1

Téma: Pasivizace basy

Hola. Po vcerejsi hrozive zkusenosti, kdy jsem na zkousce hodinu kvrdlikal s drátiskama a snažil se uchytit nějak provizorně baterii, která chvíli před tím (po dlouhých dvou letech snad) konečně došla a při výměně se tam utrhl drátek.... rozhodl jsem se, že budu tvrdý a nekompromisní a do basy si dodám buď pasiv-aktiv přepínač, nebo aktivku kompletně zruším.

Chtěl jsem se proto optat na nějaké schéma nebo radu, jak by to přepínání vlastně mělo fungovat... jsem teoretik a pájku beru jen v nejnutnějších případech, nicméně toto bude jeden z nich. Díky moc. Jestli se to tu již řešilo, stačí odkázat na příslušný thread.

Ibanez SR1305PM | Fokus V950 fretless | SWR Studio 220 | Carvin RL210 "Red Eye"

http://imagegen.last.fm/lastfmplain/recenttracks/5/j4ro.gif
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: lukas (20. 02. 2007 16.49:09)

Re: Pasivizace basy

schemata jsou na www.electrosonic.szm.sk

0 xLajků:

3

no pokud nejsou snímače taky na baterku....teda aktivní tak by to jít mělo

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

ja.ro napsal:

při výměně se tam utrhl drátek....

stejně nechápu jak se ti mohl urvat drátek když tam je taková vyklápěcí zasuvečka na baterku   ,jenom vyklopím vyměním a jedu dál.
btw mě  ve stejné base vydržela tak půl roku a teď čekám že dojde ta další ale uvidím nechám se překvapit smile

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

5

Já mám na Ibaneze zezadu vyklápěcí zásuvku a také se mi tam jednou uklepal drátek. Asi si žaponci nedali moc záležet. Teď jsem přemýšlej, jak tam mám dlouho baterku a je to něco málo přes rok - a furt dobrý.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

6

hele betaron mi kreslil zapojeni na prepinani aktiv pasiv mam to uz tak par mesicu zapojeny teda este sem tam nedal aktivku takze sem zatim pasiv... ale najdes to tusim v tematu ..upgrade N-fet...presne si to nepamatuju ..ale je to tam :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: