Pobývajíc v Praze jsem si (poprvé v životě) udělal výlet do prodejny kytary.cz v Modřanech, abych si zahrál na nějaký Precisiony, neboť po něm do sbírky pokukuju nějakou dobu a při té příležitosti jsem si zahrál na pár dalších bas. Všímám si teď věcí, kterých jsem si dřív nevšímal (rádius, pražce..) tak jsem si to radši hodil do počítače:
Vintera II 60s Precision - hodne siroky krk, profil jinak pro me asi ok, ale uz to asi na moje hrani bylo na hrane pohodlnosti. Mam radsi radius 9,5, ale tady mi nevadil mensi, takze asi mi spis vadi nektere profily krku (U). Tady jsem byl v pohode i s leklym lakovani krku. Jinak me ale zvuk spise zklamal, ale mohlo to byt starymi strunami.
American Professional II Precision (palisandr) - To je prostě dobrý nástroj. Dobře zni, dobře se na něj hraje, mám ze stejné rady Jazz Bass, takže velmi podobný pocit. Zpracování bez problému, klasicky jak to teď na všech palisandrech mají - hmatník vysušený jako kráva.
Player Precision (javor) - tohle hraje taky dobře. Pokud někdo chce cenově dostupnější Fender PB a nepotřebuje palisandr a jiný moderní fyčury (struny skrz tělo, zkosení patky krku..), tak je to naprosto v pohodě volba. Mým problémem je, že pro moje ucho a pocit je prostě lepší palisandr na hmatníku (ano, jasně, že stačí jeden další nástroj vedle toho a rozdíl je smazanej). A Player delaji jenom s Pau Ferro, ktery se mi nelibi. A taky ty médium jumbo pražce vedle těch narrow tall vypadají fakt hodně humpolácky. Ale vliv na hraní to nemá takže je to asi jedno. Zkosení hran hmatníku na American Pro II je příjemné, zde není, ale prakticky to při hře nepociťuji. Krk je zezadu strašně příjemný a pohodlný, podobný American Pro II (ale ten ještě o (fous lepší).
Vintera II 70s Mustang - Fajn zvuk, krk pohodlný, ale prostě ty krátký mensury na mě působí jako hračka, nemůžu si pomoct 
Player Mustang - opět dobrý pocit z hraní, zvuk taky, ale mne nesedí ten tvar. Akorát dohmat tam bylo nastavený tak na 1 cm na 12. pražci.
Squier 50s CV Precision - tak tohle mě hodně překvapilo. Ty Squiery už fakt zpracováním nejsou daleko minimálně od těch Mexik. Pokud někdo chce tady ten klasický nástroj "aby to bylo jakože od Fendera" a nechce dát velký peníze, sám bych do toho šel a to podotýkám, že mám doma CIJ 51 RI. Samozřejmě tělo je jen borovice, ne jasan. Snímač byl zbytečně hluboko zapuštěný do těla dal bych ho víš.
Squier Classic Vibe 60s Jazz Bass Fretless - nejsem moc zvyklý hrát na bezprazec, ale tohle mě moc neoslovilo. Nehrálo se mi na to moc pohodlně, mnouknout to dokázalo, ale jinak zvuk mi přišel spíš tupý. Pamatuju si že mě tenkrát zklamal i pražcovy Classic Vibe 60 Jazz Bass, jako jednoho z mála, a také jsem měl pocit tupého zvuku.
A teď jsem si vzpoměl, že tam stál Tokai Hardpuncher, které jsem zapomněl zkusit...