1

Téma: Tónová clona ještě jednou a konkrétně

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jaký hodnoty kondenzátorů se doporučuje mít zapojený v tónovce... Já mám právě dojem,že ten můj kondík je moc velikej,protože točim a nic se neděje,až ke konci odporový dráhy to utlumí až moc - nejdřív sem si mysell že je to způsobený logaritmickym poťákem,ale to už mi vyvrátili.. u novejch strun je to taky moc utlumený a u starejch strun se pak tónovka prakticky nedá používat,protože to je jako kdyby se hrálo na dráty. Možná se budete divit,proč takhle někdo řeší tónovku,ale lidi jako já,co maj totál bazár nástroje,chtěj vychytat co nejvíc zvuk..

0 xLajků:

2

Re: Tónová clona ještě jednou a konkrétně

Jojo,to už sem zkoušel,když sem odpájel kondík - je to vlastně jako když je poťák na začátku odporový dráhy. Jasně,že to jde,mě jde ale spíš o využití tý tónovky. Za 1.) - je to plynulejší regualce tónů než na kombu. A za 2.) - když třeba budu používat někoho jinýho apec,tak tam je jiastá možnost nastavení přímo na nástroji...

0 xLajků:

3

zkusil bych co se da sehnat mezi 10nF a 100nF a otestoval par hodnot, bezne se asi pouzivaji 47nF pripadne 22nF, dal bych radeji foliove (polyester. svitek)/100V

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

4

ahoj a jakou hodnotu kondenzátoru máš tedy v té kytaře? (co je na něm napsáno?) kontroloval jsi zapojení? je ten kondík z živého konce snímače přes jezdec tone potenciometru na zem? je ten potenciometr OK? možná se stala nehoda a odskočil Ti "jezdec na D5":) teda kecám jezdec toho poťáku se třeba nedotýká té odporové vrstvy, vezmi měřák nastav na něm ohmy a zkus zda je na něm měřitelný proměnlivý odpor po celé dráze? zkus také na hřídelku potenciometru zatlačit v ose směrem do kytary, myslím že jeten potenciometr v háji, raději ho vyměň je to pár korun..

TuneBass/Focus PV+EMG-40DC/Hartke3500/4x10" Hartke+Eminence/Monsterbass-cable
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Lukáš (26. 02. 2007 12.35:10)

Jojo,pár kondíků doma mám,takže budu mít aspoň co dělat:) myslím,že poťák je v pohodě,protože sem ho měnil,původní "majitel" byl asi pěkný prase nebo pogoval a o něco zarazil hřídelku a totálně ho odrovnal...jinak díky za tip k těm hodotnám. Jinak poťáky do tónovky se používaj všude logaritmický? Protože právě u logaritmickejch je ten "skok" až právě na konci dráhy,je to vlastně ke konci čím dál tím víc "hustší"...

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Lukáš (13. 03. 2007 15.51:05)

Tak sem zkoušel vyměnit kondík a bylo to furt stejný,akorát po tom "skoku" bylo utlumení tónů větší nebo menší podle hodnoty.. neměli byste někdo nějakej obrázek zapojení snímačů u JB s tónovkou?? moc děkuji

0 xLajků: