101

Re: USB Zvuková karta

Upřímně v dnešní době vybírat zvukovku podle MIDI je zbytečnost. MIDI se dá vcelku obstojně využít i před USB a v dnešní době už skoro všechny zařízení USB mají. Navíc v případě nutnosti se dá koupit MIDI kabel za 500 a nebo MIDI převodník Bluetooth M-Audio za becelé 300 a vše funguje spolehlivě a bez latence.  

Music Man Club #8
0 xLajků:

102 Naposledy upravil: df (03. 03. 2025 21.11:34)

dreamy napsal:

Upřímně v dnešní době vybírat zvukovku podle MIDI je zbytečnost. MIDI se dá vcelku obstojně využít i před USB a v dnešní době už skoro všechny zařízení USB mají. Navíc v případě nutnosti se dá koupit MIDI kabel za 500 a nebo MIDI převodník Bluetooth M-Audio za becelé 300 a vše funguje spolehlivě a bez latence.  

Pouč hloupého klávesáka. :-) Chápu, že jsme na basovém foru, proto jsem napsal hned, že to asi nevyužije.

0 xLajků:

103

df napsal:
dreamy napsal:

Pouč hloupého klávesáka. :-) Chápu, že jsme na basovém foru, proto jsem napsal hned, že to asi nevyužije.

Neměl jsem na mysli, že to nevyužije jako basák, ale ani jako klávesák to nepotřebuje nezbytně nutně a jde se bez toho obejít 

Music Man Club #8
0 xLajků:

104

dreamy napsal:
df napsal:
dreamy napsal:

Neměl jsem na mysli, že to nevyužije jako basák, ale ani jako klávesák to nepotřebuje nezbytně nutně a jde se bez toho obejít 

Tak jako podle toho jestli tam je nebo není MIDI zvukovku nevybírám. Spíš to je tak, že pokud bych šel po zvukovkách se 4 vstupy, tak tam ty MIDI in/out jsou asi u všech. Takže to je spíš o tom, kdo v téhle cenové hladině nabízí nejlepší poměr kvalita/cena. Nebo jestli je lepší ještě pošetřit a jít pak třeba do SSL12 nebo třeba Presonus HD2 (tam se mi hrozně líbí ten integrovanej reamp)

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

105

dreamy napsal:
df napsal:
dreamy napsal:

Ano. Obejít se bez toho dá. 

Pro mě je to limitující, protože jednak nemám re-interfacing rád a navíc, některé starší synthy nebo drum mašiny ještě USB nemají. USB obecně považuji za moderní výstřelek, který bych rád viděl tam, kde je dnes sériový port. Ačkoliv to není možné. joy

0 xLajků:

106

Tak MOTU M4 je objednaná. Až dorazí a otestuju, tak napíšu první dojmy.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

107

df napsal:

USB obecně považuji za moderní výstřelek, který bych rád viděl tam, kde je dnes sériový port

 V práci se (ne zcela dobrovolně) potkávám se sériovým portem častěji než s USB, tak bych tohle bral taky :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

108

Paralelni porty na vas sunglasses

0 xLajků:

109

polygon napsal:

Paralelni porty na vas

 Těch už jsme se zbavili, ale ještě tak v 2023 nás jich pár strašilo...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků: