1

Téma: Grampeg 2x10' ;-)

Tak jsem se pustil do stavby takového malého boxíku,bedínka už je,dneska došli madla,rohy,koberec a zadní miska na vstupní jacky.Box mě vyrobil náš bubeník( zase tak hloupí být nemůžou jak jsem tady někde četl smile ),zatím jen základní fota
http://img179.imageshack.us/img179/5865/snmek001kr6.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/8836/snmek002mq6.jpg

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

2

Re: Grampeg 2x10' ;-)

Pěkná práce, ale bude to těžky jako prase. Já u těchle desek zkouším v práci mechnicko-fyzikální vlastnosti a ten pracák 28mm cos zebral mámě z linky smile:) bude pěkně těžkej. Kdysi sem měl taky stavěnej box z dřevotřísky, ale z 19mm, tuším že tohle je 18mm?? a už bych to z toho nedělal. Zvukový vlastnosti dřevotřísky se rovnají prakticky nule. Máš moje uznání za pěknou ruční práci, pak dej vědět jak to hraje.

PS: Antoš z kakáčů si na doma postavil boxík z krabice od televize a měl tam logo Marshal vypadalo to suprově neviděls to ??

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

3

Gin napsal:

Pěkná práce, ale bude to těžky jako prase. Já u těchle desek zkouším v práci mechnicko-fyzikální vlastnosti a ten pracák 28mm cos zebral mámě z linky smile:) bude pěkně těžkej. Kdysi sem měl taky stavěnej box z dřevotřísky, ale z 19mm, tuším že tohle je 18mm?? a už bych to z toho nedělal. Zvukový vlastnosti dřevotřísky se rovnají prakticky nule. Máš moje uznání za pěknou ruční práci, pak dej vědět jak to hraje.

PS: Antoš z kakáčů si na doma postavil boxík z krabice od televize a měl tam logo Marshal vypadalo to suprově neviděls to ??

njn ale  ta tlouštka tam být musí a na váhu?sám to unesu a to mě stačí,jsem na to zvědavěj jak to bude hrát je to moje první bedna komplet celistvá.
Tu televizní bednu jsem nevidel ale mohlo to vypadat supr hodně krutej vintage smile

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

4

Pěkná bedýnka, vypadá slibně a určitě se dvěma desítkovými neodymy bude hrát dobře.
To máš vyrobené podle nějakého originálu? Zdá se mi to nějak hluboké.
Hmotnost bedny sice nebude nejmenší, to se nedá nic proti tomu dělat, je-li zhotovena z dřevotřísky a ozvučnice z laminovaného materiálu MDF 28mm. Pokud nejsi máčka tak budeš nosit svůj výtvor s nadšením.=D  „Umění“ není vůbec lehká věc.=)
Až budeš mít box hotový a osazený reproduktory, najdi optimální vyvážené místo pro madla.
http://eshop.dexon.cz/popisy/k39.jpg
V Dexonu koupíš všechny konstrukční prvky – koberec + lepidlo k tomuto účelu, rožky i grill aj.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

5

Betaron napsal:

Hmotnost bedny sice nebude nejmenší, to se nedá nic proti tomu dělat, je-li zhotovena z dřevotřísky a ozvučnice z laminovaného materiálu MDF 28mm.

Dovolím si malou poznámku a sice ozvučnice je celá z dřevotřísky (díky bohu) páč, kdyby byla použita MDF hmotnost by se zvýšila cca o 50-70 procent. Emh..to jen tak pro přesnost smile:)

0 xLajků:

6

Považuji za trefnou poznámku o madlech a dodávám: nešetři na nich!! Já sem do svý stavěný bedny dal ty obyčejný plastový a poněkolika dnech sem dost litoval nedá se to s nima nosit. Doporučuji takový co maj třeba Trace eliot, nebo jaký má Laca na tom Peavey, popřípadě vyklápěcí alá Ampeg smile:)

0 xLajků:

7

grampa: super, dost mi to pripomina moji kdysi postavenou 2x12, taky jsem vyrabel ze zbytku nabytku smile ale clovece, nejak blbe vidim nebo je spatna fotka, ale vypada jak kdyby ten port nemel zadnej pruchod do ozvucnice, ale asi je to je optickej klam fotky

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

8

Betaron napsal:

Pěkná bedýnka, vypadá slibně a určitě se dvěma desítkovými neodymy bude hrát dobře.
To máš vyrobené podle nějakého originálu? Zdá se mi to nějak hluboké.
Hmotnost bedny sice nebude nejmenší, to se nedá nic proti tomu dělat, je-li zhotovena z dřevotřísky a ozvučnice z laminovaného materiálu MDF 28mm. Pokud nejsi máčka tak budeš nosit svůj výtvor s nadšením.=D  „Umění“ není vůbec lehká věc.=)
Až budeš mít box hotový a osazený reproduktory, najdi optimální vyvážené místo pro madla.
http://eshop.dexon.cz/popisy/k39.jpg
V Dexonu koupíš všechny konstrukční prvky – koberec + lepidlo k tomuto účelu, rožky i grill aj.

Všechno už mám nakoupený madla,rohy i koberec jenom repro nevím jestli jsem koupil dobře
Fane 10-75 Bass jsou jenom 75W ale snad mě to stačí na celolampu a možnost připojení 15'

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

9

Gin napsal:

Považuji za trefnou poznámku o madlech a dodávám: nešetři na nich!! Já sem do svý stavěný bedny dal ty obyčejný plastový a poněkolika dnech sem dost litoval nedá se to s nima nosit. Doporučuji takový co maj třeba Trace eliot, nebo jaký má Laca na tom Peavey, popřípadě vyklápěcí alá Ampeg smile:)

chci tam dávat ty plastový ale dvoudílný co jsou na peavey bednách
http://eshop.dexon.cz/pic/zbozi/12057.jpg

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

10

ty voe dobry, ty fane ti schvaluju, k lampaci jsou delany a podle mne budou hrat suprove smile
no urcite dej vedet jak to hraje

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

11

Harvey58 napsal:

grampa: super, dost mi to pripomina moji kdysi postavenou 2x12, taky jsem vyrabel ze zbytku nabytku smile ale clovece, nejak blbe vidim nebo je spatna fotka, ale vypada jak kdyby ten port nemel zadnej pruchod do ozvucnice, ale asi je to je optickej klam fotky

má má jenom to není vidět měla by to být kopie edenu tak snad jsem se trefil (aspoň rozměry smile )

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

12

grampa napsal:
Gin napsal:

chci tam dávat ty plastový ale dvoudílný co jsou na peavey bednách
http://eshop.dexon.cz/pic/zbozi/12057.jpg

Jo tohle je dobrá volba

0 xLajků:

13

grampa napsal:

Harvey58 psal(a):
grampa: super, dost mi to pripomina moji kdysi postavenou 2x12, taky jsem vyrabel ze zbytku nabytku  ale clovece, nejak blbe vidim nebo je spatna fotka, ale vypada jak kdyby ten port nemel zadnej pruchod do ozvucnice, ale asi je to je optickej klam fotky
má má jenom to není vidět měla by to být kopie edenu tak snad jsem se trefil (aspoň rozměry  )

jeste mam par poznamek, sorry jsem hnidopich, nechci kazit radost. jde o to jestli ten port tyn. hloubku kam az to prkno vede mas spocitanej na ty fane, protoze jinak to bude prdet nebo podobne kazit sound a druha vec, ale to nemusi bejt uplne 100% pokud k tomu budes chtit lampace tak udajne lampa se lip snasi se zavrenym boxem nez s bassreflexem, ale to je spis teorie, mel jsem k lampe box s portem a fungovalo to, jenom ze jsem o tom nekde cetl

0 xLajků:

14

Harvey58 napsal:
grampa napsal:

Harvey58 psal(a):
grampa: super, dost mi to pripomina moji kdysi postavenou 2x12, taky jsem vyrabel ze zbytku nabytku  ale clovece, nejak blbe vidim nebo je spatna fotka, ale vypada jak kdyby ten port nemel zadnej pruchod do ozvucnice, ale asi je to je optickej klam fotky
má má jenom to není vidět měla by to být kopie edenu tak snad jsem se trefil (aspoň rozměry  )

jeste mam par poznamek, sorry jsem hnidopich, nechci kazit radost. jde o to jestli ten port tyn. hloubku kam az to prkno vede mas spocitanej na ty fane, protoze jinak to bude prdet nebo podobne kazit sound a druha vec, ale to nemusi bejt uplne 100% pokud k tomu budes chtit lampace tak udajne lampa se lip snasi se zavrenym boxem nez s bassreflexem, ale to je spis teorie, mel jsem k lampe box s portem a fungovalo to, jenom ze jsem o tom nekde cetl

jj,spočítaný to mám v tom prográmku WinISD a k tomu portu fakt nevím jak to je,mám k tomu 15' s bassreflexem a myslím že to hraje fajn ale stejně  budu zkoušet a zkoušet  a zkouš....

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

15

Tak je to tady konečne skoro hotovo ještě chybí kondík pro připojení dalšího 8 ohmového repra a je to v cajku
http://img181.imageshack.us/img181/3343 … iniis7.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/1814 … inikx3.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/3184 … iniar2.jpg

hrál jsem na to jak normální ladění tak podladění a na podladěné A se repra melou tak 3mm a ta pruraznost smile ,nebrumí ani nehuhlá,je to bomba, už se těším jak to vyzkouším s kapelou doufám že se to tam neztratí

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

16

Gramptulace big_smile jestli to hraje tak jak vypadá.....

0 xLajků:

17

vypada to paradne, doufam ze budes se zvukem spokojeny

0 xLajků:

18

Fakt nádherný box, vypadá profi. Jaké jsou tedy rozměry a vnitřní objem boxu? U Prodance tyto Fane Axiom  repráky nabízejí ve všech impedancích a myslím, že nás basisty na foru zajímá jak tyto desítky obstojí.
Určitě dej ještě vědět jak se box prosadí ve skrumáži zvuku celé kapely.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

19

pekny pekny az na ty barvy:-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

20

jasně, málo pomeranč... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

21

Pavlík napsal:

Žádnej pomeranč ! Ale jestli by to hrálo hezky, tak by mě to bylo fuk.Ta barva by byla jen pro dobrej pocit, že by si mě všichni na pódiu všimly, když nezaujmu hraním smile

Taky se mi oranžová na aparátu nezamlouvá

0 xLajků:

22

jo táááák....no u mě rozhoduje zvuk, ale i vzhled a celkovej dojem. Nepořídil bych si něco co se mi nelíbí

0 xLajků:

23

napodobne, vypada skvele (+1), preju at skvele i hraje a gratuluju taktez, design je taky dulezity, ze neni oranze nevadi ( i kdyz) ale rozhodne bych si nechal udelat nejaky pekny logo, treba z eloxovanyho hliniku a pak bych to vydaval za profi box, mene zname lec kvalitni americke znacky big_smile

0 xLajků:

24

S tím logem je to dobrej nápad! Udělal bych si G ve stylu jakej má Ampeg to A big_smile

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: grampa (12. 03. 2007 17.21:28)

Přesně to mám taky v plánu

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

26

Betaron napsal:

Fakt nádherný box, vypadá profi. Jaké jsou tedy rozměry a vnitřní objem boxu? U Prodance tyto Fane Axiom  repráky nabízejí ve všech impedancích a myslím, že nás basisty na foru zajímá jak tyto desítky obstojí.
Určitě dej ještě vědět jak se box prosadí ve skrumáži zvuku celé kapely.

Rozměry (šxvxh) 58x45x45 cm venkovní,stěna o tloušce 1.8cm objem dělá něco kolem 90 litrů (kopie eden) basreflex (šxvxh) 16.3x4.5x10.5 cm 3x vnitřní rohy vylepeny kobercem do kulata.Repra jsou 8 Ohm,možná chyba jelikož chci připojovat další 8 Ohmový reprák tak musím mít zapojeny 10' do serie,takže docela (samotné desítky)nevyužitelné pro jiné zesilovače než s výstupy 16 Ohm.
Rozpočet:
Fane 10-75 BASS 2Ks -3400,-
koberec asi 2m2,madla,rohy,miska na jacky+jacky 2Ks -600,-
bedna zdarma od bubeníka smile ale cenu odhaduji tak na 600,-
mřížka zdarma ze zbytků z Fabriky První Brněnská Strojírna tamtéž na galvanovně provedena úprava nánosem leštěného niklu cena předpokládám tak 500,-
kabely a samice na připojení repra z vlastní zásoby smile cena  6,50,-

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

27

bedna a la eden, trochu lizla chromem od swr a logo ampeg... v tom by byl cert, aby to nehralo smile

0 xLajků:

28

grampa napsal:

Přesně to mám taky v plánu

big_smile úplně ti čtu myšlenky smile

0 xLajků:

29

grampa napsal:

Repra jsou 8 Ohm,možná chyba jelikož chci připojovat další 8 Ohmový reprák tak musím mít zapojeny 10' do serie,takže docela (samotné desítky)nevyužitelné pro jiné zesilovače než s výstupy 16 Ohm

Hele, to se dá vyřešit docela lehce. Udělej si vzadu přepínač na 4/16 ohm, a bednu můžeš používat samostatně při plným výkonu zesilovače. Taky se právě na něco takovýho chystám.

Jinak výborná práce...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

30

jj, velmi dobrej napad, obcas to na bednach bejva, hlavne na starejch, mam pocit ze jsem i zahlid schema jak to zapojit, ale z hlavy si nezvpomenu kde jen bylo, koukni do googlu, nebo to vymysli smile

0 xLajků:

31

chajda napsal:
grampa napsal:

Repra jsou 8 Ohm,možná chyba jelikož chci připojovat další 8 Ohmový reprák tak musím mít zapojeny 10' do serie,takže docela (samotné desítky)nevyužitelné pro jiné zesilovače než s výstupy 16 Ohm

Hele, to se dá vyřešit docela lehce. Udělej si vzadu přepínač na 4/16 ohm, a bednu můžeš používat samostatně při plným výkonu zesilovače. Taky se právě na něco takovýho chystám.

Jinak výborná práce...

Já to tam nenapsal ale mám to k celolampě a tam jsou vývody 4,8,16 Ohm na jednu bednu a jak počítám tak počítám tak mě to takhle vychází furt nejlépe 16 Ohm -10' serie+ paralelně 8Ohm tak je to asi 6 Ohm,kdybych to otočil tak mě tam vyjde buď 2Ohmy nebo 12 Ohmu (myslím že to mám správně ale jestli ne tak prosím o radu smile )

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

32

Tak to dost dobře nechápu...
Já myslel, že tam máš 8ohm repra. (serie - 16ohm, paralel - 4ohm)
Ale jestli to chceš používat jen k lampáči, tak je to vlastně docela jedno...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

33

grampa napsal:

16 Ohm -10' serie+ paralelně 8Ohm

Já su ale trubka těch 8 ohmu je další repro 15', už jsem dneska koupil přepínač takže jdu do toho 4-16 Ohm

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

34

nevím, jestli to byl grampa, kdo je chtěl, ale tady mají ta pěkná madla ála:)Behringer und Eden.
Našel jsem je v den, kdy mi dorazila z Dexonu ta hranatá hmm

http://prodance.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=86560

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: m3 (02. 06. 2007 15.20:06)

hele nevite kde je to tema jak sou v nem ty betaronovi tabulky s 10 reprama nejak to nemuzu najit..   
btw.. taky by se hodila rada jak oddunit bednu .. zatim sem jenom zadni stranu zevnitr polepil nakou takovou hadrovinou .. ktera byla e stary bedne co se nam vali ve zkusebne ...  napadlo mne tam nacpat neco jak je v tom Nookovim warwickovi...
taky asi bych mel mozna vyztutit rohy a asi vsechny spoje...
taky je otazka jestli tech 300w z 2alf.. neni na toho 250w rms marka malo.. jestli by nebyla lepsi vetsi rezervicka...

taky mi pridou ty alfy dost takovi zvukove strohy... a moc z toho neleze ta teplost toho zesaku.. kera na jinech 2 bednach z toho de...

no mozna to nejak preklepu a vyseru se na upravy a koupim casem lepsi bednu.. mozna tu neo15ku od hockeho..

btw. ten marek hral konkretnejc prez 18ku nez prz tydle 2alfy..ale taky pravda ta 18 ne nakej vintage made in england reprak a ve votevrenym boxu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

36

m3-tu tabulku máš na mejlu

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

37

m3 napsal:

taky je otazka jestli tech 300w z 2alf.. neni na toho 250w rms marka malo.. jestli by nebyla lepsi vetsi rezervicka...

zalezi na tom ako casto chodis vykonovo k hranici. ak hras niekde na 3/4 zosiku pravidelne, tak je to otazne, predsalen peak hodnota moze spravit svoje - tych 300w alf je rms? ak hej, tak by to nemalo byt take strasne.

m3 napsal:

taky mi pridou ty alfy dost takovi zvukove strohy... a moc z toho neleze ta teplost toho zesaku.. kera na jinech 2 bednach z toho de...

necakaj ze dve bedne budu hrat ako jedna. keby mala ta jedna vacsi objem, tak to bude hrat objemnejsie. neviem co mas konkretne na mysli pod pojmom "teplejsie". pod pojmom tepleho zvuku si predstavym zamatovy gulaty bas, ako v popovom sladaku.

m3 napsal:

no mozna to nejak preklepu a vyseru se na upravy a koupim casem lepsi bednu.. mozna tu neo15ku od hockeho..

mozno najrozumnejsie, nove repro +vselijake dalsie investicie sa mozu nakoniec dost predrazit. ak ta bedna nieje dobre vymerana, tak do nej mozes zavriet aj orchester a nebude hrat dobre.

sekam dobrotu
0 xLajků:

38

:-) no to je to co nevim asi asi to bude rms...
no ja prave este nevim nakolik hraju :-D pac mam tu hlavu tejdn a hral sem na ni v zatezi s kapelou vlastne jenom jednou resp 2x ale poprvi sem mel vypadlej drat u jednoho repra..
no ale vcera na koncerte mne ten zkuk mile prekvapil .. :-D takze to asi este odlozim ad akta.. :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

39

no nevim kam to napsat a asi uz to tady nekde bylo ale nejak to nemuzu najit...
Myslim "vycpavani beden"  .. tusim by se to mohlo omezit rezonanci bedny a tim padem snad ubrat buceni a trochu jakoby projasnit sound sound? je to tak?

idyz kdyz si dam do ucha vatu tak zas naopak orezu vejsky vytahnu basy..  to radsi necham a planyho teoretizovani a ptam se teda k cemu by to mohlo pomoc a jakej je predpokladanej vysledek??

vim ze nekdo nevycpava zevnitr vubec nebo jenom naterem ci kobercem.. naproti tomu nookova a kubsova W211 je vycpana vatou jak medvidek ...

ja bych trochu potreboval prave snizit rezonanci ty bedny kera je hlavne asi diky nekvalitnimu drevu a trochu celkove procistit ten sound..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

40

m3 napsal:

ja bych trochu potreboval prave snizit rezonanci ty bedny kera je hlavne asi diky nekvalitnimu drevu a trochu celkove procistit ten sound..

základem jsou pevné spoje ,musí to být pevné jak z jednoho kusu dřeva a vnitřek jsem vylepil zbytky potahového koberce ale ne úplně měl jen odstřižky.Možná ti to rezonuje že ta bedna je moc velká (až moc basová).
A komu že by jsi koupil novou bednu ,někdy je to lepší a ty bedny jsou stavěný v nejlepším případě pravě na ten zesák takže záleží co chceš a na co máš lowe smile  btw teď
jsou markbassy na hudebním bazaru

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

41

grampa napsal:

btw teď
jsou markbassy na hudebním bazaru

to sou jenom reklamni triky z musikzone :-D

grampa napsal:

takže záleží co chceš a na co máš lowe

ted tak mozna na nakou tu vatu nebo naky jiny vycpani bedny...
mne spis zajima co bych tim prave ovlivnil a jestli trochu muzu kompenzovat to ze je to nekvalitni bedna ....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

42

m3 napsal:

No mozny to je......ze by nekdo prodaval box protoze hraje moc ciste ? navic v zapeti po tom co ho koupil ?

Ahoj,
cena 18tis.
Box je úplně nový, koupil jsem ho před 2 týdny v MUSIKZONE v Brně za 19.820,-Kč Moc mi ale nesedí zvukově (hraje na můj vkus příliž čistě,jsou slyšet všechny chyby...), takže ho zase prodávám.
Jinak je absolutně super, bohužel ne pro mě...:_( Teď je momentálně k vyzkoušení zpátky na prodejně MUSIKZONE´na Kuldové 13.

Měj se,

Renda

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

43

spider napsal:
m3 napsal:

No mozny to je......ze by nekdo prodaval box protoze hraje moc ciste ? navic v zapeti po tom co ho koupil ?

Ahoj,
cena 18tis.
Box je úplně nový, koupil jsem ho před 2 týdny v MUSIKZONE v Brně za 19.820,-Kč Moc mi ale nesedí zvukově (hraje na můj vkus příliž čistě,jsou slyšet všechny chyby...), takže ho zase prodávám.
Jinak je absolutně super, bohužel ne pro mě...:_( Teď je momentálně k vyzkoušení zpátky na prodejně MUSIKZONE´na Kuldové 13.

Měj se,

Renda

No že tam Renda nenapsal i otvírací dobu.

Ibanez BTB-405 QMHS, Jolanka D-BASS
Mareček eLeMdvojka, CARVIN V410T, H-BASS 115

...vám povím, se z teho občas linó tóny....se jeden diví...
0 xLajků: