301

Re: Odborníci přes lakování - rychle sem!

Jo to bude putovni. Puvodne muj, ja ho predal spolecne s basou Viktorovi. Imho nejlepsi snimac na precla.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

302 Naposledy upravil: df (05. 01. 2023 22.00:50)

polygon napsal:

Tak vidis  neni tam zelva, je to cerny 3 vrstvy. Zelva je draha  tohle byl prvni nastroj co jsem delal, takze se srazel rozpocet na minimum. Snimac od Hastur (diky diky), černý pickguard v akci (trochu mi nelicuje u krku) atd. Jediny dva kusy hardwaru musim pochvalit, mechaniky od Schalleru a hlavně teda tuhle kobylku. Stoji par supu a po obrouseni bordelu dole je uplne bozi.

 Takze jsi to proste nabouchal natvrdo tmavym tmelem, obrousil, namoril a takhle to vylezlo? Vypada to skvele, ale takhle od pasu by me to nikdy nenapadlo a premyslel bych jestli to to drevo nejak nazabije(i kdyz je urcite jedno cim ty pory ucpes, sou proste ucpany). big_smile big_smile Nijak se tomu nebranim a nechci aby to vyznelo jako polemika o tvym postupu, jen sem dycky aplikoval mordilo pred plnicem. Mam tady maly kus podobneho jasanu jako na base, tak si to na tom mozna cvicne zkusim nez to dam na telo. Ten tvrdovosk se jmenuje jak presne? Tvrdovoskovy olej? Vyskakuje toho tady na me plno a ja bych rad nekde brzy nakoupil matros a pustil se do toho.

0 xLajků:

303

Jinak me se na jasanovych telech strasne libi tenky laky nebo obecne povrchovky, ktery nechaji vyniknout tomu povrchu dreva. Dela to treba Sandberg: https://www.thomann.de/cz/sandberg_california_ii_vm4_mn_blb.htm

Nevim jak to delaji, ale libi se mi to vic nez dokonale vyplneny, vyrovnany laky.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

304

Tak tohle je vyzkoušený postup od jiných blush

S tím mořidlem musíš aplikovat před plnicem. Ale chce to mít sakra cit pro broušení, hlavně v blbe přístupných místech a kolem hran.

Používám tohle https://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/35-1-Laky-plnice-tmely/0/5/3977-Tvrdo-voskovy-olej-na-kytary-Guitar-hardwax-oil

Tmel musí být ten vodou ředitelny, pozor na to. Naředit na kašičku, roztahnout špachtlí nebo stetkou. A lepší na víckrát. Když ho dáš moc tak ti netvrdne a broušení vypadá, takže pak musíš znovu.

Jinak ještě kdybys chtěl vidět, tak když použijes světlejší odstín tmelu tusim, ze je to Soudal smrk, tak to vypadá takhle jako na starikove teleti:

https://baskytara.com/img/m/3153/t/p1gm1su82hmo375k1tc6rbn1kof3.jpg

0 xLajků:

305

Hastur napsal:

Jinak me se na jasanovych telech strasne libi tenky laky nebo obecne povrchovky, ktery nechaji vyniknout tomu povrchu dreva. Dela to treba Sandberg: https://www.thomann.de/cz/sandberg_california_ii_vm4_mn_blb.htm

Nevim jak to delaji, ale libi se mi to vic nez dokonale vyplneny, vyrovnany laky.

Tohle se dělá dobře. Vybrousis ocelakem, nylonem, prestrikas tenkym matem.

0 xLajků:

306

polygon napsal:

https://baskytara.com/img/m/3153/t/p1gm13av8t1l9g1sc12ovs812bo3.jpg

Tak treba tohle je delany tvrdovoskem. Predtim vyplneny pory drevenym tmelem, tusim ze odstin Soudal Orech big_smile Coz jsem trosku prehnal. Pak michany moridlo (zluta, hneda, kapka cerveny), taky jsem to teda krapet prehnal. Na to tvrdovosk.

Nezkusenosti se neboj. Jestli umis utirat nadobi tak zvladnes i ten vosk big_smile

Zabiják! big_smile

0 xLajků:

307

Hastur napsal:

Imho nejlepsi snimac na precla

 V té cenovce rozhodně!

0 xLajků:

308

Hastur napsal:

Přesně tak to chcu udělat u další basy. Žádnej plnič, jen to opálit a pak tru oil.

0 xLajků:

309

Pekelnik: napodobne sunglasses na ten nástroj je potřeba zbrojní průkaz. Teď nedávno jsem ho zase řádně provetral a je to je taková porce agrese blush

0 xLajků:

310

polygon napsal:

  To by mě taky zajímalo, protože tohle je určitě stříkaný, ale to se v podstatě nedá brousit, aby to člověk neprobrousil big_smile, což se mě na tom mým PB stalo, takže pak byl nutnej ten relic big_smile

0 xLajků:

311

polygon napsal:

Coz jsem trosku prehnal. Pak michany moridlo (zluta, hneda, kapka cerveny), taky jsem to teda krapet prehnal.

Vůbec ne. Nádherná barva!

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

312

Hastur napsal:

Jo to bude putovni. Puvodne muj, ja ho predal spolecne s basou Viktorovi. Imho nejlepsi snimac na precla.

A Viktor to zas zpřeházel o poslal dál, to je mu podobný grinning Hele s těma snímačema, je to o chuti. Ten GZR jede hodně na vyšších středech a je to takovej one trick pony. Za sebe ti řeknu tři lepší snímače. Fender Pure Vintage 63, SD SPB 2 a DiMarzio DP 123 sunglasses

PB/JB/MM & Eden & Hocke & Soundelirium
0 xLajků:

313 Naposledy upravil: José (09. 02. 2023 08.38:07)

jojo debata o preclovskych snimacich v lakovani.. big_smile nemyslels dp122? (123 je tusim) jazz sada. Kazdopadne to je zas takovej ten basostredovej tlacic - na solovy hrani bych ho uplne nebral - ja ho mam v momentalne hlavnim nastroji v d-bass smile)) a dohromady s RM JMM u kobyly to funguje moc hezky. 
a abych nebyl uplne out, tak tu sem kdysa koupil v modrym odloupavajicim se laku. Takze to slo dolu, s myslenkou neceho na cem vznikne pekny relic, takze supertenke vrstvy. Jako zakladni skorotransparetni barvu jsem vzal tuz, pres to tungac, s troskou pomerancaku, druhou jen tungac a protoze jsem to delal ve vedru na slunci tak zpolymeroval driv nez se stacil vsaknout a vznikaly tam takove leskle ostrovy. Ty jsem snazil, nez uplne zaschly, dat pryc hadrem napustenym smesi  pomerancaku a svetlicoveho oleje (na pomerancak bacha, chce to rukavice). Pak uz ve vnitrnim prostredi jsem na to kopnul druhou vrstvu tungace (std nevareny z manahuny) a tak to nechal - funguje to skoro tak jak jsem zamyslel, relik se dela nejak pomalu..

Mam 3 vrstvy na krku a i tam to uz leta drzi bez naznaku se dostat dolu.  

0 xLajků:

314 Naposledy upravil: df (09. 02. 2023 08.33:15)

Při GAS brouzdání jsem narazil na pár refinishů k mému překvapení i u poměrně drahých nástrojů a tak by mě zajímaly vaše zkušenosti s refinishem. Předělával někdo z Vás PU basu na nitro, jinou barvu? Mám tady starou fokusku na které bych si to teoreticky moh vyzkoušet.

0 xLajků:

315

Hele připojím se o dotazu. A klidně i zkušenosti nebo tip na někoho profi (red bird? Nebo tak něco...) Kdo by do toho šel. Dík.

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

316

Co jsem našel já, tak vím pouze https://restauracja-gitar.pl/custom-shop-rg-2/ Dělá jak refiniše tak i relic. Docela si pohrávám s myšlenkou postlat mu basu, aby jí "zničil".

Flatwound Club #2
0 xLajků:

317

df napsal:

Předělával někdo z Vás PU basu na nitro, jinou barvu? Mám tady starou fokusku na které bych si to teoreticky moh vyzkoušet.

 Zkousel jsem. Prvni vopruz je to nejak rozumne sundat, docela fyzicky narocne smile Neco plnice ti zbyde ve dreve (pokud to nedoprasis) takze muzes zvesela zacit strikat. Trva to dlouho. Specialne dostat to do vysokeho lesku. K tomu je dobry mit lakovaci box, bez toho ti v tom ulpi bordel. Lakovna v bezne truhlarne je nedostatecna.

e.t. napsal:

A klidně i zkušenosti nebo tip na někoho profi (red bird? Nebo tak něco...) Kdo by do toho šel.

Pokud ti staci matny povrch Redbird dobry. Jinak si myslim, ze poradne nitro do lesku poridi udelat Ales Vychodil.

0 xLajků:

318

polygon napsal:

Zkousel jsem. Prvni vopruz je to nejak rozumne sundat, docela fyzicky narocne Neco plnice ti zbyde ve dreve (pokud to nedoprasis) takze muzes zvesela zacit strikat. Trva to dlouho. Specialne dostat to do vysokeho lesku. K tomu je dobry mit lakovaci box, bez toho ti v tom ulpi bordel. Lakovna v bezne truhlarne je nedostatecna.

 Dobry, dostat to dolu je na zvazenou. Pak by se to mozna dalo zase do PU, ale jiny barvy.

0 xLajků:

319

df napsal:

Pak by se to mozna dalo zase do PU, ale jiny barvy

Jj to rozhodne. A nemaluj si, ze mas na tom polyuretan. Bude tam polyester v nejlepsim pripade 1.5mm silny. Ono i ten polyuretan par vrstev potrebuje, neni to fik fik a nohy na stul mam hotovo smile

0 xLajků:

320

polygon napsal:

Bude tam polyester v nejlepsim pripade 1.5mm silny.

 Da se to nejak jednoduse poznat nez do to rypnu?

0 xLajků:

321

Zkus sundat rolny na popruhy. Vrtaji se po lakovani, tam by to mohlo jit videt.

0 xLajků:

322

Hastur napsal:

https://restauracja-gitar.pl/custom-shop-rg-2/ Dělá jak refiniše tak i relic. Docela si pohrávám s myšlenkou postlat mu basu, aby jí "zničil".

  Ale ale, to vypadá hodně věrně teda. 

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

323

No já s relicem problém nemám, akorát mám jednu basu v naturalu, mám ji rád, hraje fajn ( mysli m že Dali potvrdí:) ) ale ten natural...já vím je to rozezranost, ale nějak to furt hlodá...

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

324

Hastur napsal:

Docela si pohrávám s myšlenkou postlat mu basu, aby jí "zničil".

počítej s tím, že to nebude to levné. já od něj jednou bral lawsuit jb pro kámoša, měl to za super cenu (teď zdražil, ale pořád má tyto nástroje za slušné lowe) a tak sem se ho u toho zeptal, jestli by mi nepřelakoval krk a to si řekl 3tis + pošta tam a zpět, což je asi 2 roky zpátky. no a moc se mu do toho nechtělo (takže asi proto, a taky pač že to nejspíš nejde do "jeho" nástrojů.... servis zvlášť je holt dražší)

0 xLajků:

325

e.t. napsal:

ale ten natural...

 nejlepsi .. strc to k UV vybojce v pestirne at to zazloutne big_smile .. 

df napsal:

Předělával někdo z Vás PU basu na nitro, jinou barvu? Mám tady starou fokusku na které bych si to teoreticky moh vyzkoušet.

 :D no jednou jsem ze sbmm SUB stingraye sundaval sunburst a povedlo se mi sundat jen tu tmavou vrstvu a nechal tu honey a prez to sem to vzal nitrem big_smile  ktery docela zahy popraskalo big_smile nevim co bylten puvodni nater nekde  sem na to tu snad i udelal tema big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

326

df napsal:

Při GAS brouzdání jsem narazil na pár refinishů k mému překvapení i u poměrně drahých nástrojů a tak by mě zajímaly vaše zkušenosti s refinishem. Předělával někdo z Vás PU basu na nitro, jinou barvu? Mám tady starou fokusku na které bych si to teoreticky moh vyzkoušet.

Zrovna se s tím taky začínám srát... big_smile

0 xLajků:

327

pekelnik napsal:

Zrovna se s tím taky začínám srát...

 Nechci to do transparentu, takze by to snad nemuselo byt tak hrozne.

0 xLajků:

328

df napsal:
pekelnik napsal:

Zrovna se s tím taky začínám srát...

 Nechci to do transparentu, takze by to snad nemuselo byt tak hrozne.

tak to já právě jo. Jinak nevim, jestli bych se s tím vůbec takhle sral. Jestli to jen nezbrousit trochu aby na to chytla další barva a zdarec...

0 xLajků:

329

pekelnik napsal:

Jestli to jen nezbrousit trochu aby na to chytla další barva a zdarec...

Pokud porovnám basy které jsem měl, různě lakovaný, voskovaný atd., tak bych vliv vrstvy laku(pokud to není zprasený) na zvuk solidbody nástroje dal až někam na konec. Nedělám si iluze, na basách běžné sériové produkce bude určitě polyester.

0 xLajků:

330

df napsal:

Pokud porovnám basy které jsem měl, různě lakovaný, voskovaný atd., tak bych vliv vrstvy laku(pokud to není zprasený)

 Na nejakem americkem foru jsem cetl podobny nazor od borce co dela refinish ve velkem. Polyester nebrat. A rozdil polyuraten, nitro, akryl pokud je tence aplikovan je uplne minimalni. Jako konkretni pripad tam daval nejakou vrcholnou radu kytary PRS. Puvodne polyuretan, ale naprosto precizne aplikovan. Po prestrikani nitrem udajne zadny rozdil.

0 xLajků:

331

df napsal:

Nedělám si iluze, na basách běžné sériové produkce bude určitě polyester

 to jo...

0 xLajků:

332

polygon napsal:

Na nejakem americkem foru jsem cetl podobny nazor od borce co dela refinish ve velkem. Polyester nebrat. A rozdil polyuraten, nitro, akryl pokud je tence aplikovan je uplne minimalni. Jako konkretni pripad tam daval nejakou vrcholnou radu kytary PRS. Puvodne polyuretan, ale naprosto precizne aplikovan. Po prestrikani nitrem udajne zadny rozdil.

Driv jsme se vice zabyval elektrikou a snimaci v basach. Delal sem opravy a serizeni a abych pravdu rek, odstinit a spravne zapajet vnitrek nebo vymenit dorasovany potaky a samici udela podle me vetsi rozdil nez vrstva laku a nadradil bych to i nad polyester. Co v tech basach obcas najdes, to je ehm no... A tyka se to vsech vyrobcu a cenovych kategorii, krome boutique, tam to je ok.

0 xLajků:

333

No tak to bez diskuze. Obcas zustava rozum stat, co jsou jak ve fabrice, tak doma schopny vyplodit. Dost casto to byvaji pokusy o super technologicke reseni, ktere skonci na zacatku cesty. A treba u asijskych snimacu mi to dost casto neprijde jako snaha usetrit dolar na materialu, ktera by byla dost pochopitelna.

0 xLajků:

334

polygon napsal:

No tak to bez diskuze. Obcas zustava rozum stat, co jsou jak ve fabrice, tak doma schopny vyplodit. Dost casto to byvaji pokusy o super technologicke reseni, ktere skonci na zacatku cesty. A treba u asijskych snimacu mi to dost casto neprijde jako snaha usetrit dolar na materialu, ktera by byla dost pochopitelna.

Dobre pajeni a dratovani totiz neni neco, co se naucis za jeden den a zaroven levna asijska produkce tohle remeslo zadupala konkurencne do zeme. Neni to raketova veda, ale u elektrickeho nastroje je elektrozapojeni "to co hraje".

0 xLajků:

335

No hlavne plati, ze to chce mit dobry materialy. Kolikrat by me zajimalo, cim to delaji, protoze treba pri prepajeni kolikrat najsem schopnej rozumne ty nanosy bordelu rozpustit. To samy u domacich oprav. Borci vezmou v zelezarstvi pajku Nuba nebo Extol, tema bych letoval maximalne okapy. Ten podil olovo rozhodne nebude tak jak to deklaruji. O deklarovanem mnozstvi tavidla u Extolu bych se dali vezt dlouhe polemiky. Kdyz mi poprve prisel do ruky nemecky Felder, tak to najednou byla uplne jina pohodicka. Tavidlo nanasim uz jen na dekly potaku ale v decentnim mnozstvi. Samo to dela krasne spoje proste bomba.

0 xLajků:

336

Spoje se někdy lakujou a nejde to ničím sundat. O pájení samotném tu nechci debatu začínat, protože by to bylo na hodiny. big_smile big_smile 

0 xLajků:

337

A nebo se pak můžeme bavit o EMG, že smile

0 xLajků:

338

df napsal:

Spoje se někdy lakujou a nejde to ničím sundat. O pájení samotném tu nechci debatu začínat, protože by to bylo na hodiny.  

OT: no copak lakovani ale pripajet upadlej dratek od civky na vyvod snimace kterej predtim varili ve vosku.. to byl jeden z nejdrsnejsich ukolu co sem kdy na base resil ...  konec OT

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

339

Otazka na chemika. Čím ten vosk z toho dostat?

0 xLajků:

340

Benzín?

0 xLajků:

341

polygon napsal:

Otazka na chemika. Čím ten vosk z toho dostat?

 Ac doktor chemie vzal sem to ciste fyzikou teplem.. asi teda jestli si dobre pamatuju smile proste jsem to pajel tolikrat dokud to nezafungovalo big_smile 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

342

V jedno vláknu na talkbassu kam chodím okukovat odrbaný basy, jsem narazil na tenhle jazz bass:

https://baskytara.com/img/m/1576/t/p1h2r0oq5m115s1u35h0l3jn94h3.jpeg

Tenhle finish se mi strašně líbí, něčím mě to hrozně baví. Jak je to podle vás udělaný? Je to jen sundanej/odrbanej lak a pak ošetřený olejem nebo to je víc sofistikovaný?

Flatwound Club #2
0 xLajků:

343

to se mě tedy taky mega líbí, čumím na to už poněkolikáté. tak se jich tam zeptej, jak to "vzniklo"....

0 xLajků:

344

Hastur napsal:

Je to jen sundanej/odrbanej lak a pak ošetřený olejem

 mne to taky tak prijde ... nebo sundal jen vrchni vrstvu sunburstu a vylestil ... kdyz sem to udelal kdysi sbMM subovi tak to melo podobny odstin.. 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: