1

Téma: Nova basa do 25000

Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit s vyberem noveho nastroje, prevazne na funk a rock. V cenovem horizontu cca 20-25k. To uz si myslim ze by mohl byt pomerne dobry nastroj. Uvazoval jsem o Ibanez SR905 ale zajimali by me vase nazory, popr. zkusenosti s timto nastrojem. Nebranim se ani jine base, diky za jakekoliv reakce.

0 xLajků:

2

Re: Nova basa do 25000

Být tebou, tak jdu do spectora...www.nbe.cz Tyhle licencovaný kopie jsou dost kvalitní a za nevelkou částku hrajou velmi dobře. Ibanez ani Warwick v této cenové relaci nedoporučuju. Vypadá to, že chceš moderní nástroj a ne nějákou klasiku, takže já radím toho Spectora.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

3

Diky za radu, zkousel sem hrat na klasickej jazzbass ale nevyhovovalo mi to do ruky, proto modern bass.

0 xLajků:

4

jojo..naprosto s tebou soucítím smile

0 xLajků:

5

Jenich napsal:

jojo..naprosto s tebou soucítím

Ja vam dam, holomci smile Ja bych jednoznacne doporucil American Jazz Bass z druhy ruky, ten by za 25 sel sehnat smile. Ne, vazne, ty cesky spectory sou hodne dobry, pod to bych se taky podepsal. A ja bych mozna kupoval z druhy ruky, na hudebnim bazaru je ted zrovna ceskej Spector za 18 a nekolik original Warwicku za slusny ceny.

0 xLajků:

6

Osobne mit tyhle penize, prolizam inzeraty jetych nastroju v dane tride, zajedu si tam a porovnavam s aktualnim nastrojem (popr. i na vlastnim aparatu). Nicmene zalezi, jestli uz vis, co hledas (predpokladam, ze to vis dobre - zvukove, ergonomicky, vzhledove, ...).

Do Ibanezy bych nesel, proste tem nastrojum neverim.

Kdysi za ty penize nekdo prodaval levnejsi model Pedully, mit Tvuj problem - jedu se na ni podivat. Jinak bych si vyzkousel nejake Warwy, MM, handmady (na www.hudebnibazar.cz je par nastroju v takove cene).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Filip T. (04. 02. 2007 13.32:41)

2 deafslap: no ja proti jazzbass nic osobniho nemam, hral sem i na jeden v krame za 40 tusim ale proste mi to nesedne do ruky wink
Jinak vzhledove u Spectoru slintam nad Legend 5 Custom Bubinga. Nevite jak je to s cenama? Diky moc smile

0 xLajků:

8

Filip T. napsal:

2 deafslap: no ja proti jazzbass nic osobniho nemam, hral sem i na jeden v krame za 40 tusim ale proste mi to nesedne do ruky wink
Jinak vzhledove u Spectoru slintam nad Legend 5 Custom Bubinga. Nevite jak je to s cenama? Diky moc smile

hele nejlepší je tam zavolat nebo napsat a říct jaký konkrétně modely tě zajímaj...měl jsem tu někde vizitku majitele, ale na svrchní vrstvě bordelu jí nevidim....(po 5 min hledání) h...tak na spodní taky neni smile Maj je ale v Muzikeru...

0 xLajků:

9

deafslap napsal:
Jenich napsal:

jojo..naprosto s tebou soucítím

Ja vam dam, holomci smile Ja bych jednoznacne doporucil American Jazz Bass z druhy ruky, ten by za 25 sel sehnat smile. Ne, vazne, ty cesky spectory sou hodne dobry, pod to bych se taky podepsal. A ja bych mozna kupoval z druhy ruky, na hudebnim bazaru je ted zrovna ceskej Spector za 18 a nekolik original Warwicku za slusny ceny.

hele ale já si vážně myslim, že na to aby ten Warwick hrál dobře - aby hrál jako Warwick - je ještě 20,25 moc málo...

0 xLajků:

10

Když moderna, tak moderna...:) Warwick
http://cgi.ebay.com/WARWICK-STREAMER-LX … dZViewItem

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

11

Klusi napsal:

Když moderna, tak moderna...:) Warwick
http://cgi.ebay.com/WARWICK-STREAMER-LX … dZViewItem

to stejne taky vokopcenej Spector... btw kdyz uz nakej design vod Neda a modern bas tak
http://www.rockinn.co.jp/shopping/guitar/steinberger_syp/images/xs15fpa_ctm.jpg

btw kdyz uz delaj nedovi basy a housle a spectory tak by mohli zacit delat i padla:-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

m3 napsal:

to stejne taky vokopcenej Spector... btw kdyz uz nakej design vod Neda a modern bas tak
http://www.rockinn.co.jp/shopping/guita … pa_ctm.jpg ...

Nic proti tvemu gustu ... headless jsou zajimave, ale ze bych na to chtel hrat ;-), to asi ne big_smile

0 xLajků:

13

kouknul bych na tu Simanovu K+K, je to za 11 a na funky si myslim vyborny nastroj. Inzeruje to uz na fenderu tak rok a slezl z 18 na 11

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: vandal666 (04. 02. 2007 16.14:46)

nic proti ceskym nastrojom, ale na Sivcakove basy sa velmi nechytaju v istych veciach co som tak zachytil big_smile

http://www.sollerguitars.com/obchod/ind … ategori=14

alebo handmade modely:
http://www.sollerguitars.com/?art=hudobnici.php

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

15

spider napsal:

kouknul bych na tu Simanovu K+K, je to za 11 a na funky si myslim vyborny nastroj. Inzeruje to uz na fenderu tak rok a slezl z 18 na 11

Prave ja bych rad presel na petistrunku kdyz uz mam tu financni moznost ... zas tak casto u studentu jako jsem ja neni wink

0 xLajků:

16

Tak právě ten Streamer je navic petka....:) A rekl bych, ze by nemusela vylezt moc pres tisic dolacu....

0 xLajků:

17

Klusi napsal:

Tak právě ten Streamer je navic petka....:) A rekl bych, ze by nemusela vylezt moc pres tisic dolacu....

No kdyz to vezmu kolem a kolem tak tema je "Nova" basa do 25000 big_smile

0 xLajků:

18

Ok, dobře... Já ti to neberu, dělej jak uznáš... Ale osobně bych pravě "Novou" basu nekoupil... Zbytečně drahý, někdy i dvakrát, třikrát víc, než pár let stará...

0 xLajků:

19

dobře děláš...streamera nekupuj...

bazárek ale špatnej neni...fakt narazíš na dobrý kusy...ale zkus ty spectory a uvidíš, uslyšíš.

0 xLajků:

20

Filip T. napsal:

Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit s vyberem noveho nastroje, prevazne na funk a rock. V cenovem horizontu cca 20-25k. To uz si myslim ze by mohl byt pomerne dobry nastroj. Uvazoval jsem o Ibanez SR905 ale zajimali by me vase nazory, popr. zkusenosti s timto nastrojem. Nebranim se ani jine base, diky za jakekoliv reakce.

Kdybych si kupoval novou basu tak asi zvolím jednu z těchto krasavic

http://www.espguitars.com/basses_viper.html

no řeknite nejsou pěkný?

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

21

Případně

http://www.espguitars.com/basses_ec.html

0 xLajků:

22

ééé...ty SGčka jsou pro mě něco jako ty Stainbergry...:( bleah

0 xLajků:

23

Jenich napsal:

A to proč? Nějaký vady? Mouchy? Slabá místa?

0 xLajků:

24

mě se ta basa nelíbí...zvukem, a tim ošklivým "dezénem".

0 xLajků:

25

Jenich napsal:

..ale ty EC to je nádhera

0 xLajků:

26

A pokud chceš tedy skutečně novou, tak bych se nejspíš poohlídl po dražších modelech od Corta, A5 například, a tu jejich signaturu (Rob Ellrick?). S modern ibanezama tady nemá zas tak moc lidí dobré zkušenosti, takže spíš ne. O Spectoru osobně nic nevím, takže jedině vyzkoušet.

0 xLajků:

27 Naposledy upravil: Klusi (04. 02. 2007 17.06:22)

Jenich napsal:

mě se ta basa nelíbí...zvukem, a tim ošklivým "dezénem".

A to Streamer, nebo warwick obecně?
Já bych se spíš spolhl na harmony-central...:)
Ale nelíbit se ti samozřejmě může...;)

edit: Mě osobně se líbí teda moc...:)
edit2: A to nejen proto, že se dá beze ztráty prodat...:)

0 xLajků:

28

asi jsem se trochu spletl...já teda nevim, jestli je to v podstatě ten samej co ten chromovanej...ted jsem zmetěný, ale vypadá lacině smile Takže zvukově už ťeda asi nevim (!!!abych tě nemát, Filipe!!!!)

každopádně...Corta prosím ne...:) jsou to hračky pro děti..vypadá to hrozně hezky, ale když to vezmeš do ruky, tak je to jak kus polena...

0 xLajků:

29

Gin napsal:
Jenich napsal:

les paul...mě to přijde jak divně dimenzovaná kytara...

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Filip T. (04. 02. 2007 17.16:09)

Jenich napsal:

bazárek ale špatnej neni...fakt narazíš na dobrý kusy...ale zkus ty spectory a uvidíš, uslyšíš.

Ja proti bazaru nic nenam, ale jeste asi nemam tolik zkusenosti, tak abych nevybral treba nejakej z tech horsich kusu ... Tak to zatim vidim tak ze jim zejtra zavolam a poptam se jich. smile

Jenich napsal:

každopádně...Corta prosím ne... jsou to hračky pro děti..vypadá to hrozně hezky, ale když to vezmeš do ruky, tak je to jak kus polena...

Momentalne hraju na Cort big_smile ale nejlacinejsi co znam pac na neco se musi zacinat.

0 xLajků:

31

jo to je rozumnej přístup, kterej můžu podepsat...

u těch cortů...Acton bass je action bass a dál se o tom nemá cenu bavit... Ale i ty dražší modely mi přijdou takový tupý...hrozně se mi líbily, tak jsem si je šel vyzkoušet a úplně mě zklamaly (až na tu signaturu T.M. Stevense). Pocit z toho zpracování byl, jako když si v Hornbachu koupíš lacinou polici na nářadí.

0 xLajků:

32

Jenich napsal:
Gin napsal:
Jenich napsal:

no právě, to je pro basáky - milovníky les paul tvarů

0 xLajků:

33

vandal666 napsal:

nic proti ceskym nastrojom, ale na Sivcakove basy sa velmi nechytaju v istych veciach co som tak zachytil

Nacionalismus je pekna vec, ale tohle je hodne odvazne tvrzeni, nic proti Sivcakovi, je to vynikajici mistr, ale nejde exaktne srovna 2 (natoz vic) ruzne kytarare a ne tak pak jako v tvem pripade ceske a slovenske nastroje....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

34

vandal666 napsal:

nic proti ceskym nastrojom, ale na Sivcakove basy sa velmi nechytaju v istych veciach co som tak zachytil big_smile

http://www.sollerguitars.com/obchod/ind … ategori=14

alebo handmade modely:
http://www.sollerguitars.com/?art=hudobnici.php

Jako treba konkretne v cem se nechytaji? A kdo? Jako ze nikdo v cechach neumi vyrobit basu jako sivcak? Ale, to snad ne. Sivcak dela basy inspirovany hodne sadowskym, ale s malou hlavou a malejma mechanikama, me se to moc nelibi. Ty custom basy ma hezky, ale to maj Jurkovic, Janecky, Vlasak a dalsi taky. Min narodoveckych emoci, base je jedno, jak mluvi jeji vyrobce.

0 xLajků:

35

no cakal som ze to otocite na vlastenecke big_smile ale napisal som nieco v tom zmysle, ze Sivcak robi nejake veci lepsie nez hore menovany CZ vyrobca... co som sa stretol s nazormi tak boli asi takeho typu, ze Sivcakove basy lepsie "sadnu" (tvarovo) a este nieco s hmatnikmi ( myslim ze material a uchytenie)

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

36

Jenich napsal:
Gin napsal:
Jenich napsal:

teda stovnavat genialni basu .. s nevyvazenejma kopiema kytar ..chmmm ..LPcko pada na hlavu i kytara a je tezka jak prase ,... nedovedu si predstavit jak se da hrat na tu LP basu ...chmm leda tak naky punkaci nebo metalaci strouhat ecko  drzebny v pesti trsatkem...
btw nic proti punlu a metalu ...

Jinak bych sel taky po tom Spectorovi .. sice je taky tezkej ale aspon vyvazenej .. ta zebra s tema 2ma humbacema .. :-) idyz zadsi bych pruchozi krk .. + humbace to sem tam tusim nenasel...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

37 Naposledy upravil: m3 (04. 02. 2007 18.04:51)

vandal666 napsal:

no cakal som ze to otocite na vlastenecke big_smile ale napisal som nieco v tom zmysle, ze Sivcak robi nejake veci lepsie nez hore menovany CZ vyrobca... co som sa stretol s nazormi tak boli asi takeho typu, ze Sivcakove basy lepsie "sadnu" (tvarovo) a este nieco s hmatnikmi ( myslim ze material a uchytenie)

dyk tam mam samy podivny variace na jazz bass... teda krome toho headless kontrabase ten je supr :-)

zajimavi sou ty vod toho polaka jak sem linkoval do galerie peknejch kousku.. ty by se mohli dat sehnat kolem ty 25...
btw za 25 si uz muzes nechat neco postavit...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

38

m3 napsal:
Jenich napsal:
Gin napsal:

teda stovnavat genialni basu .. s nevyvazenejma kopiema kytar ..chmmm ..LPcko pada na hlavu i kytara a je tezka jak prase ,... nedovedu si predstavit jak se da hrat na tu LP basu ...chmm leda tak naky punkaci nebo metalaci strouhat ecko  drzebny v pesti trsatkem...
btw nic proti punlu a metalu ...

Jinak bych sel taky po tom Spectorovi .. sice je taky tezkej ale aspon vyvazenej .. ta zebra s tema 2ma humbacema .. :-) idyz zadsi bych pruchozi krk .. + humbace to sem tam tusim nenasel...

Nejsem zarytej fanoušek ESP bas, ale třeba toho LTD vipera sem držel v ruce, hral sem ma něj a musím říct že je fakt parádní nástroj a na hlavu vůbec nepadá to je kus od kusu některý warwicky taky padají a některý ne. A ke vzhledu se na obhajobu nic říct nedá prostě se buď líbí nebo ne.
To by se teď mohla spustit debata fendrisi vs warwickáři :-)

0 xLajků:

39

vandal666 napsal:

Jo, takze vlastne jedna pani povidala big_smile, jen houst

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

40

samozrejme, ved 90% tem tunaq je typu "jadna pani povedala" ...

0 xLajků:

41

vandal666 napsal:

no cakal som ze to otocite na vlastenecke

Nikdo nic neotaci, napsal si ze cesky basy, rozumnej vsechny, sou horsi nez sivcakovy. Cos asi cekal? Zkus to opacne napsat cesky na slovensky forum a sezerou te, my sme mirny a pratelsky. Jinak ja sem hral na basu od jurkovice, od janeckyho, sivcaka, vlasaka, a na dost bas renomovanych svetovych vyrobcu, takze mluvim z vlastni zkusenosti, zadny jedna pani povidala.

0 xLajků:

42

Koukám že se to tady přiostřuje...

0 xLajků:

43

Nechtěl bys toto
http://img162.imageshack.us/img162/4844/img1363bm8.jpg

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

44

Hmm vypadá moc pěkně, že by předchůdce K5? A za kolik to dáváš?

0 xLajků:

45 Naposledy upravil: mikulik (05. 02. 2007 10.36:01)

Není to sice úplně přesně za pětadvacet, ale skoro...
http://eshop.kytary.cz/FENDER-Dimension … bass:0:1:0

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

46

nezlob s tím fendrem pořád! on chtěl pětici a tady se bojim že nejvíc na tý ibaneze s logem fender stojí právě to logo.

0 xLajků:

47

Jenich napsal:

asi jsem se trochu spletl...já teda nevim, jestli je to v podstatě ten samej co ten chromovanej...ted jsem zmetěný, ale vypadá lacině smile Takže zvukově už ťeda asi nevim (!!!abych tě nemát, Filipe!!!!)

každopádně...Corta prosím ne...:) jsou to hračky pro děti..vypadá to hrozně hezky, ale když to vezmeš do ruky, tak je to jak kus polena...

a co Cort Abmp1-opbb??

Schecter Hellraiser 5
Ampeg SVT3PRO , Ampeg SVT 410HE Classic, Ampeg SVT 15E Classic
0 xLajků:

48

hustý téma  big_smile plný demagogie a zběsilejch názorů big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

49

Takový jsou tady skoro všechny, to už sis moh´ zvyknout big_smile big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

50

ha ! Obzivla mrtvola !

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: