Téma: rozdiel medzi aktivnou elektronikou a aktivnymi snimacmi
vie mi niekto vysvetlit roydel medzi tym lebo som sa docital na jendom fore o tom a dajak mi to neje jasne
ketner basforceL 100w
tak este toho moc nemam ale snazim sa
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » rozdiel medzi aktivnou elektronikou a aktivnymi snimacmi
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
vie mi niekto vysvetlit roydel medzi tym lebo som sa docital na jendom fore o tom a dajak mi to neje jasne
betaron to tusim nekde vysvetloval tak ze u aktivnich je predzesilovac strcenej primo do tech snimacu aby ho nikdo nevykoukal nebo je mimo vetsinou v dire pro potaky... muze bejt taky v necem zalita aby ji nikdo nevykoukal...
a pokud se nemílim v aktivnich snimacich je jenom ten preamp ..kdezto eletrika miva i ekvalizer... ale nemusi a mozna by se nakej ten plosak dal narvat i do tech snimacu..
....takze vicemene je rozdil jenom ve forme a ne v obsahu ...
teda jestli to dobre chapu by se dal aktivni snimac prirovnat ke kombu kdezto aktivni elektrika je hlava s bednou ....
(vo pasivni se nebudem bavit ta mi do toho prirovnani nejde nasroubovat )
Klasicky by to mělo bejt tak, že pasivka má signál ze snímačů vedený přímo na Jack ( přez poťáky hlasitoti a tónovou clonu).
Aktivka má v sobě předzesilovač který na Jacku dává linkový signál ( jako "line out" z komba)
Nejnovější aktivky mají zapracovaný v preampu simulace různých zvuků strun, i celých aparátů, výstup na Jacku je linkový.
moment, moment, ja chapu rozdil aktivnich snimacu a aktivni elektroniky takhle, ale treba to tak neni, kdyz tak me nekdo opravte:
aktivni snimace - snimac kterej ma v sobe nejakej miniaturni aktivni preamp, tzn. jen zesileni signalu, tak aby nedochazelo ke ztratam na vstupu zesilovace
aktivni elektronika (snimac jako takovy muze byt jak aktivni tak asivni) - je to v podstate aktivni equlizer, ktery umoznuje aktivni zesileni/zeslabeni nekterych pasem (basy/stredy/vysky) oproti pasivni tonove clone, ktera nic nezesiluje ale pouze kondenzatorem uzere vysky
Přesně tak, aktivní snímače narozdíl od pasivních bez baterky nehrajou.Aktivní el, může makat jak s aktivníma tak pasivníma snímačema.
ve starejch basach s aktivkou myslim byl jen ten preamp ...ale asi budem muset pockat na nekoho kdo v tom ma jasno :-)
aktivna elektronika vs. pasivna elektronika vs aktivny snimac vs. pasivny snimac:
takze pasivny snimac + pasivna elektronika je vsetkym jasne, klasicky elektromagnet, v ktorom sa chvenim strun indukuje napatie a to je vlastne vystupny signal, ktory sa v aparature meni na zvuk. fyzika hovori, ze cim silnejsi magnet tym silnejsie napatie sa na nom naindukuje a tym je vacsi vystupny signal. kazde drevo ma insiu hustotu, tym vplyva na chvenie strun (pridava vyssie harmonicke kmity, ktore su zodpoveden za to, ze kazde drevo ma svoju farbu zvuku).. pasivna elektronika je to preto lebo tam nie je zaidny aktivny prvok len same pasivne (potenciometre, kondenzator)
aktivny snimac ma obvykle vyssie vystupny signal ako pasivny ale aj napriek tomu ma ovela slabsi magnet ako pasivny snimac => ze ma slabsi vystupny signal . a preto tam je aktivna elektronika vo forme maleho predzosilnovaca napajaneho 9V baterkou, ktory tento signal zosilni na uroven cca 1.25V (silne pasivne snimace maju vystup okolo 0.7-0.8V - vychadzam z gitarovych snimacov konkretne EMG 81, a HZ) toto ma za nasledok akesi "zabitie" charakteristiky nastroja (cely ten sytem: slaby magnet + predzosilnovac) ale ma to aj vhodu v tom, ze mozno pouzivat dlhe kable (signal je tak silny, ze prelezie aj cez dlhe kable), pocut aj slabsie zahrate tony (ale to moze byt aj nevyhoda)
no a este sa zvykne pouzivat taka vec, ze pasivny snimac + "aktivna elektronika" ta aktivna elektronika sa zvykne v tomto pripade oznacovat aj ako picku booster, cize nakopavac snimacov, ma za ulohu zosilnit signal, ale v pripade menej kvalitnych snimacov moze vzrast brum...
TOTO som sa docital na jednem inom fore..
no to je sice vsecko pravda ale zbytecne moc reci kolem myslim ze ten zakladni problem sem pojmenoval dobre.. ne?? resp. teda vysvetlil...
všechno pasivní: nepotřebuje baterku
vše aktivní: potřebuje baterku
aktivní snímač: je snímač ppasivní s jednoduchým předzesilovačem (zesílení = 1 nebo malinko víc jak 1) zesilovač jen slouží k "procpání" signálu kabelem, takže signál vychází z kabeluv lepším podání než u pasivních snímačů. U aktivního snímače není možno regulvat výšky/basy/středy/hlasitost. Bez baterie nehraje. Jelikož obsahuje předzesilovač často se snímač dšlá s nižším počtem závitů/slabším magnetem, takže pokrývá větší frekvenční pásmo a míň zatěžuje struny.
aktivní elektronika: potřebuje baterii. Je to víceméně předzesilovač jako u akt. snímače, ale má víc stupňů, které slouží k buzení/impedančnímu převodu/řízení zpětné vazby v korektoru výšek/basů/středů. Je možno regulovat výstupní hlasitost.
Juhuuu má jedničku s hvězdičkou.=D
Problematiku vysvětlil i pro méně zdatné jedince v oboru nf elektroniky.
Dobře zpracovaná otázka k maturitě.=D
díky, když jsem viděl, že je tu nový příspěvek od BETARON, tak mi přejel mráz po zádech.... Ale naštěstí jsem dopadl dobře
jen jestli jsi neopisoval
ale jinac pochvala, jednoduchy, a ne moc kecu okolo
jáááá??? nééééééééééééééé!
tucek, slajs, stejne chyby, stejne znamky
to bylo kde ?
marecku podejte mi péro
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » rozdiel medzi aktivnou elektronikou a aktivnymi snimacmi