1

Téma: Minibasa

https://www.youtube.com/watch?v=xZeJx5DjC28

nebo

https://www.youtube.com/watch?v=8iAtrhVUj2A

Co myslíte ?

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

2

Re: Minibasa

Ne! Zbytečná hračka kterou po chvíli odložíš. smirk

0 xLajků:

3

dyš ale ja si potřebuju koupit nějakou hovadinu. Mám sice furt rozjednanáho toho precla se dvěma humbuckerama ale buhví jak to dopadne.

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
0 xLajků:

4

Atvečko napsal:

dyš ale ja si potřebuju koupit nějakou hovadinu. Mám sice furt rozjednanáho toho precla se dvěma humbuckerama ale buhví jak to dopadne.

Chápu. wink Mám nějaký peníze na rozprach a taky bych si chtěl udělat něčím radost. sunglasses Ale vlastně tak nějak nemám čím. Dycky tak jako sednu k netu a že si něco najdu-koupím, něco kolem muziky, něco kolem motorky, nebo kolem focení a nic. Prostě nic nenajdu. neutral_face Všechno co potřebuju mám,...ale sere mě to! grinning

0 xLajků:

5

jo redbird,  pěkná hračka ale nějak iracionálně mě ty kytary neberou.

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Matej (01. 10. 2021 11.54:46)

CORA napsal:

na Stenbergera jsem nebyl schopen skoro hrát, naprosto zmršená ergonomie, pořád to padalo, Chci ji hlavně na cesty a do auta, limitován jsem délkou 1m...

Já mám Steinbergera jen na cvičení,....a snad jen krom toho, že si jakože nemůžu opřít ruku o tělo basy, což mě po chvilce vůbec nevadí a malé rozteči strun-u pětky, což mi také u cvičební basy zas tak nevadí-aspoň dávám více pozor při slapu-což se pak na živo hodí, mi na cvičební účely ta basa fakt strašně vyhovuje. wink Teď jsem jí měl na pár dní v Rakousku a když bylo jeden den hodně hnusně, celej den jsem na penzionu cvičil. wink Ty mini basky se mi líbí,...jen jako legrace. Ale ta krátká menzůra je pro mě na cvičení nepřijatelná. Aby si ty "paměťové buňy" pamatovaly polohy a já nemusel při koncertě čučet na hmatník, k tomu potřebuju cvičit na klasickou menzuru. sunglasses

https://baskytara.com/img/m/355/t/p1fgtnmjbm17k0u1qoi1e8l1pev9.jpg

0 xLajků:

7

CORA napsal:

mě je kupodivu jedno na co hraju, 4ka, 5ka, krátká, dlouhá, ale pravda je, že jsem dlouho nehrál, tak jsem možná flexibilnější bo nejsem prostě vyhranej...

Matej napsal:

Ale ta krátká menzůra je pro mě na cvičení nepřijatelná. Aby si ty "paměťové buňy" pamatovaly polohy a já nemusel při koncertě čučet na hmatník

 :) no ja sem takhle na koncerte zjistil ze jedna basa co sem mel je 33 menzura (shodou okolnosti japonska headlesska) .. vobec mne to nikdy nenapadlo neprislo mi to divne jine ...a pak najednou na koncerte zjistuju hlavne vy vyssich polohat nejak blbe trefuju levackou big_smile ...  doma i na zkouskach mne to nikdy nenapadlo a najednou na koncertu bac ho big_smile asi jedou ty ruce vic na automat big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Lukáš (01. 10. 2021 19.04:55)

CORA napsal:

Squier Mini

Mám v červené a potvrzuju, že se jedná o fajn nástroj. Fakt se toho nemusíte bát smile. Po výměně snímače za snímač z mexického precisionu (a seřízení) se zvuk ještě více přiblížil klasickému dřevitému. Původně jsem potřeboval jen nějakou lehčí basu kvůli zádům na testování efektů, ale teď bych se nebál ji použít i jinde.

0 xLajků:

9

taky jsem to zvažoval, na cvičení mimo barák. kolik to ma kilo, víme?

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Lukáš (02. 10. 2021 09.58:04)

Nevážil jsem ji, ale vygooglil jsem 3,8 kg, což by mohlo odpovídat. Zvážím v práci a případně můžu zapůjčit smile.
Na cvičení bych viděl jedinou potíž v tom, že si díky krátké menzuře odvykneš obvyklým pozicím levačky na klasické menzuře (obzvlášť do 7. pražce), vlastně co psal Matěj. Je to opravdu velký rozdíl a co mě na té base opravdu baví, je právě ta hratelnost v prvních polohách...

0 xLajků:

11

Lukáš napsal:

že si díky krátké menzuře odvykneš obvyklým pozicím levačky

Střídal jsem (a zase bych chtěl) 30 a 33 ... je to jako měnit auto, nejdřív trochu škok, ale pak se během chvíle ta automatizovaná mechanická paměť "přepne" a rázem to jde samo.  Kdo hraje i trochu na kytaru s tím problém mít nemůže. Ale je fakt, že některý party se mi hrajou líp na té menzuře, na které jsme se je před lety naučil, to je jasný.  Ale pokud hraju něco novýho nebo něco co neznám a odezírám, je mi to jedno.

Ale zpět k topiku, kterou z těch dvou teda myslíte ?  Squier je 28" a ta kytara na kterou hraje davie  je 24"

0 xLajků: