Téma: MULTIEFEKT
Ahoj! Rad by som si na Jeziska kupil nejaky multak a neviem sa rozhodnut medzi tymito: KORG - AMPWORKSB, Behringer Bass Vamp alebo jeden z Digitecho, bud BP80 alebo BP200...Co by ste mi odporucili??? Vopred vdaka
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » MULTIEFEKT
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj! Rad by som si na Jeziska kupil nejaky multak a neviem sa rozhodnut medzi tymito: KORG - AMPWORKSB, Behringer Bass Vamp alebo jeden z Digitecho, bud BP80 alebo BP200...Co by ste mi odporucili??? Vopred vdaka
já bych bral BP200 teď je v akci za dobrou cenu, můžeš ho použít i jako předzesilovač nebo z něj nahrávat, měl jsem BP50 za ty peníze dobrý na hraní přímo do mixu
bassvamp-rozhodně!!!!!,digitech je fakt šmejd, měl sem oba můžu říct že behriger je jinde daleko vejš kvalitativně a to nemluvím vo poruchovostíi Digitechu
já měl za dobu vlastnictví 1 reklamaci a kámoš dokonce vrácený prachy takže digitech z řad BP nemůžu doporučit! a pořádně si taky rozmysli jak moc chceš POUŽÍVAt multák při hraní naživo a pro přínos do kapely a jak moc mít doma hračku - všechny multáky sou super na nahrávání nebo blbnutí doma ale jinak sem pro ně praktický využití nenašel zvlát pro živý hraní-většinou se pak člověk začně soustředit na to jak to vůbec využít ..což není dobrý-používat něco jen protože to stálo 3000 a já to nechci mít doma v koutě...hodně přemejšlej-a jestli můžeš tak si ho puč nebo nějak tak a nebo fakt hodně přemejšlej - pač první 4 dní to bude super věc ale pak zjistíš že to prostě má 100 presetů ty využiješ stěží dva a nakonec tamnastanavíš takovej ve kterým je minimum efektů...
No jo, mas pravdu...vlastne ho ani nepotrebujem ked tak nad tym premyslam...Da sa povedat ze je to zbytocnost???
mno těžko zdaje to uplná zbytečno je to chce nejdřív asi vyzkoušet asi nejlepší ti bude říct jak už někdo tady doporučoval stáhnout si na netu nějakej prográmek kterej efektuje a vyzkoušet to třebas demo verze jakýhosi VST pluginu Dsound RTplayer link by měl bejt: http://www.dsound1.com/download/index_en.php3
tak tam zkus něco stáhnotu možná že to bude chtít ASIO zvukárnu to už nevím jak to s tím je ale myslím že na netu určo něco ještě najdeš
jinak nechtěl sem tě nějak odradit jen upozornit na to rozmyslet si to...pač multi efekt je takovej zrádnej...
Ja si myslim ze to neni zbytecny, jenomze ty lepsi efekty uz jsou tak nabity funkcema a presetama a otacecima knoflikama az te z toho prechazi zrak a jak rika Kubs, moc toho nevyuzijes.
Pokud mas dobrou ladicku, k tomu slusnejsi ekvalizer v aparatu a nebudes chtit z basy vyluzovat 100 ruznych zvuku, multiefekt opravdu nepotrebujes.
Pokud teda tady muzu udelat trosku inzerce, budu prodavat svuj ZOOM 506 II, recenze na jeho malinko vybavenejsiho kolegu je na http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla … uben~2002/
Vicemene krome pedalu je to uplne to samy (tusimze i stejny procesor), super stav, stal me 2 roky zpatky 3200 Kc, nechal bych ho za 2000, kdybys mel zajem, je tvuj. Neprodavam ho ze bych s nim byl nespokojenej - to spis naopak, ale potrebuju penizky...
bassvamp mam.... je to univerzalni a dobrej efekt.....
jinak bych bral toho korga, slysel jsem sice jen kytarovy ale ty byly uchvacujici...!!!
Já teda chci pořídit envelope filter krabičku od digitechu. Multiefekt na hraní (myslim jako si s tim hrát) je super PANDORA od Toneworks (myslim že je to pod KORGem) ty efekty zněj hezky a většina se dá použít. Je tam simulace bezpražce, přes kterou jsem prohnal bezpražec...to byl krásnej zvuk, jak to mňoukalo. Ty efekty tam prostě nejsou přeplácaný...
Znáte T.M. Stevense? Ten dost blbne s efektama, stejně jako Wimbish.
mám digitech bp80 a jsem s ním až na tlačítka spokojenej¨, to je ale daný špatnou konstrukcí, když už bral bych tedy BP200 s poťákama. Jinak bubeník je tam nic moc, vcelku na hovno, ale jinak vpohodě.
4Kubš:asi si měl špatnej kousek, poruchový nejsou o nic víc než jiný
no ale když kámoš měl taky digitech a zesral se mu...tak je to pak těžký si udělat na BPčka názor kterej by byl kladnej;)
a já mám kámoše, kterýmu se neposral, tudíž nemám důvod mít názor špatnej. 2 špatné případy nic neřeší, kvůli tomu bych neříkal, že je to šmejd, spíš bych se soustředil na kvalitu efektů apod.
no ale právě ani s tou sem nebyl nějak odvařenej-po tý co sem po čase srovnal s Bassvampem tak sem mysle že si vytrhnu vlasy na hlavě že sem dal tenkrát takový prachy za BP 50-promin ale Bassvaamp mi zněl líp (na stejným aparátu používaný) a nezlob se na mě ale dneska žijem v době kdy neexistuje jen jeden multák Digitech BP a jakmile se mým okolí vyskytnou 2 případy reklamace tak radši přejdu ke konkurenci-chápu že tobě se to stát nemuselo, pár lídí zase má průsery s Behringerem-takže ty zas plijou na něj, je to asi kusová záležitost takže se musíme spolehat na 2 letou záruku a doufat že jí nebudem muset používat-asi sem to toršku přehnal s tou šmejdovostí...tak to se omlouvám bylo to asi moc přehnaný
prosímtě ještě jakej je ten Tube mic??tak nějak mě zajíma jak moc to dokáže ovlivnit zvuk třebas ohledně nakreslení a tak-jak je tam ten gain..docela bych to chtěl slyšet...kdybys měl třebas čas...něcokopnout do kompu....:)
do kompu zatím nahrát nemůžu, mám posrané konektroy na zvukovce a výstup mám napevno připájený na základní desce. jinak zatí jsem měl možnost zkoušet hudba --- mic 200 --- bedničky u komplu , při nastavení na teplý elektronkový zvuk bylo proteplený zvuku poznat a byl takový barevnější než na nastavení normal (někde sem četl pochvaly na to, že to narozdíl od jiných behringer výrobků není zvukově chladné, to souhlasí), basu jsem zkoušel basa --- cd vstup na kytarovém kombu --- repro ale hlavně sluchátka zde zněl zvuk pěkně přirozeně, nejlepší to ale bude ozkoušet na velkém basovém aparátu, nsad brzy. jediné mínus je, že jsem chytil kus s vadým přepínačem módů, takže při přepnutí mi to pěkně lupne, takže bude muset na reklamaci. časem přidám recenzi na basy.wz.cz až ho budu mít plně ozkoušený
ale když má ten behringer lepší efekty tak mě teda taky sere že jsem koupil za 2x tolik horší efekt. navíc se mi díky blbé konstrukci vylámaly tlačítka, takže ho musím ovládat špejlí. to už nikde neprodám a záruku mi asi taky neuznají. grrhrw
Mimochodem že ten zmiňovanej kámoš jsem já No abych své přihodil takže: 1) asi po 4 dnech testování se mi vylámali tlačítka což by se asi za ty prachy nemělo stávat. 2) Věčně se mi povoloval šroub na expresion pedálu kterej je mimochodem fakt na h...o protože je fakt miniaturní. No a pak mi ho bubeník polil na koncertě vodou takže jsem to poslal zpět na Guitarshop.cz a tak po chvíli dohadování mi vrátili 3600,-. Díky tomuhle jsem definitivně škrtnul DigiTech jako výrobce kvalitních efektů. Protože si myslim že by ta kvalita měla bejt po celim cenovim spektru jejich výrobků. Howk
PS: Doporučuju basovýho PODa od Line6.
no jo já to nechtěl říkat nahlas..to víš anonymita:) btw mě se taky na BP vylámalo tlačítko-tak sem ho tam prdnul vteřinákem po čase zas druhý přestalo chodit tak se to dal do reklamace a oni si toho přilepenýho ani nevšimli a jestli všimli tak jim to bylo u prdele:D
hele s tím lupnutím je to možná behringerácká specialitka pač mě tohle dělávalo u zesíku při přepínaní (ultrabass, deep, high, shape)
mě právě zajímá jestli to dokáže nějak solidně lampově nakreslit...no samo že bych chtěl aby to growlovalo jako ampeg:)
no a s tím horší nehorší zas ten behroš má jen nožní přepínač nahoru /dolů ale zas má midi rozhraní takže plně editovatelný přes komp a možnost připojení libovolnýho nožního ovladače včetně toho brutálního Behr FCB - asi 20 šlapek + 2x expresion pedál....takže asi každý má svoje no ale digitech jak říká gimzy je škrtlej-ale asi ted už každej multák je mě šktrlej:-)
má ho asi rok a tlačítka jsou vylámány a jedno je už úplně nefunkční. myslíte že mi tedy uznají reklamaci?
má ho asi rok a tlačítka jsou vylámány a jedno je už úplně nefunkční. myslíte že mi tedy uznají reklamaci?
ty jo tak když to nějak fikaně zalepíš tak to můžeš zkusit-hele maximálně tě pošlou do prdele že jako tohle reklamace NE a nebo taky to vezmou a nebude problém-nejsem z digitechu(asi tak ani nepůsobím:D ) takže ti nepovím jestli je to na reklamaci vzatlený a nebo ne...ale za tu drzost to stojí...ty tlačítka tam držej asi na 1mm umělohmotnejch nožičkách tak by v tom byl čert asby to po chvilce používání neupadlo...
Gimzy: Nezapomeň, že Digitech vyrábí i BNX3, což je celkem kvalitní multiefekt z úplně jiný kategorie než všechny BP, takže bych Digitech zas tak nezavrhoval, navíc nektery jejich samostatny krabičky jsou taky celkem fajn.
Jinak, kdybych vybíral mezi tema mulťákama, tak bych asi volil Behringer, i když Behringer nemám moc rád, tohle je docela povedená vec.
Zuzil som vyber na BP50 a BP80... oplati sa priplacat za ten pedal? Je tam rozdiel aj v niecom inom??? dik
když by sis kupoval BP (jakože jsou tun výrazné argumenty proti tomu), tak já si připlatil a myslím že to za ty prachy stálo, rozšíří to zvukový možnosti, že máš třeba čistej zvuk a pedálem si přidáš třeba chorus. kdybys tam ten pedál neměl, musíš přepínat presety nožním pedálem a v souvislé hře ti to při přepnutí udělá chviličku ticha, což může bejt rušivý. taky se tím pedálem dobře ovládá delay, nastavíš si přesně takovej jakej chceš. když už, asi bych si připlatil
Ja osobně bych asi bral toho Behringera pač jak psal Pavel je fakt v poho( a to Pavla trošku znám-no opravdu jen trochu-on mě možná ani už v paměti nevyhrabe:) a vím že to není opravdu příznivce Behringerů, já už sice nejsem taky zapálenej behringerista co sem bejvával ale zas nebudu plýt na to co sem vyzkoušel a byl sem s tím spokojen jen kůli značce-s čímž se taky občas setkávám:) jinak ty Digitechy na to že ten BP50 stojí jen o 400mín než ten Behr tak je to nesrovatelně slabší jen třeba co do jakýkoliv editovalelnosti a ovladatelnosti přes externí věci(např PC,Komp...) BP lze připojit jen an expression pedál zatímco Behr lze ovládat přes midi-neskutečné možnosti....sice je to dražší ale stojí to za to:) no nemluvím už o kvalitě kterou sem popsal výše-nejlíp bude zajít do nějakýho shopu a prostě si tam vymoct třeba půl hodky na každej efekt a vyzkoušet-to je asi poslední rada kterou bych chtěl dát(stejně to tak nebude ale co...:P) pač osobní pocit my tady na fóru nenahradíme ani 1000 rad
asi nejlepší by byl ten multak od Bosse asi za 8 ale to je jinde cenově-líbí se mi filosofie toho multáku-takový to "krabičkový" ovládání a celkem už dost kvalitně vypdající konstrukce-to mi připomíná další mínus k Digitechu - šasi je umělohmotný a ta tapky taky což nevzbuzuje zrovna důvěru v neprošlátpnutí a problém s knoflíkama co se vylamujou už je známej-Behr má externí celkem dost bytelnej kovovej pedál...i tlačítak vypadali jako dost velký držáky...a ktomu všemu získáš pěknej gigbag na multák a adaptér-kterej je taky v ceně narozdíl do konkurence:O...NE NEJSEM HORST FUCHS-ty voe to je propagačka...
ted mě napadlo proč je to tak dlouhý-mám se jít učit no a takhle to oddaluju
ještě záleží na co ten multiefekt chceš, jestli opravdu jen na efekty, nebo i na zkoušení přes sluchátka atd., pokud to chceš jen na efekty, tak bych koupil karbičky a to hned ty nejlepší a každé vánoce bych si koupil jednu. Začal bych od EBS oktabasem, postupně bych si koupil další EBS krabičky i nějaký ELEKTROHARMONIX. Ten multiefekt na 100% stejně jednou prodáš, ale ty krabičky, pokud chceš basu efektovat asi ne.
asi nejlepší by byl ten multak od Bosse asi za 8 ale to je jinde cenově-líbí se mi filosofie toho multáku-takový to "krabičkový" ovládání a celkem už dost kvalitně vypdající konstrukce-to mi připomíná další mínus k Digitechu - šasi je umělohmotný a ta tapky taky což nevzbuzuje zrovna důvěru v neprošlátpnutí a problém s knoflíkama co se vylamujou už je známej-Behr má externí celkem dost bytelnej kovovej pedál...i tlačítak vypadali jako dost velký držáky...a ktomu všemu získáš pěknej gigbag na multák a adaptér-kterej je taky v ceně narozdíl do konkurence:O...NE NEJSEM HORST FUCHS-ty voe to je propagačka...
ted mě napadlo proč je to tak dlouhý-mám se jít učit no a takhle to oddaluju
Horste, kdyz si obednam hnedka, dostanu doufam sadu nahradnich umelohmotnych tlacitek zdarma??? A pokud budu mezi prvnima 333 volajicima, tak jeste rustikalni a ultimativni WS cistic strun...
Nechci nic rikat, ale kdybys hledal praci, tak v teleshoppingu se chytis urcite
Ja Ja du bist recht, Hallo, Ich bin aus deutsche televerkaufing....Ich haiße Horst und Ich habe eine specialsuperultra offerte fur dich....no tak to je tak všechno co po prozatimním německým učení zvládnu:) no samozřejmě a ještě dostaneš sadů nožů Henkelbach která nezklame ani při sabotování říznutím do strun zručnejších kolegů nebo moc hlasitých kytaristů... a zápětí ho můžeš upnut do svěráků a mlátit kladivem a zjistíš že vydrží vše je to KVALITA HENKELBACH, tak nevahej a zavolej, no čistič strun je už v náší firmě zavedená tradice vyčistí struny dokonale ale proč se zabývat čištěním strun když rovnou můžeš natáhnout naše nový ultra brutal struny speciálně vyvinuté pro slapovou hru trsátkem z nejnovějších slitin bronzů, hliníku a nezbytného azbestu pro ještě větší feeling ze hry a to vše komplet NE za 10000, ani NE za 8000 ale za pouhých 5000!!!! a ke všemu dostaneš miniaturního HOrstíka kterej ti bude připomínat kde se tak dobře nakupuju!!!!
já bych řek, že krabičky sou sice na efekty možná lepší, ale maj jednu velkou nevýhodu a to, že si nemůžeš uložit nastavení jako preset, tam máš zvuk nastavenej a buď máš krabičku zaplou nebo ne. V multiefektu si to naprogramuješ jak chceš a pak uložíš, když chceš změnit zvuk, stačí sešlápnout pedál a najít požadovaný preset než přenastavovat nastavení krabiček. Pokud tedy chcete hodně efektovat, je mulťák rozhodně pohodlnější a když si člověk naštří a investuje do nějakého dražšího kvalitního tak i zvuk může být dost vpohodě. Jinak ale souhlasím že levnější mulťáky jsou vhodně spíše na cvičení doma do sluchátek.
jde mi hlavně o to, že když si koupím opravdu kvalitní krabičku, tak ta kvalita i časem zůstává pořád stejná, krabičky EBS nebo ELEKTROHARMONIX budou i za deset let v kurzu, kdežto ty většinou digitální multyefekty tam je pořád něco nového, takže ta hodnota velice rychle klesá, v těch možnostech nastavení je určitě lepší multyef.
Kubš : Jasne, hned jak jsem otevrel stranky, tak jsem si vzpomel.
Add Boss ME 50 B, tenhle mulťák je super, ale jako krabičky ho stejně moc nevyužiješ, protože byses musel mezi každou skladbou schýbat a menit nastaveni. Lepší je si nastavit presety.
no ale tak snad tam jde nastavit různý presety a tak ale to je jedno stejně multák už ne aspon v nejbližším čase....
co jinak jak to de v kapela Pavle?
jde mi hlavně o to, že když si koupím opravdu kvalitní krabičku, tak ta kvalita i časem zůstává pořád stejná, krabičky EBS nebo ELEKTROHARMONIX budou i za deset let v kurzu, kdežto ty většinou digitální multyefekty tam je pořád něco nového, takže ta hodnota velice rychle klesá, v těch možnostech nastavení je určitě lepší multyef.
EBS jsou super...hrál jsem na ně na huvelu...ale ta cena....áů
5000 litrů jedna krabička toje dost a snad to de i vejš...
je to drahé EBS OCTABASS stojí přes 4000,- Kč a ta je nejlacinější, za tu cenu může být multiefekt
je to drahé EBS OCTABASS stojí přes 4000,- Kč a ta je nejlacinější, za tu cenu může být multiefekt
vim, jakej efekt chci...envelope, ale ten stál 6500...to bych si radsi koupil novou basu...
co máš vlastně za basu jenichu?? kromě warvicku
salof napsal:je to drahé EBS OCTABASS stojí přes 4000,- Kč a ta je nejlacinější, za tu cenu může být multiefekt
vim, jakej efekt chci...envelope, ale ten stál 6500...to bych si radsi koupil novou basu...
zkus ELECTROHARMONIX DOCTOR Q stojí 1700,-
jo to myslím by nemusela bejt špatná substituce
Kubš : pohoda, zkoušíme, občas koncertujeme, nic novýho
no tak to je důležítý hlavně že se hraje!
for bassveta:
mel jsem bp 200 byl v poho ale ma to hnusny chemicky zvuk, vyzkousej bosse...
Tak tentokrat uz po Vasich mnohych odporucaniach som bol vyskusat aj Behringera=). Celkom fajn. Ale pre digitech mozno hovori fakt ze je tam ten treningovy bubenik.. co nanho hovorite?
je vcelku na prd, nikdy jsem ho nevyužil, má divný paterny.
měl jsem BP 50, ten bubeník bude asi stejný, na cvičení stačí, aspoň nemusíš kupovat zvlášt, taky méně šňůr
bubeník na BP je na hovno, po chvíli omrzí
každý automatický bubeník stojí za hovno
takze jestli je to ještě aktuální .... Koupil jsem si od kamose ten bp200 a jsem spokojenej. ale....asi bych si ho nikdy nekoupil nový.(moc penez) a je pravda že moc těch zvuků při hraní s kapelou nevyužiješ ale na hraní doma je to super "zábava"
Chci slyšet ohnivou diskuzi na téma
LINE6 Bass POD XT Live
versus
BOSS GT 10B
No né...já vždycky víc věřil Rolandům, jde mi hlavně o efekty, modelace aparatur mi vždycky připadala divná a ouplně zbytečná. Kterej z nich je voňavější?
LINE6 protože sem ho měl
BOSS:
(co jsem tak vykoukal z prezentačního videa)
+ looper ( 30 sec)
LINE6:
(mám teda verzi PRO a né live)
+ Ladička
+ kompresory
+ větší množství efektů
+ možnost zapnutí Bi-Amp s nastavením odstupu volitelný frekvence až 24dB
- některý synth. dělaj kraviny při nízkejch jiný při hlubokejch tónech (pokud jsou delší)
Co jsem tak zkoumal na netu...dle preferencí
modeling = Line6
efekty = Roland
Což mi zatím potvrzuje mého favorita. Roland má ladičku i kompresor určitě taky.
Roland nebyl v nabídce
Ale jinak bych se k němu asi tky přikláněl.
Roland nebyl v nabídce
![]()
Ale jinak bych se k němu asi tky přikláněl.
já nák nevím no....ty krabicoidní modelery od Line6 má v pedal boardu skoro každej kytarista-a i na ně hraje i takovej purista a boutique plantážník jako John Frusciante....Boss zas tolik neeeefrčí a když tak oldskůlový japan analog modely zkreslení, případně modovaný....jinak imho boss má po behringeru asi nejhroznější efekty :DD (možná ještě konkurujou levnoučky efekty jako digitech apod...)
Ty pedálový BOSSy jsou trágo, to určitě.
Ty pedálový BOSSy jsou trágo, to určitě.
no a ted si vem že v těch multiefektech simulujou ty jejich krabičky :D: (občas)
no a ted si vem že v těch multiefektech simulujou ty jejich krabičky
Nu to bych neřekl. Zatímco třeba bossácký pedály maj hrozně malej zdvih, tak u starší GT8čky můžeš zvuk prznit skoro kam až chceš a naprostou většinu z těch efektů v krabkách boss nemá. Někdo může namítat, proč si člověk nekoupí místo basy pak synťák nebo ws...ale tak to je každého věc, že Proč nehrát třeba přes notebook.
Jinak k topicu: http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=423438
A ještě tuná panu rejpalovi vysvětlím svůj postoj
Jde mi hlavně o efekty, modelace aparatur mi vždycky připadala divná a ouplně zbytečná...zato simulace efektu to bude panečku bomba.
Zbytečná mi modelace nepřijde proto, že by byla digitální, neživá, nějaká pouhá "simulace" a já nevim jaký oldskůl a puristický kecy, šak mě znáš. Já sem otevřenej všemu. Ale protože nic zásadního nemění.
Někomu jde o jemné nuance. Mě třeba taky, ale zrovna teď, v tomhle jednom případě, pro jeden účel jde o něco úplně jiného. V dané situaci mi nejde o to jak moc bude basa znít jako basa, ale o to jak dosáhnout nějakého kýženého zvuku. A ten zvuk nemusí mít ve výsledku se zvukem basy společného vůbec nic. Takže když chceš mít z basy zvuk třeba šouletového prdu mixnutý s odletem ETho domů, tak ti je ukradený estli to je digitál nebo analog, nebo třeba mažňák, estli tam je ještě nějaká basa, ale jak ten výslednej zvuk bude znít, jakou bude mít plnost a jaký bude mít možnosti a limity manipulace.
Brrr....ale tim nechci říct, že nadhození versus diskuze jsem sledoval jenom tenhle cíl, to vůbec ne. Zajímá mě kriticky všecko o těhlech mašinách.
digitech bp jakýkoli rozhodně ne..když už za málo peněz trochu muziky, tak KORG AX3B (asi 1500.-)
A ještě tuná panu rejpalovi vysvětlím svůj postoj
B.A.S.O.X napsal:Jde mi hlavně o efekty, modelace aparatur mi vždycky připadala divná a ouplně zbytečná...zato simulace efektu to bude panečku bomba.
Zbytečná mi modelace nepřijde proto, že by byla digitální, neživá, nějaká pouhá "simulace" a já nevim jaký oldskůl a puristický kecy, šak mě znáš. Já sem otevřenej všemu. Ale protože nic zásadního nemění.
Někomu jde o jemné nuance. Mě třeba taky, ale zrovna teď, v tomhle jednom případě, pro jeden účel jde o něco úplně jiného. V dané situaci mi nejde o to jak moc bude basa znít jako basa, ale o to jak dosáhnout nějakého kýženého zvuku. A ten zvuk nemusí mít ve výsledku se zvukem basy společného vůbec nic. Takže když chceš mít z basy zvuk třeba šouletového prdu mixnutý s odletem ETho domů, tak ti je ukradený estli to je digitál nebo analog, nebo třeba mažňák, estli tam je ještě nějaká basa, ale jak ten výslednej zvuk bude znít, jakou bude mít plnost a jaký bude mít možnosti a limity manipulace.
Brrr....ale tim nechci říct, že nadhození versus diskuze jsem sledoval jenom tenhle cíl, to vůbec ne. Zajímá mě kriticky všecko o těhlech mašinách.
u tý modelace aparatur je to všechno fajné, dokonce sem srovnával SWR skutečný proti SWR LIne6 a přes ampeg bednu jsem nepoznal zásadní rozdíl.....problém LIne 6 mi příšel když se třeba člověk opřel do trhnutí tak ten digitál prostě podivně zkreslil.....ale jinak "overalll feeling" byl na Bass POD XT hodně kladnej....ale je to milion zvuků a pokud nejsi pokusnej typan tak to neoceníš.....
tak ti je ukradený estli to je digitál nebo analog,
Ale jo ...mě je to fuk, jenom mě zaujalo, že si napsal o pedal Bossech, že sou trágo
a přemejšlíš o tomhle multáku, nic víc...
Mě je taky jedno jestli je to digital nebo analog - používám digi. efekty.
Bych si koupil spíš ten line6
Když porovnám pár těch pedálů co jsem měl nebo zkoušel (CEB, ODB, LMB a eště nějakej autowah) s GT8B tak to bylo dost jiný kafe.
Když porovnám pár těch pedálů co jsem měl nebo zkoušel (CEB, ODB, LMB a eště nějakej autowah) s GT8B tak to bylo dost jiný kafe.
Ty GT maj skvělej prostor, protože ty převodníky a simulace efektu ze signálu dělaj
hi-fi zvuk a když hraješ bez kapely, je to radost to posloluchat...proti krabkám
Boss který sou zvukově a signálově hrubější, ale zase s kapelou líp prolejzaj...
multák ti žere dynamiku a pokud nemá bypass je to pruser...a vubec třeba ta kvalita
kompresoru a vrstvení efektu je proti krabkám bída.
Z krabek od bosse mám zkušenost jenom s dd3 a ta je zvukově i proti line6 dl skvělá je to ta stará verze, dnešní dd6 je prej nic moc...já bych si bossátko nekoupil.
Si někde psal, že hraješ jenom z bubeníkem, takže v tom případě muže bejt GT dobrá volba...když nechceš tahat hromadu krabek a navíc to jak píšeš asi nechceš
moc na hraní,ale na odlítání ETho, tak je to šumák...na tyhle cosmo efekty je
nejlepší použít sampler nebo MPC a modulátory a to pojit s basou...vysledek zato
stojí a dá se stim mnohem víc kravit, zároveň to nedekuje basu a daj se použít
obě veci najednou, nemyslim tim pouštění samplu, ale kravení s filtrama a modulacema v realu, ale v podstatě vim prd co chceš hrát a jak co používat.
Mě přijde, že ty simulace efektu na živo vážně zněj jak placka...třaba Rodriguez z
Mars Volta mává na line6.com m13 mulťákem, ale na živo používá starej dl4 s litym
logem a taky páskový echo roland, ktarý má asi 5okg a metr na metr, ale po mulťáku ani stopa...to samé N.I.N a Radiohead ty používaj tu dl4 na smyčkování
mikráku, ale na nástroj ani prd...s mulťákem sem nikoho z těhle band nikdy neviděl
i přes to, že na ně dělaj reklamu...
To samo sebou nic neznamená a ten Gt boss se rozhodně používat dá, záleží na
kreativitě muzikanta ne na efektu...
starej dl4 s litym
logem
a i ty ti spoustu řešitelů pomluví....podle mýho tyhle krabky (DL, MM, FM nevím jak DM ale to asi jen tak někdo nezvládne simulovat zkreslení) od LIne6 sou to nejlepší co kdy vyrobily...
Kompresor mám svuj a jsem s tim spokojenej. Co se týče vrstvení efektů tak to bohužel moc nevim, páč nemám srovnání. Ale vďaka za rozepsání.
Možná tě vezmu za slovo a pořídím si něco takového...
Kompresor mám svuj a jsem s tim spokojenej. Co se týče vrstvení efektů tak to bohužel moc nevim, páč nemám srovnání. Ale vďaka za rozepsání.
Možná tě vezmu za slovo a pořídím si něco takového...
http://cache.gizmodo.com/gadgets/images/mpc3etsuk.jpg
MPC aneb jak se OK stal Hip-Hop producentem
Tak já taky přispěju se svoji troškou -
měl jsem období, kdy jsem hrál s hodně efektama - měl jsem jich na zemi minimálně 8 a dost jsem to měnil, takže jsem pár těch krabiček zkusil a můžu za sebe říct:
behringer - nikdy
digitech - špatné provedení, nespolehlivé, zvuk na nic, jediný pedál od nich co se mi líbil bylo whammy, ten envelope filter Jenichu nekupuj!!!! poradím ti něco jiného
boss - starší japonské řady jak co - delay byl dobrý - z novějších BF3 flanger byl ok, ale jinak jsem tedy z toho rozhodně unešený nebyl - takové ty EQ a kompresory jsou podle mě k ničemu - o zkreslení ani nemluvě
ebs- kvalita po všech stránkách - s tím nejde šlápnout vedle, snad jen že to pak člověk nemusí využít....
Danelectro - to je tak na doma zkusit si za málo peněz efekt o kterým po čase zjistím že ho nepotřebuji....
pak mám zkušenosti se Sansampem - perfektní zkreslení
Protože mě štvalo neustálé zapojování a štelování, zredukoval jsem to a koupil jsem Boss GT6B multiefekt, tam jsem zůstal u 4 presetů a po čase už jsem ho na zkoušky ani nenosil - něco tam je fakt dobré, třeba synthy, ale jinak je to prostě chemie a je to z toho slyšet....
Doma mám na hraní LINE6 bass pod xt a zatím se mi zdá že ty efekty jsou asi nejlepší co jsem v mulťákách slyšel - dovedu si směle představit že s tím budu hrát naživo
jinak celé tohle zkoušení a kupování a prodávání mělo za následek to že jsem nakonec skončil akorát u kompresoru a zkreslení - je to sice jen osobní zkušenost a to se týká i názoru na kvalitu jednotlivých značek, ale troufám si říct že návrat k jednoduchosti bývá dost často obecnou praxí... Myslím že je fakt nejlepší koupit si nějaký obyčejný a průměrný multiefekt a doma si zkoušet co to ty efekty vůbec jsou, co to dělá a zamyslet se nad tím jestli to má v kapele využití - pak bych ty dva tři zvuky co člověk najde hledal v podobě kvalitních krabiček....
uff
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » MULTIEFEKT