Téma: Otazka for 4ll
Jakej zpusob trenovani preferujete?Hrajete hodne z not,videoskol,hrani ruznych basslinek?

Ska AgAiNsT racism
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Technika hry » Otazka for 4ll
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jakej zpusob trenovani preferujete?Hrajete hodne z not,videoskol,hrani ruznych basslinek?
já cvičím s takovým guitar pro
Cvičím minimálně 5 dní v týdnu a mezi hraním dělám přestávky, takže necvičím pořád vkuse. Jedu podle Hory, potom si brnkám sám od sebe a nebo se někdy snažím hrát s nahrávkou, kde není basa. Doba cvičení, když to sečtu je jak kdy, někdy 15 min a jindy zase 2 hod..
minimálně hodinu denně..každý den..jinak se snažím tak 2 hod...tak akorát,když to stíhám,jsou tak 4hodiny..to si skvěle stačím procvičit všechny techniky a taky něco pohrát...
Necvičím vůbec, nemám doma žádný knížky, žádný (video)školy, nemám žádný program na PCa k nikomu nechodím. A přece hraju.
4dan:to jsi něco jako můj opak, já jen cvičím a nehraju:-) hold momentálně není přes co...
Basy mám sice permanentně postavený v rohu obýváku, ale brnkám jen tak nárazově. Co mě ale hodně baví, je jednou za čas pustit televizi, vypnout zvuk a improvizovat si systémem "co-mě-zrovna-napadne" jen tak muziku k tomu, co se děje na obrazovce.
Navíc minimálně dvakrát tejdně je vždycky nějaká zkouška (asi dvě až tři hodiny), takže se dost vyřádim tam ))))
Projíždim věci, který hraju s kapelou, přičemž se orientuju hlavně na to, co nehraju úplně s prstem v nose. Pak zkouším hrát některý věci jinak a hodně času věnuju tomu, co neumím vůbec a snažím se to naučit. I když hodně času. Přes léto moc necvičím, protože bydlím na statku a venku je dost práce, takže jsem rád za každou hodinku, ale v zimě hraju, když na to přijde, i víc než deset hodin denně. O víkendu samozřejmě, ve všední den to tolik není. Cvičím skoro výhradně na akustickou basovku, u který se nedá nic vochcat. Aparát mám ve zkušebně a domů si ho beru tak zhruba jednou za dva měsíce, když chci laborovat se zvukem nebo projet něco na bezpražci, kterej používám v kapele.
Cvičím každej den hoďku a víc. Necvičím podle žádný učebnice.
Prostě vezmu písně co hrajem s kapelou,odposlechnu si basovou linku a tu trénuju (hlavně to,abych si ji pamatoval).
No a co se týče techniky hraní.....nevím co dělám dobře a co špatně,ale rozlišuju na - zahraju a nezahraju.
Basu mám v ruce každý den, jak dlouho? Nevim, ale snažim se cvičit co to dá. Navíc jednou týdně zkouška 4 hodiny. Jinak se snažím stále zlepšovat techniku, to je stále potřeba.
hraju urcite minimalne hodinku dene ( nekdy i celej den s prestavkama )
hral sem podle guitar pro, myslim ze je to na uceni dost ucinny, ale v posledni dobe uz s nim moc necvicim. proste si jen tak pohravam. nekdy si zapnu metronom a zkousim slozitejsi rytmus. dobry jsou treba cviceni od j.pastoriuse. mam taky knihu kde je "par linek" j.s.bacha ( moc dobry na prstny ). a kdyz zatouzim po vedomostech tak se brouzdam netikem nebo procitam nejakou zajimavou knihu ( vetsinou bohuzel, nebo mozna bohudik v anglickém jazyce )
"Music Theory is the lifelong study of all musicians and
applies to all instruments of the western world." ...Music Theory is Not Nuclear Physics! by Steve Ono
Já se snažim cvičit co nejvíc, ale nemám v tom nějakej systém. Někdy na to pár dní nešáhnu a někdy zase hraju celý odpoledne.
Ale teď budu mít chviličku nucenou pauzu, basa mi začala ošklivě bručet a odhadnul jsem to na poťáky - když se snima zahejbá tak to na chvíli přestane...
Já se snažím vzít basu do ruky každý den, ale někdy je to jen na pár minut :-(
jindy se povede vyšetřit dvě-tři hodiny, rozhýbat prsty a zahřát basu, přehrát si cvičení z not, naučit se tercie nějaké stupnice, vyzkoušet nějakej novej prstolam, a brnkat si k oblíbené skladbě..
Cvičím 5,6 hodin denně...Cvičím s Budha Rope. Videoškoly rulez...Neni to ale cvičení v pravým slova smyslu, prostě se snažim vychytávat vychytávky, aby byly vychytanější. že bych mlátil palcem čtvrtky hodinu, to fakt ne, snad jen s tim budha ropem, ale to dycky tak na jeden díl Červenýho Trpaslíka a pak si zase hraju....
Tímhle teď cvičim...improvizuju v jazzových standardech, abych se naučil improvizovat obouručně...Tohle je jen ukázka, která mi trvala 3 minuty, tak prosím omluvte chyby. Je to samozřejmě jen jedna linka...
http://nfbass.wz.cz/improvizace%20standardy.mp3
ja hraju fakt co nejvic, nebot me to bavi... jinak strasne preferuju odposlouchavani... krasnej trenink vseho....... jinak klasika... taby, guitar pro......
to Jenich : jo, to je myslím přesně to, o čem mluvil R.Bona na koncertě.
na koncertě jsem nebyl, jeho znam jenom jmeno...takže se asi náhodou s Richardem shodneme...
Budha Rope: Je to tlustší provaz (tak 0.5 - 1 cm) dlouhej tal 10 cm (podle šířky hmatníku na 12 a 24. pražci. Tento provaz si strčíte pod struny, na 24/12 pražci rovnoběžně s pražci...Ted cvičte prstama, slap...tapping....atd. Budha rope vám zvedne dohmat, takže posílíte prsty. Cvičte chromatiku, střídání strun, prostě cokoliv vás napadne... ALE NEPŘEHÁŃĚT!!!!! můžete si pěkně zničit ruce, takže až to začne pobolívávat na předloktí...šlus
Vymyslel: Bill Budha Dickens
ano, všichni velcí basáci to říkají
jenich: aha, já myslel, že je to nějaká speciální odrůda skunku pro basisty :-)
jenich: aha, já myslel, že je to nějaká speciální odrůda skunku pro basisty :-)
lol
to ondras : nene, to je Buddha. Pro basisty by to byl Bass bud...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Technika hry » Otazka for 4ll