Téma: Zvukovka pro Android tablet (nebo jiný řešení)
Ahoj,
S kapelou řeším samply pro live hraní a potřeboval bych pomoci od zkušenějších. Máme live jednu kytaru, ale na vystoupení budem chtít hrát se samplama a druhou kytarou v nich (plus samozřejmě klik bicmenovi) . Normálně bych to řešil přes klasickou "rozdělit stereo na dva mono a bubeníkovi s klikem hodit doleva a zbytku doprava" ale vzhledem k tomu že ta nahraná kytara by neměla být mono se samplama (aby si ji zvukař hodil kam potřebuje doleva/doprava) tak potřebuju vyřešit nějaký (finančně i usilím) nebolestivý zpusob jak to udělat. Primárně bych nerad šel cestou že sebou budu tahat notebook a pouštět v něm DAW, měli jsme to tak kdysi a minimálně 3x nás to nepěkně vypeklo. V mý byvalý kapele to kapelník řešil tak že měl iPad ve tkerým byl nainstalovanej Cubasis (cubase pro tablety) a na tom připojenej iRig kterej tenhle problem poměrně elegantně vyřešil. Ten nápad bych rád zkopíroval, ale jsem dost antifanda Apple a v tom prostředí se necitim uplně dobře. Cubasis funguje i na androidech takže přemýšlím o koupi nějakýho lepšího 10" tabletu ze kterýho bych dával:
1) bubeníkovi sample, nahraný kytary + klik (tzn vlastně by hrál prostě vždycky bez externího odposlechu, vždycky by slyšel to samý)
2) Zvukařovi sample (klidně mono, nemáme tam nějaký L-R přechody) + zvlášť druhá kytara (asi teda taky mono, at si to hodí kam potřebuje, jestli říkám kokotinu tak mě prosím opravte, osobně jsem to nikdy nedělal)
Otazka zní: která zvukovka o který víte že bude fungovat s Android tabletem by se k tomu podle vás hodila? Popřípadě jaký jiný řešení (kromě Cymatic LP16 kterej je sice asi fajn, ale děsí mě že tam je pár tlačítek a pouští se to z flashky a nějak nevím jak to vlastně přinutím dělat to co chci , pokud s tímmáte zkušenosti a je to v pohodě nastavitelný tak dejte vědět at mě uklidníte )
Fame Baphomet 5 (Mayones BE5 Exotic)
Ibanez BTB575FM
DG X Ultra / IK Multimedia ToneX / GSS Baby Sumo