1 Naposledy upravil: David (21. 01. 2007 14.23:06)

Téma: Jsou basisté puristi?

Chtěl jsem zjistit, do jaké míry platí rčení, že basáci jsou puristi, kteří si vystačí jen s nástrojem a aparátem...

Jestli efekty používáte, napište jaké a jak často (případně další zkušenosti).

David

PS: Sorry, nevěděl jsem, že anketa nebere interpunkci...

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

2

Re: Jsou basisté puristi?

Mno já určo někdy nějakej zkusím, až se někde nachomejtne... Ale tahem hrát s effektem myslím nehrozí... To spíš výjmečně... smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

3

Myslím si že občas není změna pro spestření na škodu, ale samozřejmě se to nesmí moc přehánět
Zvuky basáka z Muse mě sice dostávaj do kolen, ale v naší kapele, kde máme dvě kytary, bych je stejně nevyužil...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

4

efekty jednoznačně jo protože je to fajn ale jen do jistý míry a hlavně se nesmíte trápit s tím že to stálo tolik a hrajete s tím jen občas to je právě  problém občas to holt člověk musí zkousnout
a hlavně další zase ten samej  problém  jako se vším ->s blbou basou efekt hraje blbě....věřte tomu big_smile mám to ozkoušený

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

ano, používám, jak analog tak digitál...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

6

já ani nevím jestli jen analog ale asi jo čistě analog

0 xLajků:

7

ano pouzivam multiefekt Zoom B2, najcastejsie:
bezny doprovod apod.:
modeling: all tube SVT from Ampeg with an 810e cabinet

nejake kratsie sola: variation: Tremolo, Auto Wah

sem-tam pouzijem aj modeling: Boss ODB-3

Spector Legend Classic 4 + DR Black Beautys, Kustom Groove 600HD + KonstantAmp Eminence Delta 15" 400W
0 xLajků:

8

basaci sou samozrejme puristi.. jinak vsichni hrajou na steiny :-D a ne na precliky a jazzBecka:-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

Zrovna tenhle problém řeším, ale nebráním se používáním efektů pár už mi jich pod nohama proběhlo. Teď zrovna testuju Digitech BP a po několika zkouškách musím říct, že mě velice příjemně překvapil, hlavně simulace aparátů. jinak nemám rád na base efekty jako  chorus delay...

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

10

Pro mě je kurvítko zvuku i kdejakej apec, natož nějakej efekt. A přesto si vystačim jen s basou, na níž se toho dá vyloudit tolik rozličnýho ! Akorát mi nedá spát chorus (promiň, Gine), ten bych zřejmě občas využil (aby to taky byl aspoň ňákej kýč big_smile) (Bona s ním umí nádherně a citlivě kreslit), bohužel však nevim, která značka by mi, co se kvality týče, vyhověla, nevyznám se v tom...

0 xLajků:

11

Krome jemneho reverbu na kombu (ktery stejne skoro neni slyset) efekty nepouzivam a nelakaji me. Zvuk slusne basy + prstu/slapu/tapplingu, popr. bezprazce mi prijde dostatecne zajimavy a prurazny. Jeste tak mozna dobry kompresor na bezprazec, popr. lampu do predzesu (ale to uz efekt neni..)

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

12

nepouzivam... ale casem kompresor/limiter, kvakadlo a bassballs...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Kubš (21. 01. 2007 22.08:03)

jestli chceš klusi tak ti bassballs klído pučím....já ho ted nepoužívám (nehraju....řekněme hledám sám sebe co se hudby týče) takže ti ho klído do brna můžu po bratrovi poslat at si ho pořádně prozkoušíš.....
a limiter taky big_smile akorát od behringera ale funguje fajn big_smile

0 xLajků:

14

aktualne wah, drive take digital simulator + overdrive + delay. do budoucna me laka mozna nejakej octaver, delay, synthezator apod. urcite si myslim ze basak je spis purista, ale nemel by bejt uplne ortodoxni

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: m3 (21. 01. 2007 22.55:20)

Harvey58 napsal:

aktualne wah, drive take digital simulator + overdrive + delay. do budoucna me laka mozna nejakej octaver, delay, synthezator apod. urcite si myslim ze basak je spis purista, ale nemel by bejt uplne ortodoxni

no je otazka jestli to co z toho leze za zvuk se da este nazvat zvuk baskytary a jestli ses este vudec basak... idyz pravda poradne zbustrena nebo naopak umnoukana kytara je taky furt kytara .. s tim problem nemam a dokonce kdyz sem hral na kytaru tak sem si v efekrech liboval ale u ty basy mi to nesedi..chmm .. to sou veci..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

A to takovey Big muff made in Russia nezní vubec špatně.....ten sedmipasmovej ekvalizer od Uli behringra je celkem fajnej

R.G.Design Precision Bass, Jolana Rubín bas, Kustom KBA15, BX4500H+4x10" Hocke
0 xLajků:

17

no big muff je taky dobrej ale možná MOC krutej takovej fakt Fuzzy no....

0 xLajků:

18

Kubš napsal:

jestli chceš klusi tak ti bassballs klído pučím....já ho ted nepoužívám (nehraju....řekněme hledám sám sebe co se hudby týče) takže ti ho klído do brna můžu po bratrovi poslat at si ho pořádně prozkoušíš.....
a limiter taky big_smile akorát od behringera ale funguje fajn big_smile

dik, mozna te vezmu za slovo...:) Nemel bys tam treba Fendrika ze 74? Kterej nepouzivas...:D
Musime se voe sejit a srovanat ty corvety...:)

0 xLajků:

19

Koukám, že téma efektů padlo na docela úrodnou půdu...

Já mám jen vestavěný proporcionální Limiter, který ale používám jen když hraju hodně nahlas ve snaze trochu chránit reprák (ač by měla být ochrana na kombu automatická).

Výhledově koukám po kompresoru (na ten jsem se ptal před nedávnem) - nejlépe EBS, a pak až nebudu vědět co s penězma taky autowah (taky nejradši EBS).

Multiefektu se upřímně řečeno bojím, a to hned z několika důvodů:

1) Nastavení - kdo se má v těch bankách, stompech a pod. vyznat, když se to ovládá sotva dvouma šlapkama... doma možná, ale na koncertě? Noční můra...
2) Kvalita zvuku - upřímně řečeno - analog je analog a bude hrát stejně i za deset let, což se asi nedá říct o neustále se měnících (zlepšujících) digitálech, které pořád signál prořezávají...
3) Hledání zvuků, jen protože je tam mám... osud multiefektů... když si něco budu kupovat, tak proto, že ten konkrétní zvuk chci a je použitelný... vím, že s mulťákem bych měl tendenci vymejšlet zvukový aranžmá na každou píseň zvlášť místo cvičení techniky...

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

20

no já se do brna asi jentak nepodívám ( i když mohl bych ...mám ted zkouškový a bráchu v brně...takže vlastně proč ne) jinak fendříka nemám no....ale začal sem fanaticky uvažovat že takovýhle
http://cgi.ebay.com/FENDER-JAPAN-PRECIS … dZViewItem
basičky by do budoucna až bude hodně peněz nebylo šaptný risknout
btw kde bereš prachy na ty nástroje a pace?? to mi chceš říct že sna pracuješ???

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Klusi (22. 01. 2007 00.17:10)

preclík... hmmm... proc sakra japonskej? Americky stary precliky jdou o dost levneji, nez treba JB...:) Hele, ja v tom zas tak moc lovu nemam, vis kolik stala corvetka, GK, a MM je tady:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie … 1&rd=1
Prodal jsem Hartke, ty starsi basy bez velke ztraty, takze sice v tom neco je, ale napriklad jsem na 0 a nemam box...:( A jde o to nepit, neco sem tam udelat, mit stipko a nejaky love od rodicu, nezastiram...
a riskovat a kupovat na ebayi levne, vsak to znas...:) Kdyz s kouknu na tvuj setik aparaturovej + corvetka, tak jsme na tom mozna skoro stejne... Ale to už tady asi řešit nebudem, ne?

0 xLajků:

22

To já teď koukám sem:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi … 1&rd=1
a sem:
ale jen tak slintám... nemám na to..:)

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: Kubš (22. 01. 2007 00.31:43)

Klusi napsal:

preclík... hmmm... proc sakra japonskej? Americky stary precliky jdou o dost levneji, nez treba JB...:) Hele, ja v tom zas tak moc lovu nemam, vis kolik stala corvetka, GK, a MM je tady:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie … 1&rd=1
Prodal jsem Hartke, ty starsi basy bez velke ztraty, takze sice v tom neco je, ale napriklad jsem na 0 a nemam box...:( A jde o to nepit, neco sem tam udelat, mit stipko a nejaky love od rodicu, nezastiram...
a riskovat a kupovat na ebayi levne, vsak to znas...:) Kdyz s kouknu na tvuj setik aparaturovej + corvetka, tak jsme na tom mozna skoro stejne... Ale to už tady asi řešit nebudem, ne?

víš proč japonský - mám pro ně slabost zvlášt když se ted už  neprodávaj jinde než v japanu(pár oficiálně uznanejch vyjímek)....asi aby nelikvidovaly chůdáky americany big_smile (brácha má japonce za ty prachy cos stál japonec  se mexica deluxe nechytaj ani z dálky-zkoušely sme jich fakt řekněme tak 20-30 (bez keců...) a jediná kytara která je fakt výrazně lepší je pak až american deluxe....a to ještě bůhví co by japonec dělal kdyby měl ty american deluxe snímače) tak proto
jinak ten MM je docela šokující s cenou na český poměry, takže s cestou tak kousek přes 20? to sou dobrý mrdky chtít tady za to 30 a vejš big_smile
škoda toho boxu já bych možná byl nejdřív praktickej a až pak kupoval basku i když zas když tak žereš ty MM.... smile a  pokud máš box někde k dispozici....tak si MMkuj smile

já furt přemejšlím jestli mám ještě lejt do hudby prachy nebo ne....už mě to neba furt za něco utrácet chtěl bych už mít pořešíno

0 xLajků:

24

No, múžou v těch japoncích být netušený kvality, však Axlíkův Cimár hraje...:) K tomu MM. Aspoň vidíš, jak je to tady přemrštěný, zhruba na těch 20 to počítám vyjde a je to starší vyhranej kus...:)
Já to beru tak, když koupíš kvalitní kytaru, z dovozu, tak jsou to uložený prachy... když koupíš PC, auto... hnedka to klesá a tratíš... Navíc, když to člověka baví.. Mě baví na to koukat, hrát a slintat nad tím, co ještě nemám...:) Takže já pořešíno nebudu mít nejspíš nikdy...:) Problém je v těch boxech. Dobrý jsou drahý a dovoz příjde na strašnou pálku...:(
A kdybych s tím, švihl... aspoň to výhodně prodám..:)

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: Kubš (22. 01. 2007 00.55:02)

já ti řeknu cokoliv zesík kytaru koupím z druhý ruky ale box nee...to radši zaplatím plnou cenu ale box nebo cokoliv co obsahuje reprák z druhý ruky....
hele a ještě jedno ti řeknu já jakmile ten nástroj získám ztrácí pro mě tu slintací hodnotu a beru to tak nějak jinak....někdy si dokonce k tomu nástorji vytvořím osobní vztah-ale že bych si sednul a říkal "kurva mám tohle hoho" to s zas ne ale mám ho rád a když mě těší tím jak hraje tak dvojnásob.....proto ho taky někdy nerad chroupám přes efekt (to jen aby nás dali nesprdnul) pač ho tím děsně deformuju....a vlastně se snažím s těma efektama trošku mírnit....a pořád mě vrtá v hlavě jak to udělat abych nemusel tahat čistej zvuk přes bypasslý efekty...

jinak já těm nástrojům třeba slepě nevěřím kůli tomu kdo na to hraje nebo co o tom říká proto sem takovej skeptickej tomu že třeba někdo říká jo MM(warwick, fender cokoliv) to je hustý, já už to potřebuju mít v ruce zkusit to....já vlastně toho warwicka nikdy nechtěl(jako fakt NEE), já ho prostě šel zkusit a až pak si řek kurva to za to momentální finanční nepohodlí stojí big_smile

0 xLajků:

26 Naposledy upravil: spider (22. 01. 2007 11.04:41)

Klusi napsal:

To já teď koukám sem:
a sem:

Klusi, na toho Tobiase jsme si s D.a.l.i.m brnkli (i kdyz jen ve 4ce) a ten zvuk je prazvlastni, skoro bych rekl nepouzitelny (zkouseno na Eden Nemesis  NC210), takovy tenky. Dali urcite potvrdi (coz by mel byt objektivnejsi a erudovanejsi nazor). Dovedu si to predstavit ve zkreslene metalove muzice, jinak moc ne.

dodatek:
Dneska jsem si byl na to znova zahrat, trosku sem si vylepsil nazor, nehraje to spatne, jen signal je strasne slaby (1HB +1single Bartolini), ale zvuk neni az tak strasny jak sem pasl nahore. Svetoborny taky ne. Srovnal sem s Warwick corvette Pro line (schvalne kvuli klusiho), ta je sice aktiv (tenhle konkretni kus) ale jednoznacne prehrava growlera

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: subroofer (22. 01. 2007 10.01:50)

My FX...

---bez kterých už se neobejdu---
1) Jim Dunlop BASS WAH - I love that sound smile
2) DigiTech WHAMMY (WH-4) - škoda, že ten zvuk je tak digitální. Rád bych testnul původní WH-1 (analog tuším). Jinak koncepčně super boxík. Užitečnej a platnej inspirátor a aranžér.
3) DigiTech Jamman (nejnovější přírustek - právě na cestě), další aranžér od kterýho si moc slibuju. I look forward to... původně jsem používal jen nekonečnej delay, ale to je na  p r d.

a zbytek

4) TC Electronic M300 (multi FX - modulace a hally, používám spíš ve studiu, kromě hallu nic moc)

5*) APHEX Aural Exciter + Big Bottom C2
6*) dbx 1066, špičkový kompresor

* používám pouze doma, jako master insert v mixu (recording, mix, mastering atd.)

0 xLajků:

28

Koupil jsem kvákadlo, chvíli jsem kvákal, ale pak mě to nějak přestalo bavit... tak jsem ho zase prodal a mám klid smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

29

Klusi napsal:

To já teď koukám sem:
a sem:

tak ta druha zase tak draha neni ne?

0 xLajků:

30

Jo, proto na to koukam... Protoze by podle me mel byt ten Streamer o hodne drazsi... A dost se mi libi..:)

0 xLajků:

31

sem zvědavej kolik to nakonec koštne zatím nic extra ale zejtra kolem 14 hodiny uvidíme....že bych přihodil big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

32

Já jsem používal ODB-3 od Bosse ale kradlo to i při malým drajvu dost basy,takže to znělo jak hutná kytara a já potřebuju dunět,takže šel do řiti a válí se mi ve skříni.Pokud by měl někdo zájem..... může ho mít tongue

0 xLajků:

33

synťák od ibaneze, dá se s tim užít docela dost srandy a hlavně to proleze zkrz to naše peklo.spousta efektů hraje pěkně a pak to člověk zapojí v kapele a zjistí že tam neni nic, vůbec nic

0 xLajků:

34

Používám Electro Harmonix analogový basssyntezátor , hraje to jako basový Moog dost dobrý zvuk, záleží hodně na baskytaře, teď co mám toho Hookera tak tam jde udělat mnohem více zvuků, než co jsem měl pasivního jazzbase, hodně to reaguje na dynamiku, je to snad jediná věc kterou bych neprodal, je to pro staromilce. Včera jsem zkoušel hrát na kytarový multiefekt Zoom s nastaveným zkreslením, můžu směle říct, že to i předčilo zvukově celolampový kytarový aparát i s kytaristou, to jsem byl překvapen hodně dobrý

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

35

salof napsal:

Používám Electro Harmonix analogový basssyntezátor , hraje to jako basový Moog dost dobrý zvuk

Hmmm, to zní hodně dobře... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

36

Je to difný , nehraju přez žádný kurvítko, na ňákou solo vyhrávku je to móc pěkný, ale jako trvalej doprovod kapely se mi to neosvědčilo, takže Bass, Mid, Treble, Compressor50%, asi tak  smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

37

Používám MXR bass D.I.+ mam to jednak pro tvrdší party a taky to dobře zaskočí kytaru když kytarista má zrovna sólo.
Behringer Bass Chorus - neni to vubec špatny na to že je to behringer. používám ho 3x v jednom songu asi 10 vteřin smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

38

Původně jsem zastáncem žetězce basa-kabel-hlava-bedna, nicméně pořídil jsem limiter BLE 100 od Behringera (jsem s ním docela spokojený, jen uráží můj jemnocit značným šumem, prostě není to lampa) a teď pokukuju po něčem, co by trochu zhutnilo zvuk vyhrávek a podkladů pod sóla. Hrajem ve třech a tak je to potřeba. Nahoďte mi pls. něco pro inspiraci...

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

39

No, driv jsem par efektu zkousel, ale od dob petky nepouzivam nic, casem bych snad uvital kvalitni kompresor - ale to az k poradnemu aparatu.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

40

Sem zkousel kamosuv kytarovej anarchy efekt na basku a znelo to jak pr*el lol
Ale nejaky efekty bych rad checknul........

Ibanez SRX 305, G&L SB-2 Tribute, G&L Fallout Tribute, Epiphone EBM-5 Fretless
Hocke MT400, Soundelirium 115, Hocke BASS 300
Boss TU-3, EBS Multicomp
www.studionastrani.cz
0 xLajků: