1

Téma: Onboard preampy - přehled, zkušenosti

Přesouvám offtopic diskuzi z jiného vlákna sem.

0 xLajků:

2

Re: Onboard preampy - přehled, zkušenosti

https://baskytara.com/img/m/3153/t/p1hka6ffob1o1v1fae1dfatk2ma73.jpg

V létě jsem si pořídil tuhle obludu. Nikdy jsem tyhle moderny nemusel, ale tohle mě v kombinaci s naším virtuoznim bubeníkem neskutečně baví.

Jediný co mě sralo, ze tam Ruda Sivčak v té době osazoval Aguilar preamp. Přišlo mi, ze s těma starýma Bartolini snimacema se to nepotkalo. Inu náhodil jsem udičku s včera mi přišla Bartolini elektronika. Nahodil jsem a musím říct, ze Bartolini fullstack je fakt pecka.

1 xLajků:

3

polygon napsal:

Aguilar preamp

Vždycky preampy aguilaru přišly takový divný. Jak když použiješ ne moc dobrý digitální eq. Zajímaly by mě zkušenosti ostatních. Máte někdo?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

Nejdrive bych vyzdvihl dve veci. Moc nesumi. Dobry prubeh treble potaku pri ubirani.

No a tedka co me stvalo. Za nejvetsi provar povazuju basy. Velká sirka pásma, nástroj to zahuhňává a jejich zdvih. Ten je kosmických +-18db. Sebemenší otočení poťákem je děsně znát. Frekvence středů - 400 a 800hz, coz se s temi bartolini potaky moc nesetkalo. Vím, ze to jde doladit kondenzatory ale kvuli tem basum jsem nemel naladu se v tom vrtat. Vysky takovy prumer. Asi bych si to dokázal predstavit s nejakym ustekanym JB, ale ne s touhle konfiguraci. Na nejakou poradnou metlu to fakt neni.

Co jsem si vsak vsiml je to pomerne oblibena konfigurace, jak u nekterych evropskych vyrobcu, tak na talkbass. Otazkou je proc. V evrope bych to videl na kriterium cena, protoze pri dovozu cely komplet (2xQuadCoil pro 6 strun, preamp) co mam na base vyjde dneska v novem na naprosto neuveritelnych a silenych +-900€ (300€ za dil priblizne) a to je pres kolem 22k, coz je proste naprosto neuveritelna palka. Komplet od AG v podobnem stylu bych posehnal za 15k, za ten rozdil nakoupim na zbytek basy komplet HW v top kvalite.

Jinak vcera jsme si o tom vecer psali s df tak jsem dal do kupy zebricek aktivek co mi cca. za posledni rok prosli rukama at na mych basach, nebo na servisech.

Ibanez stock z multiscale BTB - total provar, sumela, vzhledem k castemu pouziti nastroje pro podladeni naprosty preslap
Sire preamp - trosku lepsi ale za taky katastrofa, desne tim zabijou velice povedeny snimace
Kent Armstrong aktivky - za ty prachy naprosto super. Neni to nejaka extra trida, ale funguje to nad ocekavani. Je teda fakt potreba poradne vystinit sachtu. Plati pro obe varianty. Me se vic libi to dvou pasmo, ale vyzaduje teda aby nastroj sam o sobe hral a snimace se slusnym stredovym pasmem.
Glockenlang 2band - funguje, nebarvi, ale ze bych si z toho sednul na prdel to teda ne. Co se mi libi tak ty vysoko polozeny vysky se pri stahovani chovaji podobne jako tonovka
Aguilar - viz vyse
EMG - dvou pasmo ve spectoru s jejich aktivnima snimacema. Dela to co ma, za me spis do trosku tvrdsi muziky. Celek mel docela svuj ksicht, ktery mi uplne nesedel, ale rozhodne neni spatny.
Old school ESP Cinnamon - woe 90. jako prase. Za me by to bylo super, ale se slabymi snimaci. Nejaky hovado k tomu napasovalo brutalne narvany snimace od Seymour Duncan v kombinaci P+Double J a ta aktivka to nezvladala a pri boostu od pulky nahoru kreslila. Uz jsem z toho byl spatnej, tak jsem si tu basu vzal z dilny do zkusebny a tam mi to doslo. Gain jsem musel oproti normalu sundat o vic nez 50%. Skoda.

A ted uz se blizime k topu co mi proslo rukama.
Michalik - prekvapko smile Tahle aktivka je sveraz. Pri laborovani s tim clovek musi pouzivat usi jak to nema center click. Kdyz clovek prijde na chut jeho filozofii tak super. Za me je i celkem blbuvzdorna (ani v extremech to neni vylozene pruser). Mel jsem ji chvili na svem JB na zkousku a tedka prijde do basy co delam. Pak taky v jednom Spectoru.
Sadowsky - opet trochu zajimava filozofie boost only. Tuhle jsem mel v ruce jenom chvili, tady praktickou cast popise spis df
Noll 3pasmo - tuhle jsem daval do te multiscale Ibanezky. Decentne pribarvuje, neskutecne variabilni, nesumi, je to sice protimluv ale definoval bych to jako hifi s ksichtem. Kdyz jsem to menil tak jsem se s typkem domluvil, ze si ji pujcim do ty svoji sestky na jednu akci a jako musim rict, ze bych s tim dokazal radostne zit.
DarkGlass - takovy pseudo 3pasmo. Ma to basy, stredy a vyssi stredy (nekde nad 2khz tusim). Do tvrdsi muziky bych sahnul po tomhle naprosto bez vahani.
Bartolini - dalsi sveraz. Za me si to sedi s tema HB od nich jak svina. Celkem vyrazne barvi zvuk. Dejte mi nejaky cas a napisu vic smile Zatim mi to prijde jako aktivka, kterou si clovek bud zamiluje a nebo ji hodi oknem. Hodne me s tim bavi slap (ne ze bych to umel, ale nadseni mi nechybi big_smile), kdy jsem z toho byl schopnej vytriskat sound, ktery v leccems pripomina basy Ken Smith.

0 xLajků:

5

polygon napsal:

Jediný co mě sralo, ze tam Ruda Sivčak v té době osazoval Aguilar preamp. Přišlo mi, ze s těma starýma Bartolini snimacema se to nepotkalo. Inu náhodil jsem udičku s včera mi přišla Bartolini elektronika. Nahodil jsem a musím říct, ze Bartolini fullstack je fakt pecka.

Měl jsem také staršího jasanového Sivčáka s Aguilar OPB-3 aktivkou a Bartolini snímačema. Zvuk samotné basy mi vždy připadal takový divně tupý. Ale v kapele vždy zněla parádně.

Mirek Vlček | Ruda Sivčák➝Simon Keats, Roger Smith➝Marco De Virgiliis | Udo Klempt-Gießing➝Alex Claber
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: tao-kan (17. 01. 2024 10.04:50)

Polygone, to je moc pěknej soupis smile Díky.

Šimi napsal:

Zvuk samotné basy mi vždy připadal takový divně tupý.

 Myslíš, že to bylo preampem? Nebo hrálo tupě sama o sobě?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

7

Vzhledem k tomu ze mam podobnou sestavu jako Šimi tak preampem. S tim Aguilarem to bud delalo neprijemnej telefon (800hz) nebo to huhnalo (400hz), ale vzdycky si to nejak zkrz kapelu naslo cestu. Ono ty Bartolini snimace jsou trochu specificke, jsou dost slabe a je to tim preampem trosku nakopnout a dobarvit. A to tomu AG moc neslo.

0 xLajků:

8

tao-kan napsal:

Polygone, to je moc pěknej soupis smile Díky.

Šimi napsal:

Zvuk samotné basy mi vždy připadal takový divně tupý.

 Myslíš, že to bylo preampem? Nebo hrálo tupě sama o sobě?

Tak to byla jasanovka s transparentním lakem, takže bylo vidět perfektní dřevo, a na sucho pod rukama krásně rezonovala, takže basou to určitě nebylo. Jeslti to bylo snímačema nebo aktivkou nebo kombinací nevím. Nicméně asi jsem se nevhodně vyjádřil, "divně tupý" zvuk neznamená hodně tupý. Spíš tak jako lehce přitupený, nedovedu to úplně popsat, proto jsem napsal "divně tupý". Ony ty Bartolini nejsou známé zrovna svojí nabroušeností, takže částečně to bylo určitě těmi snímači. Každopádně jak jsem psal, v mixu byl ten zvuk super, basa se táhla jako med. A jak už tady zaznělo, tak jsem si to i vybavil, ten Aguilar měl naprosto šílený zdvih, stačilo pootočit knobem o milimetr a zvuk už se změnil. Jako preamp, kde točíš dokola a zvuk se skoro nemění je na prd, ale tohle byl opačný extrém a taky to nebylo nic moc.

Mirek Vlček | Ruda Sivčák➝Simon Keats, Roger Smith➝Marco De Virgiliis | Udo Klempt-Gießing➝Alex Claber
0 xLajků:

9

Dal jsem do Ibanezy OBP-2 a muzu potvrdit vyse recene, obrovsky zdvih obou pasem, za me realne nepouzitelny. Vetsinou jsem to paradoxne mel zaaretovany na nule. Pri vytazeni vysek to sumelo velice rozumne, takze z tohoto pohledu ok. 
Jinak zvuk byl takovy dost cisty, ale prijemny.

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

10

Hlavne ten zdvih byl tak blbe rozlozeny ze kolem aretace do delalo dost paseku. Jsem si rikal, ze ten kdo ten preamp navrhoval nikdy nehral nalitej joy

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: df (18. 01. 2024 10.04:17)

Preamp Sadowsky 

Mam zkusenost jen s modely MV, UV60 a UV70. V kazde base byl preamp zapojeny trochu jinak, na UV60 a UV70 bylo ovladani Volume Neck, Volume Bridge, VTC(clona) a pak Bass boost, Treble boost, kdezto MV ma Blend Neck/Bridge, VTC, Bass boost, Treble boost. Je to tak trochu jiny preamp, ale za me vynikajici. Vsechny modely fungujou v pasivnim rezimu tim, ze se vytahne VTC knob. VTC tedy funguje jako pasivni clona a zaroven aktiv/pasiv prepinac.

Sadowsky ma svuj charakter. Hraci obecne, co jsem se docetl, tomu rikaji "scoped" nebo "mid-scoped" zvuk. Kdyz jsem to vzal do kapely, najednou jsem mohl jit s hlasitosti asi o 30 procent niz a ton krasne prolezal. Pri nahravani sem byl z mixu schopen dostat spoustu JB zvuku, trochu modernejsich, ale zadny extrem. S pouzitim VTC jsem dokazal dostat blize smerem k aktivnim Fenderum. Klasickou pasivni Fender spinu tam sice nedostanete, ale to ani neni ucelem. Po debate s nekolika zvukari jsem nabyl dojmu, ze mit klasicky pasivni Fender dirty ton se se Sadowsky scoped zvukem vlastne i navzajem vylucuje.

Absence korekce stredu mi vadila jen prvni den, zvyk je zelezna kosile. Jakmile jsem se s tim trochu seznamil, povazuju tuhle koncepci VTC + Hi/Lo boost only za nejlepsi. Vubec nic mi nechybelo. Boost only ma velmi velky zdvih. Nikdy jsem nesel pres 30 procent maxima pri svem stylu hrani. Rekl bych ze je to super na slap a praci se zvukem na podiu. Velmi zajimave je nastaveni VTC na 50%, Treble boost + 50% a Bass boost + 10%.

Rekl bych, ze jsem doma nemel baskytaru s vyrovnanejsim tonem, hlasitosti a dynamikou po celem hmatniku, nez jsou Sadowsky. Je to vychytana koncepce, ktera si sedne s jakymkoliv Jazz Bassem a dokaze mu dodat poradne koule. Jestli je to zadouci, to uz si musi kazdy vyzkouset sam. Nic se ze zvuku neztraci, zadny pocit tonu pod dekou, vynikajici dynamika. Myslim, ze koncepce preampu neni ve vsech basach Sadowsky stejna a pro ruzne rady se pouzivaji ruzne kombinace vinuti snimacu, magnetu a preampu. UV a MV i pres Sadowsky charakter hrajou uplne jinak. Ja davam prednost nastrojum MV s mensim telem, noise canceling snimaci a blend potakem. Jsou to takove Sadowsky pro Sadowsky puristy, nebo jak to jinak nazvat.

Prakticke pouziti na prikladu... Kdyz jsem se nastavoval pro podium nebo i na nahravku, potahl jsem basy a vysky nahoru, aktivka volume naplno, blend na kobylkovy snimac. Takhle jsem si nastavil neco jako volume max strop a ubiral bud volume, basy nebo vysky podle songu a nastaveneho snimace. Mel jsem vlastne moznost si pomoci 4 jednoduchych knobu nahradit graficky ekvalizer. Kdy jsem hral groovik ala precl na krkovy snimac, ubral jsem trochu volume a pridal VTC. Kdy jsem potreboval tvrdy pevny zvuk na slap, tak jsem volume vytahl vic, VTC otevrel a pridal si vysky.

Zaverem, je to velmi chytre vyresene a kombinace jednoduchosti a prakticnosti mi sedi. Za me je skoda, ze s tim malo hracu experimentuje nebo hleda ruzna nastaveni. Doporucil bych vsem Sadowsky basolidickum otestovat - volume na 70% nebo 50% at boosty neclipuji, vytavit bass boost a treble boost co snesete, dat tam VTC na 50%. Tim se jakoby uplne vytrati stredy a mate dost ostre moderni V nastaveni, ktere byste od JB vubec necekali. Boost ma velky zdvih, ale jednak se nemusi pouzivat zdvih v plnem rozsahu a take, dava to v kombinaci s Volume knobem(ktery my basaci narozdil od kytaristu tak nejak ignorujeme) dalsi moznosti nastaveni.

0 xLajků:

12

df napsal:

Preamp Sadowsky 

 Pěkný, tohle použití se mi moc líbí. Trochu mi to připomíná MM, kde "klasické" nastavení je basy a výšky naplno, takže mid scoop.

0 xLajků:

13

... no a proto v každý base aktivku vypínám a z každý konfigurace snímačů nakonec udělám pasivní jazz bass. Překvapivě i v Laklandu big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
1 xLajků:

14

Ivo napsal:

Překvapivě i v Laklandu 

 Hraje bez baterky? A to mas Bartolini nebo uz ty novejsi snimace?

0 xLajků:

15

df napsal:
Ivo napsal:

Překvapivě i v Laklandu 

 Hraje bez baterky? A to mas Bartolini nebo uz ty novejsi snimace?

Ano, má přepínač na vypnutí... Snímače Lakland.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

16

Ivo napsal:

Ano, má přepínač na vypnutí...

 Jen bych upozornil, ze muj starsi Lakland sice ma prepinac vypnuti, nicmene bez baterky nehraje at uz je prepinac aktivni nebo ne, coz by mohlo byt neprijemnym prekvapenim.

0 xLajků:

17

Tak jsem vcera tu Bartolini aktivku vzal na zkousku a poreferuju jak jsem dopadl. Trosku jsem se priozral big_smile A ted k te aktivce.

Jak jsem psal uz vyse, je to sveraz. I s korekcema na rovno to zvuk celkem obarvi ve stredovem pasmu. Koukali jsme s df na schema a maji tam narvany ve stredovem pasmu tlumivky. Netusim proc (df je alespon schopny vyjmenovat co by to mohlo delat big_smile). Nicmene vysledek je velice zajimavy. To obarveni to streli do takoveho vintage pasma. Kdyz se trosku pridaji stredy, vintage charakter tam zacne byt vyraznejsi. S krkacem se da udelat docela fajn ala precl sound. Co je super, tak si to v tomhle modu si to dobre rozumi se zkreslenim (pokud povazujete Soul Food za zkresleni big_smile). Naopak kdyz z toho zacne clovek ty stredy kuchat, dostavam z toho moderni sound, ktery diky pozici snimacu v leccems pripomina Ken Smith basy (hlavne pri slapu).

0 xLajků:

18

df napsal:

Jen bych upozornil, ze muj starsi Lakland sice ma prepinac vypnuti, nicmene bez baterky nehraje at uz je prepinac aktivni nebo ne, coz by mohlo byt neprijemnym prekvapenim.

 Ano, maká i bez bakterie.

0 xLajků:

19

Protoze jsem byl na doporuceni vyzkouset nekolik baskytar typu Jazz Bass od Sire pripojim svuj nazor na jejich aktivku. Abych usetril spoustu sprostych vyrazu, pridam jen, ze je to fakt skoda a za me teda asi nejvetsi zklamani z aktivky. I kdyz se mi ty basy nelibi(hlavne hlava je za me fakt obludnost laughing ) chtel jsem tomu dat sanci a pozkouset. Zpracovani je sice moc hezke a hlavne na krku je znat nejaka ta prace navic, ale elektronika je v tom proste desna. Je mozne, ze na podiu to poznat moc nepujde, ale ty tri kusy co jsem mel v rukou, to opravdu nebylo dobre a za me velky propadak.

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: eosine (22. 01. 2024 07.08:05)

Prosim, slo by to upresnit, co je na ni spatne? Spatne zvolene frekvence, maly ci velky zdvih, sumi vysky, huhlaji basy, zvuk se v kapele neprosadi, neni dobre odstinena, viklaji se nebo chrasti potenciometry,...???

A taky, o kterou generaci elektroniky slo? Uz jich stihli vice. 

Diky

0 xLajků:

21

eosine napsal:

Prosim, slo by to upresnit, co je na ni spatne? Spatne zvolene frekvence, maly ci velky zdvih, sumi vysky, huhlaji basy, neni dobre odstinena, viklaji se nebo chrasti potenciometry,...??? A taky o kterou generaci elektroniky slo? Uz jich stihli vice.  Diky

 Ty co jsem zkousel - na muj vkus hodne sumu, zvuk byl divne orezany, takovy ten plechovkovy charakter, asi bych to pojmenoval "zahuhlane a zasumene". Potenciometry nechrastily, to bylo ok. O jakou generaci slo bohuzel nevim. Pokud jsou nejake jine generace lepsi, tak jen dobre. Aparatem to nebylo, pak jsem na tom zkousel i jine basy a vse bylo v poradku. 

0 xLajků:

22

Také přidám svou trošku do mlýna, počítám jen to, co jsem měl trochu víc v ruce.

Michalík Tone pump

- skvělá, šíleně výkonná, parádně tlačí 

- použita na spectoru

Glockenklang

- extrémně čistá, asi nejlepší výšky

- použita na fender precision

Ibanez 

- divná při jakémkoliv nastavení, buď to duní nebo strašně cinká

- použita na soundgearu, stejné mi to přišlo na všech aktivních ibanezách, co jsem měl v ruce

Sadowsky

- takový "moderní vintage", dělá přesně to, co by tak člověk chtěl u fenderů (které to ale neumí)

- použito na sadowsky jb (btw., outboard varianta se mi líbila ještě víc)

0 xLajků:

23

Zajímavý filter based preamp na bazaru v Německu:

https://www.bassic.de/kleinanzeigen/lus … und.47325/

https://lusithanddevices.com/product/nf … azz-plate/

0 xLajků:

24

Díval jsem se na stránky těch Lusithanddevices a mají tam dobrá videa od Lobstera, jak to funguje.

Pro mě to zní tak, že je v těch filtrech jedno místo, kde to zní hezky a když to otočíte někam jinam, tak to začne znít bizarně a já bych to asi nevyužil. Teď by mě zajímalo, co dělá ten čudl na Hockeho aparátu, jak má MartinXC - clona/prezenc.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

25

joko napsal:

Díval jsem se na stránky těch Lusithanddevices a mají tam dobrá videa od Lobstera, jak to funguje.

 Samotná basa určitě. Když to použiješ při nahrávání nebo na živo, bude to podle mě dobrý k nalezení přesnýho místa, kde to dobře leze do kapely.

0 xLajků:

26

Takhle by to smysl dávalo. Ale asi bych to stejně nechtěl mít přímo na base, ale v externím preampu.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

27

joko napsal:

Takhle by to smysl dávalo. Ale asi bych to stejně nechtěl mít přímo na base, ale v externím preampu.

 Přesně! smile 

0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Šimi (24. 08. 2024 05.44:08)

Myslel jsem, že Glockenklang v mém Vlčkovi je top, ale teď se mi dostal do ruky Sivčák s Mike Pope Flexcore 6 a to je teda taky pěkná elektrárna. Super čistý jako Glockenklang, tónovka fungující v pasivu i aktivu, 4 pásma, každé volitelné ze dvou frekvencí pomocí jumperů uvnitř. Zdvihy tak akorát. Hodně muzikální. Ty vyšší a nižší středy na stacked potu jsou silně návykové. 

Glock i Mike Pope mají tu pro mě půvabnou vlastnost, že když je dáte na rovno a přepínáte mezi aktivem a pasivem, tak neuslyšíte rozdíl (pokud teda máte dostatečně krátkej a dobrej kabel, jinak pasiv samozřejmě žere trošku výšek).

0 xLajků:

29

Šimi napsal:

Sivčák s Mike Pope Flexcore 6

 Co je to za nastroj? Je to neco z jeho bezne produkce? Zrovna sveho Sivcaka budu vybavovat Sadowsky preampem, ale Mike Pope Flexcore 6 je dalsi mozna alternativa.

0 xLajků:

30

df napsal:
Šimi napsal:

Sivčák s Mike Pope Flexcore 6

 Co je to za nastroj? Je to neco z jeho bezne produkce? Zrovna sveho Sivcaka budu vybavovat Sadowsky preampem, ale Mike Pope Flexcore 6 je dalsi mozna alternativa.

Normální OSC http://sollerguitars.com/index.php?option=com_flexicontent&view=category&cid=29&lang=s, Mike Pope má většina, co má 6 knobů, aspoň co jsem klikal. Vygooglil jsem mj, že Pope je dlouholetý Fodera artist a tenhle preamp se tak objevuje v mnoha Foderách. 

0 xLajků:

31

Šimi napsal:

Myslel jsem, že Glockenklang v mém Vlčkovi je top, ale teď se mi dostal do ruky Sivčák s Mike Pope Flexcore 6 a to je teda taky pěkná elektrárna. Super čistý jako Glockenklang, tónovka fungující v pasivu i aktivu, 4 pásma, každé volitelné ze dvou frekvencí pomocí jumperů uvnitř. Zdvihy tak akorát. Hodně muzikální. Ty vyšší a nižší středy na stacked potu jsou silně návykové. 

Glock i Mike Pope mají tu pro mě půvabnou vlastnost, že když je dáte na rovno a přepínáte mezi aktivem a pasivem, tak neuslyšíte rozdíl (pokud teda máte dostatečně krátkej a dobrej kabel, jinak pasiv samozřejmě žere trošku výšek).

Vypadá fakt skvěle. Používáš tónovku a boost výšek najednou? 

0 xLajků:

32

tao-kan napsal:

Vypadá fakt skvěle. Používáš tónovku a boost výšek najednou? 

Jde to a dají se s tím nakroutit zajímavé věci, ale mám to krátce a praktické použití pro mé účely jsem nenašel. 

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: eosine (24. 08. 2024 18.33:27)

Dal jsem Mike Pope Flexcore od Sivcaka do Lakland 55-01. Vyhovuje mi jeste o neco lepe nezli treba J East. 

Lakland Skyline 55-01 with LH3 pickups and Mike Pope Flex Core system 5 preamp - sound demo

https://youtu.be/IHJ6Vb2qozU

0 xLajků: