.

Asi před pěti lety mi na ní Jarda Janecký udělal generálku hmatníku, ale jinak nebylo třeba nikdy na nic sahat - jen hrát. Tak hraju a rozhodně ji nikdy neprodám. Jediný, co mi na ní dneska chybí, je to pátý Háčko.
Myslím ale, že její pestrá historie (začínající už pašováním přes hranice) tu nikoho moc zajímat nebude. Z dnešního pohledu je to pro většinu kluků jen nějaký exot s mosaznými vruty na snímačích (viz pan kolega Harvey58 na http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=1802). Nebo se mýlím?
Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6