1 Naposledy upravil: dronda (27. 07. 2020 06.25:35)

Téma: Přebuzení výstupu zesilovače

O víkendovém hraní jsem měl problém s výstupem zesilovače (Marshall MB 450H). Měl jsem nastaveno post, tedy signál prohnaný přes korekce zesilovače, a zvukař mi hlásil, že mu tam leze moc silný signál. V tu chvíli jsem ale měl master na 0 a tak by podle mě v tu chvíli ke zvukaři nemělo jít vůbec nic.

Když jsem se zvukaře ptal po hraní, co mu to tam dělalo  - tak nejdřív mu tam lezl moc silný signál permanetně a po chvíli, aniž bych já na zesilovači cokoliv měnil (a pořád jsem měl master na 0), signál na chvíli padal na normální úroveň a pak zase vystřeloval "do červené".

Nemá někdo zkušenost s podobným chováním?

0 xLajků:

2

Re: Přebuzení výstupu zesilovače

Post DI je stejně vytažený před koncákem (kde je master), takže při obvyklém zapojení by vliv mít neměl. Proč se takhle choval ten DI netuším..

0 xLajků:

3

Master nemá na výstup za preampem žádnej vliv (pokud neměl DI až před reproduktorem). To co popisuješ můžou zpusobit v zásadě dvě veci - bud máš poonděnej obvod výstupu z preampu a nebo má pán dojebanej párak případně mix...

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

4

Atvečko napsal:

bud máš poonděnej obvod výstupu z preampu a nebo má pán dojebanej párak případně mix...

Případně taky oboje wink
Zkušenej zvukař by okamžitě přepojil do jiného vstupu na mixu, čímž by se vyloučila varianta chyby jeho techniky.
Krok dvě je okamžité zapojení přes jeho DI box (pokud ho má...)
Nerad to říkám, ale celý serie MB zesilovačů měly poněkud švédsky udělaný výstupy, celkem se to sralo, takže bych si vsadil, že problém bude u tebe.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

5

el BassTardo napsal:
Krok dvě je okamžité zapojení přes jeho DI box (pokud ho má...)

DI box měl (a já případně taky), takže to jsme udělali.

el BassTardo napsal:
Nerad to říkám, ale celý serie MB zesilovačů měly poněkud švédsky udělaný výstupy, celkem se to sralo, takže bych si vsadil, že problém bude u tebe.

To nerad slyším. Ale možná je to dobrý důvod celý Marshall, vážící dohromady přes 50kg, zahodit a pořídit něco lehčího.

Díky všem za rady a připomínky. Příští akci bychom měli hrát jako první a se zvukařem se kterým se známe, takže tam bude prostor se na to zaměřit a vyzkoušet to.

0 xLajků: