1 Naposledy upravil: aa (15. 12. 2022 13.18:00)

Téma: DOTAZ – Squier PJ bass, 2005 Indonésie

Ahoj, mám možnost pořídit si Squier PJ Standard, Indonésie, rok 2005. Za cca 4600 Kč. Nevíte, z jakého se dělaly dřeva apod. a jestli to může hrát ok? Snímače tam jsou DiMarzio DP126 BK. Děkuju za možné rady a postřehy. smile 

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
plus x dalších nástrojů mimo basy; od kytar, přes flétny až po didgeridoo :-)
0 xLajků:

2

Re: DOTAZ – Squier PJ bass, 2005 Indonésie

Hele a není to tahle z Aidamosovi recenze? https://baskytara.com/topic15205

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

3

Když uvážíš, že jen ty snímače Dimarzio stály balík, tak tu cenu nevidím špatně. Všeobecně Squiery nejen z Indonezie nehrají vůbec špatně. 

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

4

Neřekl bych, že v roce 2005 už byla řada Affiniti, bude to podle me spíš "standard"  tělo z agatis nebo lípy. Ale pokud je to opravdu Affinity, pak to bude z olše. Ohlídej si krk a výztuhu.

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

5

fenderjazzbass napsal:

Když uvážíš, že jen ty snímače Dimarzio stály balík, tak tu cenu nevidím špatně. Všeobecně Squiery nejen z Indonezie nehrají vůbec špatně. 

Děkuju. smile Jo, ty snímače jsou nové asi za cenu celé té basy, díval jsem se, myslím, u Thomanna na cenu... Prý je seřízená a ladí. Uvidím ještě, jestli nepadá na hlavu. Jinak prodejce mi psal, že zní nejlíp ze všech Squierů, co kdy měl. Zítra ji asi jdu zkusit a zarezervoval jsem ji. Jinak tam má k prodeji i Yamahu RBX 350 a kopii MusicMana (ale já chci jen pasivku, tak MM ne), tak mrknu asi ještě i na tu Yamahu... Squier jsem si zamluvil. Koukal jsem na YouTube na ty snímače, porovnání s nějakými obyč. továrními, mohlo by to být fajn. Nejsem žádnej profík a nemusím mít dokonalý nástroj a právě pražcová PJ by se mi zásadně hodila. Mám jen atypičtější věci (Hohnerku bezpražec PJ, kontrabas a Irisku). Tak i něco takhle standard. Miluju zvuk Precisionů a super je, že to má asi jazz krk, ten je pro mě asi rychlejší a do toho se může někdy hodit i ten J snímač, případně i jako opěrka na ruku při hraní u kobyly smile

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

6

Atvečko napsal:

Neřekl bych, že v roce 2005 už byla řada Affiniti, bude to podle me spíš "standard"  tělo z agatis nebo lípy. Ale pokud je to opravdu Affinity, pak to bude z olše. Ohlídej si krk a výztuhu.

Děkuju smile Nejsem na basy profík, prosím, co je přesně výztuha a co na ní ohlídat? smile

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

7

Atvečko napsal:

Právě vůbec nevím, co to je za řadu, Affinity mě jen napadla, že je to "to Squier-(nej)levnější" asi... :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: aa (15. 12. 2022 10.52:32)

Hastur napsal:

Děkuju smile Koukám na to. Tamta, co ji zvažuju koupit, je jiná; rok 2005, černá, s bílým pickguardem.

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

9

Hastur napsal:

Poslouchal jsem ty zvukové ukázky. Recenzovaná basa zní podle mě úplně super (mám na mysli kombinaci P a P+J), samotný J už podle mě tolik ne. Kdyby ta basa, co zvažuju koupit, zněla podobně, tak do toho asi teda jdu :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

10

aa napsal:
Hastur napsal:

Poslouchal jsem ty zvukové ukázky. Recenzovaná basa zní podle mě úplně super (mám na mysli kombinaci P a P+J), samotný J už podle mě tolik ne. Kdyby ta basa, co zvažuju koupit, zněla podobně, tak do toho asi teda jdu :-)

A teď poslouchám ještě ty zvukové ukázky s těmi DiMarzio snímači :-) Moc fajn, a už i samotný J... :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

11

aa napsal:

Nejsem na basy profík, prosím, co je přesně výztuha a co na ní ohlídat?

V tom případě si sebou buď někoho vem, nebo to ignoruj, za ty prachy je to jedno :-)    Výzuha je ocelový pero v krku a některý staší squiery nešly uplně dobře seřídit. Ale není to nic, co by za pár stovek nešlo opravit.

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: aa (15. 12. 2022 10.57:16)

Atvečko napsal:
aa napsal:

Nejsem na basy profík, prosím, co je přesně výztuha a co na ní ohlídat?

V tom případě si sebou buď někoho vem, nebo to ignoruj, za ty prachy je to jedno :-)    Výzuha je ocelový pero v krku a některý staší squiery nešly uplně dobře seřídit. Ale není to nic, co by za pár stovek nešlo opravit.

Moc děkuju :-) Právě, je to, zdá se, dost levný. A mohla by být pro mé potřeby naprosto dostačující. A kdyby mi časem nesedla, dá se snad i relativně snadno poslat dál. Určitě lepší než kupovat novou, navíc s obyč snímači, to fakt není asi moc co řešit. Hlavně, jestli nepadá na hlavu, to mě pak vadí.

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

13

No, a kdybych tu basu vzal, mám doma Hohnerku PJ bass bezpražec, z půlky osmdesátých let. Je i teoretická varianta do ní hodit ty DiMarzia a ty Hohner do Squieru... No a tahle basa je barevně úplně stejná, jako ta doma :-) Černá a bílý pickguard :-) 

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

14

Atvečko napsal:

Máš pravdu: Koukal jsem na fotku hlavy a zvětšil to, je to podle nápisu řada Standard.

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

15

aa napsal:

Jinak je to tahle basa:

  To máš kliku, že to není sunburst, to už bys měl po dilematu :-)

0 xLajků:

16

Atvečko napsal:
aa napsal:

Jinak je to tahle basa:

Mám ji již právě do zítra zarezervovanou :-))) 

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

17

Atvečko napsal:
aa napsal:

Jinak je to tahle basa:

Tak mohla by být i vyhraná a znít líp než něco novýho, je stará skoro 20 let :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: aa (17. 12. 2022 11.59:25)

Ahoj vsem, basu jsem vcera zkusil, zvukove to nebylo pro me, za lepsi si mohu casem klidne priplatit, pokud se neco objevi. Dekuju za rady, tipy. Aktualne si privezu domu svou starou Irisku, protoze jinou basu s prazci nemam, jen bezprazec, na ktery nemam naladu, je s tim drina, jsem na basu ted linej a pohodlnej, nechce se mi hrotit intonace..., a uvidim, jak Iriska hraje :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

19 Naposledy upravil: aa (20. 12. 2022 10.38:58)

https://baskytara.com/img/m/2706/t/p1gkne5og1necnaa1qdulgfk63.jpg
Tak jsem si domů v neděli přivez domů svojí starou :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

20

aa napsal:

Pěkná. Jen si rejpnu k těm strunám co trčí z ladících mechanik. To já fakt vizuálně nedávám smile

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

21

Hastur napsal:
aa napsal:

Pěkná. Jen si rejpnu k těm strunám co trčí z ladících mechanik. To já fakt vizuálně nedávám smile

Mám to tak asi 15, 20... nevim, let... Jo a struny jsem nikdy neměnil myslim, hraje to :-) Black metal no.

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků:

22

Prosím o uzavření tématu, děkuji. :-)

Hohner PJ fretless
Jolana Iris Bass
kontrabas
0 xLajků: