1

Téma: komba do 15 tisic

zdar lidi zvazuju koupi ampegu ba 115 za 15000(100w kombíčko s luxusním zvukem)..zas si ale říkám jestli se u ampegu neplatí zbytečně za značku a jestli za tyhle keše neseženu něco lepšího?? dB

Mé kapely: EXIL 51-alternativní pop-rock, FULLCONTACT-live hip-hop

vzory: Tim BOB, Stefan Ude, FLEA, Colin Edwin atd.

vybavčo:  Tobias Growler 5 (oldschool řada), Ampeg BA 115, EBS valvedrive, Morley volume pedal, Korg Pitchblack, sluchátka Audio-Technica ATH-A 700.
0 xLajků:

2

Re: komba do 15 tisic

TAK hodilo by se říct na co to chceš? jeslit to je něco normálního a hudba kde nemáš bubence řezníka nebo hluchýho řezníka kytaristu tak by se ti možná i mohlo hodit
spíš zaplatit za zvuk než za výkon (jazz, blues, country, popina, folk, možná funky... ) ale pokud jsi z rockový líhně tak na 100W zapomen to ti na basu stačit nebude....a stejně v rocku a tvrdějc  ač mě hodně lidní zjebne   basa není tolik slyšet aby ses pachtil po excelentním zvuku a potřebuješ spíš výkon....
takže napiš styl a pak se můžem bavit dál smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

nohraju tvrdsi rock, ale na basu hraju dost slap, takze mi na zvuku zalezi dost

Mé kapely: EXIL 51-alternativní pop-rock, FULLCONTACT-live hip-hop

vzory: Tim BOB, Stefan Ude, FLEA, Colin Edwin atd.

vybavčo:  Tobias Growler 5 (oldschool řada), Ampeg BA 115, EBS valvedrive, Morley volume pedal, Korg Pitchblack, sluchátka Audio-Technica ATH-A 700.
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Kubš (28. 12. 2006 13.32:15)

tak to se podívej po minimálně 300W apci sad
nebo i těch 200W by ti mohlo stačit ale s 15k toho moc nevymyslíš tak abys našel rozumnej kompromis cena/kvalita/výkon
bohužel prostě za kvalitu se zkurveně  platí a věř tomu že i mě to vytáčí že bez 50litrů si člověk nevrzne smile
ono nejhorší je že v obchodě ti bude s 100-200W připadat jak brutální výkon ale pak v celý kapele (obzvlášt v tvrdším rocku) to nebude tak hustý sad

0 xLajků:

5

da basscoreman napsal:

nohraju tvrdsi rock, ale na basu hraju dost slap, takze mi na zvuku zalezi dost

http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa … amp;ins=10
mrkni na to je tam kombíčko od Warwick, kdysi sem na něj hrál HC a stačilo v pohodě a to sme měli hlučnýho bubeníka

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

6

a na slap je lepsi 4*10 ne ?? .. btw nekde asi tady na foru sem cet vo tedlech "malejch" (koukal sem ted na to v guitar parku a to kombo s 15kou je velky skoro jak 4*10 bedna kera stale kousek vedle) ampegach prej libovej zvuk hlavne ta 15ka ale po nakym roce to prej zaclo blbnout... a prej si pak koupil tu samou resp vykonejsi 2*10  a taky se mu to po roce hrani nejak rozchrcelo ci co ...
jo uz vim bylo to tady
http://basy.wz.cz/komba/ampeg_ba_115_21 … 15_210.htm

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

na rock bych sel asi do nakyho krugera hlavy a casem k tomu bednu ... na ty jejich komba sem nehral tak nevim...
mozna nakyho vetsiho hartkeho nebo 2*10+15 komba vod hockeho  :-D
warwick asi neni na slap uplne to pravi ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

Taky sem nedávno hrál na kombo Quantum 2x10, hrálo to líp než některý 4x10 bedny, výkon byl taky dostačující, akorát cena je celkem vysoká ale zvuk byl vynikající

0 xLajků:

9

no já mám 2x10 :-) a jako na tvrdší rock bych ho asi samotný netrápil chce to ještě extension smile pak je to super smile ale zas já hraju prstama takže v tom je taky dost pač když do tho člověk hrábne trsadlem tak to není tak málo těch mejch 260W a hlavně hra trsátkem se víc prosadí smile

0 xLajků:

10

hele abych zbytecne nezakladal novy tema .. tak mam ted podobnej problem...
zatim mne napada nakej hocke asi ta 2*10 170w, 
pak sem zahlid par trace elliotu na hubazaru 130 s 15kou za 10 a 200ka s 2*10 za 15..
pripadne posetrit a koupit nakyho marecka... nebo jenom markbass hlavu mozna by my stacila ta mensi 250 do 8mi.. a casem  k tomu bednu... spis bedynku asi 2*10...
chtel bych neco malyho dostatecne hlasityho s peknym zvukem ... zadnej mazec proste kombo tak akorat do klubu aby se clovek slysel rozumne prez bubny a odposlechy dechu ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

ty jo čím to je že mě prostě malý rozměry na bosvejch aparátech připadeaj nedůvěryhodný big_smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Nook (07. 02. 2007 02.36:27)

Kombo Hughes Kettner Quanutm, tu dvoudesitku jsem zkousel a je uplne libovy, 400W, Kdyby me nas kytarista nestrasil svou 100W celolampou od ESH, tak do nej snad i jdu. Nebo skoc do Aleximu vyzkouset kombo Nemesis RS 410. Je to 320W za cca 27 tisic, dvoudesitka RS210 za 23kilo. Hmmmm....ted koukam, ze thema je kombo do 15000...tak nic tongue
V tom pripade snad jen Hugess Kettner Basskick..ale to je zase jen 15palec. Hmmmmm, je to tezky sad
Edït: ty neodymovy komba Warwick....NCC neboco jak se to hergot jenom menuje...2x10, to by se snad i jakz takz veslo do tvych kriterii, ne?

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

13

tobe pridou i na basach neduveryhodny:-D .. btw ja mam poctivejch 100kilo tak uz nemusim mit velkou basu a apos.. .. btw ted sem objevil na ebaji stejnej apec jako mam jenomze s 15kou kdyz ho vyhraji budu mit vez z 2 60w oranzovejch rolandu :-D  .... to uz by mi mohlo stacit vono staci i ta 60ka ale nesmi se vod ni moc daleko odchazet:-D

btw ale ty pripominky a napady viz predchozi muj prizpevek mi klidne hodte

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

Nook napsal:

Kombo Hughes Kettner Quanutm, tu dvoudesitku jsem zkousel a je uplne libovy, 400W, Kdyby me nas kytarista nestrasil svou 100W celolampou od ESH, tak do nej snad i jdu. Nebo skoc do Aleximu vyzkouset kombo Nemesis RS 410. Je to 320W za cca 27 tisic, dvoudesitka RS210 za 23kilo. Hmmmm....ted koukam, ze thema je kombo do 15000...tak nic tongue
V tom pripade snad jen Hugess Kettner Basskick..ale to je zase jen 15palec. Hmmmmm, je to tezky sad
Edït: ty neodymovy komba Warwick....NCC neboco jak se to hergot jenom menuje...2x10, to by se snad i jakz takz veslo do tvych kriterii, ne?

Já bych se s quantum kombem 2x10 nebál ani 100w kytarovýho zesáku smile . Vono to hraje fakt dobře průrazně i dost hlasitě a vůbec to má všechno smile:)

0 xLajků: