1

Téma: jsem zacatecnik - neprehanim to s tim amaterismem ? :)

cau cau, mam doma basu(Adonis Precision bla bla smile ) 2 dny... predtim sem zkousel jednou na basu, jinak zadne hudebni zkusenosti(az na par akordu na spanelku) ...

kdyz cokoli hraju, tak si najdu na netu taby(hraju prevazne CZ/SK punk + klasika 70(80)tych let(The Sex Pistols, The Exploited) ... ale drtivou vetsinu tonu loudim z basy tak, ze struny k hmatniku pritlacuju levym prostrednickem a pravou drnkam trsatkem vzdy zhora dolu...

chci se zeptat, neni chyba hrat jen trsatkem a to porad stejne, zezhora ? A dalsi dotaz, mel bych se uz od zacatku ucit menit tony vsemi tremi pouzitelnymi prsty levacky ? Abych si nezafixoval jen ten prostrednicek a pozdeji s tim nemel problemy(pri rychlejsi hre - dnes hraju vse MOC pomalu smile ) ...

diky za predani vasich zkusenosti smile

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

2

Re: jsem zacatecnik - neprehanim to s tim amaterismem ? :)

Nejak mi presne unika duvod tvyho dotazu. Pokud mas pocit, ze hrajes prilis amatersky, tak to zmen. Pokud ti to vyhovuje, tak to nemen a zmen to az budes citit nutnost to zmenit.
Nebo snad cekas, ze ti tu nekdo poradi "to je v poho, hraj klidne jen prostrednikem, na punk ti to staci!"?

No...ale...urcite nezaskodi zapojit vsechny prsty levacky(vyjma palce). smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: S!msonCZ (11. 02. 2007 01.42:27)

no chtel jsem vedet, jestli je to opravdu az takovej problem a jestli je nutny ucit se hned od zacatku "spravny" techniky hrani smile

mam totiz co delat s tim mym prostrednickem... smile

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

4

No lepsi zacit hned nez si privyknes na takzvane cernochy, aneb zlozvyky. Ale zas to neprehanet, at se nemucis kolik let stupnicema, za tu dobu by z tebe moh bejt hrac jako vino. Takze do vseho hezky rovnovazne a neboj si vyzkouset vsechno mozny a vsechno to cvic. Trsatko klidne, klidne dolu, kldine nahoru, klidne nahoru-dolu, ale pouze pokud chces primo jeho zvuk, jinak taky prstiky smile a stridej je jak libo (tak jak ti to nejlepe pomuze drzet rytmus a pak zkus cvicit takove stridani u ktereho ti to vubec nejde), tu a tam slap, a na levacce urcite vsechny prsty...ani to palce bych se nebal. Urcite se da najit vyuziti, o kterem nikde nepisou. Proste, pokud mas jeste sanci, neprivykej zlozvykum, uchovej si moznost si vsechno objektivne vyzkouset a az vsechno trosku procvicis, sam zjistis, co je rpo tebe nejlepsi, ale nenech se zmast jednoduchosti. Casto te ze zacatku jednoduche prilis limituje (treba ten prostrednicek, jaks sam psal) pokud si na to zvyknes. A neco sloziteho muze vest k tomu, ze za chvilku se ti bude hrat jeste mnohem snaz. Ve narocnejsim byva vice poznani big_smile :] Myslim, ze tu zopakuju co rikallo tisic lidi predemnou. Sezen si ucebnice, koukej na jiny basaky jak hrajou, koukej na ruzny svetovi tridy, sezen si videjka se skolama, tu a tam si o tom s nekym pokecej a hlavne si prolez tohle forum ;]. Podobnejch a mnohem lepsich rad tu budou tuny. A z toho vseho tvor sam sebe jako Basaka. Urcite neber neco co rekne jeden clovek nebo jedna ucebnice jako zakon. Jako v zivote, cim vic informaci budes mit, tim kvalitnejsi nazor si udelas :]

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

5

Jasně, abys nezískal zlozvyky... Ale jestli jseš úplmej začátečník tak by to nemělo vadit, svojí současnou techniklou dostaneš nástroj ,,do ruky", získáš rytmus, a pak bude snažší se posunout dál...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

6

Dante napsal:

Urcite neber neco co rekne jeden clovek nebo jedna ucebnice jako zakon. Jako v zivote, cim vic informaci budes mit, tim kvalitnejsi nazor si udelas :]

Amen

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

7

Levou ruku bych urcite nepodcenoval. Na punk asi fakt vystacis s jednim prstem, ale dobry basak zahraje nejen punk (a "jednoprstaci" jsou mi celkem k smichu, zvlast kdyz se tvari jak mistri sveta). Taktez bych nepodcenoval pravou ruku. Presne, jak to psal Dante.

Cviceni na levou ruku tady par slusnych najdes (nedavno se tomu tady venovalo), o prave se taky urcite doctes. Dohled zkusenejsiho (a technicky trochu slusne vybaveneho hrace) urcite neodmitej.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

na punk jedním prstem nevystačíš...tam se kamaráde musíš často dost ohánět...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

9

jak se budes postupne zlepsovat, prestane ti jeden prst stacit,...

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: lukas (12. 02. 2007 01.07:51)

spravnymu pankacovi jeden prst staci...

http://www.theindyvoice.com/george-bush-tells-america-fuck-you.jpg

...ale az to procvicis, tak se technice meze nekladou.

http://i57.photobucket.com/albums/g228/Klucas4/MrFuckEverybody.jpg

0 xLajků:

11

já sem teda taky začátečník, ale jeden prst mi fakt nestačí... big_smile

http://img514.imageshack.us/img514/6691/camelyz4.gif
http://imagegen.last.fm/Forums2/recenttracks/5/Bobsh.gif
0 xLajků:

12

Pozor! Jeden prst v parlamentu stačí, aby měli média týden co řešit.

0 xLajků: