1

Téma: Fender Precision American Standard, American Original a Custom Shop

Udělal jsem srovnávačku tří podobných baskytara a vlastně i slepý test. Zkuste nekoukat nejdříve na konec, kde je rozuzlení. Tak co trefili jste se?

https://www.youtube.com/watch?v=ojIaxHsB3WM

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

2

Re: Fender Precision American Standard, American Original a Custom Shop

Hehe nejvíc se mi líbila 2, pak 1 a nakonec až 3 :-)

Basy: Jazzbas 5 - Marcus Miller V5 passive, Jazzbas 4 - Sandberg California TT4 - passive,  Jazzbas 6 - Pele custom,
Nahlas: EBS Reidmar 500 + 2x EBS Classic Line CL112
Komorně: Phil Jones BG100 bass cub
InEar:  Line6 Helix HX Stomp, Fender Downtown Express
0 xLajků:

3

Trefil smile

2 je taková nejostřejší a nejšpinavější (mladý nevycválaný spratek smile), 1 je fajn - taková kultivovaná, 3 je za mě nejlepší zvuk, krásně prdí a má fajnou (_._) smile Zní jednoznačně nejvyzráleji a má největší koule (i s tónovkou).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

4

Byl jsem vedle jak ta jedle big_smile. A nejvíc mě bavila dvojka, nejvíc vostrá a špinavá smile.

0 xLajků:

5

Myslím, že je potřeba podotknout, že:

1, Basy mají různé stáří hlazenek - Pino několik let; AO cca dva roky, ale byly už na mnoha basach; Standard dost nové

2, Standard má měněny snímač - je to KA od Turzy, provedení ala DiMarzio

0 xLajků:

6

Je to paráda všecko smile

0 xLajků:

7

V prvni casti jsem si rikal, ze 1 je pecka a ma navrch, hodne mi pripominala meho precla. Jak se zacala pouzivat tonovka tak jsem musel zmenit nazor, ze trojka. Dvojka me moc nezaujala.

0 xLajků:

8

Skvělá práce Adame, tohle je super.

Nutno podotknout, že stáří hlazenek dělá rozhodně svoje. Měl jsem doma na test všechny basy (ten US Standa je dokonce můj) a musím říct, že AO 60s je této tojice asi nejinspirativnější, na tý base si všechno krásně sedlo. Paradoxně Pino mě bavil nejméně.

PB/JB/MM & Eden & Hocke & Soundelirium
0 xLajků:

9

Asian Bamboo: Na tom Standardu jsi mel ten snimac co jsem od tebe kupoval (EMG)? Jaky je to rozdil oproti tomu KA?

0 xLajků:

10

Asian Bamboo napsal:

Měl jsem doma na test všechny basy (ten US Standa je dokonce můj) a musím říct, že AO 60s je této tojice asi nejinspirativnější, na tý base si všechno krásně sedlo. Paradoxně Pino mě bavil nejméně.

+666 mám to úplně stejně, ten American Original je naprosto skvělý: https://baskytara.com/topic17616

0 xLajků:

11

Čistě podle zvuku bych chtěl trojku, ta se mi líbí nejvíc (podle vzhledu všechny tři). Jednička a dvojka jsou taky skvělé, ale obě prostě jiný charakter, jednička temnější, dvojka "modernější", ostřejší. Těžko říct, nakolik je ten rozdíl dán strunami, každopádně všechno jsou to skvělé nástroje.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

12

polygon napsal:

Asian Bamboo: Na tom Standardu jsi mel ten snimac co jsem od tebe kupoval (EMG)? Jaky je to rozdil oproti tomu KA?

 Jestli to je EMG Geezer Butler (ten šel k Asian Bamboo ode mě), tak v porovnání s těma KA (teď je mám na base taky, zatím teda chvilku) bych řekl, že Geezery jsou čistší a výraznější ve vyšších středech. Ty KA jsou ve středech takový správně špinavý a tučný - přesně jak v tý ukázce. Celkem slušnou představu si uděláš, když na Youtubu projedeš porovnání EMG GZR a Dimarzio DP122.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

13

kopyto napsal:

Těžko říct, nakolik je ten rozdíl dán strunami

U dvojky je to hlavně tím snímačem.

0 xLajků:

14

Hastur napsal:
polygon napsal:

 Jestli to je EMG Geezer Butler (ten šel k Asian Bamboo ode mě), tak v porovnání s těma KA (teď je mám na base taky, zatím teda chvilku) bych řekl, že Geezery jsou čistší a výraznější ve vyšších středech. Ty KA jsou ve středech takový správně špinavý a tučný - přesně jak v tý ukázce. Celkem slušnou představu si uděláš, když na Youtubu projedeš porovnání EMG GZR a Dimarzio DP122.

Souhlasím s  Hasturem, ksicht toho EMG GZR dělají vyšší středy, zatímco KA (DiMarzio) je takový spíše nižší středobas. V ukázkách hraje rozhodně roli stáří Thomastiků, ná té mojí jsou staré cca 2,5 měsíce, kdežto na Pinovi jsou 5 let.

PB/JB/MM & Eden & Hocke & Soundelirium
0 xLajků:

15

Díky za odpovědi kluci. Jinak už jsem ten můj precl projekt dodělal, a musím říct, že jsem z toho snímače nadšený.

0 xLajků: