Re: Ebay - pár dobrejch rad...
Brácha nějakýho snipera úspěšně používal, zkusím zjistit víc.
Díky, to by mě fakt zajímalo..
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Basové reference, rady a tipy » Ebay - pár dobrejch rad...
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Brácha nějakýho snipera úspěšně používal, zkusím zjistit víc.
Díky, to by mě fakt zajímalo..
Používám celkem úspěšně www.snip.pl
Dík, vyzkouším..
Jo, tak brácha používal taky ten www.snip.pl - už to prý ale nějaký pátek nezkoušel, stránky ale vypadají pořád stejně.
Jak je to dnes s českou celníci a EMS? Mám na cestě balík z Asie a vůbec nevím, co se bude dít v ČR. Někdo z celní pošty se mi ozve? Dík.
Přijde ti písemná výzva, doneseš doklady, pokud na faktuře nebudeš mít uvedenou dopravu, celník si ji vymyslí podle toho jak se zrovna vyspal. Z ceny na faktuře a dopravy ti vyměří DPH, který zaplatíš, pak ještě zaplatíš za vyclení a výpalný (oficiálně skladovné). Celá ta akce znamená návštěvu celní pošty (v Praze je to ta na Smíchově) což je neuvěřitelnej zažitek spojenej s exkurzí do roku 1980, seznámení se s lidmi kteří by v reálnám světě mohli dělat tak maximálně vrátný, ale maj lestra a funkci. Touhle dobou ta zábavu může trvat i víc jak půl dne. Trochu jednodušší je to s DHL. S těma se domlouvá po telefonu a oni ti to druhej den přivezu na dobírlu (tou dobírkou zaplatíš DPH a vyclení).
Já mám zkušenost s Poštou, že :
- mi napsali dopis že by mě zastoupili,
- pak jsme dotáhli majlem dohodu o zastupování a fakturu a dopravu a obsah zásilky
- a vše pro mě vyclili a doručili na dobírku
Trvalo to cca 3dny od doručení oznámení u uložení na celnici. Obdobně i s DHL.
Jak je to dnes s českou celníci a EMS? Mám na cestě balík z Asie a vůbec nevím, co se bude dít v ČR. Někdo z celní pošty se mi ozve? Dík.
kdyz mi sla kolem novyho roku basa z japanu tak prisel mail, poslal sem mail se slovnim popiseme +pdf z ebaye a paypalu... a clo atd sem platil postakovi na ruku ..
ale nevim jestli sem kdysi davno nenaklikal ze to ma za mne ma resit posta..
ahoj vespolek - mám dotaz ohledně nákupu basy z Japonska - máte s tím někdo zkušenost? Vydražil jsem přes zprostředkovatele www.jauce.com, kteří mě to pošlou. Co jsem studoval, mělo by se už platit jen DPH (a nikoli clo) - viz např. zde:
https://www.fedex.com/cs-cz/customs-tools/free-trade-agreements/eu-and-japan.html#importing
"Pokud chcete využít snížená nebo nulová cla, musí být dané produkty původem z Japonska. Stačí k tomu prohlášení od zasílatele z Japonska."
Má s tímto někdo zkušenost? Pokud jo, sem s ní:)
Má s tímto někdo zkušenost? Pokud jo, sem s ní:)
no ja sem kupoval primo z ebaye a za basu co byla asi za 15 sem doplatil jeste asi 5 .. ale teda nejak sem to neresil, teda jedine co sem resil bylo ze by mi ji vzal znamej co byl zrovna v japonsku s filharmonii a prihodil by to k nim do nakladu, ale to japec nechtel ani slyset tak sem to neresil a nechal si to poslat normalne japonskou postou .. ale teda vyplatilo se ted uz ty japonske asaty nabizi i v japonsku pomalu za cenu amerik.
takze suma sumarum podle te castky coz je cca trerina ceny mi napalili clo i dph ale je to uz par let.
no ja sem kupoval primo z ebaye a za basu co byla asi za 15 sem doplatil jeste asi 5 .. ale teda nejak sem to neresil, teda jedine co sem resil bylo ze by mi ji vzal znamej co byl zrovna v japonsku s filharmonii a prihodil by to k nim do nakladu, ale to japec nechtel ani slyset tak sem to neresil a nechal si to poslat normalne japonskou postou .. ale teda vyplatilo se ted uz ty japonske asaty nabizi i v japonsku pomalu za cenu amerik. takze suma sumarum podle te castky coz je cca trerina ceny mi napalili clo i dph ale je to uz par let.
díky moc za reakci, už jsem to s Jauce nějak řešil a nejsou příliš ochotní se deklarací původu zabývat, tak to případně doložím pak sám a uvidím...s celnicí mám velmi špatnou zkušenost z minulýho roku, kdy jsem si ze zahraničí posílal svý osobní věci, táhlo se to jak sopel a úředník si vymýšlel nepodložený požadavky, tak snad už sem vyžral špatnou karmu a teď to půjde hladce Kdyžtak pak můžu hodit report..
Poslední zkušenost s USPS z US do CR: jeden měsíc.. možná to je divočinou na celních úřadech, ale 3t to leželo v Chicagu na letišti.
Jinak obecně se basy z US moc už nevyplácí, cena poštovného hodně narostla, plus DPHcko a tak.. bůhví, co se bude dít se cly.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Basové reference, rady a tipy » Ebay - pár dobrejch rad...