201

Re: Nástrojové kabely

polygon napsal:

Po 9 letech se mi posral kabel od Planet Wawes, popravdě ani nevím co to bylo za typ, matně pamatuji, že stal asi něco kolem tisícovky. Nebo se rozbilo na lomeném jacku. Mimochodem přijde to jen mě a nebo ty lomené jacky odcházejí častěji?

 Přidám i svoji zkušenost s Planet Waves: nedám na ně dopustit. Používám je už doslova desítky let (mám třeba i cca 15 let starou šňůru, která stále funguje, a to včetně originálních jacků s vypínačem). Mechanicky jsou téměř nezničitelné, nepájené spojení konektoru s kabelem je překvapivě kvalitní a bezporuchové. A já ty kabely opravdu nešetřím. Hlavně potřebuji konektory s vypínačem, protože během hraní měním nástroje na stejném kabelu a třeba Neutrik Silent si mě nezískal, po ne moc dlouhé době začal drhnout ten "silent" kroužek. Za ty spousty let, co ty PW používám, jsem vyhodil, resp. vyměnil jeden lomený jack (možná jsou ty lomené opravdu problematičtější) a jinak nic. Vyhovuje mi i poměrně velká tuhost kabelů (vnější průměr mají 6 mm), tedy např. to, že kabel drží tvar, i když ho omylem chytnu dál od konce apod. Zvukově jsou podle mého názoru zcela OK, ale já nejsem zas takový laborant a zvukový fundamentalista jako někteří zde diskutující, můj zvuk kabely PW určitě nekazí, a to ani mým aktivním basovým nástrojům, ani pasivní el. kytaře. Jediné, co bych ani ne tak kabelům, jako spíše vypínacím konektorům PW vytkl, je to, že alespoň v původním designu, ve kterém je mám já, jsou poměrně tlusté a už jsem narazil na některé situace, kdy se mi ten konektor nevešel, kam jsem potřeboval.

Ještě si dovolím prezentovat můj názor, že při běžném hraní v kapele se případné rozdíly mezi zvukově různě kvalitními kabely zcela ztratí, a to i ve studiu, resp. v mixu, pokud to není šňůra, která výslovně žere důležité frekvence (takovou jsem ale v ruce neměl snad ani za socíku). Já osobně hraju jen v jednom uskupení, kde je každé brnknutí dobře slyšet a kde by tedy mohlo na těch jemných nuancích mezi kabely reálně alespoň trochu záležet (komorní jazzpop - jen piáno a basa, případně kytara), ale ani tam bych to nepřeceňoval. Takže pro mě osobně jsou důležité spíše mechanicko-praktické vlastnosti kabelů a konektorů, pokud vybírám ze sady rozumně kvalitních kabelů, a velkou část toho, co o svých kabelech říkají výrobci, považuji za čistý marketing. Pikofarady jsou samozřejmě objektivní parametr a pro laboratorní cvičení jsou kabely dobré téma.

Schecter SLS Elite-5, Warwick RockBass Infinity fretless, Aria SWB Lite; Eich T500, Warwick Gnome i; Eich 115XS, Eich 110XS, PATR 110; krabičky, ...
B&C BAND: https://www.bcband.cz, ELOTRIO: https://www.elotrio.cz, Ulrichovo náměstí: https://www.ulrichovonamesti.cz
Elixir Club #2, Flatwound Club #8
0 xLajků:

202

patr napsal:

Když řešíme ty patch kble tak nemá někdo zkušenost s EBS?

 mám jich několik a paráda!

0 xLajků:

203

patr napsal:

Ještě si dovolím prezentovat můj názor, že při běžném hraní v kapele se případné rozdíly mezi zvukově různě kvalitními kabely zcela ztratí, a to i ve studiu, resp. v mixu, pokud to není šňůra, která výslovně žere důležité frekvence (takovou jsem ale v ruce neměl snad ani za socíku).

Bylo to pro mě dost překvapení, ale rozdíl mezi levným, průměrným a špičkovým kabelem je opravdu poměrně zřetelně slyšet. Porovnávali jsme Sommer, Monster cable, Klotz AC110 a Mogami - tedy od velmi dobrého po špičkový. Řetězec byl basa, kabel, zesilovač + bedna. Slyšel jsem to i já a to se nepovažuji za vlastníka netopýřích uší (kolegové mají uši podstatně lepší).

Jindy jsem porovnával s kapelníkem vliv kabelu - měl tehdy na akustice pasivní piezo a byl také velmi překvapen, že různé kabely zní opravdu hodně odlišně.

V mixu si myslím, že bude rozdíl ještě výraznější (pokud basa není výrazně zesílena), resp. co na jednom kabelu uslyšíš přes kapelu v pohodě, na jiném se už mezi ostatními nástroji ztratí.

Proto jsem prodal vysílačku a hraju po letech opět na kabel. Přeskládal jsem pedalboard, využil jsem true-bypass lištu a jedu přes pár velmi kvalitních krabiček (kompresor Smrčka, overdrive station Smrčka pro elektriku, volitelně HPF + Boss AC3, ladička je mimo signálovou cestu, na konci Strymon Bluesky). Nejvíce jsem to poznal na elektrické kytaře, kdy ta byla najednou výrazně živější, než jsem cítil dříve. A je to hezky slyšet i na baskytaře.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

204

D.a.l.i napsal:

Proto jsem prodal vysílačku a hraju po letech opět na kabel.

Pro moje uši je tedy (digitální) vysílačka lepší než jakýkoliv kabel. A minimálně nějaká krabička s bufferem veškeré nedokonalosti kabelu (vyšší kapacitu a s ní spojený úbytek výšek) odstraní.

A jinak samozřejmě souhlasím s tím, žerozdíly v kabelech jsou, to už jsem sem taky několikrát porůznu dával:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DMfp73Z_sNk

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

205

Aidamos napsal:

Pro moje uši je tedy (digitální) vysílačka lepší než jakýkoliv kabel. A minimálně nějaká krabička s bufferem veškeré nedokonalosti kabelu (vyšší kapacitu a s ní spojený úbytek výšek) odstraní. A jinak samozřejmě souhlasím s tím, žerozdíly v kabelech jsou, to už jsem sem taky několikrát porůznu dával:

 Aby bylo jasno, i já souhlasím, že jsou mezi kabely slyšitelné rozdíly, jen jsem poměrně skeptický v tom, jak moc se ty rozdíly projevují při reálném hraní s kapelou. A bezdrát mám raději analogový, tedy klasické rádio, bez latence a, a to hlavně, bez přenosu po WiFi, s čímž začíná být už opravdu častý problém na místech, kde je v éteru spousta wifin. V 90 % případů ale stejně hraju přes kabel a důvodem je to, že nepotřebuji běhat po pódiu (také zpívám a stejně většinou musím stát u mikrofonu a ani od přírody nejsem nějaký pohybový šoumen) v kombinaci s potřebou přehazovat nástroje na jedné lince.

Schecter SLS Elite-5, Warwick RockBass Infinity fretless, Aria SWB Lite; Eich T500, Warwick Gnome i; Eich 115XS, Eich 110XS, PATR 110; krabičky, ...
B&C BAND: https://www.bcband.cz, ELOTRIO: https://www.elotrio.cz, Ulrichovo náměstí: https://www.ulrichovonamesti.cz
0 xLajků:

206

patr napsal:

A bezdrát mám raději analogový, tedy klasické rádio

Jo, to jo, ale jedině s digitálním přenosem, tedy jedničky a nuly, ne FM (frekvenční modulace), to je hnus. In-ear digitální s rádiem mám, nástroj mám zatím na digi Wi-Fi, ale chystám se časem povýšit i ten, nejspíš na tohle: https://www.thomann.de/cz/shure_slxd14e_s50.htm

0 xLajků:

207 Naposledy upravil: Tombas (12. 09. 2021 13.04:28)

Ahoj, u jedné basy jsem si všimnul, že nástrojový kabel se ve zdířce jakoby viklá. Zjistil jsem to náhodně, když jsem kabelem zavadil o židli a zachrastilo to. Při použití starého kabelu Planet Wawes, který má cosi jako pružinku kolem sedí jack ve zdířce napevno. Zdá se mi že ten starší kabel má jack o desetinku silnější, než novější kabely. Máte nějaký tip co s tím? Zdířku v base se mi vyměňovat nechce :-(

Přikládám obrázek z netu, ja vypadá ten konktor z kabelu co se mi v base neviklá...

https://baskytara.com/img/m/1485/t/p1ffcub4qh7qdmnk1ii41th811lh3.jpg

Roscoe Beck V String Bass, Fender JB V standard USA 2001, Trace Elliot AH400SMX  + T.E. 1048H + 1x15", Hocke BT70 + N112, T.E. Transit-B, T.E. Elf + 1x10" a nějaký zbytečný krabičky
0 xLajků:

208 Naposledy upravil: Aidamos (12. 09. 2021 13.23:38)

Tombas napsal:

Zdířku v base se mi vyměňovat nechce :-(

No, to možná ani nebudeš muset. Podle toho jaký je to typ. Jestli je to otevřený typ, tak když ji vymontuješ, stačí trochu přihnout ten plíšek, co dosedá na špičku.

https://baskytara.com/img/m/2556/t/p1ffcv62kk17oc1jt2jrbn7l1ocj3.jpg

Jestli je to uzavřený typ, tak Tě výměna asi nemine. Ale nic na tom není, jsou to dva, maximálně tři kontakty.

https://baskytara.com/img/m/2556/t/p1ffcvcutevon1npie817f1q403.jpg

0 xLajků:

209

Jelikož jsem aktuálně pročetl celé toto téma a ingedience jsou doma, heldal jsem trochu teorie. A trochu to oživím.  Třeba to někomu, kdo nemá s elektronikou zas tak zkušeností jako já, pomůže...

18 Pájení muzikantských kabelů (Výukové video KJJ) - YouTube

Tokai JB45, Harley Benton MJ-4EB, Ferda Preclů, Hocke BT130, GK NEO 121, 4X10 bastl s Celesťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

210 Naposledy upravil: fenderjazzbass (22. 04. 2022 15.45:07)

Aidamos napsal:
Tombas napsal:

Zdířku v base se mi vyměňovat nechce :-(

No, to možná ani nebudeš muset. Podle toho jaký je to typ. Jestli je to otevřený typ, tak když ji vymontuješ, stačí trochu přihnout ten plíšek, co dosedá na špičku.

https://baskytara.com/img/m/2556/t/p1ffcv62kk17oc1jt2jrbn7l1ocj3.jpg

Jestli je to uzavřený typ, tak Tě výměna asi nemine. Ale nic na tom není, jsou to dva, maximálně tři kontakty.

https://baskytara.com/img/m/2556/t/p1ffcvcutevon1npie817f1q403.jpg

Tohle jsem řešil na Ibanez ATK. Ten uzavřený chrastil, tak jsem jej vyměnil za jiný, ten po chvíli chrastil také. Tak jsem tam vyfrézoval větší díru a dal jsem tam ten otevřený. U něj se totiž dají ty kontakty v případě nouze přihnout.

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500/PF115HE, Aguilar 112, Marshall MB450H/MBC410,  HARTKE 7000,  Line6 LS 110, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

211

U tech uzavrenych se vyplati pustit chlup a sehnat treba switchcraft nebo neco v podobne kvalite a cene. Ty laciny stoji za houby,odejdou rychle, znenadani a bez moznosti to opravit.

0 xLajků:

212

Měl jsem na své base uzavřený "nejkvalitnější" Mec od Warwicka, stával kolem pětikila, po třetí výměně (pokaždé cca po roce a půl) jsem naznal, že je to prostě spotřebák a že za to už nehodlám platit, kopil jsem si obyčejný uzavřený lowcoast z Aleximu za kilo a zatim drží nejdél....

0 xLajků:

213

No upřímně tyhle značky pod Warwickem jsou zvláštní. Zpravidla dost drahý a kvalita dost produktu se dost lisi. Neco je opravdu extra trida, treba jejich drahe snimace, a neco na uplne opacne strane.

0 xLajků:

214

takkže za šest stovek dneska, no nekup to:

https://www.thebassplace.com/product/warwick-mec-closed-stereo-jack-socket-for-mouning-in-instrument-sides-m-50100-b-black/

ne, bezesrandy, nedoporučuju

jinak na JB mám tento otevřený Rean a dost mě překvapila kvalita (licence Neutriku), je festovní, vypadá dost bytelně (narozdíl od původního, co sem ve Squire měl) a je za hubičku:

https://imusicdata.cz/rean-nys229

0 xLajků:

215

Jojo. A pokud chce mit člověk jistotu tak super jsou jacky Pure Tone. Ty pakny na spicku jacka maji dva proti sobe, takze uplna parada.

0 xLajků:

216

polygon napsal:

Jojo. A pokud chce mit člověk jistotu tak super jsou jacky Pure Tone. Ty pakny na spicku jacka maji dva proti sobe, takze uplna parada.

Jj, Pure Tone mam na JB, akorat mi nejde dat na PB51, protoze ma vetsi velikost zavitu a nevleze se mi tak nasroubovat

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

217

Jj, pitomy imperialni miry

0 xLajků:

218

Po různých peripetiích jsem posledních 10 let věren Switchcraftu a Neutriku. Docela se mi to vyplácí.

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

219

spaceman8 napsal:
tesat do kamene. mám stejnou zkušenost, šroubovací evidence už mě 2x vypekl. neutriky nikdy. kábl používám klotz ac110, je tužší, ale skvělý, mám z něj i propojky do bordu, ta tuhost mě vadila, ale nakonec se z ní stala vlastně i výhoda, pěkně to drží samosebou, žádné složité zákruty tam nemám. na propojky používám ploché adam hally a spokojenost, taky mě to ještě nevypeklo:

Tak po troše maturování s pájením jsem dopáchal nové kabely. Kombinace Klotz AC110/ Neutrick a na pacht Adam Hall a musím přiznat, že v kombinaci s pasivním Tokai JB je to opravdu poznat. Stávající kabely Rolland přitom nejsou zas tak špatné, ten rozdíl je ne jen placebo z utracených peněz. Ale fakticky jednoduše slyšitelný rozdí. Takže můžu doporučit.....  

Tokai JB45, Harley Benton MJ-4EB, Ferda Preclů, Hocke BT130, GK NEO 121, 4X10 bastl s Celesťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

220

Taky jsem cumel kdyz jsem si udelal kabely z neutriku a sommer cable spirit xxl. Docela se daji pouzit jeste hicon koncovky kdyz nekdo nerad neutrik style.

0 xLajků:

221

polygon napsal:

Docela se daji pouzit jeste hicon koncovky kdyz nekdo nerad neutrik style.

Mám rád Neutrick, ale všechny kabely mám s Hiconama, páč jsou ty lomený pěkně placatý. Je fakt, že kupuju originál kabely Sommer Cable Spirit XS Highflex s těmi koncovkami Hicon, takže nepájím si je. Mám je léta letoucí a furt bezvadný. Mám třímetr, šestimetr a pak dva krátký k vysílačce. Kormě konektorů na nich mám rád to, že ten materiál kabelů nešpiní, respektive lze velice jednoduše otřít, nedrží se na něm špína. Jiný kabely už ani nechci. Je to tenhle typ: https://www.thomann.de/cz/sommer_cable_spirit_xs_highflex_90.htm

0 xLajků:

222

Ty jsou taky super. Ty mam v pedalboardu. Ja teda myslel klasicky konektory ne ty placky. Oproti neutriku jsou takovy drobnejsi

0 xLajků:

223 Naposledy upravil: joko (13. 10. 2022 14.04:36)

Tak tohle vypadá parádně!

armorgoldcables

https://www.armorgoldcables.com/

Jenom nevim, proč nemají i pozlacený konektory, zlaťáci jedni?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

224

joko napsal:

Jenom nevim, proč nemají i pozlacený konektory, zlaťáci jedni?

  protože kabel skoro jakekoliv si vytáhne každej z prdele, kdežto vyrobit dobrej konektor je vyšší dívčí? wink

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

225 Naposledy upravil: Lukáš (13. 11. 2022 21.13:36)

Přidám svoji zkušenosti s výrobou pájeného kabelu.

Vzhledem k vyšším cenám Planet Waves Custom Series, které jsem většinou nakupoval ve slevě big_smile, jsem se rozhodl si kabel vyrobit (bez předchozích zkušeností) a aspoň vyzkoušet, jestli bude vyhovující pro použití jako první kabel od nástroje (vzhledem k možnému útlumu výšek). V opačném případě bych ho použil až na výstupu efektů po nějakém bufferu v řetězci.

Pro kabel dlouhý 3 m jsem použil metráž Klotz AC110SW s konektory Neutrik NP2X-B. Kabel je opravdu mechanicky tuhý. Prostřední signálový vodič je od opleteného stínění oddělený vodivou plastovou vrstvou, samotné stínění je opravdu husté. Pro horší ohýbatelnost při pájení je dobré si kabel něčím uchytit, aby se s ním lépe pracovalo. Konektory jsou dobře pájitelné a kabel se snadno odizolovával (třeba odlamovacím nožem, pokud nemáte speciální vybavení smile). Bohužel je průměr kabelu Klotz AC110SW větší než plastové čelisti uvnitř konektoru (které jsem musel vylomit, jinak by se tam kabel nevešel), takže kabel není maximálně chráněn proti mechanickému namáhání. Dále se jack uvnitř mírně hýbe a zalézá dovnitř, když je držený za konektor, ale při držení za konec kabelu současně s konektorem se to neděje, takže se to dá zvládnout. Výše uvedené mechanické problémy by se pravděpodobně daly vyřešit konektorem pro výkonové kabely (vhodné pro větší půměr kabelu).

Neměl jsem z toho celkově dobrý pocit, dokud jsem nezměřil jeho výslednou kapacitu, která činila 210 pF, což je celkem nízká hodnota a útlum výšek by tedy měl být celkem nízký. Pak jsem kabel otestoval s basou/kytarou přes vysokoimpedanční vstup externí zvukovky, abych se přesvědčil a zároveň ho porovnal s kabely, které mám k dispozici. Jednoduše řešeno, hrálo a hraje to lépe než se všemi kabely, které jsem doma našel, což mi udělalo opravdu radost smile. Má to o něco více výšek s basou a s kytarou kromě výšek i více basů; zvuk se mi jeví více konkrétní (také jsem změřil kapacitu kabelu Planet Waves Custom Series, který mám doma a délce 610 cm odpovídalo změřených 635 pF).
Plánuji ho používat spíše v domácím prostředí a časem ještě uvidím, jaká bude mechanická výdrž. Každopádně za cenu okolo čtyř stovek a půl hodiny času si jde vyrobit (troufnu si říct) celkem kvalitní kabel pro domácí použití, což mi připadá fajn smile.

0 xLajků:

226

Kdysi, před třiceti lety, jsem měl oblíbené kabely Whirlwind Leader. Ještě před pár lety byly v nabídce u Thomanna, jenže já vůl jsem objednávku pořád odkládal, až z nabídky zmizely. 

Máte nějaký tip na podobné kabely? Kromě toho, že byly prakticky nezničitelné, měly skvělé elektrické vlastnosti, vzpomínám, že kamarádovi zachránily nákup kvákadla (koupil si Cry baby - a ono mu to "nehrálo", tedy hrálo, ale jak z pr... Zkusil jsem mu půjčit ty mé Whirlwind - a ejhle, najednou to hrálo jak se patří). 

Když už mám v kupě konečně hlavní gear (basy, Transit B, Elf) tak už bych se měl konečně dokopat k pořádným kabelům. Ty moje samodělky taky hrají (určitě lépe než nějaký low cost), ale přece jen...

Warwick Streamer 5 NTI  + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344  + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4
0 xLajků:

227 Naposledy upravil: karadam (31. 12. 2024 23.08:09)

Kabel Cordial CRI. Průřez jádra to má 0,75 mm², což je u nástrojového kabelu docela silné lano. Kabel patří podle nějakého hodnocení k nejlepším.

Parametry: https://www.thomann.de/cz/cordial_cgk_road_75.htm

Svého času jsem na něj pájel jacky od Switchcraftu, ale pak mne to přestalo bavit a koupil hotové v řadě CRI s jacky od Neutriku. Používám různé varianty délek a kombinace jacků cca 10 let a nebyl s nimi problém.

https://www.thomann.de/cz/cordial_cri_3_pp.htm

A mají ještě jednu perfektní vlastnost - zelené jacky a potisk na kabelu perfektně ladí se zelenou na Transitu. big_smile

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

228

Ja pouzivam prusvitny kabel SOMMER Cable Spirit XXL s jacky Neutrik (libi se mi ze je videt stineni smile a je dobry).

Mel jsem pred tim nejaky noname a basa hrala jak z prdele a porad jsem nemohl dojit na to proc (tupe, zahuhlane). Pak jsem zkusil zalozni kabel a ejhle najednou to hralo. Takze noname shit letel do kose a sel jsem po par dnech shaneni informaci o kabelech do Spiritu od Sommera. Taky to ma 0.75mm² prurez jadra.

Pětka K&K se snímači od Honzy Růžicky | TCE Polytune 3 Mini Noir, TCE SpectraComp | Markbass Big Bang + Hocke N112H
http://www.sichr.net
0 xLajků:

229

sichr napsal:

Ja pouzivam prusvitny kabel SOMMER Cable Spirit XXL s jacky Neutrik

Mám to skoro stejně. Drahně let používám Sommer Cable Spirit, ale řadu XS Highflex s lomenými jacky Hicon, a nic jiného už nechci. Má stejný průhledný kabel jako řada XXL (nešpiní se), stejný průřez jádra 0,75 mm, jen celkový průměr kabelu je 5,8 mm, kdežto XXL má 6,8 mm, tedy o milimetr víc. Mimochodem XS má kapacitanci jen 76 pF/m, XXL má 86 pF/m, což s ohledem na výšky hraje papírově lehce ve prospěch řady XS, ale těch 10 pF/m rozdílu stejně slyšet nebude ani na dlouhém kabelu. Ale jinak je to slyšet brutálně, což ukazuje video, které jsem sem o kousek výš dával, nicméně stačí použít něco s bufferem, třeba ladičku, a je to už zase bezpředmětné.

0 xLajků:

230

Už jsem to někde psal, jak nejsem téměř v ničem tradicionalista, tak ale také neměním to, co mi funguje, takže už hodně přes dvacet let používám staré a pro mě dost dobré kabely Planet Waves s vypínatelnými nepájenými jacky. Vyhovuje mi na nich všechno, tedy zvuk, skvělá mechanická odolnost kabelu, spolehlivost spojení jacku s kabelem (i když to provrtávání kabelu šroubkem vypadá opravdu divně) a vypínání jacku už považuji za jednu ze základních vlastností kabelu, resp. konektoru, kterou potřebuji. Jedinou věc, kterou bych jim možná lehce vytkl, je to, že ty jacky mají poměrně macaté tělo, takže se (možná) může objevit situace, kde se ty jacky nevejdou do opravdu stísněných prostor nebo zdířek hodně blízko u sebe.

Všechny kabely, které strkám do kytar, jsou minimálně těch 20 let staré a tak spolehlivé, že se vůbec nemohu vzpomenout, kdy jsem nějaký nástrojový kabel řešil. A to jsem jim dal opravdu zabrat. Takže mi za ta léta asi i unikly nějaké novinky, které by mi možná mohly také vyhovovaly, ale ty relativně vyšší pořizovací náklady na kabely PW považuji za jednu z mých nejlepších muzikantských investic. Vlastně teď ani nevím, co bych dělal, kdybych je potřeboval nahradit a jsem rád za tuhle diskusi.

0 xLajků:

231

Zkoušel jste někdo hi-tech kabely Evidence Audio, nebo Vovox? Je to opravdu takový rozdíl, za ty prachy?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

232

joko napsal:

Je to opravdu takový rozdíl, za ty prachy?

 No, není. Hifista by tam asi něco naměřil, ale reálně oproti top kabelům běžných výrobců jako je Klotz nebo Bespeco, tam velký rozdíl není.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

233

Používám Sommer LLX plus neutriky, nejnižší parazitní kapacita (59 pF/m) a mám už je léta bez jediného problému (předtím jsem s různejma bespecama apod co týden zkracoval a přepajoval zlomenej kabel).

0 xLajků:

234

Chybu neuděláš ani se značkou Mogami.

patr napsal:

a vypínání jacku už považuji za jednu ze základních vlastností kabelu, resp. konektoru, kterou potřebuji.

Chápu, že je to velmi příjemná věc (taky jsem jednu dobu tento kabel používal), ale nejsem si jist, jestli vypínač není místo, kde se může kvalita signálu snížit. Za sebe mám vypínání nástroje řešeno přes pedalboard (slepá větev s ladičkou v true-bypass liště).

Můžeme na nějakém srazu udělat zvukové porovnání kabelů smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

235

D.a.l.i napsal:

nejsem si jist, jestli vypínač není místo, kde se může kvalita signálu snížit

Je to hlavně místo, kde se kabel nejčastěji zku*ví. Měl jsem v minulosti s vypínačem dva kabely (pokaždé jiný typ) a nevydržel ten vypínač moc dlouho ani jeden.

0 xLajků:

236

Aidamos napsal:

Měl jsem v minulosti s vypínačem dva kabely (pokaždé jiný typ) a nevydržel ten vypínač moc dlouho ani jeden.

Mně za těch 20+ let neselhal ani jeden z těch PW kabelů/jacků. A při hraní je opravdu často přepojuji z nástroje na nástroj, pokaždé, samozřejmě, s vypnutím/zapnutím.

0 xLajků:

237

D.a.l.i napsal:

a sebe mám vypínání nástroje řešeno přes pedalboard

To já můžu taky, ale, možná kupodivu, se celkem často dostávám i k hraní bez pedalboardu, jak s basou, tak třeba s ak. kytarou, typicky třeba celý prosinec, kdy hraji i několikrát týdně koledy (a jsem rád, že je to zase na rok za mnou) a kde pedalboard nepotřebuji a řád ho netahám a není vždy jednoduché se dostat ke konektoru, do kterého je nástroj zapojený. A vypínání na kabelu mám už zautomatizované, zatímco třeba na ladičce se mi sem tam stává, že zapomenu, že jsem na ni šlápl a pak nehraju (mám ji standardně nastavenou tak, že stále ukazuje ladění, takže to pohledem na ladičku nepoznám).

Prostě, i když si uvědomuji rizika spojená s nepájenými a vypínacími konektory, jsem velkým příznivcem systému Planet Waves. A díky této mé dlouholeté spokojenosti nemám moc zkušenosti s něčím jiným, jen třeba vím, že mi nevyhovuje jeden z vypínacích systémů na konektorech Neutrik, ten s tím zatlačovaným kroužkem.

0 xLajků:

238

Já mám Planet Waves taky mezi oblíbenými, i když si myslím, že nejsou úplně TOP. Pro mě cena/výkon odpovídá mým požadavkům. Jeden mám taky 20+ a stále funguje. Možná je to tím, že si po kabelech nešlapu. Kdysi jsem koupil stejnej kabel kytaristovi a zničil ho za měsíc smile Kvalita kabelu se nejvíc projeví ve studiu a tam používám vždy jejich "spešl" kabely.

Roscoe Beck V String Bass, Fender JB V standard USA 2001, Trace Elliot AH400SMX  + T.E. 1048H + 1x15", Hocke BT70 + N112, T.E. Transit-B, T.E. Elf + 1x10" a nějaký zbytečný krabičky
0 xLajků:

239

Tombas napsal:

Možná je to tím, že si po kabelech nešlapu

A to já po nich šlapu, sem tam je přejedu kolečkovou židlí, skřípnu pod bednu atp. Ale taky jsem už asi dvakrát musel opravdu hodně zničený kabel u konektoru uříznout a konektor přesadit na zdravou část kabelu, čímž jsem přišel třeba o 5 cm kabelu.

0 xLajků:

240

patr napsal:

A to já po nich šlapu,

 proto mam ty telefoni snury big_smile  a je fakt ze se mi neposral zadnej dlouho vlastne ani nepamatuju.. jenom u tvidiveho fenderu se na kytrove dreane u jacku uvolnil ten latkovej potah ... 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

241

joko napsal:

Evidence Audio

Mam od nich 2 produkty:

SIS Kit - drahe ale TOP kvalita, jednoduche, rychle, setria miesto

Melody instrument cable - toto je ak sa nemylim ich lacnejsia seria, potom su Lyric HG a tusim Forte. 2 tieto kable mam vyse 7 rokov a uz ich treba opravit, samozrejme odisli v mieste napojenia na konektor. Trochu som nasrany, o kable sa staram priam vzorne a neda sa povedat, ze by prechadzali nejakou extra zatazou na podiu big_smile Dalsi krat si ich nekupim

0 xLajků: