phootchice napsal:paknorw napsal:No a teď mám už delší době...
A ty snímače ve Warwicku jsou pasivní? Já totiž taky zvažuju výměnu, ale mám ve svém Streameru aktivní. Hraje to pěkně, aktivku jsem měnil za vypínací, ale snímače baterku potřebují. Mám ještě Fortress fretlessku, kde jsou pasiv MEC, tak to možná zkusmo prohodím.
Tak jsem se podíval podrobně (zatím jsem to moc neřešil) a jelikož ke snímačům jdou ke každému ještě dráty od baterky, budou to aktivy.
Ovšem drátů je tam jako v atomové elektrárně, navíc ještě stažené páskou, tohle předělat na vypínací, to by byl slušný mazec. Už jenom zjišťovat co kam vede, a pak ten zbytečný kilometr cpát zase zpátky...
Možná by bylo řešení vyhodit aktivku (aktivní korekce fakt nepotřebuju) a buďto nechat stávající zapojení mix- hlasitost - a dodělat obyčejnou tónovou clonu, nebo předělat na klasické JB schéma 2*vol + clona. Čtvrtý pot vyhodit a místo něj udělat jack out, to umístění v lubu mě stejně akorát s... Víc mi vyhovuje zepředu, už kvůli amplugu na cvičení a vůbec. Prostě mi to sedí víc.
Případnou výměnu snímačů za čistý pasiv pak nechat na další etapu, pokud bude třeba. Ale tak nějak cítím, že k tomu asi dojde...
Jo to prohození aktivů do FL je IMHO dobrý nápad, jak už jsem psal, mi aktivní snímač v bezpražci vyhovuje, rozhodně mám pocit, že je to lepší, než bylo dříve s pasivem, ale to může být úplně jinými typy. Ta moje FL je původně Jolana Superstar, takže dvousnímačová, měl jsem tam klasické JB duo Kent Armstrong (ale to už je kua dávno). Pak jsem tam hodil ten SD Pb, nejdřív v pozici u krku ale to dunělo, jako když biješ komunistu do hlavy, pak to bylo pár let v kobylové díře (to byl sice trochu moc kovv, ale aspoň to prolezlo přes kapelu) a pak jsem se rozhodl tomu udělat generálku a když už jsem byl v tom, tak jsem ohobloval tu nesmyslnou truhlářskou překližku, která byla zepředu i zezadu, spojil šachty pro snímače, udělal z vyzrálého dřeva výplň jenom s dírou pro PB v prostřední poloze a v reverzní pozici (při odměření vůči originální PB je teď snímač pod GD +- pár mm v origo pozici, pod AE blíž ke kobyle) a je to přesně to, co má být. Basa je krásně konkrétní, proleze přes mix a přitom krásně zpívá. (Struny hlazenky Thomastic).
Warwick Streamer 5 NTI + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344 + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4