Téma: Warwick RockBoard TRES 3.0 A
Warwick RockBoard TRES 3.0 A
Rok výroby: 2021
Země původu: Čína
Ceny:
– varianta B with Gig Bag: 2.300 Kč
– varianta A with ABS Case: 3.200 Kč
– varianta C with Flight Case: 3.900 Kč
– volitelný propojovač RockBoard MOD 1 V2: 1.400 Kč
Úvod
Dostal jsem od pana P na test předzesilovače Noble celý jeho pedalboard, kterýžto se mi natolik zalíbil, že vám o něm taky něco napíšu.
Popis, parametry, konstrukce
Jedná se o menší typ pedalboardu, ale ne ten úplně nejmenší, který firma vyrábí. Délka je 442 mm, šířka 236 mm a výška včetně pryžových nožiček 71 mm (nejnižší část je vysoká 37 mm.
Na horním obrázku můžete vidět varianty modelu TRES 3.0. Já dostal variantu "A" doplněnou přídomkem ABS Case, tedy plastový kufr z akrylonitril butadien styrenu. Dále se dělá levnější varianta "B" s polstrovanou taškou označená jako Gig Bag a naopak dražší varianta "C" s leteckým kufrem označená jako Flight Case. Pedalboard samotný váží 0,95 kg, je tedy velice lehký, aby ne, je z černě práškově lakovaného hliníku. ABS kufr váží dalších 2,1 kg, tedy celkem cca 3 kg je stále pěkná váha. Kufr má poměrně tenké stěny, víko se trochu prohýbá, ale ABS je pevný materiál, věřím, že něco vydrží. Rohy jsou každopádně významně zesíleny. Kdo hodlá s kufrem hruběji zacházet, nebo se nemůže spolehnout na ohleduplnost spoluhráčů při nakládání a vykládání, pak mu doporučím variantu C – Flight Case. Zaujalo mě automaticky sklápěné ucho, nikde pak tedy nepřekáží. Ucho je umístěno citlivě, kufr s naplněným pedalboardem je dobře vyvážený, nijak se při přenášení nepřeklápí.
Jak jste si mohli všimnout, na spodní straně kufru jsou pryžové nožičky, a pedalboard samotný tedy není nezbytně nutné při hraní z kufru ani vyndávat.
Víko je plně odnímatelné a uvnitř je vyplněno molitanem pro větší ochranu efektů.
Efekty se přidělávají pomocí tradičních suchých zipů. Ložná plocha má v sobě otvory pro možnost vést skrytě napájecí a klidně i propojovací kabely. Zajímavý je bíle orámovaný otvor na zadní straně pedalboardu. Tam je možno vsunout a namontovat propojovací panel RockBoard MOD 1 V2 s různými typy zásuvek, který je dostupný samostatně, není tedy součástí dodávky. Stejně tak má výrobce samostatně k pořízení i multizdroje a speciální příložku k přimontování multizdroje dovnitř pedalboardu, tedy na spodní stranu.
Hodnocení
Už jsem přešel na kompletně bezsucháčový typ pedalboardu, ale musím uznat, že tento typ se mi jinak velice zamlouvá, zvláště možností skrýt kabely a taky volitelným příslušenstvím v podobě různých panelů a napájecích multizdrojů. Oceňuji i možnost volby tří různých variant podle toho, jak hodlá člověk s pedalboardem nakládat. Zpracování pedalboardu samotného i kufru je perfektní, nelze nic vytknout.
Webové stránky: https://shop.warwick.de/en/rockboard-by-warwick/pedalboard-sets/22406/rockboard-tres-3.0-pedalboards