Mám dělaný věšák viz obrázek (nutno si otočit monitor o 90st.
)
Základem je asi dubová fošna cca 5cm, do ní mám udělané háky, které jsou nakomaxitované (chycené na podložku a matku M8 zezadu). Mám to na 5 kytar, rozteč mezi háky cca 32cm. Kytara visí zešikma pod úhlem cca 30 stupňů, střed krku je cca 20cm od fošny. Další parametry rád v případě zájmu změřím.
Tuto desku mám uchycenou ve fermacelu (sádrovláknitá deska) na 4 vruty průměr cca 6mm bez jakéhokoliv dalšího vypodložení z druhé strany fermacelu (prostě jen 4 šrouby a hotovka), v baráku cca 10 let a v pohodě. V paneláku jsem to měl na hmoždinách, možnosti uchycení dle materiálu zdi. Visí na tom 5 kytar, tzn. zátěž je dobře 20-22kg.
Stálo mě to před 12 lety srandovních 500Kč sakumprásk, dělal to nějaký pán ve Vojkovicích. V zásadě na tom není nic složitého, pokud umíš naohýbat a vyrobit hák (můžu klidně nafotit, mám jeden navíc), vzhledově upravit fošnu + navrtat pár děr taky není nic hrozného. A vizuálně to nikoho neuráží, za mě lepší než ve zdi 5 Herkulesů
(a šetří to místo, protože ty kytary visí zešikma)
Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)