1

Téma: Zpěvové bedny

Ahoj, máme v plánu s kapelou pořídit zpěvové bedny na ozvučení zpěvu a akustické kytary do menších klubů, hospod a podobně (další dvě kytary a basa jdou v těchto případech pouze přes svoje aparáty a bicí nasucho). Větší akci si necháváme zvučit zvukařem s jeho aparátem, ale do menšího chcem jít sami a bez zvukaře. Rádi bychom celkový výkon beden zhruba okolo 300 až 400 W, s tím, že by bedny měly být aktivní, abychom do nich mohli hnát signál přímo z mixáčku (který bude tak cca do 5 až 10 metrů a od beden). Mám na vás otázku, zda nemáte nějakou radu či doporučení značky, výrobce atd. Jste tady zkušení muzikanti a víc hlav víc ví smile Díky.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

2

Re: Zpěvové bedny

Cau,znacku ti neporadim,ale jestli hrajete nejakej rachot,tak tech 300-400 wattu muze bejt dost malo.My sme si parkrat zvucili mensi akce (nebo kdyz nebylo na zvukare) a tahnem to 6ti bednama a 2 zesilovacema,ktery maj dohromady asi 1Kw a nekdy sme radi,ze je ten zpev aspon trochu slyset.Ale to jsou punkovy akce-takze to je opravdu kraval smile.

Basa:       Line 6 Variax Bass 700                                                                                             
FX:           Line 6 POD X3 Live (multiFX/PreAmp), G-K Dieseldawg (distortion)
Rack:       G-K 1001 RB II (Amp), DBX 266 XL (kompresor,gate)
Box:         G-K Neo 212, SWR Big Ben (1x18")
0 xLajků:

3

Nejlépe pro tebe bude podívat se na forum muziker.cz do sekce ozvučení. Tam se přesně takovéto dotazy vyskytují a je tam borec, který fundovaně odpovídá k to muto problému.

http://forum.muziker.cz/viewforum.php?f=17

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

4

Díky moc,
Lubosk: O výkonu pouvažujem - hrajeme zábavku a zatím si do menších prostor stačíme s polovičním výkonem, ale kvalita nic moc.
Betaron: Na fórum jsem se mrknul, některé z threadů budou určitě zajímavé - už teď mne navedly na různé značky, které jsem ani neznal.

0 xLajků:

5

Osobně mám výborné zkzšenosti s bednama od Yamahy-http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTMxOA==&akce=detail&id=16646 Hrají fakt perfektně, máme je v jedné kapele právě na hraní menších kšeftů bez zvukaře, tam to krmíme powermixem od Yamahy-no a na základě dobré zkušenosti jsem si je sehnal použité i pro svoji druhou kapelu, tam je krmím koncákem Phonic 2x500w a signál přivádím malým mixem od Behringeru.
Přijde mi výhodnější mít zesilovač zvlášť a ne vestavěný, to je ale věc názoru..

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

6

Díky za názor, osobně taky o pasivech uvažuju, ale při zvažování pro a proti mi zatím vychází lépe aktiva (aspoň tedy pro naše minimalistické záměry). Přesto chápu, že mohou být situace, kdy jsou pasiva výhodnější a výhled do budoucna by si člověk asi měl udržet. Ještě pošpekuluju.

0 xLajků:

7

pipa napsal:

Osobně mám výborné zkzšenosti s bednama od Yamahy. Hrají fakt perfektně, máme je v jedné kapele právě na hraní menších kšeftů bez zvukaře, tam to krmíme powermixem od Yamahy

+1!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků: