1

Téma: B.troot

B.troot ∏ 

https://baskytara.com/img/m/2607/t/p1hd4f1263so81dcgft6at814aj3.jpg

Popis:

Nejedná se o recenzi v pravém slova smyslu, protože jsem se na base ∏(pí) podílel, kreslil si konstrukci, vybíral a sháněl materiál. Chlubení se je správnější název než recenze. Jedná se vzhledem o obyčejnou P bass, avšak s neobvyklou kombinací dřev a pár věcmi udělanými jinak. Tělo je z evropského jasanu o určitě váze. Vzhledem let jsem si také vybíral, lepeno z více kusů. Krk je fládrovaný javor, hmatník eben, v krku jsou dvě pasivní grafitové výztuhy. Profil krku je podle 58s precision předlohy, ale upravený směrem k JB tak, aby byl na nulťáku tenší. Snímač RM, alnico, podle mého přáni navinut. Kondenzátor a potenciometry zvoleny trochu jinak než na PB.

https://baskytara.com/img/m/2607/t/p1hd4f12631aqbpkp1vp81f8fvsa4.jpg

https://baskytara.com/img/m/2607/t/p1hd4f12641qk51gg7f8rb0k15vl5.jpg

Proč takhle:

Delší dobu jsem si hledal precision a žádný neměl to, co jsem hledal. Fenderů jsem vyzkoušel desítky. Různé varianty kopií od Laklandu, Sire, menších výrobců a protože to pořád nebylo ono, tak jsem začal pátrat, co se mi na kterých basách v minulosti líbilo. Evropský jasan mě zaujal na kamarádově kopii JB. Později jsem narazil na basu s ebenem na hmatníku a napadlo mě tohle všechno zkombinovat s co nejplnějším profilem krku při zachování macatosti krku PB. Výsledkem je B.troot.

Zvukové ukázky:

Ukázka 1

Ukázka 2

Ukázka 3

1 xLajků:

2

Re: B.troot

Naprostá paráda, vzhledově i zvukově. Krásné dřevo jak na těle, tak na krku. Já osobně bych určitě volil lehčí mechaniky, buď Hipshot nebo třeba Gotoh RES-O-LITE. Kolik ta basa váží?

Jo a dík za ten red pearloid pickguard, nechám si taky takový udělat. Přemýšlel jsem, zda red pearloid nebo red tortoise, eventuálně jiný, ale bude to tenhle.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Lukáš (19. 10. 2023 19.40:05)

Kdybych to měl popsat tak, jak slyším, tak to fakt hrne, ale opravdu moc příjemně smile.

0 xLajků:

4

Lukáš napsal:

Kdybych to měl popsat tak, jak slyším, tak to fakt hrne, ale opravdu moc příjemně smile.

Taky se mi to moc líbí - jak zvukově, tak vzhledem.

Eben je skvělé dřevo na hmatník, škoda, že ho Fender prakticky nepoužívá (kromě Tonyho Franklina).. 

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

Dík za ohlasy. Basa váží 4.8 a bylo jasné od začátku, že bude těžší. Mechaniky jsou lehčí než vypadají.

Eben se prý moc nepoužívá jak kvůli vyšší ceně, tak kvůli špatné obrobitelnosti, ale známosti ve fabrikách Fenderu nemám. :-)

Chystám se udělat nějaké normální fotky. Zapomněl jsem dodat, že povrchovka těla je olej.

0 xLajků:

6

Paráda!

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: joko (20. 10. 2023 12.27:41)

Krásný! Hoď sem víc fotek, ať máme nad čím slintat ;-)

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

8

Pěkný nástroj, jaké používáš struny? 

0 xLajků:

9

Krásná práce. Koukal jsem, že kobylka by umožnila provedení se strunama skrz tělo, neuvažoval jsi o tom? Já to měl na Laklandím preclovi a přišlo mi to super. Jinak zvuk super, tahle kombinace dřev se evidentně super. Jetě se zeptám na ten snímač, co jsi měl za požadavky? Nejaký zvlášní vinutí nebo magnet?

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

10

Vrci to paradne smile  jen na muj vkus to yypada moc nove big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: df (21. 10. 2023 10.37:55)

Struny používám Sadowsky Blue label .45. Ale mám tu Thomastik Powerbass, které tam brzy půjdou, protože Saďoury jsem několikrát přehazoval a už jsou hodně ohrané.

Na snímač jsem měl požadavek trochu víc zbasovat, což asi znamená mírné převinutí. Původně jsem chtěl struny skrz tělo, ale zkoušel jsem a nakonec to nechal tak.

0 xLajků: