1

Téma: SWR Workingman 2x10C x Roland DBass210 x Fender 400 Pro

Chtěl bych si pořídit nějaký podobný aparát i s 15 boxem, mám na to asi do května čas, ale už teď si chci zjistit, co která značka nabízí. Tak pokud by jste měli nějaké zkušenosti, nechám si klidně poradit a nebo pokud víte třebas o něčem podobném, lepším, šupněte to sem. Za každou radu budu moc vděčný, přeci jen to nejsou zrovna malé penízky :-/.

0 xLajků:

2

Re: SWR Workingman 2x10C x Roland DBass210 x Fender 400 Pro

A nad EBS;)si nerozmýšlal,teraz znižovali ceny a sú to fakt profi mr(a)šinky a aj zvukovo sú na tom super,aspoň čo som počul,ja sa v tom veľmi nevyznám,na basu sa učím 6-ty týždeň a

KGB"Marta">>EBS Valvedrive,BassIQ,WahOne,DynaVerb>>Custom JazzBass z americka,Parker PAB 40(akust.),
Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

3

Můj názor nepočítej big_smile sem zaujatej ale SWR je SWR....čistota nad čistotu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Z tohodle urcite to SWR.

0 xLajků:

5

Můj taky ne smile ale Ampeg...klasika nad klasiku smile. Kdybych nekupoval tyhle boxy, tak bych šel do Genz Benz LS. To je taky paráda.

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Sony (27. 02. 2007 00.31:20)

Popravdě čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi do popředí cpe myšlenka na samostatnou hlavu + box 4x10 + 1x15. Myslím, že slušný zesilovač se slušným jedním boxem nevýjde o moc dráž, než to kombo a pro mne je to i praktitější kombinace. Mezi zesilovači mi padly do oka 4 :-) Hartke VX 3500/5500 a GK GB700/1001. K tomu nějaké příslušné boxy v kombinaci 4x10 + 1x15. Takže mám ještě hodně co přemýšlet a hlavně zkoušet. Ale pokud tady má k tomu nějaký zkušenější basák co říct, budu jen rád. A když to zhrnu cenově, představuji si tak zesík + jednu tu bednu do 40k, když to lehce překročí, budu hold dýl šetřit a druhou bednu časem. Dohromady bych to chtěl do 60k. Jsou to hrubé odhady. Potřebuji něco univerzálního, protože bych to nepoužíval jen já, ale i jeden kamarád, velice dobrý basista :-) takže by ten aparát měl zvládat jak metál, tak punk, tak třeba i folk a nebo vánoční koledy :-).

0 xLajků:

7

Sony napsal:

Potřebuji něco univerzálního, protože bych to nepoužíval jen já, ale i jeden kamarád, velice dobrý basista :-) takže by ten aparát měl zvládat jak metál, tak punk, tak třeba i folk a nebo vánoční koledy :-).

hele tuhle větu nechápu do jistý miry už chceš profi apec ale nadurhou chceš takovej kterej by uměl vše, což moc dobře  nejde, a možná bych ti poradil koupit tedy nějakej multipreamp/efekt vyšší třídy + kvalitní koncák + kvalitní 4x10 bednu všechno á 20tisíc a seš na 60...a budeš mít univerzální apec na velmi vysoké urovni...

krom toho teda nic ve zlým ale kupovat apec i tak aby vyhovoval kámošovi i kdyby to byl Victor Wooten tak co na něj brá tohled sou to tvoje prachy...

0 xLajků:

8

Jasan, máš pravdu že jsou, ale já právě taky hraji tak nějak všechno, a proto váhám :-/.

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Kubš (27. 02. 2007 07.41:09)

ono v podstatě můžeš hrát s čím chceš co chceš....zaleží jen na tvojí osobní chuti - je pokud můžu radit ber tak vzájemně odpovídajíící cenově zesík a bednu at není jedno z toho slapbší článek

jinak ze značek se klidně spolehni na SWR, Ampeg, Hughes & Kettner, GK i to Hartke, poslední dobou se tu na foru hodně protěžuje Markbass,
víšco těch značek je spousta.....a skoro bych řekl že dneska už asi nebude zančka která za stejný peníze jako ostatní nabídne nějak mín kvalitní výrobek takže znova opakuji zesíky ve stejný  cenový hladině  se budou lišit jen charakterem zvuku....

Bohužel pro tebe málokde na obchodě vyzkoušíš víc jak 2-3 značky najednou...

Ještě k tý  kombinaci být tebou tak nejdřív koupím zesík + 4x10" a pak třeba časem jak říkáš 1x15" protže lepší je dle mého názoru vsadit na kvalitu než kvantitu.

nebo rovnou 6x10" ale o 6x10" sem zatím jen slyšel od ostatních ale všichni tuhle konfiguraci chválej

0 xLajků:

10

jeste muzes zkusit hiwatt a orange, ale to jsou jen lampace, nicmene mozna by te zaujali jejich boxy, hiwatt dela 4x10+1x15 v jednom boxu, na orange zase hraje treba Jan P. Muchow,
jenom ty ceny nejsou uplne lidovy sad
http://www.orangeamps.com/bass/
http://hiwatt.co.uk/

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

11

Pavlík napsal:

To musí být dobrý kamarád.Mě nenechal jeden vyčurín hrát ani na starou Teslu natož nějakej apec za 60 tisíc, a tak jsem musel na každou zkoušku tahat svoje 25 kilový kombo na kytaru, abych do něj napral basu.

no hele tohle je každýho věc a když někdo má kombo/apec ve zkušebně tak není jeho povinnost pučovat dalším-já třeba už kombo nepučuju a ještě ho zneškodnuju, jako aby moje SWR bylo erár mě fakt nejde pod nos big_smile ale tesla teda ta asi uplně není něco cennýho.... big_smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: srs (27. 02. 2007 14.34:16)

nejhorší by bylo kdyby si někdo tvůj apec pučoval úplně bez tvýho vědomí...už se mi to bohužel stalo sad

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

13

No ono tomu kamarádovi je skoro 50 let, na basu hraje přes třicet a taky mi s ní pomáhá. No a na koncert bych mu ho určitě nepůjčil, to zase ne :-).

0 xLajků:

14

srs napsal:

nejhorší by bylo kdyby si někdo tvůj apec pučoval úplně bez tvýho vědomí...už se mi to bohužel stalo sad

jo to se stává často ale u trandáku to není tak strašný ale s vědéomím že ti někdo třeba prožene klávesy nebo zpěv přes mesa boogie....mno jak říkám chce to bezpečnostní opatření....vyndavání pojistek, zámky na zásuvky a pod.....

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: srs (27. 02. 2007 15.12:11)

Pavlík napsal:

bílej flek

big_smile

To já sem dycky jen našel přenastavený svoje nastavení ekvalizéru a gain a master vytočený pomale na max...nejhůř to měl ale bubeník-došli sme na zkoušku a na přechodu protrhlá blána, o tom jak sem mu furt neúměrně frekvenci našich zkoušek zvětšovaly trhliny na činelech ani nemluvě...teď už sme nastěhovaní jinde-a sami-takže aspoň prozatím pokoj

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

16

Pavlík napsal:

Proto miluju inzeráty typu : Vyráběny v U.S.A. takže žádnej šmejd z Číny - to fakt chcípám

Přesně, třeba čínská polívka, vyrobená v USA, není vůbec tak dobrá... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

17

Pavlík napsal:
srs napsal:

Heh a myslíš že mě ne ? Mě tam na to hrál každej zas*anej punx a cpali do toho vše.Jednou mé to ti hajzlící všechno vytočili na max a přepli na zkreslení a já to zapnul pod dojmem, že tam mám svojí konfiguraci a to kombo chytlo taovou vazbu, že jsem ještě týden skoro neslyšel.Taky jsem jednou přišel do zkušebny a slyším řachot jako kráva vejdu a tam dva vožralí punx jeden s mikrofon a druhej s kytarou a voba byli píchlý na mýho Fendera.To jsou nejhorší zkušenosti (když vyjmu že na něm byl jednou i bílej flek:() s punx vs. moje kombo.A zeptání ? Ne ! ale když jsem já žádal o půjčení tý Tesly, tak to nešlo no přitom ten hajzlík mi to tam cpal taky wink jó a ještě vrchol, ale to jsem se fakt nasral a kombo odvezl dom bylo, když jsem si chtěl brnknout a koukám kombo nikde ! Tak volám lidem punxům(ve zkušebně nás bylo asi 25) tak si ho jedna kapela půjčila a ani nevěděla, že to je moje si ještě myslel,že si berou vlastní apec prej !

Huh na tohle už nevpomínat, ale vzhledem k tomu všemu co to FMko prožilo se divím, že fachá bez závad.Holt to nemusí bejt z USA aby to něco sneslo.Proto miluju inzeráty typu : Vyráběny v U.S.A. takže žádnej šmejd z Číny - to fakt chcípám wink

prot výše uvedený nenávidím punkery.....

0 xLajků:

18

Pavlík napsal:

Marshall Dynamic Bass System - 4×10 - 450w výkon

Pavlíku, kde jsi přišel na to, že Maršál DBS má 450 W???

Pavlík napsal:

U nás ve městě prodávaj jen čínský nudlovky Yum-Yum a Lucky a obě jsou delikátní.Moje oblíbená je stejně ale kachní od Yum-Yum:

Kdepak, nejlepší je kuřecí Vifon!

0 xLajků:

19

200W nevyjde tak draho do 20tis určitě jetej

0 xLajků:

20

Pavlík napsal:

i kdyby to mělo míň, tak je ten výkon masakroidní ! Klik teda má ? Je to takovej obdelníček s dvouma zapuštěnejma madlama a čtyřma desítkama za grilem.Moc dobrej apec - na kolik asi vyjde nevíš viď ?

Kubš má recht, je to dvoustovka, sám ho mám smile Mimochodem, teď ho zrovna nabízí v inzerci Rybass... Taky bych jetýho šacoval přes dvacet - přece jen stál před lety novej přes čtyřicet...

0 xLajků:

21

Pavlík napsal:

Cože DBS má jen 200 W ? Dyť to trhá uši.

Ty repráky mají asi dost slušnou citlivost, proto je to tak uřvaný smile Mně to taky vždycky stačí na jakejkoliv sál/open air tak maximálně na půlku, akorát hluchota Kubš si to musel opražit na max a pořád mu to bylo málo big_smile big_smile

0 xLajků:

22

hele nejsem hluchota a to sem hrával trsátkem!!!! měli sme holt halsitýho bubeníka

0 xLajků:

23

Pavlík napsal:

má dobrej zvuk napiš něco bližšího o něm

Já na něj nedám dopustit už několik let - uhraje zkušebnu i velký fesťáky a hlavně nemusíš řešit milióny knoflíků, ovládání je nádherně jednoduchý. Postupem času jsem se dopracoval k nastavení, který už prakticky neměním: volume a gain na půlku, kompresor na minimum a jinak všechno na max, včetně lampy v předzesilovači. Jo - a ekvalizér pěkně ve středu do roviny. big_smile Akorát by nemuselo bejt tak těžký, i když jsem se už docela dobře naučil si ho sám vyložit i naložit zadníma dveřma do stodvacítky smile

0 xLajků:

24

mein gott kolik měříš ty Pikolíku??
ale zas jako bedna je to velká to jo ale já prokalen nezájmem spoluhráčů o jejich vlastní věci i se svojí anorektickou postavou tahám vše- když sem táhnul do auta i 2x15"....

0 xLajků:

25

Já mám 180/75... ale nejsem žádnej Švarcenégr, takže se s tím Marshallem, kterej může tak půl metráku mít, docela peru smile Už jsem tak vyvičenej, že kytarový boxy 4 x 10 beru normálně sám a ještě si s nima pohazuju smile

0 xLajků:

26

Já sem se tahal s Peavey 8x10 mělo to asi 80kg, a těch schodů...buď sme měli zkušebnu ve sklepě, nebo ve třetím patře nějaký starý fabriky bez výtahu. Teď po x letech máme zkušebnu v přízemí bez schodů a bedny mám 2 jednomužný smile

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

27

mikulik napsal:

Já mám 180/75... ale nejsem žádnej Švarcenégr, takže se s tím Marshallem, kterej může tak půl metráku mít, docela peru smile Už jsem tak vyvičenej, že kytarový boxy 4 x 10 beru normálně sám a ještě si s nima pohazuju smile

tak to je jak já tak to nevím.... big_smile já teda SWR táhnu jednomůžně do schoidů i ze schodů ale to má o dva repráky mín....

0 xLajků:

28

No von ten maršál je v tomhle trochu extrém... to musí bejt z nějakýho ultratěžkýho dřeva nebo co, protože to je fakt neuvěřitelnej kus...

0 xLajků: