1

Téma: bedna tak okolo 10 000

Zdravim.
Bohuzel to dopadlo tak ze sem nucenej sehnat si vlastni bednu. Bohuzel moje financni moznosti sou mizive.
Prosim o radu.. v tomhle se vubec nevyznam. Bedna + zesik nebo kombo?
Nehci vas nijak obtezovat. Ale kdyby mi sem par z vas poslalo jenom link nebo nazev vaseho favorita byl bych hrozne vdecnej..
Chcem hrat metal. + ja si obcas rad zaslapuju.

ja mam zatim favorita
http://eshop.kytary.cz/karta.php?0205:b … p;ID=71756
proste je to celkem levny a vykonny

Hrozne dekuju vsem za jakejkoli prispevek

0 xLajků:

2

Re: bedna tak okolo 10 000

1000krát a znova Behringer NEEEE!!!! To jsou opravdu jen vyhozený peníze....

Jestli máš 10 000 a potřebuješ něco výkonýho na metal tak ti asi nezbývá než hledt po bazarech...pod 10k je to zkrátka na metal asi málo....teda záleží jestli by vám to na zkoušky stačilo, na koncerty bys to měl asi stejně jen jako odposlech....pokud do toho nebušíte na ohluchnutí i na zkouškách...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

3

no zkusebnu budem mit v garazi. a koncerty zatim neplanujem...

0 xLajků:

4

hele kup menší a kvalitnější než tenhl zkurvysynskej šit  fakt sorry ale měl by si s tím JEN TRÁPENÍ

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Hele co jsem tak krátce koukal tak je to problém....pokud se do toho chcete i o zkoušky pořádně opírat tak musíš mít pořádnej výkon..nj, ale ten do 10 000,- skoro neseženeš...dá se nakoupit něco mezi 100-165W cca...jedna z možností je koupit zesik, např. Warwick 3.1 je za 7500,- nebo teď ne hudebnimbazaru je zesik Ashdown MAG za stejnou cenu (nad tim pláču, mít peníze tak hned vemu)...oba maj cca těch 300W což je už celkem slušný, ale prostě peníze na box z toho nezbudou...maximálně že přidáš ještě tak 1000,- a zkusíš sehnat nějakej homemade...není to moc jistá kvalita, ale řekněme že to dovede aspoň abys byl slyšet...
nový boxy jsou nereálný...ty jsou cca od 7500,- vejš...

Je těžký poradit.. sad

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

6

jo to chapu.. ja sem celkem bezradnej je to na pytel

0 xLajků:

7

Mně teda uniká, jestli chceš kupovat bednu, nebo kombo?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

8

jako jestli chceš hrát metal a bicmen do toho řeže jak o život,tak pod 300W ani nezkoušej chodit,páč se neuslyšíš a na aparáty Behringer už jednou pro vždy zapomeň tongue

0 xLajků:

9

no me je to jedno proste potrebuju na neco hrat. ani nevim co je lepsi. jestli kombo nebo bedna a zesik.

0 xLajků:

10

jo btw nepamatujete si nekdo nejakou ceskou znacku kera prave nejaky bedny jakoby imitovala? ja myslim ze sem to tu nekde cet ale nemuzu to zaboha najit

0 xLajků:

11

tak se na to ještě jednou podíváme:
-máme tu Laney RB4 160W za 9000,- ... no ale je to Laney a ten tu nemá moc dobrou pověst..
-Fender Rumble 100W z rovnejch 10 000,- značka důvěryhodná výkon slabej...
-jsou tu určitě možnosti u Hockeho, ale teď mu nejdou stránky a z hlavy to nedám, jen se obávám že to výkonově moc lepší nebude...

-cenově mimo je už kombo od Ashdown- MAG C115 300 - je to kombo s 15" reprem a 300W výkonem, sehnat se dá ze Slovenska ze cca 12500,- (otázka je na kolik by byla doprava..) ale to je už mimo cenovou hladinu...

Problém zesiku jsem už napsal-slušnej výkon seženeš, i kvalitu, ale nezbyde ti na bednu...tu bys musel třeba někde pujčit, nebo si udělat (což se zrovna moc nevyplatí) nebo koupit jetou.

Další možnost je sledovat bazary a čekat. Dobrý koupě se tam objevujou...ikdyž na vyšší výkon je toho jak šafránu...

Takže nejrozumnější je sehnat ještě 5000,- pak už seženeš slušnou aparaturu která se ti oplatí tim že bude fungovat spolehlivě a stabilně...
Bohužel líp to nevidim a poloviční řešení jsou hrozně drahý, sám jsem utratil taky těch 10k do apce a pořád jen šetřim na lepší, proto se chci tentokrát upracovat a zainvestovat cca 20k...a to mám ještě výhodu výkonově méně náročného rocku..

čekám na reakce ostatních, jsem utahanej a nemám chuť projíždět net, takže jsem napsal jen těch pár základních věcí co najdeš do 5ti minut...tak přidejte svoje zkušenosti...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

12

:-* jebube diky moc. vazim si toho

0 xLajků:

13

big_smile není zač

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

14

na RB4 jsem dnes hrál u kamaráda a překvapilo mě i dostatkem vejšek, ale zdálo sa mi zdálo, že mý hocke BG210 hraje tak 3x víc nahlas

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

15

Jekub napsal:

Hockeho, ale teď mu nejdou stránky

Jdou.
P.S. jen skončila doména org.. Skoro rok již na www.hocke.eu

0 xLajků:

16

big_smile tak takhle to bylo....

takže do možností se přidává ještě BG 210 se 170W....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

17

A to B115A nebrat?

http://www.hocke.eu/b115a/

0 xLajků:

18

To je jen aktivní box, to vůbec netušim jak by to hrálo....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

19

sad musim do skoly

0 xLajků:

20

Hele jestli ti můžu poradit,tak k těm deseti určitě přidej tak ještě jednou deset.Prostě si puč,zadluž se,makej,nebo já nevim co....
Kup si nějakou rozumnou bednu, třeba tohle.....  http://eshop.kytary.cz/karta.php?0207:b … p;ID=89860
myslim,že s tim bys nějakej ten pátek mohl vydržet big_smile
a pak nějakej zesík,klidně jetej.Sleduj bazary,občas se tam něco rozumnýho objeví.
Hele říkám ti to na rovinu a z vlastní zkušenosti.Sám sem si koupil na hlučnou hudbu několik různých komb a pochybných mrdek,než sem došel k závěru,že prostě to chce pořádnej aparát,jinak si tu hudbu znechucuješ vlastně už předem.
V tomhle se nevyplatí šetřit......
Kde já už mohl být(jakej apec už sem mohl mít big_smile)kdybych neztrácel čas kupováním těch různejch mrdek a jejich následným prodávání pod cenou,abych se toho zbavil.
Takže asi tak tongue

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: srs (01. 02. 2007 11.16:44)

pekelnik napsal:

Kde já už mohl být(jakej apec už sem mohl mít big_smile)kdybych neztrácel čas kupováním těch různejch mrdek a jejich následným prodávání pod cenou,abych se toho zbavil.

Přesně tak,tohle sem si taky říkal už hodněkrát (viz mů současnej apec sad )..asi si na to musíš přijít sám tím kupováním,možná se ti to zdá moc vrážet 20,30 tisíc do apcu (nebo basy),ale zas když víš,že tě to bude bavit celej život,tak je lepší přišetřit a není důvod těch peněz litovat.
Taky teď vymýšlím co koupit...pod 300 Wattů (ale ne těch behringrových) nepudu,asi to vypadá na hartke buď 3500 nebo 5500 a bednu eště nevim-ten Warwick 411 by asi byl jeden z adeptů..

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

22

doporučuju sám sem ve slabší chvilce přemýšlel o kombina H5500 + WW 411 to je za 30 litrů myslím doživotní apec pro amatéra

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: srs (01. 02. 2007 11.34:58)

jj,to sem si taky říkal,že bych k té 5500 možná koupil tu 411 8mi ohmu (tj 350 wattů) a pak kdyžtak časem dokoupil ještě jednu bednu..

peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
0 xLajků:

24

srs napsal:

jj,to sem si taky říkal,že bych k té 5500 možná koupil tu 411 8mi ohmu (tj 350 wattů) a pak kdyžtak časem dokoupil ještě jednu bednu..

ta 411ka má 600 wattů smile

0 xLajků:

25

no myslim ze v garazi ty waty stejne neuzije, protoze tam bude prervany vsechno
zkousel jsem v garazi s volume kolem 3 - 140w hocke
myslim ze s takovym aparatem se da vystacit zkusebna kluby v pohode, na velkych podiich uz to je naprd

jeste ho trochu usmlouvat a mas na co hrat...
inzerat z http://hudebnibazar.cz/
Prodam basove kombo Hocke BG115
Vykon 130W. Je v nem 15" reprak Eminence. Ovladani bass, middlem, sweep, treble, presence, volume. Line out.
Cena 6000
Tel.: 608368248
Region: Brněnský kraj
Zařazeno: 31.1.2007 23:20

0 xLajků:

26

No tady může bejt problém s tim že do toho budou asi pěkně řezat..ikdyž máš pravdu s tim že garáži to bude neskutečnej hluk....

Tohle kombo mám taky a na zkoušky v pohodě..na maličký kluby taky krásně stačí, pak už jen jako odposlech..ne větší sály se už ale nechytá (ikdyž je další věc že hraju na pasivku..)...Jinak cena je opravdu vysoko, navíc ten prodávající to nabýzí už tak čtvrt roku pořád za stejno, takže by se dal ukecat..já ho pořídil za 3500,- ale to už je zase jen štěstí na super kup...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

27

hele já myslím že to je jen o domluvě...pokud si člověk myslí že čím hlastiější tím lepší tak je kandidát na ušní big_smile bubeníci tímhle neksutečně  trpěj

0 xLajků:

28

No ja abych byl uprimnej tak bych radsi priplatil ty tri a pul tisice na novy Hocke.
Tech 170 W zni lakave. A prijde mi to jistejsi protoze prave to ohrany nepude vyzkouset na plnej vykon. a treba se sere pri vysokejch hlasitostech co my vime.

jinak jeste bych mel jeden dotaz. Takze teoreticky kdybych si vzal

http://www.hocke.eu/bg210/

nebo

http://www.hocke.eu/bg210h/

a casem az bych mel nasporeno k tomu dokoupi tu bednu

http://www.hocke.eu/b115a/

tak bych mel nejakejch 370 watu a zrejme kvalitnich za nejakejch 17 tisic. Co si myslite o tom? Za 17 bych ale mel uz asi neco jinyho o dost lepsiho, coz sad ?

0 xLajků:

29

spíš bych tvrdil že za 17k bys měl o dost lepší výběr zvuku...za 10k moc prostor není, ale do 17 už se vejde víc značek a můžeš pak líp vybírat..Hocke není vůbec špatnej, jen zkrátka každá značka má jinej zvuk, záleží o kolik jinej no....
Je to složitý...ale kdybys zkusil stáhnout to jetý kombo na 5k tak můžeš rychle došetřit na externí box k tomu...jen to řikám abys vzal i tuhle variantu...

ale věř mi že nejšetrnější a nejlevnější je rovnou sehnat ještě peníze navíc..takhle budeš jen pak vymejšlet co koupíš úplně novýho...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

30

co je lepší že jo:D no hele těžko říctr za 17 seženeš tak dobrej zesík

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

co je lepší že jo:D no hele těžko říctr za 17 seženeš tak dobrej zesík

nebo dobrou bednu,ale ne oboje

0 xLajků:

32

bednu dobrou seženeš za levnějc ...řek bych že za 30 k máš solidní sestavu

0 xLajků:

33

to by mě zajímalo za 30k s jednou bednou nebo se dvěma? smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

34

hehehee...:) Možná i míň... smile Ale bez nějakých starostí, když budeš kupovat nový, nebo relativně nový věci, tak se té 30 nevyhneš...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

35

můj tip je stále hartke 5500 + warwick 411

0 xLajků:

36

tak to chápu big_smile no u mě je favorit W 5.1  a 211 a 115 PRO to jde do těch 30k přesně....ale kdy na to našetřim to je ve hvězdách....svinský prachy big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

37

můj favorit by hrál určitě líp smile

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Jekub (01. 02. 2007 18.30:51)

Tak já nevim, nějak jsme to tu nakousli a mě to teď začalo vrtat v hlavě...chci zvýšit výkon aparatury...do teď jsem měl v plánu zuřivě šetřit a makat a dát dohromady těch 20k na W 5.1 s 211 noooo, ale to je na mě fakt obrovská pálka a nevim s určitostí jestli ji dám dohromady...
mám doma kombo Hocke BG113, to má cca 140W kdybych byl blbej a dokoupil k tomu aktivní box http://www.hocke.eu/b115a/ tak bych se wattama dostal na cca těch 300W což už se dá na dýl zvládat...no jo, ale co myslíte byl bych vážně blbej, nebo to není špatný řešení...nejde mi o to zvučit si pokaždý koncert, spíš chci mít zálohu do budoucna..ale aby to zas nebyly blbě utracený prachy...
Ten Warwick by stejně nebyl konečnej aparát, spíš na delší dobu než si budu moct opravdu vybrat co chci...a moc na to vydělat, jako student mám menší možnosti...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

39

já nevím co radit big_smile ale pokud ti zvuk hocke sedí tak to udělej takhle pokud nesedí měn...
já už nechci nic z apce doporučovat protože můj názor je že se moc honíme za apcema a stejně ten zvuk udělá basa a ruce v první řadě....apec už by to neměl tolik ovlivnit....

0 xLajků:

40

hele fakt si dejme tomu tu třicítku někde půjčte a makejte pak na brigádách nebo tak,jednou to oceníte.Fakt!!!!!
Já kdybych nebyl idiot,tak sem si půjčil hnedka na aparát od rodičů a dávno bych měl splaceno a teď bych se jenom smál.A dejme tomu,že bych do toho vrazil třeba těch 30 papírů.
Zato různým šolicháním,špekulováním a nakupováním pofiderních beden,komb a zesíků sem možná tu třicítku taky vyhodil oknem,páč sem to pak musel všecko prodat tak za půlku ceny,aby to někdo(další špekulant) koupil big_smile tongue
Jinak to co navrhuje Kubš je kvalitní sestava,která amatérskýmu basákovi může vydržet na celej život(výkonově určitě tongue)

0 xLajků:

41

nojo...ale to si vem že mi zničeho nic vyhoří brigáda  a najednou jsem z ruky do huby a není ani na nový struny...je to na houby a chce to kupovat s rozvahou...jenže student prostě těch 30k nemůže dát dohromady..Od rodičů pujčovat nechci, stačí že mi pomohli do začátků s koupí basy a že mi zadara pujčej auto na ježdění po koncertech a na zkoušky...

Nechci se zas začít vymlouvat proč tohle musí bejt lepší jen proto že je to levnější..holt ale 30 je fakt nehorázná pálka..
No stejnak teď jsem ještě skoro na nule...až našetřim těch 9-10k tak je teprv načase to řešit...jen mi to tak mihlo tak jsem se chtěl poradit...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

42

jako jo,no to třeba není tvůj případ.Ale prostě,když chceš hrát šupec,tak prostě to jinak nejde.Potřebuješ watty a ty něco stojí,no tongue

0 xLajků:

43

no tak jekubovi by stačilo třeba to co mám já i bez extensionu např. ale "metl" fakt ne...
problém je že to fakt nemá jiný řešení než PENÍZE, kdyby si to všici uvědomili tak tu je o 50% treadů mín big_smile
krom toho se mi skoro hnusně chce říct že "bez peněz do hospody nelez" (kolikrát já takhle do tý hudební "hospody" vlez a jak sem pak dostal finančně na kokos...je to fakt prodělečný kupovat slabší a levnější )
fakt na levný věci stejně dobře znít nebudem smile

0 xLajků:

44

Tak děkuju hrozne moc všem za příspěvky, asi mám vybráno. Prostě prozatim koupim toho 170 W hockeho ať už ohranýho nebo novýho. Jenom jestli můžu poslední dotaz...

Jakej je rozdíl mezi
http://www.hocke.eu/bg210/

a

http://www.hocke.eu/bg210h/

je mezi nima celkem cenovej rozdil tak jenom jestli mi to za to stojí.

0 xLajků:

45

HornySnake napsal:

Jakej je rozdíl mezi

Jedno ma hornu, druhy ne. Bez horny se taky da hrat, zalezi na stylu. Na slap je podle me lepsi s hornou, na hru prstama je to putna. Jestli na to mas, kup s hornou, da se vypnout.

0 xLajků:

46

smile ok beru tu s hornou

0 xLajků: