Téma: Struny Sadowsky Blue label nickel 45B
Struny Sadowsky Blue Label Nickel 45B
Země původu: na krabičce jsem nenašel, možná USA
Cena: 749,- na kytary.cz
Popis
Vzhledem k tomu, že jsem tu o strunách tohoto emerického výrobce baskytar nic moc nenašel rozhodl jsem se přispět svoji troškou do mlýna. Struny jsou zabaleny po jedné v papírových obálkách, které jsou vloženy do plastového obalu, který ovšem není zataven. Nejsem úplně ekologický fanatik ale pokud ten plast není zataven, tak může být nahrazen kartonovou krabičkou.
Materiál opletu je poniklovaná ocel na ocelovém hexa jádru. Tloušťka testovaných strun je .045-.065-085-.105-.130", kde H struna je v provedení tapered. Kuličky nejsou odlišeny barevně. Na 34" menzuře jde (alespoň mně) protáhnout struny skrz tělo, tak že tenká část struny H leží na kameni tak jak má. Pro delší menzuru jsou k dispozici extra long s dále, které však stojí o 150,- více.
Konce strun jsou zahaleny do modrého opletu, což se me osobně líbí a nedrbe to kovové části na hlavě nástroje.
Zvuk a životnost
A teď to nejdůležitější. Předem bych chtěl říct, že jako etalon, se kterým budu porovnávat jsou niklovky dAddario tloušťky .045". První co mě překvapilo byl povrch strun. Ten mi přišel jemný a velice příjemný pod prsty. Bylo to i vidět na opletu oproti dAddarkám co jsem sundával. Zvuk hned po natažení byl velice příjemný a plný. Takové to otravné cinkáni nových strun zde není moc slyšet. Struna H je pevná, zkrátka masakr, ale to přisuzuji tomu tapered, se kterým jsem se setkal poprvé. Hra prsty mi přišla vyvážená a barevná. Při slapu to není žádné ostrostřelectví, jako některé ocelovky, popsal bych ho jako příjemně barevný. Trsátkem na basu neumím. V tomhle stavu struny vydržely 3-4 týdny. Potom už přestávaly mít výšky. Celkově mi vydržely skoro 3 měsíce, ale je nutné vzít v úvahu, že jsem na ně odehrál 4 akce (to jsem moc doma necvičil) a potom jsem šel na operaci menisku a pak jsem měl tolik volného času, že jsem dokonce i cvičil. Takže úplně nemůžu srovnat s běžným použitím a vydrží. Co jsem si všiml po sundání tak byly poměrně fest omačkané. Při agresivním pojetí hry bude možná kratší životnost.
Závěr
Struny mě velice nadchly, a za sebe doporučuji je zkusit. Cenovka je taková docela v normě, poměr cena výkon výdrž mi přijde slušná.
Formát recenze vypůjčen od Aidamos. Proč měnit něco co funguje :-)