1

Téma: Zatuhlá výstuha krku?

Čau basslidičky,
chtěl sem si trochu upravit průhyb krku a ejhle - ten šroub se ne a ne otočit! Nechtěl sem používat vyloženě hrubou sílu, aby něco neruplo. Šroub se ani nehnul, jen to uvnitř tak vrzalo. Mám se do toho pořádně opřít? Nebo se to dá nějak promazat? Nebo je to úplně v pr.....?
Díkec za pomoc!

0 xLajků:

2

Re: Zatuhlá výstuha krku?

Radeji zkusit promazat. Jestli to uvnitr prorves, mas truss rod na 2 veci. A oprava znamena servat (odbrousit) hmatnik a nandat novy. Predstavu o cene opravy tim padem uz asi mas.

Zkus ho maznout a nejdriv spis povolovat. Snad se uvolni.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

3

Hele, vím, že je to asi blbost, ale přece jen... povolil jsi předtím struny...?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

Jasne, struny sem povolil. Zkousel jsem to jak povolovat, tak utahovat - prostě zjemna rozhějbat. Ale jak říkám, chtělo to moc síly, tak jsem toho radši nechal. Povolit to šlo, ale fakt jen o fous - spíš ještě míň. A zpátky utáhnou už zase ne.
K tomu promazání, mám tak jako špricnout třeba WD? A kam? do té díry, kam se strká šestihran? Nebo nějak okolo? A nebude vadit, že bude dřevo zevnitř zamaštěný?

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: spider (30. 01. 2007 12.58:46)

UR napsal:

dřevo zevnitř zamaštěný?

No idealka to neni, ale hmatnik bys mel obcas olejem napustit (rosewood) tak jako tak. Zkusil bych nejdriv neco mene agresivniho, az pokud by neslo sahnul bych po WD (a doufal ze nerozlepta lepidlo hmatnik/krk).  Otazka je jestli je zarezly sroub, nebo prichyceny cely truss

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

ale pozor jeslt to je na tom rockbasu nějaký tvrdý dřevo tak bych se nedivil to je tuhota....vím žemě to na warwice vrzalo jak vintagevcům kolena big_smile a i kytarář říkal že to jde ztuha právě kůli neskutečně tvrdýmu dřevu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

huááá, no je to na te Delicii či jak tomu říkat. Krk je pravda masivní, ale já fakt zabírám na hranici - nerad bych to poslal. Navíc mám teď zrovna i origo WW klíč (takový to T) a tím by to mělo jít naprosto vpoho. Vrzání znám to je vlastně normální.

0 xLajků:

8

Kubš napsal:

vím že mě to na warwice vrzalo jak vintageovcům kolena

Ehm, ehm... móóóc vtipný big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

9

Tak vyreseno. Pokud by se to jeste nekomu stalo, prikladam navod jak na to.
Je potreba zacit povolovat! Tim se vyztuha trochu rozhybe. Pak je mozne zkusit trochu utahnout a zase povolit a zase utahnout - proste s tim trochu cvicit, nez se to rozhybe. Pak muzete zacit postupne utahovat s tim, ze kdyz uz to nejde, je potreba zase trochu povolit a pokracovat v utahovani. Jasný?
Jak to tak po sobe ctu, tak spis vypada, ze si z vas utahuju ;o)

0 xLajků:

10

Utahování máš povoleno smile

0 xLajků:

11

yikes)))

0 xLajků:

12

UR napsal:

prikladam navod jak na to. Je potreba zacit povolovat!

d.a.l.i napsal:

Zkus ho maznout a nejdriv spis povolovat. Snad se uvolni.

A povolovani mas povoleno hned u prvni odpovedi big_smile Chce to cist do konce smile smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: