1

Téma: Váš názor na reprobox a hlavně na repro...

Ahoj, přemýšlim o přezbrojení na lepší aparát, jelikož se mi vždycky víc líbila kombinace zesik + reprobox než jen kombo tak přemýšlím nad různýma zesilovačema. Doma se mi válí reprobox osazenej 200W 15"..podívejte se na fotky a řekněte mi k nim názor ohledně repra a taky konstrukce boxu....rád bych si pořídil kvalitnější zesilovač, ale na pořádnej box bych musel počkat tak ještě 3/4 roku tak přemýšlím jestli by se dal používat tenhle, aby zvuk měl aspoň trochu kvalitu...zatim jsem na to hrál jen přes starou teslu a to opravdu podle ní nemůžu soudit...
Na repru je: Linear Efficiency Model JBL LE15A, 8 Ohms, James B. Lansing Sound Inc.,Los Angels, California
Serial No. 26523

http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1 … ec704e.jpg
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/1 … cad502.jpg

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

2

Re: Váš názor na reprobox a hlavně na repro...

tak proč ne že jo...stejně box dřív než říkáš nebudeš tak jako nouzovka dobrý a JBL  není vůbec neznámá a neocenovaná značka

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

tak ten reprak vypada huste, nejakej spis vintage kousek, ale pokud neni uplne odrovnanej tak by mohl hrat dobre, tyhle veci byly poctivy, jinak konstrukce, mno z tech fotek moc poznat nejde, port to ma, je to z nejaky min kvalitni preklizky, ale budiz kdyz to nebude moc vybrovat tak taky ok no a zbytek je spis o tom jak je to utesneny, nejakej filcunk tam koukam taky je, takze jej jen otazka jestli je to dobre navrzeno a jak funguje vyhybka a ty dve horny, jinak je hnusnej a takhle bych to osobne nedelal sad

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

4

jen jestli ten reprák není jen 100W...
http://agora.rdrop.com/users/billmc/speakers

http://www.jblproservice.com/pdf/Thiele … meters.pdf

nehodlám tu fušovat do řemesla jiným, veteránům a servicemanům, ale řekl bych že jinak je to docela schopný repro

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Jekub (24. 01. 2007 16.32:32)

To je taky jedna věc co mě napadla-sice to má bejt 200W ale nikde to tam nevyčtu a dát jen na slovo prodávajícího...
...ale vyčtu to od tebe, díky! Ano prodávající tak trochu lhal a místo 200W je to opravdu 100W...no nic...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

6

hele a proč vlastně řešíš tohle to ten hocke je moc slabej (což samozřejmě chápu pač vím že je výkon potřeba)
já jen abys zbytečně nerozmělnoval síly (a taky finance) po cestě za vysněným aparátošem

0 xLajků:

7

no přemýšlim...Hocke je zatim dostačující, ale moh jsem si teď zahrát na většim pódiu a tam nestačí ani jako odposlech, nebo stačí, ale pojede pořádně a kvalita zvuku pujde do háje...a počítám že si můžu dovolit maximálně těch 15000. A to navíc ještě není úplně jistý, zkouškový se mi zhoršilo takže některý brigády padnou a  během roku je to složitější. Výkonově se chci dostat nad 200W, nejradši bych těch 300W.Nejde mi o to to vomrdat a odfouknout z pódia bicí, ale chci mít rezervy i do budoucna..No a komba do těch 15000,- jsou většinou jen z nižší řady, což mi připadá že se posunu maximálně výkonově ale zvukem ne...tak bych radši dal těch 15 do samotnýho zesiku a pak řešil i pořádný bedny. Nevim, je čas na rozmýšlení a hledání, proto zkoušim i jiný cesty. například ty komba od Ashdownu se mi moc líběj, jenže prostě se jedná o nejnižší řadu kterou výrobce nabýzí, tak nevim.

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

8

no je to poroblém no....jako já naštěstí zas tolik výkon řešit nemusím ale vím o čem mluvíš, je jasný že když dáš 15 za hlavu tak  relativně budeš za vodou ( zvlášt za jetou hlavu....)to SWR co je ted na fendru za 14 je dokonalý...ale prostě nemám....chut se zadlužit) a pak ale další investice musí bejt taky kolem těch 15 za box....což je fakt běh na dlouhou trat...osobně bych ti doporučil jít do hlavy a bednu si na koncertech pučovat a ve zkušebně jet přes hocka

0 xLajků:

9

taky bych si tak případně představoval....tentokrát jen asi nebudu mít tolik odvahu jít do něčeho z druhý ruky ale záleží zrovna na tom co se bude prodávat....Hocke je do zkušebny zlatej, na koncerty taky stačí, teď zrovna budem hrát v klubíku kde pojedu jen přez něj a stačí to tam i  s rezervou....přesto, je to stále takový na krajnosti výkonu no...
Koupit pak nějakej kvalitní zesik a na koncerty si tahat 15", co teď mám, jako odposlech a jinak to vytáhnout přes PA by snad mělo fungovat. No a ten box je jasný že by to byla taky stejná, časem dokonce asi i vyšší investice než za zesik...
Holt pořídit apec se kterym by byl člověk opravdu spokojenej asi skoro nejde....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

10

Jekub napsal:

Holt pořídit apec se kterym by byl člověk opravdu spokojenej asi skoro nejde....

no jde to jde, já sem ted prakticky spokojenej co se zvuku týče, i co výkonu je to v pohodě, jediný co mě pálí je ten extension box....ten je tam spíš tak jako na okrasu big_smile ne dělám si srandu je to v poho ale holt to chce něco lepšího, ale zpátky k tobě
co bych ti doporučil sou 2 možnosti

1) dobrý kombo (třeba se i zadluž) s možností rozšíření o extension box(kolem 20-25 tisíc seženeš už fakt dobrý věci)
2) zesík a pak šetři na bednu...zesíků máš taky tři zadky

co se zesíku týče neboj se solidně starýho 2nd handu (tak do těch 10 let by to mohlo bejt v pohodě) záleží na kvalitě výrobku
a dál pokud chceš nějaký dlouhodobý řešení kup na co seženeš peníze nešetři šetřit nejde....

0 xLajků:

11

myslim, ze bedna se da s trochou zrucnosti vyrobit docela dobra za solidni penize - napr. repas Vermony (nekde to tu je) nebo uplne nacisto to udelat
pokud nekdy budu upgradovat aparat, tak koupim zesik a bednu sbastlim
jen se jeste rozhodnout jaky repra tam dat... videl sem pekny komba od Edenu-s 15"+10"(pridat jeste jednu 10" uz neni takova rana) nebo by me lakalo 2x12"-to asi nejvic
samotny 10" me nejak neberou

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Kubš (24. 01. 2007 17.43:26)

jenže když se podíváš tak ty repra co používaj renomovaný výrobci na opravdu kvalitních boxexh njsou tak 3-4tis za kus......a ted si spočti jeslti se to vyplatí
já osobně dávám přednost tomu továrnímu (i když betaron má jinej názor) tak tam prostě víš co ti vyleze zatímco u svýho je to risk a v životě už se no bez obrovský ztráty nezbavíš

0 xLajků:

13

ono pokud se opravdu rozhoupu do toho zesiku tak si asi koupim tu 10" k tomu a dám si dohormady boxík, jen na dočasno než se koupí nějakej pořádnej, ať to nemá jen těch 100W co můžu z týhle 15" vytáhnout...ikdyž třeba do 8 ohm...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

14

jasný dělej jak chceš a kupuj ale fakt to nej co si můžeš dovolit

0 xLajků:

15

Hele a Ampega B2RE z druhý ruky bys nechtěl??? Mám na to ještě přes rok záruku...Šetřín na SVT-3, tak se ho potřebuju zbavit...za patnáctku bych ho nechal...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

16

mno novej by měl jekub za 17200...ti nevím

0 xLajků:

17

no to by nebyla špatná možnost, ale teď určitě nemám peníze, aktuální by to bylo nejdřív tak za dva měsíce...zatim jen vymejšlim jakym směrem se vydat...tak jedině později, když se ti ho nepodaří udat tak to možná dohodnem...ještě se všechno uvidí

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

18

cus. takovejhle problem sem resil pred nedavnem taky..marshallovsky 65W kombo uz prestalo stacit.  tak sem se zacal poohlizet po naky jety hlave...nakej tranzistor...protoze kdyz kupujes nakej trandak z druhy ruky, tak staci zahejbat potakama a jestli to nechrci, ani pak pri nejvetsim volume, pak je vse v poho...toho bych se nebal...ja mam nastesti znamyho muzikanta co ma kamose ktertej obcas nakej ten zesik i PA udela.....tak uz snad za 3 tejdny bude 300W s flaskou v preampu hotovo....jinak jestoi jses aspon trochu zrucnej nebo mas kamose truhlare...tak si nakej box vyrob....koupis 18.ti vrstvou prklizku, vyriznes tvar slepis to osadis reprakama...(doporucuju eminence), a je to....ja jsem uz 3 postavil.....a kdyz vychytas konstrukci a pouzijes kvalitni matros tak si myslim ze to bude srovnatelny s takovou vyssi tridou mezi reprakama.....

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

19

JBL reproduktory patří mezi absolutní špičku a používají se u nejkvalitnějších profesionálních ozvučovacích systémů. Taky jsou setsakramentsky drahé.
Jekube tvůj reproduktor je výborný, nicméně je určen spíše do jiných aplikací než přímo pro baskytaru.
Už tím jak má nízký rezonanční kmitočet (viz parametry od Nooka) atd. je určen do kinových beden – Altec-Lansing, nebo přímo vynikající pro „těžké, ortodoxní“ audiofily.
To neznamená, že ho ale namáš používat na basu. Chce to ale dobrou bednu, podle obrázku se mi jeví, že je přetlumená a není poznat jaká je tam vzadu díra – basreflex.

Ještě ukázka v čem používají zrovna tento JBL LE15A reproduktor na své domácí Hi-Fi blázni :
http://img244.imageshack.us/img244/995/kleinhorn3kq.jpg

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

20

tak krb ani komín s reprákama jsem fakt neviděl

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Jekub (24. 01. 2007 21.17:09)

já si zase říkám jestli ty obrázky co jsou pověsený za komínama maj nějakej vliv na akustiku...nebo i na estetiku big_smile

Tušil jsem že to nebude s tim reprem úplně na 1*, ale budu si ho hezky šetřit a zatim ho použiju, zatim si to představuju právě tak že našetřim na nějakej slušnej zesik, k tomu dokoupim trochu materiálu a 2* 10" a holt zatim budou bedničky domácí, za čas pořádný kupovaný...

No a 15" taky bude mít využití...teď se ke mně dostala nádherná LP - Pink Floyd The Wall z roku 1979, takže mi vysí v hlavě představa nějakýho toho důstojnýho ozvučení ke gramofonu:) ale to se moje představy už hodně rozbíhaj dopředu...

Takže box jsem nekoupil špatně, zatim se využije s citem na basu, časem na něco jinýho...řek bych že za ty 3500,- určitě stál, už teď se mi vyplatil protože jsem na něj moh docela dlouho hrát:)

Tak mě napadá, moh by jsi mi Betarone poradit něco ohledně konstrukce boxu na tu 15" aby se její parametry řádně využily když se nejedná o repro přímo na basu...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

22

hele já ti říkám že zbytečně plejtváš hotovost.....přemýšlej jeslti se opravdu vyplatí na to abys měl homemade bednu do který vrazíš minimálně 4-5 tis. (a to budou levnější repra podle poslední zkušenosti s vybíráním 12"....)
já radím koupit zesík a hrát na koncíkách přes pučenou bednu....vím že toje krutý a strašně jednoduchý říkat ale fakt si myslím že by to chtělo zapřemejšlet jestli to stojí za to takhle prodlužovat cestu k vysněný sestavě tím že to budeš cpát do nenávratnejch docčasnejch řešení

0 xLajků:

23

na tom není nic krutýho, náhodou si vážim tvojí rady...sám jsem už dávno pochopil že některý investice se nevyplatí...ale tady je jednoduchej problém, v mym okolí si basovou bednu zkrátka nepujčim. Basáků je tu málo a kombo co mám je asi jedno z těch nejlepších možností co se tu dá sehnat. No tohle všechno si budu muset rozmyslet podle toho jak se to vyjasní s brigádama a s následnejma finančníma možnostma...

Nyní jsou už moje příspěvky pomalu jen to samý, proč co nemůžu ale chci to a tak...
To hlavní tenhle thread poskytnul: zjistil jsem že repro je kvalitní, ikdyž výkon je menší než jsem byl informovanej a  není přímo na basu a box není správně postavenej. Pokud to trochu jen pujde tak prostě počkám o pár pracovních dní dýl a jednoduše koupim zesik i s boxem. Uvidíme kolik realnýho času a šetření mě to bude nakonec stát. Ale jestli to dobře odhaduju, tak budu mít možnost koupit pořádnej zesik se kterym budu snad na dlouho spokojenej a výměna boxu je už snad jednodušší záležitost..

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

24

no hele tak u toho zesíku od určitý finanční hranice si akorát vybíráš jakej charakter  zvuku chceš.....a halvně jakou zančku máš rád big_smile

0 xLajků:

25

obávám se že těch 15 000,- se tý hranici ještě neblíží, anebo by Ashdown měl konečně klesnout s cenama big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

26

no je fakt že 15 kolíků  máš SWR WorkingPro 400W třeba...pak Hartke 3500, Warwick 5.1 Profet.....sázím z hlavy nevím vše ale na výběr je moje volba by byla asi SWR.....

0 xLajků:

27

hele a co si koupit k tomu hockemu ten box s 15kou a koncakem 200w .. je to za 10ku a kdyz to das na sebe tak to bude i ladit vizualne  budes mit peknou stenu a vykonem se k ty 300ce dostanes... a kdyz budes hrat v malym klubu vezmes jenom kombo... 
teda jestli ti sedi hocke sound tak by to nemuselo bejt spatny ...

Btw: kde ti ten hocke nestacil... ja co sem hral na nakejch vetsich akcich jako festy apod tak tam byl dycky aparat erarni ...resp puceny od Nomadu... jinak bych si na ampegackou 6*10 asi tezko zahral :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

no do 15k se vejde víc značek, i takovej Fender bassman by tam směle moh i ten Ashdown (ale u toho to bude ještě levnější serie takže tam bych radši ještě nehledal), pak jsou ještě možnosti druhý ruky a ještě poslední pozastavení se je samozřejmě Hocke ktečrej je cenově úplně jinde, ale zvukově netušim, zkušenosti s těma zesikama nemam....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Kubš (24. 01. 2007 22.22:08)

Jekub napsal:

no do 15k se vejde víc značek, i takovej Fender bassman by tam směle moh i ten Ashdown (ale u toho to bude ještě levnější serie takže tam bych radši ještě nehledal), pak jsou ještě možnosti druhý ruky a ještě poslední pozastavení se je samozřejmě Hocke ktečrej je cenově úplně jinde, ale zvukově netušim, zkušenosti s těma zesikama nemam....

já  nevím odvázanej sem z hocka nebyl abych si sednul na zadek ale svojí práci odvede smile
jinak považ ale že bassman je 250W,

jen aby sis nemyslel já sem ted permanentní nejistotě co vlasntě mám pořídit a jak to pak následovně udělat

0 xLajků:

30

Kubš napsal:

no je fakt že 15 kolíků  máš SWR WorkingPro 400W třeba...pak Hartke 3500, Warwick 5.1 Profet.....sázím z hlavy nevím vše ale na výběr je moje volba by byla asi SWR.....

a za necelech 16 mas 400rb GKcko a za necelejch 17 Little Marka II vod marbasse... to sou zase moji favoriti...

btw nemuzu si pomoc ale myslim ze sk tomu ampegovi byla prave ta 400ka a ikdyz to ma deklarovanej relativne malej vykon tak to hralo jak krava a to to bylo venku na louce...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

31 Naposledy upravil: Jekub (24. 01. 2007 22.24:01)

m3 napsal:

hele a co si koupit k tomu hockemu ten box s 15kou a koncakem 200w .. je to za 10ku a kdyz to das na sebe tak to bude i ladit vizualne  budes mit peknou stenu a vykonem se k ty 300ce dostanes... a kdyz budes hrat v malym klubu vezmes jenom kombo... 

Btw: kde ti ten hocke nestacil... ja co sem hral na nakejch vetsich akcich jako festy apod tak tam byl dycky aparat erarni ...resp puceny od Nomadu... jinak bych si na ampegackou 6*10 asi tezko zahral :-D

No ten muj Hocke má už přeci jen něco za sebou a hlavně mám k němu pasivní basu takže prostě to není úplnej zabiják...ono je možný že z plánů pořádny paparatury budu muset slevit, všechno záleží na tom jak vyjdou brigády a když máme před sebou ještě studio a muzika není jen jedinej muj koníček tak holt bude tenhle rok asi muj extrémně drahej a i silně odpracovanej...
Kubš: tendojem z Hocka mám stejnej, práce je to dobrá, ceny jsou naprosto skvělý, do začátku je to opravdu skvělá volba, i zvuk se dá celkem nastavit, ale pořád je to vychytávání toho co se mi nelíbí než používání toho co chci slyšet....druhá věc je že co jsem hrál na Ampega tak se z toho taky nějak odvařenej nebyl...jako určitě by se mi líbil, ale pro mě je ta hodnota peněz vyšší než na standartní zvuk.

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

32

m3 napsal:
Kubš napsal:

a za necelech 16 mas 400rb GKcko a za necelejch 17 Little Marka II vod marbasse... to sou zase moji favoriti...

btw nemuzu si pomoc ale myslim ze sk tomu ampegovi byla prave ta 400ka a ikdyz to ma deklarovanej relativne malej vykon tak to hralo jak krava a to to bylo venku na louce...

jenež kolikátka je ten GK to je děsně slabý 280W pořád málo big_smile.....Markbass vůbec neznám - nebo spíš neorientuju....ale vůbec se mi nelívěj tím jak sou malý pač sem asi staromilec ale co je malý to mi příde na basu divný.....

0 xLajků:

33

Jekub napsal:
m3 napsal:

No ten muj Hocke má už přeci jen něco za sebou a hlavně mám k němu pasivní basu takže prostě to není úplnej zabiják...ono je možný že z plánů pořádny paparatury budu muset slevit, všechno záleží na tom jak vyjdou brigády a když máme před sebou ještě studio a muzika není jen jedinej muj koníček tak holt bude tenhle rok asi muj extrémně drahej a i silně odpracovanej...
Kubš: tendojem z Hocka mám stejnej, práce je to dobrá, ceny jsou naprosto skvělý, do začátku je to opravdu skvělá volba, i zvuk se dá celkem nastavit, ale pořád je to vychytávání toho co se mi nelíbí než používání toho co chci slyšet....druhá věc je že co jsem hrál na Ampega tak se z toho taky nějak odvařenej nebyl...jako určitě by se mi líbil, ale pro mě je ta hodnota peněz vyšší než na standartní zvuk.

když vono je to těžký nesmíš to zkoušet jen na sucho kamarád má takys mapegem stejnej problém na sucho je to divný a s kapelou to je extáze jako fakt neskutečná..... a to nemá zrovna nejnižší řadu SVT3 Pro +  AMPEG BXT 410 HL4 a jak říkám na sucho si řekneš že to je fakt přehodnocený ale na pak v kapele to šlape, řeknu ti taky sem na to hrál a prostě něco neuvěřitelnýho takovej dříč

0 xLajků:

34

právě že jsem měl na něj možnost hrát nejdřív nasucho a pak i na koncertě...ale byl to erární kousek kterej nemusel bejt úplně vpořádku a měl 100W, ale přesto pro mě byl jako odposlech a měl jsem ho s hlasitostí tak na 3/4 a gain jsem musel taky pořádně vytáhnout...to jsem nečekal.Sice mám pasivku ale tohle mě zklamalo a proto taky přemýšlím nad vyšší wattáží...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

35

panebože 100W to je tak na doma nebo na folk big_smile

fakt říkám pod 300W ni krok!!!! a to nejlíp ještě mít nějakou 4x10" bednu smile Jako dá se hrát i s 200W ale už jedeš hodně k 8čce volume pokud není ideální podmínka zvučení a tohle platí dvojnásob pokud si prstař.....

0 xLajků:

36

no proto počítám jako spodní hranici těch 250W...ono je další otázka použít celoflašku, ta se mi vždycky hrozně líbilo, ale nejsem na to takovej hrdina abych měl celolampu jako hlavní aparaturu, to by mi brzo někdo zlikvidoval...

..holt uvidí se jak se budu činit a podle toho taky co si budu moct pořídit, abych nakonec nemusel skončit právě jen dokoupením boxu od Hockeho....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

37

na celolampu bych prděl smile to není na basu nezbytný

0 xLajků:

38

ono jednou třeba jo...ale to chce nejdřív jakoustakous aparaturu, pak se poohlídnout po jiný base, spíš v tom smyslu vyplatí se mi investovat 20k a vejš za nástroj kterej zní o kousek jinak než mám teď....holt je to na hooodně dlouho trať..proč jsem přestal hrát na tubu a přesedlal na basu? To bylo jednoduchý, čtyři klapky a spousta mosaze big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

39

hele ani tvůj vzor Adam C nemá celoflašku smile  prostě není potřeba a at se mikulík třeba zahrabe big_smile a axl s ním prostě celolampa je fajn ale taky ne všespásná

0 xLajků:

40

Kdo se s tím má tahat..:D Já si teď basu hodím na záda, GK do ruky a jdu...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

41

Klusi napsal:

Kdo se s tím má tahat..:D Já si teď basu hodím na záda, GK do ruky a jdu...:)

njn ale tak to víš ta bedna schází

0 xLajků:

42

No, bohužel jo...:( Já jsem přemýšlel o dovozu nejakého 2x10 pres ebay, videl jsem i docela hodne slusnynapr. swr goliath juniory za dobrou cenu, ale jeste jsem se k tomu nedostal... to je bohuzel vahove jediny, ktery lze dovezt za prijatelny love... Potom tady sehnat dobrou 1x15  a jsem za vodou...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

43

já se rozhoduju mezi 1x15" a 4x10" pač velisotně sou prakticky nastejno a přeci jenom ta 4x10" je samotná univerzálnější....
líbil by se mi GK backline ale zas sem zjistil že to je z MDF desek tak nevím no...

0 xLajků:

44

Na Silvestra dávali na satelitu – 3Sat – koncert Robbie Williamse ze září 2006 v Leedsu.
Basista měl za sebou hradbu beden ASHDOWN, zdvojená kombinace. Z přestřihů jak kamery těkaly jsem nepoznal, co mohlo být ve spodních velikých bednách. Na nich byly položeny dva boxy asi 2x12.
Díval jsem se do nabídky firmy Ashdown a nic podobného tam není. Tak to měl asi speciálně ušité na míru.
Vypadá to jak sleduji, že za poslední tři roky se tato firma čím dál častěji objevuje v nabídkách cizích obchodníků. U nás nevím.
Jinak co se týká basisty, začal hrát na Rickenbackera, později střídal už jen otlučeného Jazz Basse a Precisiona. Jeden song hrál na avantgardní kontrabas.

SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

45

Kubš napsal:

mno novej by měl jekub za 17200...ti nevím

...možná bych mu k tomu mohl zdarma přihodit rack od Proellu, kterej se mi válí doma. Jen je blbý, že je to 6U...ale do začátku byl taky dobrej...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
0 xLajků:

46

kdybych kupoval novou hlavu za málo peněz, tak bych šel asi do tohodle: http://www.musik-produktiv.de/shop2/sho … lle/listen
má to pět kilo, vemu do ruky a jdu , na doma bych si udělal malou bednu a do zkušebny větší a na koncertě to třeba zkombinoval , někde jsem ten zesilovač viděl ještě asi o litr lacinější

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

47

Stejně to asi střelíš dřív než já seženu peníze:)

Jinak ty 12" od Ashdownu jsem taky ještěš neviděl a fakt mi v tý nabýdce chyběj, zkrátka 10" mi moc sympatický nejsou, ikdyž prsotě jednou asi skončim v kombinaci 1x15"+2x10"...
Ash se u nás moc neprodává, nejvíc jsem nad nim přemejšlel s dovozem ze Slovenska, rock-centrum.sk, nebo od Thomanna, ale asi si na něj ještě nechám zajít chuť prostě je pro mě cenově stále moc vysoko abych si byl jistej že to má cenu. Ono je to s tou cenou složitý, dát 15k za slušnej zesik je celkem standartní cena, ale pro studenta je to najednou sakra hodně...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

48

No ta Yamaha se mi nelíbí, navíc se mi zdá moc lehká a obsahuje moc elektroniky smile ale pokud by hrála slušně tak bych se jí naopak nebrániljen kvůli vzhledu...
Spíš by mi dělalo starost že to jde jen do 2 Ohmů, to už je fakt málo, na to že bych z ní chtěl vytáhnout těch 300W...no nevim aby to mělo zvukově smysl...
A ještě ke všemu-cena je pěkná, ale německy skoro neumim a děsí mě to drobnym písmem napsaný- statt UVP*: 660,04 EUR

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

49

no ta yamaha od salofa je hodně zajímavej brouk komplet difitál a yamaha digitály umí....a digitální zesilovače se používaj běžně na Hifi zesíky co já vím třeba yamaha právě ...jinak zesilovač třídy D používá i Aguilar...
prostě není to žádný behringerovo šidítko smile viděl sem propagační video a znělo to hodně dobře, přepínán í presetů je rychlý bez prodlevy....250W sestava se 4x10 bednou tě vyjde u thomana do 20tisíc myslím

0 xLajků:

50

právě u Thopmanna ho už nemají, ale někde jsem ten zesík viděl na německém shopu a vyšel asi na 9,5 litrů na Kč.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

51

Ty 2 ohmy je podle mě výhoda, že neodrovnáš zesilovač a můžeš tam zapojit více kombinací beden

0 xLajků:

52

koukám že ho nemaj :-/ no nic prostě ta sestava bezpečeně vyjde s velkou rezervou do 20 litrů zatímco muziker jí měl asi za 28

jinak jukni sem http://www.thomann.de/gb/solid_state_ba … tml?ls=100
a hodně mě zaujaly Peavey Tour za 355 oiro 450W hlava a peavey je podle mýho pořád značka která by neměla bejt opomíjená

0 xLajků:

53

Tak ten Peavey vypadá na horkýho kandidáta, cena je pěká, výkon skvělej a k tomu Eq a pár další řekněme mírně nadstandartních maličkostí...hmmmmmm smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

54

porad mi to neda ta sestava od thomana gk 600 backline s hb bednou, i kdyby sis mel nechat jenom prazdnou bednu a osadit jinym reprem
http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege … 6e6aa37c1d

0 xLajků:

55

No právě že nevim, to máš jako s tim Ashdown, pro mě je to vysněná značka, ale než za ni vypláznout 15k za nenižší řadu tak si radši nechám zajít chuť a pořídim zatim jinou...
Tady očekávám že koupim něco co mi prostě bude těch pár následujích let hraní držet. A toho si u Backline nejsem jistej no...aby to nebylo za dobrou cenu koupený, za rok a půl zase prodaný...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

56

termite HB je údajně tak pro děti když jim rodiče chtěj koupit starter apec.....

Jekube neidealizuj si ashdown, stejne jako b2 od apmega nebude hrát jako svt2 ta mag nebude hrát jak abm smile

0 xLajků:

57

zas tak bych se toho nebal, bednu budes mit jako odposlech pro sebe, a ze zesiku to pujde linkou do mixu, navic na koncerte nikdo nepozna jesli mas basu ci apec drahy ci ne, to tak ve studiu, jde o to abys byl slyset...

0 xLajků:

58

no tak já si ho idealizuju až od takový skoro porfi třídy, což momentálně je asi mimo finanční možnosti většiny tady z nás...je mi jasný že u těch levnějších řad bude zvuk skoro pořád stejnej, ať to ženeš z čehokoli...samozřejmě v určitejch mezích.Behringer přehraje snad i Tesla music 50 smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

59

Yamaha u svých zesilovačů – koncových do PA i nástrojových – poslední roky často používá pulzní napájecí zdroje. Je to složitější technologie bez transformátoru na bázi vysokofrekvenčního převodu napětí a proudu. V amatérských podmínkách postavit napájecí zdroj pro velký výkon není jednoduché.

Jekube, když udává výrobce rovnou, že zesilovač pracuje se zátěží 2 Ohm, svědčí tento údaj o vysoké spolehlivosti zesilovače a koncový stupeň bude dostatečně předimenzovaný výkonově, protože při tak malé impedanční zátěži (blížící se téměř zkratu na výstupu) protéká koncovými tranzistory velký proud.
Samozřejmě zapojení zesilovače na box o čtyřech nebo osmi je zcela normální.

0 xLajků:

60

pokud samotnej zesik tak zatim bych volil mezi warwickem 5.1 (500W) do 12k a gk bl 600 do 10k

0 xLajků:

61 Naposledy upravil: Jekub (25. 01. 2007 10.45:56)

Betaron: Ok, díky..píšu si to a pamatuju smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

62

jinak nejdražší Ashdown je za 30 kolíků což mi zas nepříde tolik nato že to je Mark King signatura....

jinak to co ti doporučuje termit asi bych se přikláněl k profetu.....osobně se mi líbí a na musicstoru na to psali velmi pochvalnou recenzi
pak ještě třeba Hartke 5500 to je myslím hodně dobrej kup ale už je to zas 17(ale tipnul bych že to bude na urovni mýho SWR nebo i výš určitě lepší než zatracovanej Ampeg B2)

0 xLajků:

63 Naposledy upravil: lukas (25. 01. 2007 11.31:56)

ta yamaha se asi moc nechytla, co za tim asi bude? treba neni az tak dobra a spolehliva... dneska zesilovace se spinanym zdrojem zazivaj dost boom a prichazi s tim skoro kazda znacka. ta velikost a vaha mi prijdou super. jestli ale tohle neresis, koukal jsi na to swr sm400 v bazaru (jestli to jeste plati?)? myslim ze tu o nem mluvil uz i kubs. za tu cenu. sice starsi, ale profi hlava, s lampou... (btw. nejsem zadna loby inzerenta:)

0 xLajků:

64

koukal jsem, ale peníze teď nejsou...zatim jen vymejšlim na co je vydělat...a jsem rád že to vymejšlim takhle dopředu, protože vybrat aparaturu je vážně na infarkt, vždycky se něco zalíbí  a pak se najednou vyloupne zas něco úplně jinýho:D

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

65 Naposledy upravil: lukas (25. 01. 2007 19.04:26)

technika jde dopredu (i kdyz treba miniaturizaci posedly markbass se vyloup s klasickou lampovou hlavou...) - treba, az budes mit vydelano, aparaty s klasickym trafem budou o tridu lacinejsi.

0 xLajků:

66

Kubš napsal:

jinak nejdražší Ashdown je za 30 kolíků což mi zas nepříde tolik nato že to je Mark King signatura....

jinak to co ti doporučuje termit asi bych se přikláněl k profetu.....osobně se mi líbí a na musicstoru na to psali velmi pochvalnou recenzi
pak ještě třeba Hartke 5500 to je myslím hodně dobrej kup ale už je to zas 17(ale tipnul bych že to bude na urovni mýho SWR nebo i výš určitě lepší než zatracovanej Ampeg B2)

jo tak ten B-2R Ampeg bych moc nedoporučoval,to až zas tak netlačí jak by někdo mohl čekat...

0 xLajků:

67

toho varvika ted nekdo strili na ex fender.cz ..ale nevim kolikatku...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

68

pekelnik napsal:
Kubš napsal:

jo tak ten B-2R Ampeg bych moc nedoporučoval,to až zas tak netlačí jak by někdo mohl čekat...

Hlavně u něj dost záleží na boxu, když jsem ho píchnul na tu Ampegáckou 410tku, byl jsem hodně zklamanej. Ikdyž to bylo taky tím, že má impedanci 8 ohmů.
Myslím že ho hodně očesali na předzesáku, ten mi přijde slabej...

0 xLajků:

69

m3 napsal:

toho varvika ted nekdo strili na ex fender.cz ..ale nevim kolikatku...

našel sem tam jen warwick předzes

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

70

je tam profet 3.2

0 xLajků:

71

ajo

peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
0 xLajků:

72

člověče neska sme mněli zkoušku a zdá se mi, že ten zesák hraje čimdál tim víc potichu:(

R.G.Design Precision Bass, Jolana Rubín bas, Kustom KBA15, BX4500H+4x10" Hocke
0 xLajků:

73 Naposledy upravil: srs (25. 01. 2007 22.09:20)

smile já mám taky pocit, že na každé zkoušce zním jinak, to platí i o zbytku kapely...nevim čím to je, moc tam nechlastáme, tak asi apcem/apcama

0 xLajků:

74

no pánové z toho si nic nedělejt já když míval behringera tak sem měl paletu 10 zvuků který při stejným ekváči prsotě rotovali jak kdby je tam vevnitř nějakej mal ULI(čník) měnil......

0 xLajků:

75

kubš: to bude vono-skřítci za to můžou-ku*vy jedny malý, a já mysel, že sou to pověry smile

0 xLajků:

76

mmmmm....a tak mně napadlo, už třeba stim udavanym výkonem, nebo stim že se zesilovač nedá přebudit, hromadně podat trestní oznamení za klamavou reklamu:))

R.G.Design Precision Bass, Jolana Rubín bas, Kustom KBA15, BX4500H+4x10" Hocke
0 xLajků:

77

Kubš napsal:

no pánové z toho si nic nedělejt já když míval behringera tak sem měl paletu 10 zvuků který při stejným ekváči prsotě rotovali jak kdby je tam vevnitř nějakej mal ULI(čník) měnil......

Je fakt že s Behringerem jsem měl stejnej problém...Potom byl klid až do minulýho víkendu, kdy se zase začal měnit zvuk na base. Po dvou dnech jsem to nevydržel (spíš konečně vystřízlivěl, zamyslel se...)...a vyměnil vyždímanou baterku...

0 xLajků:

78

tak přidám zkušenosti s kombem našeho kytaristy-má nějakýho Fendera za cca 10k a prostě mu to habruje, s kombem se vůbec nehne, nastavení se nechá jako od minule, ale prostě najednou je hlasitost mimo, korekce zloběj...pak dvě zkoušky jede na tohle a najednou je to zpátky....no už tam povezu pasti na trpaslíky a pak s to s nima pěkně vyřídim s prachožroutama jedněma sviňskýma smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

79

musím se podělit o radost kterou mám z aparátu , nedávno jsem koupil starou basouvou hlavu Peavey Mark 3  z roku 1978 za pár korun, má to 300 watů do 2 ohmů , mám k tomu půjčené dvě bedny s 15 palcem jsou tam starší Eminence celkem to má 4 ohmy takže ten zesák jede na 210 watů, můžu říct, že lehce odfouknu 100 watového  Mashalla, i s těma 15 repro udělám zvuk jaký chci vůbec mě nepřipadá zahuhlaný, naopak je velmi dynamický basů i výšek kolik chci, může být ostrý nebo naopak, slapovat jde nádherně, prsty i trsátko paráda, když zapojím bustr tak to hraje jak metalová kytara, opravdu jsem snad po čtvrtstoletí spokojen, akorát je ta celá sestava strašně velká a těžká. A to celé tak do deseti tisíc spíš míň i s těma bednama

0 xLajků:

80

Gratuluji k Peavey Mark Bass 3 Series, dobrá koupě. Pamatuji se na tento podařený zesilovač, před 25 roky jsem ho chtěl taky, ale v době reálného socialismu s lidskou tváří to bylo nad mé finanční možnosti. Jeho vzhled i v dnešní době je pořád pěkný.

0 xLajků:

81

salof napsal:

musím se podělit o radost kterou mám z aparátu , nedávno jsem koupil starou basouvou hlavu Peavey Mark 3  z roku 1978 za pár korun, má to 300 watů do 2 ohmů , mám k tomu půjčené dvě bedny s 15 palcem jsou tam starší Eminence celkem to má 4 ohmy takže ten zesák jede na 210 watů, můžu říct, že lehce odfouknu 100 watového  Mashalla, i s těma 15 repro udělám zvuk jaký chci vůbec mě nepřipadá zahuhlaný, naopak je velmi dynamický basů i výšek kolik chci, může být ostrý nebo naopak, slapovat jde nádherně, prsty i trsátko paráda, když zapojím bustr tak to hraje jak metalová kytara, opravdu jsem snad po čtvrtstoletí spokojen, akorát je ta celá sestava strašně velká a těžká. A to celé tak do deseti tisíc spíš míň i s těma bednama

hoho tak 2x15' peavey sem mel taky s eminencema, akorat sem to krmil behringerem bohuzel to cely stalo za pytel...
co si pamatuju tak ta bedna mela prozvucnou tkaninu, a po stranach tkaniny byly hlinikovy listy......ja to pak predelal na mriz - tkanina je krasna ale tak na vystavu realnej provoz a nasledna penetrace na 2-3 akci je skoro 100%
jinak ta bedna vypada uchvatne ale jak rikam ja to mel cely asi uplne vyjebany....ale za 3.5 tisice to byl krasnej kup

0 xLajků:

82

nemám k tomu orig. bedny Peavey, ale dělané s repro Eminence, vypadají jako bedny do PAčka, určitě se na zvuku podepisuje i basa Lee Hooker na které zní všechno dobře

0 xLajků:

83

Betaron: taky jsem potom asi před 25 léty slintal, měla ji jedna kapela zábavovka, vždycky jsme říkaly to je to 200 watové pívíčko to je síla, dneska těch 200 watů nestačí ani do zkušebny, jestli ty waty byly tenkrát jiné, tomu vůbec nerozumím, je to přece měřitelná veličina

0 xLajků: