1

Téma: Jaké originální snímače na Fender Jazz Bass?

Ahoj,

mám 4 strunnou Fender Jazz Bass American Standard, r.v. 1997, ale koupil jsem jí s jinými, neoriginálními snímači? Lze nějak zjistit, jaké snímače do této baskytary Fenbder dával a kde se dají sehnat?

Díky m

Fender Jazz Bass® American Standard '97 Candy Apple Red (USA) + Fender Jazz Bass® Aerodyne 04' (Japan) / GK Fusion 550 + GK 410RBH + GK 115RBH
0 xLajků:

2

Re: Jaké originální snímače na Fender Jazz Bass?

meiilax napsal:

koupil jsem jí s jinými, neoriginálními snímači

Co tam je teď a proč se Ti to nelíbí?

meiilax napsal:

Lze nějak zjistit, jaké snímače do této baskytary Fender dával a kde se dají sehnat?

Neřešil bych, co tam tenkrát bylo, vrznul bych tam to, co je k dispozici teď, bude to +/- stejné, ne-li lepší:

https://www.thomann.de/cz/fender_original_jazz_bass_pu_set.htm

https://www.thomann.de/cz/fender_pure_vintage_66_j_bass_pu_set.htm

https://www.thomann.de/cz/fender_pure_vintage_74_j_bass_pu_set.htm

https://www.thomann.de/cz/fender_cs60jazz_set.htm

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3

Mám tam teď DiMArzio, jsou pro mě příliš hutné hlavně v basech. Dneska jsem hrál na americký JazzBass s originálními snímači a zvuk byl pro mě čitelnější ve středech a basech, celkově se mi zvuk mi líbil podtatně víc.

Fender Jazz Bass® American Standard '97 Candy Apple Red (USA) + Fender Jazz Bass® Aerodyne 04' (Japan) / GK Fusion 550 + GK 410RBH + GK 115RBH
0 xLajků:

4

meiilax napsal:

Mám tam teď DiMArzio

Rozumím. Jestli to jsou ty DP123, tak ty nejsou asi úplně typicky jazzbassové, ale mají zase tu výhodu, že jsou bezbrumové, a také mají štelovatelné pólové nástavce. Vrazil bych tam něco z toho, co jsem psal výše.

0 xLajků:

5

Mám JB American Standard 1997, a snímače z něj by asi byly k mání - dal jsem tam DP123 krémový..

Kobylkáč je teda převinutej panem Machem, před lety jsem při úpravě výšky snímače poškodil vinutí.. Ale magnety samozřejmě původní.

Kdyžtak se ozvi.

Fender Jazz Bass American Standard 1997, Jolana Alexis,
Fender Jaco Pastorius Tribute Custom Shop Jazz Bass 2009,
Rickenbacker 4003 Snoglo 2013, Fender Precision 63 American Vintage 2017,
Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019, Fender Tony Franklin Fretless 2020,
Hofner Violin 500/1 RLC 63 2021, Mesa M6 Carbine Flatwound Club #3
0 xLajků:

6

https://baskytara.com/img/m/2412/t/p1hf219s2e8741il1thg18061ms23.jpg

Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019, Fender Tony Franklin Fretless 2020,
0 xLajků:

7

meiilax napísal(a):

Mám tam teď DiMArzio, jsou pro mě příliš hutné hlavně v basech. Dneska jsem hrál na americký JazzBass s originálními snímači a zvuk byl pro mě čitelnější ve středech a basech, celkově se mi zvuk mi líbil podtatně víc.

Tie DP123 sa daju aj prepinat medzi parallel a seriou a pripadne kombinacie su dost zabavne, stoji to za skusku.

(Len samozrejme, treba niekde umiestnit tie prepinacie packy) , co moze byt na jb problrmatickre

pkGuitars .1                Tokai Hardpuncher ´21        Warwick Corvette SS       
pkGuitars .2 V              Yamaha BBP35 '22                Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

8

Ray Smith napsal:

Mám JB American Standard 1997, a snímače z něj by asi byly k mání - dal jsem tam DP123 krémový..

Kobylkáč je teda převinutej panem Machem, před lety jsem při úpravě výšky snímače poškodil vinutí.. Ale magnety samozřejmě původní.

Kdyžtak se ozvi.

Má to převinutí nějaký vliv na původní zvuk?

0 xLajků:

9

Já jsem rozdíl nepoznal, chtěl jsem po panu Machovi, aby to bylo jako originál.

0 xLajků:

10

Na starou ameriku pokud je tělo olše a krk palisandr, bych si dal lindy fraliny a nějaké niklové struny. 

Fender PB US, JB MIM, JB MIM FL, MarleauxDiva fy Růžička, Spector Legend Classic 6, Palatino, Ibanez SRH500FL;
TCE250BH+Soundelirium 12UL, Hocke BT70+BN112M, Peavey/EVM15L+Peavey Mark III, Hocke BT120+Hocke B115, Hocke BN210, AldaxSPM250, Samson C-valve preamp...
0 xLajků:

11

MartinXC napsal:

Na starou ameriku pokud je tělo olše a krk palisandr, bych si dal lindy fraliny a nějaké niklové struny. 

Můžeš rozepsat? Jak jsou zvukově jiné než původí Fendry? Díky..

0 xLajků:

12

meiilax napsal:

 Omlouvám za skok do řeči, ale protože Fraliny mám na Laklandu, měl jsem na Laklandu a měl jsem je i na Fender PB, tak zde přispěji. Jedná se o subjektivní názor, že... jsou velmi blízko "starému zvuku" a jako jediné snímače narozdíl od Seymourů, DiMarzii a dalších se mi jeví jako hodně věrné a Fenderu podobné.

Tady zvuková ukázka: Lak Joe O.

0 xLajků:

13

MartinXC napsal:

lindy fralin

Lindy Fralin mě neuráží, jsou to rozhodně dobré snímače, měl jsem je na spoustě půjčených bas, hlavně Laklandů, ale osobně z nich mám pocit, že jsou prostě takové "hodné". Osobně mám radši špinavější, sprostší zvuk. Nevím, možná jen můj pocit.

0 xLajků:

14

meiilax napsal:
MartinXC napsal:

Popsat ... asi ne :-)

Ale originály 25 let staré těžko sezeneš. Novým bych nevěřil. A už to tu zaznělo případně mrkni na talkbass.com - fraliny budou asi nejblíž tomu co bys na té base čekal, kdyby byla původní. 

Fender PB US, JB MIM, JB MIM FL, MarleauxDiva fy Růžička, Spector Legend Classic 6, Palatino, Ibanez SRH500FL;
TCE250BH+Soundelirium 12UL, Hocke BT70+BN112M, Peavey/EVM15L+Peavey Mark III, Hocke BT120+Hocke B115, Hocke BN210, AldaxSPM250, Samson C-valve preamp...
0 xLajků:

15

Já dál Fraliny na American Professional II. Čekej víc klasický vintage zvuk, řekl bych, že i dost vyrovnaný. Jsem moc spokojen.

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

16

MartinXC napsal:

Novým bych nevěřil.

Důvod?

0 xLajků:

17

Aidamos napsal:
MartinXC napsal:

Novým bych nevěřil.

Důvod?

Za 25 let se mnoho změnilo: v kvalitě materiálů (měď, čistota slitiny pro magnety), výrobním řetězci (čína je všude), atd.

0 xLajků:

18

Hod tam naprosto cokoliv s Alnico magnety. Bude to lepší než ty původní.  Na standard Fender produkci nejsou ty jejich snimace vubec zadne terno aby jsi je hledal. Dost casto byvaji dost tragicky. Bylo obdobi, kdy magnety se nastrkali do plastoveho vylisku atd. Druha vec je to co delali s dratem. Museli ho v ramci setreni brutalne prepinat, protize to co jim se podarilo s poly izolaci, tak me se nepovede pri dodrzeni nejakych rozumnych hodnot ani s napinakem, natoz rucne s enamelem, ktery je o chloupek trnci. A dost castym nesvarem byva taky, ze maji spatne serizene dorazy a dochazi k tomu, ze se nabere "vic dratu", ktery se tam pak "pomacka" a vznikaji tam ve velkem virive proudy (blby na zvuk), nebo preruseni vinuti (ticho ????).

0 xLajků:

19

Uf, jsem si úplně vzpomněl na svoji 51 NoCaster sadu, přičemž prý Custom Shop, u které to na krkáči studeňákem řvalo snad ještě z krabičky..

0 xLajků:

20

Custom shop je jenom oznaceni serie, ale fakt to neni delany rucne. Na to vubec nemaji kapacitu a drzi si to jenom na Custom shop kytary a masterbuildy.

Jinak ten krkac jim nezazlivam, jestli to bylo kolem krytu grinning to neni pajeni, ale letovani okapu. A co teprve mosazne zakladny na humbuckerech. Davam je na nizkovystupni snimace pro jazzovky na umravneni vysek a to je lahudka.

0 xLajků:

21

Nene, spoj drátu vinutí a vodičů.. Ale on ten druhej byl na tom moc obdobně -> musel jsem to propájet celé. 

0 xLajků:

22

Hazime opravarske historky? big_smile Ty moje nepotesi nikoho. 

0 xLajků: