1

Téma: Prava ruka,kurva problem!!!!!!!!

Ahoj,potreboval bych poradit,hraju na baskytaru 2-ma prstama ,a to ukazovackem a prostrednickem a vzdy se opiram o nejhlubsi strunu palcem,nebo o snimac.ALE V JAKE POLOZE MAJI BYT ZBYVAJICI PRSTY PRAVE RUKY?TIM MYSLIM MALICEK A PRSTENICEK.dIVNÝ DOTAZ,ZE?ALE POTREBUJU TO VEDET.DIKY

0 xLajků:

2

Re: Prava ruka,kurva problem!!!!!!!!

Normalne volne, jak to vyjde...
Videl jsem video s Billy Sheehenem a malicek mu pekne lital ve vzduchu, jak hral smile

Proc takovou "blbost" resis?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

3

Nereknu ti jak se to ma delat, ale jak to delam ja, respektive jak me to naucil muj ucitel, a myslim ze i docela sikovne...
Pokud zrovna hraju prstama na Gcku (bavme se jenom o 4strunny base), tak prstenicek lezi na Dcku a tlumi ho... Stejne jako kdyz hraju na D, prstenicek mi tlumi Acko. Pri hrani Acka mi tlumi Ecko. Chtelo to trosku cviku, ale uz se mi tak hraje lip. A malicek mam volne u ukazovacku.

Nepisu to ze to chci nekomu vnucovat, spis jako napad...
Pripadne mi to taky zkritizujte pokud se to nekomu nelibi

... Teda ty máš péro, Viky ...
0 xLajků:

4

Zajimave...

Ja to zas pouzivam tak, ze palcem prave ruky tlumim ob strunu, na ktere hraju (tzn. kdyz hraju na G, palec lezi na A, kdyz prejdu na D, tak je palec na E a takto chodi spolecne s ukazovakem a prostrednikem).

Strunu o jednu vys (G->D, ...) tlumim tim, ze si po zahrani tonu na G opru ukazovak/prostrednik prave o ni. A kdyz mi to gecko ma dele znit, tak je ten prst porad na decku, takze non problema...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

já tlumím především prstředníkem, je nejdelší, jde to nějak samo. ale ta d.a.l.i. ho technika tlumení vypadá také dobře, asi si ji vyzkouším. i když pro hraní nějakých rychlých temp prstama to asi nebude to pravé ořechové takové 16tiny v temu 140 při častých změnách strun budou chtít asi dost cviku aby to palec stíhal.

také mě nadlo tlumení, které by bylo dost pohodlné, člověk by se vlastně o nic nestaral a tlumilo by se to samo, jediné minůs by bylo výrazné snížení sustainu na prázdných strunách. Udělal bych to tak, že bych si mezi nultý a první pražec natáhl přes struny gumu, která by mi vše tlumila, taky řešení...

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

Dr. Gonzo napsal:

já tlumím především prstředníkem, je nejdelší, jde to nějak samo. ale ta d.a.l.i. ho technika tlumení vypadá také dobře, asi si ji vyzkouším. i když pro hraní nějakých rychlých temp prstama to asi nebude to pravé ořechové takové 16tiny v temu 140 při častých změnách strun budou chtít asi dost cviku aby to palec stíhal.

Nemam problem s tim, ze by me palec omezoval, omezeni vzdy plyne z hrajicich prstu wink
Tak nejak jsem si to zafixoval na sestce (kde je tech strun prece jen vice), ukazoval to snad Scheufler na videu. Jde o to, ze se palcem neopiram, ruka chodi nahoru/dolu v loktu, palec se jen posadi na strunu, pak te neomezuje.

Dr. Gonzo napsal:

také mě nadlo tlumení, které by bylo dost pohodlné, člověk by se vlastně o nic nestaral a tlumilo by se to samo, jediné minůs by bylo výrazné snížení sustainu na prázdných strunách. Udělal bych to tak, že bych si mezi nultý a první pražec natáhl přes struny gumu, která by mi vše tlumila, taky řešení...

Ale fuj, prece si nechces zabit zvuk? smile Radeji se nauc tlumit - struny "nad" hranou strunou (tzn. tlustsi) utlumis hlavne pravou rukou, tenci struny utlumis levou rukou, kdyz se prsty dotykaji tenkych strun.

I kdyz pravda, jsou techniky, kde by se gumicka sikla (wootenovske slapovani apod.), ale mozna Jeniik na to ma nejaky figl?

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

7

Brácha Wootena Regi má na svym stratocasteru gumičky do vlasů rovnou dvě a nic nezabíjí. Ale to je trochu jinej blázen, slapující na kytaru...

0 xLajků:

8

to coobis: nějak to nedokážu vstřebat: malíček volně u ukazováčku? a co dělá palec při použití této techniky pravačkou?

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

9

pepa napsal:

to coobis: nějak to nedokážu vstřebat: malíček volně u ukazováčku? a co dělá palec při použití této techniky pravačkou?

No jo, kdybych si to po sobe aspon precetl...
Prekvapive mam malicek volne u prstenicku. Jinak palec mi pluje volne po strunach, jak uz tady mnozi rikali, s odkazem na scheuflera

... Teda ty máš péro, Viky ...
0 xLajků: